PirauesKostis Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Καλησπερα! σκεφτομαι να αγορασω διαμερισμα στα Παλκουκια της Σαλαμινας για να μεινω μονιμα στο νησι και εχω καποιες ερωτησεις αν μπορει καποιος να με βοηθησει. Ως στελεχος στο πολεμικο ναυτικο λειπω, δεν ειμαι πλουσιος, δεν εχω χρυσαφικα ουτε μετρητα στο σπιτι ομως με νοιαζει απιστευτα μην με σταμπαρουν οτι λειπω και μου το διαρρηξουν, οχι τιποτα αλλο θα μου προκαλεσουν ζημιες και την εκατσα και δεν θα παρουν και τιποτα στο τελος. οποτε, απο εγκληματικοτητα η περιοχη πως ειναι? γινονται συχνα διαρρηξεις και τετοια? επισης απο αστυνομευση το νησι πως παει?
mariosnik_ Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Στην Σαλαμίνα υπάρχει ένας οικισμός με Ρομα που έχουν διασπυρει φόβο και τρόμο στα γύρω χωριά με διαρρήξεις. Δεν θυμάμαι πως λέγεται, ρώτα άτομα από εκεί να σου πουν. Αν το ακίνητο είναι διαμέρισμα και υπάρχουν γείτονες στο κτίριο που μένουν, προστατευεσαι καλύτερα και σε έχουν το νου τους, για μονοκατοικία και να λείπεις ξέχνα το. 1 1
konandrio Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Δεν πρέπει να υπάρχει εκεί σπίτι κυρίως εξοχικό που να μην το έχουν ανοίξει , ούτε A/C δεν αφήνουν , μέχρι και τρύπες στα ντουβάρια για να βρουν το χρυσό έχω ακούσει
PirauesKostis Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 21 ώρες πριν, konandrio είπε Δεν πρέπει να υπάρχει εκεί σπίτι κυρίως εξοχικό που να μην το έχουν ανοίξει , ούτε A/C δεν αφήνουν , μέχρι και τρύπες στα ντουβάρια για να βρουν το χρυσό έχω ακούσει κοιταξε μιλαω για οροφοδιαμερισμα σε ενα μικρο 4οροφο συγκροτημα 200 μετρα απο τα φερυ μποτ πανω κατω, λες λοιπον να υπαρξει μεγαλο ρισκο? επισης καλυτερα ειναι στο Περαμα?
konandrio Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 ώρα πριν, PirauesKostis είπε κοιταξε μιλαω για οροφοδιαμερισμα σε ενα μικρο 4οροφο συγκροτημα 200 μετρα απο τα φερυ μποτ πανω κατω, λες λοιπον να υπαρξει μεγαλο ρισκο? επισης καλυτερα ειναι στο Περαμα? Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει και Κηφισιά να πας πάλι μπορεί να σου τύχει , έχω αρκετούς γνωστούς με εξοχικά Σαλαμίνα και είναι συχνό φαινόμενο να τους αδειάζουν, για να έχεις τέτοιες φοβίες μάλλον είναι κάτι που το έχεις ακούσει και εσύ , σίγουρα μονοκατοικίες είναι ποιο εύκολοι στόχοι .
PirauesKostis Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, konandrio είπε Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει και Κηφισιά να πας πάλι μπορεί να σου τύχει , έχω αρκετούς γνωστούς με εξοχικά Σαλαμίνα και είναι συχνό φαινόμενο να τους αδειάζουν, για να έχεις τέτοιες φοβίες μάλλον είναι κάτι που το έχεις ακούσει και εσύ , σίγουρα μονοκατοικίες είναι ποιο εύκολοι στόχοι . Ναι εχω ακουσει για ρομαλεν τσαβαλεν οτι εχει αρκετους. απλα υπαρχουν τιποτα σαιτ με ποσοστα να δουμε αν χτυπανε μονοκατοικιες ή οροφοδιαμερισματα πιο συχνα? 😂
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου On 21/06/2025 at 01:14, PirauesKostis said: Καλησπερα! σκεφτομαι να αγορασω διαμερισμα στα Παλκουκια της Σαλαμινας για να μεινω μονιμα στο νησι και εχω καποιες ερωτησεις αν μπορει καποιος να με βοηθησει. Ως στελεχος στο πολεμικο ναυτικο λειπω, δεν ειμαι πλουσιος, δεν εχω χρυσαφικα ουτε μετρητα στο σπιτι ομως με νοιαζει απιστευτα μην με σταμπαρουν οτι λειπω και μου το διαρρηξουν, οχι τιποτα αλλο θα μου προκαλεσουν ζημιες και την εκατσα και δεν θα παρουν και τιποτα στο τελος. οποτε, απο εγκληματικοτητα η περιοχη πως ειναι? γινονται συχνα διαρρηξεις και τετοια? επισης απο αστυνομευση το νησι πως παει? εγω απο την αλλη εχω γνωστους που μενουν μονιμα τερμα θεου στο νησι (Κανακια) και δεν εχουν ποτε θεμα. Οι ρωμαιοι ξερουν που θα χτυπισουν και κυριως στοχευουν σπιτια μονοκατοικιες που δε πολυπατανε ιδιως το χειμωνα οι ιδιοκτητες. Εσυ στα Παλουκια που ειναι γεματο ζωη χειμωνα καλοκαιρι δε θα εχεις θεμα. Αν μπορεις κανε κονε με γειτονες παντα αυτο βοηθαει. Η ζωη στο νησι ειναι πιο ηρεμη το χειμωνα και ισως λιγο πιο φθηνα απο Περαμα. Το μεγαλο αρνητικο ειναι το περα δωθε αλλα συνηθιζεται
dimitris_sal Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Να σου πω και εγω την άποψη μου καθώς μένω μόνιμα στο νησί τα τελευταία 20 χρόνια Μετακόμισα το 2005 σε δικό μου σπίτι στο Αιάντειο το οποίο το είχα σαν εξοχική κατοικία. Η Σαλαμίνα εχει τα καλά της, εχει και τα άσχημα της. Αρχικά σχετικά με τους γύφ.. εεε,συγνώμη...τους "Ρομά"! Είναι αλήθεια οτι εχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το νησί! Εγω εχω επενδύσει πολύ στην ασφάλεια του σπιτιού μου και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο περιστατικό αλλα εχω γνωστούς που μπήκαν στα σπίτια τους. Σε εναν γνωστό μου μάλιστα μπήκαν στο σπίτι και πέραν των αλλων κατούρησαν στο στρώμα του μωρού...() Παλιότερα ο καταυλισμός τους ήταν στην περιοχή του γηπέδου του Αίαντα, κοντά στην πόλη (Κούλουρη) Εδω και κανα χρόνο (ίσως και περισσότερο) εχουν μεταφερθεί στην περιοχή των Βασιλικών η οποία είναι εκτός κέντρου και της οποίας οι κάτοικοι δεινοπάθησαν (διαρρήξεις,κλοπές κλπ) Συνήθως βάζουν στο μάτι σπίτια μη μόνιμων κατοίκων ή παρακολουθούν το σπίτι και "χτυπάνε" όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες. Θα έλεγα πάντως οτι τα Παλούκια λόγω κίνησης και πυκνοκατοίκησης είναι σχετικά ασφαλής σαν περιοχή. Επίσης τους τελευταίους μήνες και μετα απο πολλές ενέργειες/διαμαρτυρίες μας προς τον δήμο εχει αυξηθεί πολύ η αστυνόμευση (εγω βλέπω αρκετες φορές την ημέρα είτε περιπολικά, είτε μοτοσυκλέτες της ΟΠΚΕ να κυκλοφορούνε στους δρόμους και πολλές φορές εχω δει να κάνουνε ελέγχους και προσαγωγές). Πριν κάποιους μήνες υπήρξε και μεγάλη επιχείρηση σε ολόκληρο το νησί με πολλές συλλήψεις. Επίσης δεν υπάρχει νοσοκομείο παρα μόνο το κέντρο υγείας που είναι για τα πολύ πολύ στοιχειώδη και νομίζω οτι αυτο είναι το κυριότερο πρόβλημα (εφόσον κοιτάς για μόνιμη κατοικία). Ενα ακόμα κακό είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών η οποία είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Αν κάνεις μια βόλτα (ιδιαίτερα καλοκαίρι και δευτέρα πρωί που εχουν φύγει οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου) θα καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης να ξέρεις οτι το καλοκαίρι γίνεται χαμός απο κόσμο. Ιδιαίτερα στην περιοχή που μένω, αν και το σπίτι μου είναι 100 μέτρα απο την θάλασσα, αποφεύγουμε να πάμε για μπάνιο καθώς στις παραλίες που υπάρχουν γυρω δεν υπάρχει χώρος ουτε για να περπατήσεις. Χρειάζεται να ψάχνεις πιο απόμερες παραλίες (υπάρχουν βεβαίως και αυτές..) Το χειμώνα ασφαλώς τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά με πολύ λιγότερο κόσμο Υπάρχουν και κάποιες αλλες ελλείψης αλλα θεωρω οτι είναι δευτερευούσης σημασίας (πχ δεν υπάρχει κάποιος κινηματογράφος παρα μόνο ενας θερινός στα Σελήνια, αγορά ασφαλώς πιο περιορισμένη αλλα βεβαίως μπορείς να βρεις τα πάντα μεσω Internet) Πέρα απο αυτα τωρα. Η Σαλαμίνα, όπως και οι περισσότερες περιοχές εκτός πόλεων, προσφέρουν αλλη ποιότητα ζωής! Πολύ πιο ανθρώπινη και για μένα και για τα παιδιά μου Το οτι ανοίγω το πρωί τα παράθυρα και βλέπω μπροστά μου την θάλασσα θεωρώ οτι ψυχικά είναι πολύ θεραπευτικό! Το καλό τώρα συγκεκριμένα για τα Παλούκια είναι οτι βρίσκονται,βασικά είναι το λιμάνι και μπορείς εύκολα να πάρεις καραβάκι/φερυ μποτ και να βρεθείς στο Πέραμα ή και στον Πειραιά. Βέβαια δεν είναι τόσο εξοχή (όπως είναι άλλες περιοχές της Σαλαμίνας) αλλα ολα τα βάζεις στο δικό σου ζύγι. Επίσης, αν είσαι ΝΣ, θα είσαι στην δουλειά σου σε 5 λεπτά. Εγω πηγαίνω Σκαραμαγκά και κάθε μέρα περνάω απέναντι με το φερυ (μετα απο 20+ χρόνια το εχω συνηθίσει). Αν δεν εχεις όχημα, οι συγκοινωνίες στο νησί είναι πλέον σε αρκετά καλό επίπεδο με τακτικά δρομολόγια προς τις περισσότερες περιοχές, οχι όπως πριν λίγα χρόνια Δεν ξέρω αν εχεις οικογένεια αλλα εφόσον το προορίζεις για μόνιμη κατοικία ολα αυτα πρέπει να τα λάβεις υπόψη σου. Εγω αυτο που λεω κάθε φορά που συζητάω για αυτο το θέμα είναι πως μπορούσα τοσα χρόνια και κατοικούσα στην Αθήνα... Προσωπικά δεν θα ξαναγύρναγα σε πόλη/κέντρο κλπ (πριν μετακομίσω εδω έμενα στα Σεπόλια και μετά Αχαρνές). Θα ψήφιζα 100% να το κάνεις το βήμα αλλα όπως σου έγραψα "ολα τα βάζεις στο δικό σου ζύγι" Αν χρειάζεσαι κάποια άλλη πιο εξειδικευμένη πληροφορία μου λες και ελπίζω όποια απόφαση πάρεις να είναι η καλύτερη! Επεξ/σία 23 Ιουνίου από dimitris_sal 5
dimitris_sal Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Μπορείς επίσης να το αφήνεις και εξω απο το Φ3 ακρίβως πριν το φυλάκιο.Νομίζω οτι εκει, λόγω της ύπαρξης του φυλακίου, θα είναι επαρκώς εξασφαλισμένο (απο διάφορους "καλοθελητές") και θα μπορείς να το πάρεις όλες τις ημέρες και ώρες.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 22 hours ago, dimitris_sal said: πριν μετακομίσω εδω έμενα στα Σεπόλια και μετά Αχαρνές Είσαι hardcore. 3 3
dimitris_sal Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, PirauesKostis είπε το θεμα ειναι αυτο "πριν το φυλακιο" ασφαλως καποιος θα σκεφτοταν οτι ειναι ενα καλο σημειο να το βαλεις ομως εχω ακουσει γενικα οτι εχουν πειραξει (παλι ρομα του περαματος) αυτοκινητα και απο κει μιας και ειναι λιγο απομερα. θα δειξει τωρα Παλιότερα μπορούσαμε και παρκάραμε κα μέσα στα ναυπηγεία του περάματος αλλα πλέον δεν παίζει το σενάριο. Πάντως και στην μεσα μεριά, εκει που είναι τα καραβάκια του πν, ισως να μην εχεις πρόβλημα.Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το ποιος είναι στο φυλάκιο. Άν υπάρχει μόνο κανας ναύτης ίσως ειναι πιο ευκολο να σε αφήσει να μπεις.Όπως λες θα δειξει. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από dimitris_sal
PirauesKostis Δημοσ. 24 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, dimitris_sal είπε Παλιότερα μπορούσαμε και παρκάραμε κα μέσα στα ναυπηγεία του περάματος αλλα πλέον δεν παίζει το σενάριο. Πάντως και στην μεσα μερά, εκει που είναι τα καραβάκια του πν, ισως να μην εχεις πρόβλημα.Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το ποιος είναι στο φυλάκιο. Άν υπάρχει μόνο κανας ναύτης ίσως ειναι πιο ευκολο να σε αφήσει να μπεις.Όπως λες θα δειξει. εισαιι ωραιοςς. εποπ σμυν ή αξιωματικος εισαι?!
villasg Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Καποτε ηταν καλα , το σκεφτομουν και εγω ( στελεχος ΠΝ εν αποστρατεια πλεον ) τελικα αφησα τα πατησια και πηγα λιγο πιο εξω απο την χαλκιδα και ναι ανεβοκατεβαινα απο εκει . Τωρα δεν αξιζει απο οτι μου λενε φιλοι και παλιοι συναδελφοι εχει "πηξει" και ειδικα τα Σ/Κ δεν μπορεις να κουνηθεις . Επισης παροτι εχει πυκνη συνδεση με περαμα ποτε δεν χωνεψα τον "εγκλωβισμο" με τα φερυ . Απο την αλλη οι παλιοι σαλαμηνιοι ειναι περιεργος λαος ( Αρβανιτες ) ή θα κουμπωσεις μαζι τους ή ποτε δεν θα ταιριαξεις , ξερεις εσυ οι μπακαου..ς . Επισης το σημειο που λες εκει κοντα στα φερυ δεν ειναι και το πιο καλο της σαλαμινας .
dimitris_sal Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, villasg είπε Καποτε ηταν καλα , το σκεφτομουν και εγω ( στελεχος ΠΝ εν αποστρατεια πλεον ) τελικα αφησα τα πατησια και πηγα λιγο πιο εξω απο την χαλκιδα και ναι ανεβοκατεβαινα απο εκει . Τωρα δεν αξιζει απο οτι μου λενε φιλοι και παλιοι συναδελφοι εχει "πηξει" και ειδικα τα Σ/Κ δεν μπορεις να κουνηθεις . Επισης παροτι εχει πυκνη συνδεση με περαμα ποτε δεν χωνεψα τον "εγκλωβισμο" με τα φερυ . Απο την αλλη οι παλιοι σαλαμηνιοι ειναι περιεργος λαος ( Αρβανιτες ) ή θα κουμπωσεις μαζι τους ή ποτε δεν θα ταιριαξεις , ξερεις εσυ οι μπακαου..ς . Επισης το σημειο που λες εκει κοντα στα φερυ δεν ειναι και το πιο καλο της σαλαμινας . Όντως,ιδιαίτερα τα σκ του καλοκαιριού γινεται ενας χαμός. "Κυριολεκτικά" βουλιάζει το νησί. Ειναι ενα απο τα πράγματα που μπαίνουν στην μια μεριά της ζυγαριάς αλλα είναι για 2-2,5 μήνες. Αν θέλεις την άποψη μου, η άλλη μεριά της ζυγαριάς εχει πολλά περισσότερα και πιο σημαντικά. Εμένα πχ που μένω εκτός πόλης με τρώνε καθε μέρα οι δρομοι για τις εξωσχολικές δραστηριότητες του μεγάλου(κολυμβητήριο,καράτε κλπ κλπ). Δεν θελω καν να σκεφτώ τι θα τραβάω οταν σε 1-2 χρόνια θα ξεκινήσει και ο μικρός...αλλα και πάλι δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση την επιλογή μου. Η ψυχική μου υγεία είναι ενα απο τα κυριότερα! Τα φέρυ είναι ενα θέμα το οποίο, για μένα, συνηθίζεται σχετικά εύκολα! Τα ζυγίζει ο καθένας σύμφωνα με τα δικά του θέλω και αποφασίζει. Ισως τα παλούκια δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό/καλύτερο σημείο του νησιού (ιδιαιτέρως λόγω της αυξημένης, σε σχέση με τις εκτός πόλης περιοχές, κίνησης και της πυνκοκατοίκησης όπως έγραψα) αλλά εχει διαφορετικά υπέρ που για τον καθένα μετράνε διαφορετικά. Μικρότερες αποστάσεις απο αγορά και δραστηριότητες παιδιών, άμεση πρόσβαση σε φερυ κλπ Ακόμα και η πυκνότερη δόμηση απο τις εκτός Κούλουρης περιοχές για αλλους μετράει στα υπέρ! Εχω φίλους που μένουν και εκτός Κούλουρης όπως και εγω αλλα και αλλους που μένουν στο κέντρο. Όλοι έχουμε ρυθμίσει τις ζωές μας σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε. Αν ο ts είχε δυνατότητα για σπίτι εκτός πόλης θα του το πρότεινα 100% (και όντως σκέψου το και αυτό το ενδεχόμενο @PirauesKostis αν και εφόσον είσαι ακόμα στην αναζήτηση) αλλα και τα Παλούκια θεωρώ οτι είναι πολύ καλύτερα απο την ζωή σε μια μεγαλούπολη. Αυτο για τους "Αρβανίτες" νομίζω οτι πλέον δεν είναι όπως ηταν πριν αρκετά χρόνια. Πολοί λίγοι εχουν μείνει με αυτή την νοοτροπία και οσο περνάνε τα χρόνια εξαλείφεται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις