LouCi4er Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Καλησπέρα,έχω εδώ και ένα μήνα το IPad Air 11’ με τον M3.Πρωτη Apple συσκευή και αφού δεν είχα φορτιστή Apple,δοκίμασα να το φορτίσω με 2 διαφορετικούς φορτιστές Realme.Ο πρώτος 18W έκανε 3 ώρες να το πάει στο 80%,μια από τα ίδια και ο δεύτερος 67W μιας και απ ότι καταλαβαίνω δεν υποστηρίζουν PD.Τριτη φόρτιση δοκίμασα με έναν Baseus 20W και έκανε μιάμιση ώρα περίπου αφού ο συγκεκριμενος όντως υποστηρίζει PD.Ειπα όμως μιας και θα πάω στο 16 pro σύντομα να πάρω έναν Apple φορτιστή να φορτίζω και τα δύο και πήρα από Σκρουτζ τον Apple 35W dual usb type c.Ο φορτιστής που ήρθε είναι fake και θέλω να ρωτήσω αν είναι επικίνδυνο για την συσκευή να την φορτίζω με fake φορτιστή ή όχι.Να τον κρατήσω ή να τον στείλω πίσω?Ευχαριστω εκ των προτέρων.
kormos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 13 ώρες πριν, LouCi4er είπε Καλησπέρα,έχω εδώ και ένα μήνα το IPad Air 11’ με τον M3.Πρωτη Apple συσκευή και αφού δεν είχα φορτιστή Apple,δοκίμασα να το φορτίσω με 2 διαφορετικούς φορτιστές Realme.Ο πρώτος 18W έκανε 3 ώρες να το πάει στο 80%,μια από τα ίδια και ο δεύτερος 67W μιας και απ ότι καταλαβαίνω δεν υποστηρίζουν PD.Τριτη φόρτιση δοκίμασα με έναν Baseus 20W και έκανε μιάμιση ώρα περίπου αφού ο συγκεκριμενος όντως υποστηρίζει PD.Ειπα όμως μιας και θα πάω στο 16 pro σύντομα να πάρω έναν Apple φορτιστή να φορτίζω και τα δύο και πήρα από Σκρουτζ τον Apple 35W dual usb type c.Ο φορτιστής που ήρθε είναι fake και θέλω να ρωτήσω αν είναι επικίνδυνο για την συσκευή να την φορτίζω με fake φορτιστή ή όχι.Να τον κρατήσω ή να τον στείλω πίσω?Ευχαριστω εκ των προτέρων. Δίνεις ένα σωρό χρήματα για τις συσκευές αυτές και λυπάσαι να αγοράσεις γνήσιο φορτιστή;; Δεν ξέρω τι άλλο να πω....🤔 1 2
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου Δεν λυπάμαι 30€ και αν έγραφε ότι είναι μαϊμού προφανώς δεν θα το έπαιρνα αλλά τεσπά,δεν έχει νόημα να γράψω κάτι αλλο.Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που ξοδεψες να γράψεις αυτό που έγραψες τελοσπαντων.
tyxeros Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Δεν θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο εφόσον υποστηρίζει PD. Άπλα ίσως η αντοχή του στον χρόνο να είναι μικρότερη. Αν θες να βλέπεις ακριβώς το ρεύμα που τραβάνε (και αν λειτουργεί το PD), μπορείς να πάρεις και αυτούς τους adapters που κουμπώνουν στο Type-c καλώδιο. (Affiliate Link) https://amzn.to/4n5WUJs 1
petran1790 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Δεν λυπάμαι 30€ και αν έγραφε ότι είναι μαϊμού προφανώς δεν θα το έπαιρνα αλλά τεσπά,δεν έχει νόημα να γράψω κάτι αλλο.Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που ξοδεψες να γράψεις αυτό που έγραψες τελοσπαντων. Επρεπε να την ψιλιαστεις την δουλεια οτι θα ειναι fake... Οταν ο γνησιος Apple 35W dual usb type c σε ολα τα "εξουσιοδοτημενα" καταστηματα (iStorm, i-System, etc) κανει 65 ευρω και εσυ τον πηρες 30, τοτε σχεδον με βεβαιοτητα θα ηταν fake.. Εγω δεν θα το εμπιστευομουν τον fake που σου ηρθε παντως να φορτισω συσκευες αξιας 1000+..... σκαστα μια φορα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. 1
kormos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Δεν λυπάμαι 30€ και αν έγραφε ότι είναι μαϊμού προφανώς δεν θα το έπαιρνα αλλά τεσπά,δεν έχει νόημα να γράψω κάτι αλλο.Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που ξοδεψες να γράψεις αυτό που έγραψες τελοσπαντων. Δεν πρέπει να θίγεσαι.... Το οικοσύστημα μου είναι όλο Apple... Θέλω απλά να σου επισημάνω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με απομιμήσεις να κοιτάς αγορά τέτοιον προϊόντων συσκευές και περιφερειακά από επίσημα καταστήματα. Αυτά 1
petran1790 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Επειδη το εψαξα λιγο παραπανω απο περιεργεια.. Αν περασεις απο τα site των επισημων καταστηματων για τον συγκεκριμενο φορτιστη θα βρεις ενα SKU κωδικο (του κατασκευαστη) συγκεκριμενα τον "MW2K3ZM/A". Αν πας τωρα στο skroutz θα δεις οτι υπαρχουν 2 προιοντα για τον ιδιο φορτιστη ... το ενα που κανει 48 ευρω και αναφερει το ιδιο SKU "MW2K3ZM/A".. και ενα αλλο που κανει 25 αρχικη πλεον με SKU "MNWP3ZM/A". Δεν θελει πολυ σκεψη τι ειναι τι... Γενικα κυκλοφορει πολυ σαβουρα και θελει αρκετη προσοχη... Προσωπικα , ακομα και τον σωστο κωδικο του skroutz με τα 48 ευρω ΔΕΝ θα το επελεγα γιατι ακομα και εκει δεν ξες με σιγουρια.. Θα το επαιρνα απο ενα επισημο καταστημα!! Και συμφωνω και με τον φιλο απο πανω.. και εγω Apple οικοσυστημα εχω, αλλα οταν πας να χτισεις ενα οικοσυστημα (οτιδηποτε) κανεις σωστες αγορες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο γιατι αξιζουν τρελα ποσα οι συσκευες. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από petran1790 1
iddqdiddqd Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Από τη στιγμή που ήρθε fake, πίσω στο κατάστημα. 100 φορές κάποια πιο φτηνή μάρκα που τουλάχιστον ρισκάρει το όνομά της παρά fake ακριβό (που δεν έχεις ιδέα από που έχουν κόψει, ούτε πιο να κατηγορήσεις άμα τα παίξει). Μια χαρά επιλογές έχει η baseus πχ στα €30. 2
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 37 λεπτά πριν, kormos είπε Δεν πρέπει να θίγεσαι.... Το οικοσύστημα μου είναι όλο Apple... Θέλω απλά να σου επισημάνω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με απομιμήσεις να κοιτάς αγορά τέτοιον προϊόντων συσκευές και περιφερειακά από επίσημα καταστήματα. Αυτά Δεν με έθιξε το ποστ σου,δεν υπάρχει κανένα θέμα επ αυτού.Απο την άλλη πρώτη apple συσκευή και δεν έχω ιδέα τι παίζει,ειδα 60€ στα μεγάλα μαγαζιά,30€ περίπου σε μαγαζάκια του Σκρουτζ,υπέθεσα ότι είναι απλά το καπέλο που βάζουν τα μεγάλα καταστήματα.Εχω ήδη παραγγείλει από Πλαίσιο τον ίδιο φορτιστή ελπίζω αυτή τη φορά γνήσιο. 33 λεπτά πριν, petran1790 είπε Επειδη το εψαξα λιγο παραπανω απο περιεργεια.. Αν περασεις απο τα site των επισημων καταστηματων για τον συγκεκριμενο φορτιστη θα βρεις ενα SKU κωδικο (του κατασκευαστη) συγκεκριμενα τον "MW2K3ZM/A". Αν πας τωρα στο skroutz θα δεις οτι υπαρχουν 2 προιοντα για τον ιδιο φορτιστη ... το ενα που κανει 48 ευρω και αναφερει το ιδιο SKU "MW2K3ZM/A".. και ενα αλλο που κανει 25 αρχικη πλεον με SKU "MNWP3ZM/A". Δεν θελει πολυ σκεψη τι ειναι τι... Γενικα κυκλοφορει πολυ σαβουρα και θελει αρκετη προσοχη... Προσωπικα , ακομα και τον σωστο κωδικο του skroutz με τα 48 ευρω ΔΕΝ θα το επελεγα γιατι ακομα και εκει δεν ξες με σιγουρια.. Θα το επαιρνα απο ενα επισημο καταστημα!! Και συμφωνω και με τον φιλο απο πανω.. και εγω Apple οικοσυστημα εχω, αλλα οταν πας να χτισεις ενα οικοσυστημα (οτιδηποτε) κανεις σωστες αγορες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο γιατι αξιζουν τρελα ποσα οι συσκευες. Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά ο φορτιστής που ηρθε γράφει τον πρώτο κωδικό.Θα το τσεκαρω μόλις πάω σπίτι.Ειδα κάποια βίντεο χθες σχετικά με το πώς ξεχωρίζεις ένα γνήσιο από ένα fake και ο δικός μου είναι σε όλα γνήσιος ας πούμε με μόνο red flag ότιεσα είχε ένα βιβλιαράκι 4 σελίδων αντί για 2-3 περισσότερων σελίδων που έχουν μέσα οι γνήσιοι. 1 ώρα πριν, petran1790 είπε Επρεπε να την ψιλιαστεις την δουλεια οτι θα ειναι fake... Οταν ο γνησιος Apple 35W dual usb type c σε ολα τα "εξουσιοδοτημενα" καταστηματα (iStorm, i-System, etc) κανει 65 ευρω και εσυ τον πηρες 30, τοτε σχεδον με βεβαιοτητα θα ηταν fake.. Εγω δεν θα το εμπιστευομουν τον fake που σου ηρθε παντως να φορτισω συσκευες αξιας 1000+..... σκαστα μια φορα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. Δλδ το 16 pro που έχουν πχ κάποια καταστήματα στο bestprice 250€ φθηνότερα από τους επίσημους,μαϊμού είναι?Δεν ειρωνευομαι,πραγματικά ρωτάω γιατί κοιτάζω να το πάρω.
petran1790 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δεν με έθιξε το ποστ σου,δεν υπάρχει κανένα θέμα επ αυτού.Απο την άλλη πρώτη apple συσκευή και δεν έχω ιδέα τι παίζει,ειδα 60€ στα μεγάλα μαγαζιά,30€ περίπου σε μαγαζάκια του Σκρουτζ,υπέθεσα ότι είναι απλά το καπέλο που βάζουν τα μεγάλα καταστήματα.Εχω ήδη παραγγείλει από Πλαίσιο τον ίδιο φορτιστή ελπίζω αυτή τη φορά γνήσιο. Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά ο φορτιστής που ηρθε γράφει τον πρώτο κωδικό.Θα το τσεκαρω μόλις πάω σπίτι.Ειδα κάποια βίντεο χθες σχετικά με το πώς ξεχωρίζεις ένα γνήσιο από ένα fake και ο δικός μου είναι σε όλα γνήσιος ας πούμε με μόνο red flag ότιεσα είχε ένα βιβλιαράκι 4 σελίδων αντί για 2-3 περισσότερων σελίδων που έχουν μέσα οι γνήσιοι. Γενικα το καπελο που λες, στα προιοντα Apple ειναι πολυ πολυ μικρο.. βλεπε iPhone 16 Pro Max 256GB (Skroutz -> 1320, επισημες αλυσιδες -> 1389) μετα απο 8-9 μηνες .. ενω στις αλλες συσκευες τρομακρικα μεγαλο μερικες φορες.. Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB (Skroutz -> 1000, αλυσιδες -> 1500) μετα απο 4 μηνες περιπου... Βασει τιμης σιγουρα εχεις αγορασει τον λαθος κωδικο.. αν οντως σου ηρθε το σωστο και ειναι fake.. τοτε δεν ειναι να παιρνεις τιποτα .. επισημα και παλι επισημα. 26 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δλδ το 16 pro που έχουν πχ κάποια καταστήματα στο bestprice 250€ φθηνότερα από τους επίσημους,μαϊμού είναι?Δεν ειρωνευομαι,πραγματικά ρωτάω γιατί κοιτάζω να το πάρω. Γενικα στα iPhone το Best price εχει πολυ χαμηλοτερες τιμες .. ισως ειναι τα μαγαιζα.. δεν ξερω.. Αναλογα το καταστημα θα πω εγω και αν ξερεις οτι ειναι αξιοπιστο και εχει πραγματικα γνησιες συσκευες.. Σκεψου απο την αλλη να σκασεις 900 και να παρεις "περιεργη" συσκευη... Επεξ/σία 19 Ιουνίου από petran1790
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 ώρα πριν, petran1790 είπε Γενικα το καπελο που λες, στα προιοντα Apple ειναι πολυ πολυ μικρο.. βλεπε iPhone 16 Pro Max 256GB (Skroutz -> 1320, επισημες αλυσιδες -> 1389) μετα απο 8-9 μηνες .. ενω στις αλλες συσκευες τρομακρικα μεγαλο μερικες φορες.. Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB (Skroutz -> 1000, αλυσιδες -> 1500) μετα απο 4 μηνες περιπου... Βασει τιμης σιγουρα εχεις αγορασει τον λαθος κωδικο.. αν οντως σου ηρθε το σωστο και ειναι fake.. τοτε δεν ειναι να παιρνεις τιποτα .. επισημα και παλι επισημα. Γενικα στα iPhone το Best price εχει πολυ χαμηλοτερες τιμες .. ισως ειναι τα μαγαιζα.. δεν ξερω.. Αναλογα το καταστημα θα πω εγω και αν ξερεις οτι ειναι αξιοπιστο και εχει πραγματικα γνησιες συσκευες.. Σκεψου απο την αλλη να σκασεις 900 και να παρεις "περιεργη" συσκευη... Έπιασες μια συγκεκριμένη περίπτωση,στην πλειοψηφία των περιπτώσεων Σκρουτζ και ειδικά bestprice τα έχουν αρκετά φθηνότερα.Τωρα αυτό με το μαγαζι που λες δεν ξέρω πως γίνεται να ξέρεις από πριν αν είναι αξιόπιστο ή όχι.Το ipad το πήρα από Πλαίσιο,μάλλον και το iphone από εκεί θα το πάρω.Δινεις κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος. 1
kormos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 3 ώρες πριν, LouCi4er είπε Δεν με έθιξε το ποστ σου,δεν υπάρχει κανένα θέμα επ αυτού.Απο την άλλη πρώτη apple συσκευή και δεν έχω ιδέα τι παίζει,ειδα 60€ στα μεγάλα μαγαζιά,30€ περίπου σε μαγαζάκια του Σκρουτζ,υπέθεσα ότι είναι απλά το καπέλο που βάζουν τα μεγάλα καταστήματα.Εχω ήδη παραγγείλει από Πλαίσιο τον ίδιο φορτιστή ελπίζω αυτή τη φορά γνήσιο. Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά ο φορτιστής που ηρθε γράφει τον πρώτο κωδικό.Θα το τσεκαρω μόλις πάω σπίτι.Ειδα κάποια βίντεο χθες σχετικά με το πώς ξεχωρίζεις ένα γνήσιο από ένα fake και ο δικός μου είναι σε όλα γνήσιος ας πούμε με μόνο red flag ότιεσα είχε ένα βιβλιαράκι 4 σελίδων αντί για 2-3 περισσότερων σελίδων που έχουν μέσα οι γνήσιοι. Δλδ το 16 pro που έχουν πχ κάποια καταστήματα στο bestprice 250€ φθηνότερα από τους επίσημους,μαϊμού είναι?Δεν ειρωνευομαι,πραγματικά ρωτάω γιατί κοιτάζω να το πάρω. Ωραία 🙂 Για τις συσκευές που είναι στα παραμαγαζα να ξέρεις ότι εκτός του είναι τα περισσότερα αφορολόγητα (αδιάφορο για εσένα αυτό, απλή αναφορά γίνεται), γι αυτό και διαφορά τιμής τα περισσότερα ίσως είναι κσι από τρίτη χώρα και εκεί ξεκινάει μελλοντικά πάντα ο Γολγοθάς όταν χρειαστεί να μπει στο Service. 🙃 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα