Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω ενα kit powerline το TP link PA8010P .Μέχρι στιγμης ειχα σύνδεση 200/20 και με το powerline επιανα λιγο πανω απο 100. Σημερα εβαλα 1000/1000 και το powerline πιανει μεχρι 80 .Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι θεμα powerline και αμα παρ καποιο της devolo να εχω καλυτερα αποτελεσματα?

Δεν περιμενω να πιανω 1000 με powerline αλλα ενα 400-500 το περιμενω

Ευχαριστω εκ των προτερων 

Δημοσ.

Είναι θέμα Powerline και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Μην περιμένεις θαύματα αλλά ούτε κάποια σίγουρη πρόταση αφού κάθε εγκατάσταση είναι μοναδική.

Μοναδική λύση το καλώδιο δικτύου και στην χειρότερη Mesh ασύρματο δίκτυο και υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ.

Απλα δεν καταλαβαινω γιατι με 1000αρα γραμμη το powerline βγαζειχειροτερη ταχυτητα αφου ειναι στις ιδιες θεσεις

Δημοσ.

Διότι πιθανόν δεν αντέχει τον φόρτο από τις υψηλότερες ταχύτητες ή μπορεί να υπάρχουν περισσότερες παρεμβολές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Δεν πάει αναλογικά το πράγμα και δεν υπάρχει στάνταρτ δυστυχώς σε αυτή την τεχνολογία. Όσο μεγαλώνουν οι ταχύτητες αντίστοιχα αυξάνουν οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό.

Δημοσ.

Υπαρχει καποιο powerlive που θα βοηθουσε την κατασταση ? Γιατι η συνδεση με ethernet ειναι δυσκολο να γινει

Δημοσ.

Όπως ήδη έγραψα κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι μοναδική, με διαφορετικές ηλεκτρικές συσκευές και φορτία. Μόνον με δοκιμή διαπιστώνεται αν κάποιο PLC παίζει και πόσο σωστά και αξιόπιστα στην συγκεκριμένη εγκατάσταση. 

Μην περιμένεις θαύματα και τα 500Mbps είναι απλησίαστο νούμερο (δεν έχω βρει έστω μια αναφορά στο διαδίκτυο για επίτευξη αυτού του αριθμού).

• Like 2
Δημοσ.
On 22/06/2025 at 14:55, george2143 said:

Καλησπέρα εχω ενα kit powerline το TP link PA8010P .Μέχρι στιγμης ειχα σύνδεση 200/20 και με το powerline επιανα λιγο πανω απο 100. Σημερα εβαλα 1000/1000 και το powerline πιανει μεχρι 80 .Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι θεμα powerline και αμα παρ καποιο της devolo να εχω καλυτερα αποτελεσματα?

Δεν περιμενω να πιανω 1000 με powerline αλλα ενα 400-500 το περιμενω

Ευχαριστω εκ των προτερων 

δυσκολο εως απιθανο να πιασεις 400 500 ακομα και με powerline 2200mbps. και devolo magic που ειχα δοκιμασει σε μονοφασικο ρευμα οπως και  fritz εφαγα πορτα.πλεον πας σε καλωδιο ειτε σε mesh

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

δυσκολο εως απιθανο να πιασεις 400 500 ακομα και με powerline 2200mbps. και devolo magic που ειχα δοκιμασει σε μονοφασικο ρευμα οπως και  fritz εφαγα πορτα.πλεον πας σε καλωδιο ειτε σε mesh

Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι πιο αποδοτικο το mesh ? Το δωματιο που το χρειαζομαι ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου οποτε καλωδιο δεν παει με τιποτα

Δημοσ.

το mesh εχει την ιδια λογικη με το repeater. απλα ειναι ενα add on σε ενα repeater. το repeater πρεπει να μπει στο σημειο που θα πιασει καλο σήμα απο το κεντρικό router ωστε να το αναμεταδωσει.

πχ εγω εδω στο σπιτι εχω το router στο σαλονι. εχω βαλει ενα repeater στο διαδρομο(δεν ειναι Mesh) το οποιο πιανει το σημα και το αναμεταδισει για να φτασει στο δωματιο.αν δεν ειχα το repeater το σημα στο δωματιο θα εφτανε πολυ ασθενες με αποτελεσμα μικρες ταχυτητες. πλεον τα repeaters/access points και ειδικα αυτα που ειναι mesh(δηλαδη εχουν καποια εξτρα πλεονεκτηματα οπως smart roaming,band steering κτλ) εχουν αντικαταστησει τα powerlines.

αν ψαξεις θα δεις οτι εχω κανει Review εδω στο Insomnia  τα devolo magic και ασχετα με τα 2200mbit που θεωρητικα λενε ,πρακτικα οι ταχυτητες που ειχαν ηταν μαυρα χαλια. αν εχεις μεχρι 100mbit οκ πας σε powerline.οτιδηποτε πιο πανω οχι δεν κανουν.και το ιδιο και με fritz! powerlines κτλ. και η fritz δεν νομιζω να βγαλει αλλο μοντελο Powerline ενω η devolo οσο ξερω σταματησε και δεν ξερω αν υφισταται ακομα ως εταιρεια. σε mesh η φτηνη λυση ειναι τα tp link deco που θα βρεις απειρα ατομα που τα εχουν αγορασει.value for money

2 hours ago, george2143 said:

Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι πιο αποδοτικο το mesh ? Το δωματιο που το χρειαζομαι ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου οποτε καλωδιο δεν παει με τιποτα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, george2143 είπε

Φέρε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο να σου περάσει καλώδιο με καναλάκι τοίχο τοίχο χωρίς να φαίνεται τίποτα και χωρίς να ενοχλεί και δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο μετά.
Κρίμα να πληρώνεις 1000αρα γραμμή και να κολλάς σε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
13 hours ago, dpolal said:

Φέρε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο να σου περάσει καλώδιο με καναλάκι τοίχο τοίχο χωρίς να φαίνεται τίποτα και χωρίς να ενοχλεί και δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο μετά.
Κρίμα να πληρώνεις 1000αρα γραμμή και να κολλάς σε κάτι τέτοιο.

kai 1000mbit αν παιξει με wireless backhauling ειναι παλι πολυ δυσκολο να το πετυχει και θα θελει triple radio mesh (repeater). οποτε σε τετοιες ταχυτητες θελει ολα τα mesh να ειναι με ethernet συνδεδεμενα(ethernet backhauling)

On 24/06/2025 at 17:10, george2143 said:

απαντησε σε αυτο και στο πιο πανω post.

Δημοσ.

Για 1000mbit πας σε wifi 6E δίκτυο με το ανάλογο κόστος. 

IMG_1367.jpeg

Μπορείς με ένα απλό WiFi 6 router και repeater να πετύχεις ταχύτητες 500mbps αλλά σε κατάλληλη απόσταση και εμπόδια. Αν σε ενδιαφέρει να παραμένεις συνδεδεμένος από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς διακοπές τότε πας σε mesh αλλά θα χρειαστείς μια επιπλέον μονάδα από από ότι θα χρειαζόσουν με ένα απλό ρουτερ και repeater και φυσικά με μεγαλύτερο κόστος. Αν και σχεδόν όλα τα σύγχρονα να ρουτερ και repeater έχουν δυνατότητα mesh οπότε δεν βλέπω τον λόγο πέρα του αισθητικού να προτιμήσει κάποιος τα mesh που πουλάνε με τσουβάλι, χωρίς να έχουν τις επιδόσεις για τα οποία διαφημίζονται…..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Για 1000mbit πας σε wifi 6E δίκτυο με το ανάλογο κόστος. 

IMG_1367.jpeg

Μπορείς με ένα απλό WiFi 6 router και repeater να πετύχεις ταχύτητες 500mbps αλλά σε κατάλληλη απόσταση και εμπόδια. Αν σε ενδιαφέρει να παραμένεις συνδεδεμένος από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς διακοπές τότε πας σε mesh αλλά θα χρειαστείς μια επιπλέον μονάδα από από ότι θα χρειαζόσουν με ένα απλό ρουτερ και repeater και φυσικά με μεγαλύτερο κόστος. Αν και σχεδόν όλα τα σύγχρονα να ρουτερ και repeater έχουν δυνατότητα mesh οπότε δεν βλέπω τον λόγο πέρα του αισθητικού να προτιμήσει κάποιος τα mesh που πουλάνε με τσουβάλι, χωρίς να έχουν τις επιδόσεις για τα οποία διαφημίζονται…..

Έχεις κάποιο repeater να μου προτείνεις?

Επίσης με το repeater θα μπορεί το σήμα να παραμένει σταθερό ή θα υπάρχουν αποσυνδέσεις.Ετσι όπως είναι το σπίτι, από το ρούτερ στον repeater θα υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα, αλλά από repeater σε pc θα είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, george2143 είπε

Επίσης με το repeater θα μπορεί το σήμα να παραμένει σταθερό ή θα υπάρχουν αποσυνδέσεις.Ετσι όπως είναι το σπίτι, από το ρούτερ στον repeater θα υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα, αλλά από repeater σε pc θα είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι 

Την παραπάνω ταχύτητα που έχω στην εικόνα την έχω πετύχει με το repeater αυτό

https://www.amazon.de/-/en/RE815XE-Amplifier-Repeater-Tri-Band-Recommended/dp/B0C65WQN3W/ref=sr_1_1?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-1&th=1

Το repeater  βρίσκεται στα 10 μέτρα από το router στον διάδρομο   αλλα παρεμβάλλονται 2 τοίχοι και μεταδίδει απρόσκοπτα στον υπολογιστή της εικόνας στο  άλλο δωμάτιο που βρίσκεται στα 10 μέτρα από το repeater  και παρεμβάλλονται δύο πόρτες . Θα έλεγα , έχεις 1 gigabit κάλυψη στα 20 μέτρα με εμπόδια απρόσκοπτα και χωρίς διακοπές με το παραπάνω. Με βάση την περιγράφει που έδωσες κόβω το …κεφάλι μου ότι θα έχεις σίγουρα σήμα 1gigabit  . Ειμαι τόσο σίγουρος  σε σημείο που αν δεν το θέλεις,  στο  αγοράζω πίσω εγώ.

Ισως τα αντίστοιχα repeater ( με 4 κεραίες)  WiFi 6Ε άλλων κατασκευαστών θα κάνουν την ίδια δουλειά  . Επισης με τα μισά περίπου λεφτά μπορείς να πάρεις ένα extender WiFi 6 σκέτο ( πάλι με 4 κεραίες) και να έχεις ταχύτητες των 500 mbit up down που είχα και εγώ πάλαιοτερα. Κάτι σαν και αυτό:

https://www.amazon.de/-/en/RE655-Amplifier-Repeater-Coverage-Compatible/dp/B0928WNNCM/ref=sr_1_3?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-3&th=1

Βεβαια βασική προϋπόθεση στα παραπάνω νούμερα το router που ήδη έχεις να είναι τουλάχιστον WiFi 6. Αν και εδώ που τα λέμε δύο WiFi 6 repeaters με συνολικό κόστος 120 ευρώ περίπου είσαι φουλ καλυμμένος για 500 mbit ,το ένα να μπει με καλώδιο στο ρουτερ και να κάνει δίκτυο και το δεύτερο να είναι extender του πρώτου.

49 λεπτά πριν, george2143 είπε

Επίσης με το repeater θα μπορεί το σήμα να παραμένει σταθερό ή θα υπάρχουν αποσυνδέσεις.Ετσι όπως είναι το σπίτι, από το ρούτερ στον repeater θα υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα, αλλά από repeater σε pc θα είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία χωρίς να 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, atheatos είπε

Την παραπάνω ταχύτητα που έχω στην εικόνα την έχω πετύχει με το repeater αυτό

https://www.amazon.de/-/en/RE815XE-Amplifier-Repeater-Tri-Band-Recommended/dp/B0C65WQN3W/ref=sr_1_1?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-1&th=1

Το repeater  βρίσκεται στα 10 μέτρα από το router στον διάδρομο   αλλα παρεμβάλλονται 2 τοίχοι και μεταδίδει απρόσκοπτα στον υπολογιστή της εικόνας στο  άλλο δωμάτιο που βρίσκεται στα 10 μέτρα από το repeater  και παρεμβάλλονται δύο πόρτες . Θα έλεγα , έχεις 1 gigabit κάλυψη στα 20 μέτρα με εμπόδια απρόσκοπτα και χωρίς διακοπές με το παραπάνω. Με βάση την περιγράφει που έδωσες κόβω το …κεφάλι μου ότι θα έχεις σίγουρα σήμα 1gigabit  . Ειμαι τόσο σίγουρος  σε σημείο που αν δεν το θέλεις,  στο  αγοράζω πίσω εγώ.

Ισως τα αντίστοιχα repeater ( με 4 κεραίες)  WiFi 6Ε άλλων κατασκευαστών θα κάνουν την ίδια δουλειά  . Επισης με τα μισά περίπου λεφτά μπορείς να πάρεις ένα extender WiFi 6 σκέτο ( πάλι με 4 κεραίες) και να έχεις ταχύτητες των 500 mbit up down που είχα και εγώ πάλαιοτερα. Κάτι σαν και αυτό:

https://www.amazon.de/-/en/RE655-Amplifier-Repeater-Coverage-Compatible/dp/B0928WNNCM/ref=sr_1_3?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-3&th=1

Βεβαια βασική προϋπόθεση στα παραπάνω νούμερα το router που ήδη έχεις να είναι τουλάχιστον WiFi 6. Αν και εδώ που τα λέμε δύο WiFi 6 repeaters με συνολικό κόστος 120 ευρώ περίπου είσαι φουλ καλυμμένος για 500 mbit ,το ένα να μπει με καλώδιο στο ρουτερ και να κάνει δίκτυο και το δεύτερο να είναι extender του πρώτου.

Εχω βρει το παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/36529344/TP-LINK-RE700X-v1-Mesh-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-3000Mbps.html 

Θα βγαλει τουλαχιστον τα 500 mbps πιστευεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...