Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι είναι «DDR5-8000 CUDIMMs με τσιπ οδήγησης ρολογιού»; Τι ρολόγια είναι αυτά, χεριού ή τοίχου;

• Like 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Βάλε και κάνα triple/quad memory channel κυρ Στέφανε, τόσα cores δίνεις. 😛

Για τέτοια features πας σε Xeon (πλέον).

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Pokemon640 said:

Για τέτοια features πας σε Xeon (πλέον).

Έτσι όπως είναι η Intel, γιατί να μην κάνει τα "πάντα" ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Arkin said:

Ετσι πιστευα για τα ecores αλλα σε idle και χαμηλου load εφαρμογες η καταναλωση ειναι πολυ χαμηλη με 14600kf αγγιζω idle 8700k ενω με 5700x ηθελα +30 watt ακομα σε ιδιο συστημα. Δεν ειναι ασχημα τα ecores αρκει ο scheduler να μπορει να τα βαλει στα σωστα σημεια του συστηματος. Τα win11 το εχουν καταφερει αυτο τα 10αρια εχουν θεμα ακομα.  

Δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα 20-30watt διαφορά, δεν είναι 5090 να πάμε +300 watt, δεν θέλω να μπλέκω με scheduler και μικρά 2500k cores στο CPU μου, δεν προσφέρει τίποτα και κάνει πολύπλοκο τον CPU χωρίς λόγο σε desktop x86 PC. 

Η Intel αλλού έχει μείνει πίσω και καταϊδρωμένη, θα πρεπει να την νοιάζει να γίνει ανταγωνιστική όχι να σώσει μερικά watt σε desktop με schedulers και ecores που κανέναν δεν ενδιαφέρουν και αυτό φαίνεται από τους Ultra που δεν πούλησαν τίποτα ενώ ήταν πιο efficient από το dumpster fire της 14ης γενιάς

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 18/6/2025 στις 3:04 ΠΜ, Crash24 είπε

Αναμένεται ότι η υποστήριξη μνήμης DDR5 υψηλής ταχύτητας θα αντισταθμίσει τη μικρότερη κρυφή μνήμη L2, και η απόδοση των πυρήνων Coyote Cove δεν θα είναι χαμηλότερη από την απόδοση των πυρήνων Lion Cove.

Για να δούμε

Δημοσ.

Τα PCIe lanes μόνο σε εμένα φαίνονται λίγα;

Αυτή την στιγμή έχω  10920X + Χ299 chipset. Ο i9 έχει 48 lanes και το Chipset άλλα 24, σύνολο 72.

Θα μου πείτε ΟΚ, είναι PCIe 3.0 αλλά και πάλι είναι τεχνολογία 8 ετών και είχε το ίδιο bandwidth με 36PCIe 4 ή 18PCIe 5. 

O threadrippper 7000WX  έχει 128 PCIe 5 .

Ελπίζω να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον μητρικές με πολλά PCIe, έστω και 4x. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kinq1 είπε

Τι είναι «DDR5-8000 CUDIMMs με τσιπ οδήγησης ρολογιού»; Τι ρολόγια είναι αυτά, χεριού ή τοίχου;

Εσύ βάλεις οποίο ρολόι θες😄😄

• Like 1
Δημοσ.

υποψιαζομαι πλεον οτι δεν μπορουν να αυξησουν αρκετα την ισχυ σε hardware και παιζουν με software και ρουτινες σε πυρηνες φαντασματα, με συνεννοηση με τις εταιρειες παιχνιδιων και εφαρμογων.  

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολικά τα cores,πάνω από 16 πυρήνες είναι overkill όσο δεν πάει,εκτός αν κάνεις μόνο CPU rendering και φτιάχνεις πολύ μεγάλα πρότζεκτ αλλά και πάλι δεν έχει νόημα να κάνεις local rendering με επεξεργαστή,η κάρτα γραφικών θα κάνει πιο γρήγορα την δουλειά.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, StavrosD said:

Τα PCIe lanes μόνο σε εμένα φαίνονται λίγα;

Αυτή την στιγμή έχω  10920X + Χ299 chipset. Ο i9 έχει 48 lanes και το Chipset άλλα 24, σύνολο 72.

Θα μου πείτε ΟΚ, είναι PCIe 3.0 αλλά και πάλι είναι τεχνολογία 8 ετών και είχε το ίδιο bandwidth με 36PCIe 4 ή 18PCIe 5. 

O threadrippper 7000WX  έχει 128 PCIe 5 .

Ελπίζω να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον μητρικές με πολλά PCIe, έστω και 4x. 

Ναι, γιατί οι υπόλοιποι δεν είμαστε σε HEDT πλατφόρμα, την οποία παράτησε κι η Intel.

H είδηση είναι για την κλασική mainstream...

Δημοσ.

Εμενα γιατί μου φαίνονται σαν το τέρας του Frankenstein με 3 διαφορετικά cores? θα μπλεξουνε τα μπουτια τους τα Windows.

image.jpeg.179afd73bf5c698d5415689e5107f353.jpeg

Δημοσ.

Μιας και ειναι forum αλλα και εχει και αγγελιες.. Πωλειται νεφρ0 σε αριστη κατασταση , ελαχιστα μεταχειρισμενο, οχι ποτης ή καπνιστης σε προνομιακη τιμη για την αγορα του νεου επεξεργαστη.. μονο σοβαρες προτασεις 🤣 (χιουμοριστικο σχολιο μη δω κανα μηνυμα)

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...