Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ψάχνω γνώμες για δύο μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρουν Cyber Security & AI στο ΠΑΠΕΙ και Τεχνητή Νοημοσύνη στο Δημόκριτο μαζί με το ΠΑΠΕΙ, θα ήθελα, αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ή γνωρίζει άτομα που τα έχουν παρακολουθήσει, να μου πει εντυπώσεις. Έχω γίνει δεκτός και στα 2. Απλά με ενδιαφέρουν εξίσου και θέλω να πάρω όσο δυνατόν καλύτερη απόφαση.

Ευχαριστώ !!!

https://cybersecurity.ds.unipi.gr/

https://msc-ai.iit.demokritos.gr/

Δημοσ.

Καλά το πρώτο έχει βάλει το ΑΙ στον τίτλο απλά επειδή είναι catchy. 1 ενότητα βλέπω να ασχολείται. Οπότε είναι δύο πολύ διαφορετικά μεταπτυχιακά, διάλεξε αν θες ΑΙ ή cyber security. 

Αυτό στο Δημόκριτο το βλέπω λίγο φτωχό μαθηματικά και αν δεν είσαι ήδη σε πολύ καλό level το βρίσκω κάπως ρηχό, γιατί έχει όλα τα μαθηματικά σε 1 μάθημα. Μπορεί βέβαια να είναι και ιδέα μου. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση ! 

Ναι ξεκαθαρα το χουν βαλει στον τιτλο γιατι ειναι catchy νομιζω το αλλαξαν τιτλο περσυ.

Νομιζω γενικα πρεπει να μιλησω να μιλησω με καποιον αποφοιτο να μου πει αν οντως ηταν καλο του Δημοκριτου γιατι μαλλον προς τα εκει κλεινω.

Απο επαγγελματικη αποκατασταση γνωριζω οτι και τα 2 ειναι πολυ χοτ, καποιο λες εχει καλυτερη ?

Δημοσ.

Του δημοκριτου ειναι δυνατο και υπαρχει προοπτικη να απασχοληθεις σε ευρωπαικα ερευνητικα απο το πρωτο ετος. Εξισου καλο και αρκετα πιο δυσκολο ειναι και το data science του Δημοκριτου, νομιζω με συνδιοργανωση απο το Πανεπιστημιο Πελοποννήσου, αλλα γινεται Αθηνα.

Δημοσ.
3 hours ago, orestis_t said:

Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση ! 

Ναι ξεκαθαρα το χουν βαλει στον τιτλο γιατι ειναι catchy νομιζω το αλλαξαν τιτλο περσυ.

Νομιζω γενικα πρεπει να μιλησω να μιλησω με καποιον αποφοιτο να μου πει αν οντως ηταν καλο του Δημοκριτου γιατι μαλλον προς τα εκει κλεινω.

Απο επαγγελματικη αποκατασταση γνωριζω οτι και τα 2 ειναι πολυ χοτ, καποιο λες εχει καλυτερη ?

Πιο χοτ είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Αυτό που θα σε βάλει να μάθεις πράγματα μόνος σου και να λες "θέλω κι άλλο". Αυτό θα φέρει την (καλή) αποκατάσταση και όχι ένα πτυχίο μόνο του. 

Δημοσ.

@Μακιαβέλλι έχεις δίκιο δε διαφωνώ σε αυτό απλά υπάρχει και η αγορά ενα πτυχίο σίγουρα ίσως δε φέρνει γενικά την αποκατάσταση οχι απλά την καλή. Αν υπήρχε εικόνα για την τάση της αγοράς το ρώτησα.

@zenwalk23 ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς και εσένα φίλε. Μιλάς εκ πείρας η μέσω γνωστών? 

Δημοσ.

Ημουν σε ευρωπαικα εργα που συμμετειχε ο Δημοκριτος και ειχα συνεργαστει με παιδια απο το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο. Αρκετες ευκαιριες για δημοσιευσεις και ερευνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, orestis_t είπε

Όσον αφορά την ΤΝ αν κάνεις μια αναζήτηση στην Ελληνική αγορά εργασίας είναι σπάνιο να βρεις κάτι με απαιτούμενη προϋπηρεσία λιγότερη των 2 ετών. Επειδή και εγώ δουλεύω σε ερευνητικό κέντρο αυτή την στιγμή, αν ισχύει ότι στον Δημόκριτο μπορεί να σε πάρουν παράλληλα ή απευθείας με σύμβαση έργου σε ερευνητικά προγράμματα ώστε να αποκτήσεις από εκεί κάποια προϋπηρεσία τότε σίγουρα είναι καλή επιλογή. Ωστόσο, θα πρέπει να σκεφτείς καλά αν σε ενδιαφέρει η έρευνα και γενικά το γράψιμο μιας και θα έχει αρκετό (παραδοτέα, proposals, papers κλπ.). 

Επεξ/σία από stefanos50
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...