atheatos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, george2143 είπε Εχω βρει το παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/36529344/TP-LINK-RE700X-v1-Mesh-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-3000Mbps.html Θα βγαλει τουλαχιστον τα 500 mbps πιστευεις? Δε βλέπω κεραίες και ανησυχώ…παλιά είχα ένα tendα WiFi 6 με 2 κεραίες και έβγαζε τα 500 στο παραπάνω setup αλλά με διακοπές. Ήθελε restart που και που, επίσης. Το παραπάνω το έχω κοντά 4 μήνες και χρειάστηκε μια φορά restart για να συντονίσει με το WiFi 7 router που έχω σε καλύτερη μπάντα . Έκτοτε έχω ξεχάσει ότι υπάρχει…. https://www.skroutz.gr/s/37819776/TP-LINK-RE705X-V1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-3000Mbps.html καλυτερο βλέπω αυτό. Αν έχεις πρόβλημα με τις κεραίες λόγω παιδιών κτλ. βρες μια πρίζα πίσω από πόρτα και κρύψε το. Δεν θα χάσει ιδιαίτερα σε σήμα .
george2143 Δημοσ. 26 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, atheatos είπε Δε βλέπω κεραίες και ανησυχώ…παλιά είχα ένα tendα WiFi 6 με 2 κεραίες και έβγαζε τα 500 στο παραπάνω setup αλλά με διακοπές. Ήθελε restart που και που, επίσης. Το παραπάνω το έχω κοντά 4 μήνες και χρειάστηκε μια φορά restart για να συντονίσει με το WiFi 7 router που έχω σε καλύτερη μπάντα . Έκτοτε έχω ξεχάσει ότι υπάρχει…. https://www.skroutz.gr/s/37819776/TP-LINK-RE705X-V1-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-3000Mbps.html καλυτερο βλέπω αυτό. Αν έχεις πρόβλημα με τις κεραίες λόγω παιδιών κτλ. βρες μια πρίζα πίσω από πόρτα και κρύψε το. Δεν θα χάσει ιδιαίτερα σε σήμα . Εγινε , οταν το παρω θα επανελθω
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 2 ώρες πριν, atheatos είπε Την παραπάνω ταχύτητα που έχω στην εικόνα την έχω πετύχει με το repeater αυτό : Για να ακριβολογούμε τα στοιχεία της εικόνας που δείχνεις, αφορούν ονομαστική* ταχύτητα σύνδεσης της κάρτας δικτύου του υπολογιστή με το Repeater, που από μόνη μόνη της δεν λέει τίποτα (όπως δεν λένε και οι διαφημιζόμενες ταχύτητες των PLC). Ποια είναι η πραγματική ταχύτητα κάνοντας online έλεγχο ή κατεβάζοντας ένα μεγάλο αρχείο; Μάλιστα repeater και κάρτα δικτύου του υπολογιστή κανονικά έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν σε ακόμη μεγαλύτερες ονομαστικές ταχύτητες. Αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένα (αυτόματα για δικούς τους λόγους) στους 5GHz στα 40Mhz και bandwidth 1633/865Mbps, ενώ μπορούν μέγιστο 2402/2402Mbps στα 160Hz. * Ονομαστική ταχύτητα σημαίνει πόσο γρήγορα μπορεί να στείλει/λάβει δεδομένα και όχι πόσο όγκο δεδομένων διακινεί (πραγματική ταχύτητα) στην ίδια μονάδα του χρόνου. Εξάλλου είναι αδύνατον να διακινήσει πάνω από τα ονομαστικά 1000Mbps της θύρας δικτύου που έχει. 1
atheatos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Για να ακριβολογούμε τα στοιχεία της εικόνας που δείχνεις, αφορούν ονομαστική* ταχύτητα σύνδεσης της κάρτας δικτύου του υπολογιστή με το Repeater, που από μόνη μόνη της δεν λέει τίποτα (όπως δεν λένε και οι διαφημιζόμενες ταχύτητες των PLC). Ποια είναι η πραγματική ταχύτητα κάνοντας online έλεγχο ή κατεβάζοντας ένα μεγάλο αρχείο; Μάλιστα repeater και κάρτα δικτύου του υπολογιστή κανονικά έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν σε ακόμη μεγαλύτερες ονομαστικές ταχύτητες. Αυτή την στιγμή είναι συνδεδεμένα (αυτόματα για δικούς τους λόγους) στους 5GHz στα 40Mhz και bandwidth 1633/865Mbps, ενώ μπορούν μέγιστο 2402/2402Mbps στα 160Hz. * Ονομαστική ταχύτητα σημαίνει πόσο γρήγορα μπορεί να στείλει/λάβει δεδομένα και όχι πόσο όγκο δεδομένων διακινεί (πραγματική ταχύτητα) στην ίδια μονάδα του χρόνου. Εξάλλου είναι αδύνατον να διακινήσει πάνω από τα ονομαστικά 1000Mbps της θύρας δικτύου που έχει. Παίζουν ρόλο οι παρεμβολές και τα εμπόδια. Η ονομαστική που έχω τώρα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχα παλαιότερα με ένα απλό WiFi 6 router. Επισης το WiFi 6E repeater που είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής είναι μέρος ενός WiFi 7 δικτύου ενός ρουτερ που έχει 2.5gbit θύρες, με συνδεδεμένο πάνω του επίσης NAS 2,5 gbit Θεωρητικά είναι είναι δυνατό να ξεπεράσει τις ταχύτητες της θύρας gigabit που έχει το repeater. Τωρα στην μεταφορά αρχείου είδα ταχύτητες από 10mbps μέχρι 800mbps ανάλογα πόσο κοντά είχα τον υπολογιστή στο repeater. Στα 10 μέτρα με εμπόδια έχει όντως μεγάλη πτώση. Αλλα αν τον φέρω δίπλα στο repeater η ταχύτητα αλλάζει δραματικά προς το giagabit. Πιστεύω αν φέρω και το ρουτερ με το NAS ακόμα πιο κοντά στο repeater θα ξεπεράσω άνετα το 1gbps. Τωρα ο φίλος που έχει έναν μόνο ένα δωμάτιο να διαπεράσει , αν δεν έχει παρεμβολές πιστεύω θα αγγίξει το gigabit και αυτός με το συγκεκριμένο WiFi 6E repeater σε κοντινή απόσταση από αυτό και με τις κατάλληλες ρυθμισεις. Ειδικα στα 6ghz που κάποιες φορές κλειδώνει και το δικό μου, τότε εύκολα το έχει .
jkoukos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, atheatos είπε Παίζουν ρόλο οι παρεμβολές και τα εμπόδια. Σαφέστατα και όχι μόνο. 14 λεπτά πριν, atheatos είπε Επισης το WiFi 6E repeater που είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής είναι μέρος ενός WiFi 7 δικτύου ενός ρουτερ που έχει 2.5gbit θύρες Δεν έχει σημασία αν ο Router είναι WiFi 7. Η ονομαστική ταχύτητα επικοινωνίας θα είναι ΠΑΝΤΑ η χαμηλότερη που υποστηρίζεται από την άλλη (τον repeater σε σένα, που είναι WiFi 6). 16 λεπτά πριν, atheatos είπε Θεωρητικά είναι είναι δυνατό να ξεπεράσει τις ταχύτητες της θύρας gigabit που έχει το repeater. Με ποιον μαγικό τρόπο είναι εφικτό να στέλνει ασύρματα γρηγορότερα δεδομένα από αυτά που μπορούν να διακινηθούν ενσύρματα; Απλά είναι αδύνατον καθώς η θύρα του Repeater είναι Gigabit. Και ο Router που έχει 2,5Gbps θύρα, είναι αδύνατον να έχει ταχύτητες πάνω από αυτή (όσο και αν το διατυμπανίζει ο κατασκευαστής). Προσφάτως είχα αναφερθεί χοντρικά πάλι για παρόμοιο θέμα.
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 9 ώρες πριν, jkoukos είπε Με ποιον μαγικό τρόπο είναι εφικτό να στέλνει ασύρματα γρηγορότερα δεδομένα από αυτά που μπορούν να διακινηθούν ενσύρματα; Απλά είναι αδύνατον καθώς η θύρα του Repeater είναι Gigabit. Και ο Router που έχει 2,5Gbps θύρα, είναι αδύνατον να έχει ταχύτητες πάνω από αυτή (όσο και αν το διατυμπανίζει ο κατασκευαστής Οκ. Μόλις βρω ευκαιρία θα δοκιμάσω αν μπορώ να ξεπεράσω το gigabit στο WiFi 6E repeater φέρνοντας το πιο κοντά στον υπολογιστή που και αυτός έχει WiFi 6E module. Τωρα για το Wifi7 router θα δυσκολευτώ μιας και δεν έχω WiFi 7 συσκευή ακόμα να δοκιμάσω τις δυνατότητες του. Θα δω μήπως μπορώ να κάνω τις 2,5 gigabit θύρες aggregate στα 5gbps μιας και το NAS μπορεί να το κάνει αυτό.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 μμ (επεξεργασμένο) On 26/06/2025 at 14:32, atheatos said: . Αν και σχεδόν όλα τα σύγχρονα να ρουτερ και repeater έχουν δυνατότητα mesh οπότε δεν βλέπω τον λόγο πέρα του αισθητικού να προτιμήσει κάποιος τα mesh που πουλάνε με τσουβάλι, χωρίς να έχουν τις επιδόσεις για τα οποία διαφημίζονται….. το mesh σε πακετακια ειναι η νεα ευκολη μοδα.και με το καταλληλο marketing πουλαει μια χαρα.το πλασαρεις σαν ετοιμη λυση βαζειςκαι τον χρηστη να κανει τα bare minimum και ολοι ειναι μια χαρα.βαζεις και ενα καπελο στην τιμη και ολα ακομα καλυτερα.οπως εχω πει απειρες φορες και μερικοι κραζουν οτι ο κοσμος θελει ευκολια.και την ευκολια την πληρωνει. On 26/06/2025 at 15:38, george2143 said: Έχεις κάποιο repeater να μου προτείνεις? Επίσης με το repeater θα μπορεί το σήμα να παραμένει σταθερό ή θα υπάρχουν αποσυνδέσεις.Ετσι όπως είναι το σπίτι, από το ρούτερ στον repeater θα υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα, αλλά από repeater σε pc θα είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι On 26/06/2025 at 16:23, atheatos said: Την παραπάνω ταχύτητα που έχω στην εικόνα την έχω πετύχει με το repeater αυτό : https://www.amazon.de/-/en/RE815XE-Amplifier-Repeater-Tri-Band-Recommended/dp/B0C65WQN3W/ref=sr_1_1?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-1&th=1 Το repeater βρίσκεται στα 10 μέτρα από το router στον διάδρομο αλλα παρεμβάλλονται 2 τοίχοι και μεταδίδει απρόσκοπτα στον υπολογιστή της εικόνας στο άλλο δωμάτιο που βρίσκεται στα 10 μέτρα από το repeater και παρεμβάλλονται δύο πόρτες . Θα έλεγα , έχεις 1 gigabit κάλυψη στα 20 μέτρα με εμπόδια απρόσκοπτα και χωρίς διακοπές με το παραπάνω. Με βάση την περιγράφει που έδωσες κόβω το …κεφάλι μου ότι θα έχεις σίγουρα σήμα 1gigabit . Ειμαι τόσο σίγουρος σε σημείο που αν δεν το θέλεις, στο αγοράζω πίσω εγώ. Ισως τα αντίστοιχα repeater ( με 4 κεραίες) WiFi 6Ε άλλων κατασκευαστών θα κάνουν την ίδια δουλειά . Επισης με τα μισά περίπου λεφτά μπορείς να πάρεις ένα extender WiFi 6 σκέτο ( πάλι με 4 κεραίες) και να έχεις ταχύτητες των 500 mbit up down που είχα και εγώ πάλαιοτερα. Κάτι σαν και αυτό: https://www.amazon.de/-/en/RE655-Amplifier-Repeater-Coverage-Compatible/dp/B0928WNNCM/ref=sr_1_3?dib=eyJ2IjoiMSJ9.pT3oGHFnCmnK6K08lcaoVjm7vByv6RJVF9blIyhQzVcKv7zeKi_4k9iouLK_QMBkB-asQAzZhzEeWIDEKmb49w.zSYYtTQIrJwMANJPY4-xcvRZ_eW_HZb-edV6jciT4Hw&dib_tag=se&keywords=Re815xe&qid=1750942089&sr=8-3&th=1 Βεβαια βασική προϋπόθεση στα παραπάνω νούμερα το router που ήδη έχεις να είναι τουλάχιστον WiFi 6. Αν και εδώ που τα λέμε δύο WiFi 6 repeaters με συνολικό κόστος 120 ευρώ περίπου είσαι φουλ καλυμμένος για 500 mbit ,το ένα να μπει με καλώδιο στο ρουτερ και να κάνει δίκτυο και το δεύτερο να είναι extender του πρώτου. και επισης να ειναι wifi 6 και οι καρτες του.να προσθεσω οτι πρακτικα απο αυτα που θα δεις στο link μεταξυ router/repeater/συσκευης στην πραξη θα παρει περιπου τα μισα. On 26/06/2025 at 16:49, george2143 said: Εχω βρει το παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/36529344/TP-LINK-RE700X-v1-Mesh-WiFi-Extender-Dual-Band-2-4-5GHz-3000Mbps.html Θα βγαλει τουλαχιστον τα 500 mbps πιστευεις? σιγουρα ολα παιζουν καλυτερα αν μπορεις να εχεις ethernet μεχρι το repeater δηλαδη στην ουσια να παιξει ως access point. On 26/06/2025 at 17:45, george2143 said: Εγινε , οταν το παρω θα επανελθω Υπολογισε οτι αμα κανεις link πχ 1000mbps/1000mbps στην πραξη θα παρεις κανα 500αρι καθαρο. On 26/06/2025 at 21:24, atheatos said: Παίζουν ρόλο οι παρεμβολές και τα εμπόδια. Η ονομαστική που έχω τώρα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχα παλαιότερα με ένα απλό WiFi 6 router. Επισης το WiFi 6E repeater που είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής είναι μέρος ενός WiFi 7 δικτύου ενός ρουτερ που έχει 2.5gbit θύρες, με συνδεδεμένο πάνω του επίσης NAS 2,5 gbit Θεωρητικά είναι είναι δυνατό να ξεπεράσει τις ταχύτητες της θύρας gigabit που έχει το repeater. Τωρα στην μεταφορά αρχείου είδα ταχύτητες από 10mbps μέχρι 800mbps ανάλογα πόσο κοντά είχα τον υπολογιστή στο repeater. Στα 10 μέτρα με εμπόδια έχει όντως μεγάλη πτώση. Αλλα αν τον φέρω δίπλα στο repeater η ταχύτητα αλλάζει δραματικά προς το giagabit. Πιστεύω αν φέρω και το ρουτερ με το NAS ακόμα πιο κοντά στο repeater θα ξεπεράσω άνετα το 1gbps. Τωρα ο φίλος που έχει έναν μόνο ένα δωμάτιο να διαπεράσει , αν δεν έχει παρεμβολές πιστεύω θα αγγίξει το gigabit και αυτός με το συγκεκριμένο WiFi 6E repeater σε κοντινή απόσταση από αυτό και με τις κατάλληλες ρυθμισεις. Ειδικα στα 6ghz που κάποιες φορές κλειδώνει και το δικό μου, τότε εύκολα το έχει . παραθετω επισης τεστ από fritz!box που ειχα κανει. Η πρώτη είναι το Samsung Galaxy S23+ που συνδέθηκε στα 2.2Gbit σε WiFi 6E το οποίο λειτουργεί στα 6GHz, η δεύτερη όπως αναφέρει και το όνομα της είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra που συνδέθηκε σε WiFi 7 στα 4.8Gbit!! Το Samsung S23+ συνδεδεμένο στα 6GHz αλλά με WiFi 6E πέτυχε 1294 Mbit, ενώ το Samsung S24 Ultra συνδεδεμένο στα 6GHz αλλά με WiFi 7 πέτυχε 860 Mbit. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:00 μμ από poulinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα