Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε σκαλιά πολυκατοικίας υπάρχει ποδήλατο κλειδωμένο για πάνω απο ένα έτος. Κάποια στιγμή είχα καταφέρει να βρω το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί του. Μου είχε πει ότι δεν τον απασχολούσε γιατί το είχε σχεδόν ξεχασμένο εκεί, και αν με ενδιέφερε θα μπορούσε να μου το χαρίσει. Εκείνο το διάστημα ήμουν απασχολημένος και δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ περ/ρο, δεν με πολυενδιέφερε κιόλας. Πριν έναν μήνα ο άνθρωπος απεβίωσε και κάποια στιγμή έτυχε να αναφέρω στον διαχειριστή και άλλους παρευρισκόμενους για το ποδήλατο. Ρώτησα αν θα έπρεπε να ενημερώσω την αστυνομία ώστε να το μετακινήσω στην αποθήκη. Μου είπαν "Γιατί δεν το κάνεις? Συγγενείς δεν υπάρχουν, και δεν θα ενδιαφερθεί η αστυνομία". Τι να κάνω? Και πως? Εξάλλου έχει λουκέτο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

image.jpeg.f13a03472cc2aed87a3a8f4e84d6013b.jpeg

Δημοσ.

Ουσιαστικά ρωτάς τι εργαλείο χρειάζεται για να κόψεις την αλυσίδα? Ξέρω γω τροχό, ψαλίδι, πριόνι? Κάποιος φίλος σου θα έχει το κατάλληλο εργαλείο, μπορεί να πάρει λίγη ώρα αλλά θα το κόψετε. Εναλλακτικά δεν ξέρω μήπως μπορεί να γίνει τίποτα σε στυλ ταχυδακτυλουργικό όπου κάτι είναι δεμένο αλλά το γυρνάς από δω και από κει και τελικά ήταν οπτική απάτη και βγαίνει λυμένο σε δύο κομμάτια. Πρόσεξε μη χαλάσει όμως το ποδήλατο έτσι και βγεις με δύο μονόκυκλα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts  

Ως προς το κόψιμο προφανώς με τροχό (πάντα με προσοχή αν δεν "το χεις").

Επειδή όμως οι καιροί (και αρκετός κόσμος) είναι περίεργοι και επειδή σίγουρα θα κάνεις σαματά στο κόψιμο, σκέψου πρώτα αν οι λοιποί ένοικοι είναι οκ τύποι και αν κάποιος είναι "περίεργος" ή, ακόμα χειρότερα, είχες παλαιότερα "τριβές" με κάποιον. Καθώς θα μπορούσε να σου κάνει ιστορίες στυλ "το ποδήλατο αυτό ήταν δικό μου" ή κάτι άλλο σχετικό. Οπότε θα ήταν ο λόγος σου κόντρα στον δικό του (οκ τα καλά ποδήλατα έχουν serial number αλλά με τον ιδιοκτήτη να είναι "αλλού" τρέχα γύρευε)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Bolt cutter.

Φαντάζομαι πως δεν έχεις πρόσβαση στα κλειδιά του ιδιοκτήτη ε?

Έχω την ίδια κλειδαριά σε πορτοκαλί, το κλειδί είναι ένα μικρό μαύρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχετε πρόσβαση στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη, αφαιρέστε το ποδήλατο και αφήστε το μέσα στο διαμέρισμα του. Εναλλακτικά στο μπαλκόνι του από κάποιο διπλανό διαμέρισμα. 

Επεξ/σία από tyxeros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως κλειδαράς να μπορεί να ξεκλειδώσει το λουκέτο έτσι ώστε να μη κοπεί; Αν δεν υπάρχουν κληρονόμοι, να χαρείς το καινούριο ποδήλατο!

Επεξ/σία από thanasis00
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tyxeros είπε

Αν έχετε πρόσβαση στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη, αφαιρέστε το ποδήλατο και αφήστε το μέσα στο διαμέρισμα του. Εναλλακτικά στο μπαλκόνι του από κάποιο διπλανό διαμέρισμα. 

Αν το κατάλαβα καλά δεν σκέφτεται απλά να το βγάλει από το σημείο που είναι αλλά να το πάρει εκείνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομικά δεν μπορεί να το πάρει. 

"Ανήκει στην περιουσία του αποβιώσαντος, η οποία αν δεν υπάρχει διαθήκη ή συγγενείς, περνάει στο Δημόσιο (ως κληρονόμος εξ αδιαθέτου). ( Ετσι ειπε το ChatGPT)" 

Επεξ/σία από tyxeros
Δημοσ.

Άμα έχεις χρόνο να ασχοληθείς δες βίντεο του lock picking lawyer (πιθανώς να βρεις και βίντεο με το ακριβές μοντέλο της κλειδαριάς) και κάνε δοκιμές. Θα χρειαστεί χρόνος αλλά τουλάχιστον θα είναι αθόρυβες σε σχέση με τον τροχό.

Η παραπάνω συμβουλή δίνεται με την ελπίδα ο OP να είναι ειλικρινής με την ιστορία

Δημοσ.
21 hours ago, thanasis00 said:

Ίσως κλειδαράς να μπορεί να ξεκλειδώσει το λουκέτο έτσι ώστε να μη κοπεί; Αν δεν υπάρχουν κληρονόμοι, να χαρείς το καινούριο ποδήλατο!

Το αυτό 

Φωνάζει κλειδαρά και με ένα 20αρικο έχεις καινούργιο ποδήλατο και την πολυκατοικία ελεύθερη 

Win win 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...