funbreaker Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Δεν ξέρω αν και περί τι είδους απάτη πρόκειται αλλά μου συνέβη το εξής και θέλω την συμβολή σας: - Με αφορμή την αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ από του πατέρα μου στο δικό μου, ανακάλυψαν πως το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού δεν έχει ανανεωθεί για δεκαετίες και μου είπαν πως πρέπει να το κάνω. Έλαβα και χαρτί απ' τον ΔΕΔΔΗΕ που το απαιτούσε. Τους έγραψα και δεν έκανα τίποτα. - Μερικούς μήνες μετά άλλαξα πάροχο και πήγα στην ΖΕΝΙΘ. Δεν με ενόχλησε κάνεις για το σχέδιο αλλά το είχα στο μυαλό μου ως κάτι που έπρεπε να γίνει . - Πέρασαν μήνες και πριν 20 μέρες με πήρε κάποια από κινητό και μου είπε πως είναι απ' την Ζενίθ και πως πρέπει να ανανεωσω το σχέδιο. Μου είπε πως τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί με 50 ευρώ. Εκείνη την ώρα ήμουν πολύ busy στην δουλειά και είπα οκ, σκεπτόμενος πως ας κλείσει κι αυτή η υπόθεση. Αυτή που με πήρε ήξερε την διεύθυνση της παροχής και μου έκλεισε ραντεβού. 2-3 μέρες μετά ήρθε ο ηλεκτρολόγος στο σπίτι. Πρόκειται για το σπίτι της μάνας μου η οποία δεν του ανοίγει γιατί της φάνηκε ύποπτος. Με κάλεσε ο ηλεκτρολόγος και μου το είπε και ξανάκλείσαμε ραντεβού. Ήταν διαθέσιμος όλες τις ώρες. - Ξαναπήγε, είπα στην μάνα μου να του ανοίξει κι αυτή άνοιξε με δυσπιστία. Έκανε την αποτύπωση, τον πλήρωσε 50€ και δεν της έδωσε απόδειξη. Μετά με πήρε τηλ η μάνα μου και μου είπε ότι δεν της φάνηκε για ηλεκτρολόγος αυτός ο τύπος και πως μας πιάσανε κορόιδα. - Με αυτή την αναφορά της μάνας μου, θορυβήθηκα και άρχισα να το ψάχνω. Θα έχετε δίκιο αν μου πείτε πως έπρεπε να είχα θορυβηθεί πολύ νωρίτερα αλλά είναι σε μια πολύ πιεστική περίοδο της ζωής μου και τα κάνω όλα γρήγορα και διαδικαστικά. -Ψάχνοντας: - Βρήκα αυτήν την αναφορά για τον αριθμό που με κάλεσε και θορυβήθηκα περισσότερο. - Μετά πήρα τηλ τον ηλεκτρολόγο για να τον ψαρέψω. Μου είπε πως μου λείπει αντιηλεκτροπρηξιακο κι αν θέλω το βάζει, χωρίς να με πιέσει. Μου είπε πως γενικά δεν δίνουν απόδειξη για να γλιτώσουν το ΦΠΑ. Τον ρώτησα αν είναι διαθέσιμος για την ίδια δουλειά στην άλλη άκρη της πόλης και ήταν διαθέσιμος πολύ εύκολα. Την επόμενη μέρα μου έστειλε να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση για να στείλει το σχέδιο στην ΔΕΔΔΗΕ. Εκεί είχε και τον αριθμό παροχής μου, που δεν του τον είχα δώσει εγώ. - Πήρα την ΖΕΝΙΘ και είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα ούτε για τον ηλεκτρολόγο ούτε για την διαρροή των στοιχείων μου. - Πήρα την ΔΕΗ και μου είπαν το ίδιο. - Πήρα την ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν το ίδιο. - Πήρα την αστυνομία και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι κι αν θέλω να πάω για μήνυση. - Είδα την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου απ' την κάμερα. Ρωτούσε προσωπικά στοιχεία στην μάνα όπως όνομα πατρός και μητρός που δεν είχαν νόημα γιατί η παροχή είναι στο δικό μου όνομα και την έβαλε να υπογράψει κάτι. Έκανε και μια υποτυπώδη αποτύπωση, πήρε τα 50 και έφυγε. - Έψαξα τον αριθμό στο Viber και βγάζει energy.yde, εταιρεία για την οποία δεν βρίσκω πουθενά καμία αναφορά. - Το κινητό που με πήρε δεν απαντάει ποτέ. Έχετε ιδέα τί μπορεί να παίζει με την όλη υπόθεση; Κινδυνεύω από κάτι ή είναι ηλεκτρολόγοι που ψαρεύουν πελάτες από στοιχεία που έχουν διαρρεύσει; Να υπογράψω την υπεύθυνη δήλωση; 2
takoulou Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Να τον πάρεις ξανά τηλέφωνο.. Μπορεί να σου πει... Το κατέθεσε ηλεκτρονικά στον Δεδδηε.. Όλα μπορεί να συμβούν..
basilis_k6 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου μαλλον πελατες ψαρευουν και πολυ πιθανο να παιρνουν στοιχεια απο μεσα, μεσω φιλου που δουλευει σε παροχο. δεν νομιζω οτι καποιος θα εκανε επαιρνε τους δρομους για να βγαλει παρανομα μονο 50ευρω. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Περίεργη ιστορία. Άμα ήταν απατεώνας που ήθελε να βγάλει απλά 50€ δεν πιστεύω να σου ζήταγε την επόμενη ημέρα να κάνετε χαρτιά. Πιθανώς να είναι όντως ηλεκτρολόγος που βρίσκει πελάτες με διαρροή στοιχείων και φτιάχνει πιστοποιητικά χωρίς να κάνει ουσιαστικό έλεγχο για να μην ασχολείται. 7
funbreaker Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 10 minutes ago, cthulhucarbide said: Περίεργη ιστορία. Άμα ήταν απατεώνας που ήθελε να βγάλει απλά 50€ δεν πιστεύω να σου ζήταγε την επόμενη ημέρα να κάνετε χαρτιά. Πιθανώς να είναι όντως ηλεκτρολόγος που βρίσκει πελάτες με διαρροή στοιχείων και φτιάχνει πιστοποιητικά χωρίς να κάνει ουσιαστικό έλεγχο για να μην ασχολείται. Ναι ουσιαστικό έλεγχο δεν κάνει σίγουρα, μου είπε δλδ ότι βρήκε το αντιηλεκτροπρηξιακο που λείπει αλλά λέει δεν πειράζει δεν θα το γράψω. Το θέμα είναι, να υπογράψω τα χαρτιά ενός αγνώστου και υπό το πλαίσιο της παραπάνω ιστορίας ή μπορεί να μπλέξω με κάποιο τρόπο που δεν φαντάζομαι;
basilis_k6 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, funbreaker είπε Ναι ουσιαστικό έλεγχο δεν κάνει σίγουρα, μου είπε δλδ ότι βρήκε το αντιηλεκτροπρηξιακο που λείπει αλλά λέει δεν πειράζει δεν θα το γράψω. Το θέμα είναι, να υπογράψω τα χαρτιά ενός αγνώστου και υπό το πλαίσιο της παραπάνω ιστορίας ή μπορεί να μπλέξω με κάποιο τρόπο που δεν φαντάζομαι; τα μισα σπιτια τετοιο πιστοποιητικο εχουν. 1
funbreaker Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 37 minutes ago, basilis_k6 said: τα μισα σπιτια τετοιο πιστοποιητικο εχουν. Δεν με πειράζει το να έχω τέτοιο πιστοποιητικό. Με πειράζει να κινδυνέψω υπογράφοντας ένας χαρτί κάποιων που δεν ξέρω τι είναι.
teot Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Πάντως η Ζενιθ παρέχει και τέτοια υπηρεσία https://zenith.gr/el/for-the-home/extra-products-and-services/yde/
fitsoulas2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Ετσι γινεται συνηθως η δουλεια. Πληρωνονται για να δωσουν το χαρτι, δε κανουν κανονικο ελεγχο. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 13 ώρες πριν, funbreaker είπε η παροχή είναι στο δικό μου όνομα και την έβαλε να υπογράψει κάτι Aυτο εμενα θα μου χτυπουσε λιγο καμπανακια σχετικα με το τι ειναι αυτο το "κατι" που την εβαλε να υπογραψει και γιατι ζητουσε στοιχεια της μητερας σου, ενω η παροχη ειναι στο δικο σου ονομα... 12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Πιθανώς να είναι όντως ηλεκτρολόγος που βρίσκει πελάτες με διαρροή στοιχείων και φτιάχνει πιστοποιητικά χωρίς να κάνει ουσιαστικό έλεγχο για να μην ασχολείται. Κι εγω αυτο πιστευω συνολικα, το παραπανω ειναι που μου φαινεται καπως περιεργο. 1
Axelq Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Ηλεκτρολόγος - Υδραυλικός που είναι διαθέσιμος όλες τις ώρες δεν υπάρχει, εδώ έπρεπε να σου χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι 2
ringboy Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Μαλλον ο κινδυνος ειναι απο την ελλειψη αντιηλεκτροπληξιακου. 5 1
funbreaker Δημοσ. 22 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 8 hours ago, nvel said: με 50αρι δεν παίρνεις κανονική υδε Τί εννοείς; 6 hours ago, stormrain said: Aυτο εμενα θα μου χτυπουσε λιγο καμπανακια σχετικα με το τι ειναι αυτο το "κατι" που την εβαλε να υπογραψει και γιατι ζητουσε στοιχεια της μητερας σου, ενω η παροχη ειναι στο δικο σου ονομα... Κι εμένα μου χτύπησε καμπανάκια αλλά τί είδους απάτη μπορεί να κρύβει; 6 hours ago, Axelq said: Ηλεκτρολόγος - Υδραυλικός που είναι διαθέσιμος όλες τις ώρες δεν υπάρχει, εδώ έπρεπε να σου χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι Σωστό. 5 hours ago, ringboy said: Μαλλον ο κινδυνος ειναι απο την ελλειψη αντιηλεκτροπληξιακου. Δεν διαφωνώ 17 hours ago, teot said: Πάντως η Ζενιθ παρέχει και τέτοια υπηρεσία https://zenith.gr/el/for-the-home/extra-products-and-services/yde/ Το ξέρω αλλά σε αυτούς παίρνεις εσύ τηλ, δεν σε παίρνουν αυτοί .
nickol-us Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 8 ώρες πριν, nvel είπε με 50αρι δεν παίρνεις κανονική υδε 9 λεπτά πριν, funbreaker είπε Τί εννοείς; Για να γίνει κανονικά η δουλειά, προϋποθέτει να έρθει σπίτι με όργανο, να βρει τα κυκλώματα, να κάνει μετρήσεις (γειώση, ΔΔΡ κλπ). Αυτός που ήρθε, θα κάνει μια πλασματική ΥΔΕ ώστε να είσαι απλά καλυμμένος στη ΔΕΗ. Αλήθεια nvel, πως μπορούν και κάνουν πλασματικές δηλώσεις; Δεν φοβούνται καθόλου; Αν γίνει κάτι στο μέλλον, δε φοβούνται οτι μπορούν να βρεθούν υπαίτιοι ατυχήματος κοκ; Σε τι "παράθυρα" πατάνε; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα