Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ανάλυση έχει η οθόνη που έχεις και τι παιχνίδια παίζεις περισσότερο?
Θες να έχεις προοπτικές μελλοντικής αναβάθμισης ή είσαι περισσότερο του στυλ "το κρατάμε όπως είναι μέχρι να πεθάνει ή να μην τραβάει άλλο"? (αν το σύστημα της υπογραφής είναι up to date, μάλλον το 2ο 🤣)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, flogerakos είπε

Καλησπερα σας παιδια. Μερικές προστασεις για gaming pc με κόστος γύρω στα 850€ το tower? Ευχαριστω. 

Καλησπέρα!

Πες μας τι παιχνίδια παίζεις, σε τι αναλύσεις, αλλα και τι άλλες διεργασίες θέλεις να κάνει το μηχάνημα!

Επεξ/σία από Kwnstantinos123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Κάρτα "αναγκαστικά" 9060ΧΤ 16GB Powercolor 380E. (Λέω "αναγκαστικά",  γιατί δεν ταιριάζει καμμία άλλη στο budget). 

- cpu AM5 7400F 123E, (έχει και τον 7500F στα 131Ε)

- ψύκτρα Αrctic Freezer 36 στα 31Ε

- μητρική Gigabyte B650 full ATX 140E

- μνήμες DDR5 32GB 6000 cl30 92E

- NVMe 1TB 51E Kingston για οικονομία. (Υπάρχουν "καλύτεροι" στα 60Ε). 

- PSU 750W Thermaltake 57E (υπάρχει Corsair 550W στα ίδια λεφτά. Νομίζω καλύτερα να πάρεις το Thermaltake 750W "για το μέλλον". Αλλά και το 550W Corsair, μια χαρά θα σε καλύπτει τώρα.)

- κουτί ενα φτηνό στα 30Ε.

Βγαίνει 900Ε. Κατά τη γνώμη μου, δώσε τα 50Ε παραπάνω απο τα 850Ε που είπες και δεν θα έχεις κάνει την παραμικρή υποχώρηση ούτε σε gpu, ούτε σε πλατφόρμα με το ΑΜ5. Από το να πας να γλιτώσεις λίγα Ευρω με χειρότερη gpu ή με πλατφόρμα ΑΜ4. 

Στη χειρότερη περίπτωση, κάνε λίγο ακόμα οικονομία με μια φτηνότερη mATX μητρική ΑΜ5. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη μητρική, προσωπικά θα κοιτούσα και PG Lightning / PRO RS στις τωρινές τιμές, ή ακόμη και σε b850 με μία PRO-A. Καθαρά για την πιθανή μελλοντική αναβάθμιση χωρίς να ξεφεύγει πολύ το κόστος.

Ξέρω πως βάζοντας 5-10-20 ευρώ σε κάθε κομμάτι για κάτι λίγο καλύτερο, θα ξεφύγει το σύνολο. Θεωρητικά, λόγω και 1080p οθόνης, μπορείς να κατέβεις λίγο με 16gb ram αντί για 32, ή με την 9060xt με τα 8gb vram αντί για 16, αλλά αυτές οι υποχωρήσεις είναι λίγο ανούσιες όταν λέμε πως θέλουμε προοπτικές αναβάθμισης, άρα και πάμε σε ακριβότερη am5 πλατφόρμα. Θα είναι οκ για τώρα αλλά η διαφορά τιμής δεν αξίζει.
Νομίζω κι εγώ καλύτερα να βάλεις ένα 50ρακι παραπάνω στο budget, όπως είπε ο φίλος, για να πάρεις τα πολύ καλα value for money κομμάτια και μετά από χρόνια, αλλάζοντας έναν επεξεργαστή και μια κάρτα γραφικών (και ίσως πουλώντας τα "τωρινά"), να έχεις ένα πολύ δυνατό σύνολο ξανά.

Επεξ/σία από flikifloki
Δημοσ.
2 hours ago, sattack said:

- Κάρτα "αναγκαστικά" 9060ΧΤ 16GB Powercolor 380E. (Λέω "αναγκαστικά",  γιατί δεν ταιριάζει καμμία άλλη στο budget). 

- cpu AM5 7400F 123E, (έχει και τον 7500F στα 131Ε)

- ψύκτρα Αrctic Freezer 36 στα 31Ε

- μητρική Gigabyte B650 full ATX 140E

- μνήμες DDR5 32GB 6000 cl30 92E

- NVMe 1TB 51E Kingston για οικονομία. (Υπάρχουν "καλύτεροι" στα 60Ε). 

- PSU 750W Thermaltake 57E (υπάρχει Corsair 550W στα ίδια λεφτά. Νομίζω καλύτερα να πάρεις το Thermaltake 750W "για το μέλλον". Αλλά και το 550W Corsair, μια χαρά θα σε καλύπτει τώρα.)

- κουτί ενα φτηνό στα 30Ε.

Βγαίνει 900Ε. Κατά τη γνώμη μου, δώσε τα 50Ε παραπάνω απο τα 850Ε που είπες και δεν θα έχεις κάνει την παραμικρή υποχώρηση ούτε σε gpu, ούτε σε πλατφόρμα με το ΑΜ5. Από το να πας να γλιτώσεις λίγα Ευρω με χειρότερη gpu ή με πλατφόρμα ΑΜ4. 

Στη χειρότερη περίπτωση, κάνε λίγο ακόμα οικονομία με μια φτηνότερη mATX μητρική ΑΜ5. 

Τίμιοτατη σύνθεση, με οκ συμβιβασμούς.

Εννοείτε να βρεις το ~50ευρω να το συμπληρώσεις και εάν μπορείς να φτάσεις το ~1000ρικο ακόμα καλύτερα.

Στο 1000ρικο θα χωρούσε ένα λίιγο καλύτερο κουτί, μια b850 μητρική καθώς και ένα κάπως καλύτερο psu.

Προσωπικά εγω θα τα δινα.

Σε καμία περίπτωση μην κοιτάξεις την κάρτα γραφικών με 8gb.Εαν δεν βγαίνουν με τίποτα τα κουκιά δες και την b580 12gb της Intel.Λιγο κατώτερη κάρτα από την 9060 xt 16gb αλλά όχι το χαλί με τα 8gb vram.

Επίσης μην βάλεις λιγότερα από 32gb ram.

Ίσως θα μπορούσες να βάλεις χειροτερη/οικονομικοτερη ψυκτρα για τον cpu αλλά θα γλιτώνεις κανένα 10ευρω και θα σουν περίπου στην ~μιση απόδοση(βέβαια δεν θα επηρέαζε τον συγκεκριμένο cpu μιας και δεν τραβάει πολλά watt, αλλά σε ενδεχόμενη αναβάθμιση του θα έπρεπε να την ξαναλλαξεις.Με αυτήν και στον 9900x να πήγαινες θα ήσουν οκ.)

• Like 4
Δημοσ.

η συνθεση πεφτει πολυ σε ssd και psu , που σημαινει οτι στην μελλοντικη αναβαθμιση θα εχεις 2 πραγματα παραπανω " απλο 80+ με 400ευρω καρτα εμενα μου καθεται καπως, σαν να εχεις iphone 16 κανοντας αναπαντησες και ζητωντας hotspot"

σε gaming πιο αποδοτικο μεν αλλα οχι τοσο στην συντριπτικη πλειοψηφια των games δε, στους συγχρονους τιτλους ειναι που θα δεις αισθητη διαφορα και ισως μονο στα ultra

τωρα δε ξερω αν και ποσο θα ανεβει το κοστος με τα μεταφορικα, αν μπορεις να το στησεις μονος και πως θα βγαλεις ακρη σε περιπτωση εγγυησης οταν θα εχεις part απο διαφορετικα μαγαζια

γιαυτο λεει να δωσεις μια λιστα με καποια απο τα games που θα παιξεις να εχουμε μια ιδεα

υπαρχει η εναλακτικη του να επενδυσεις σε καλυτερο psu ssd cpu και η μελλοντικη αναβαθμιση να ειναι μια gpu που θα απογειωση το συστημα

π.χ ενα 80+gold 750w, ενα skc3000 1tb και κατι σε 9600x αντιστοιχα με 3060 12gb που θα παιζει στα high-ultra ολα τα παιχνιδια σε 1080

μπορεις να την παρεις και απο ενα μαγαζι τυπου eshop οπου θα ερθει ετοιμη τυπου συνδεεις παιζεις "ετσι ισως φτασει και τα 950"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...