Προς το περιεχόμενο

Smart Plug Coolseer SK01WE with power meter 6.9€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω δεν τα ηξερα τα tplink tp110 ...   , τα ειδα στο θεμα με τα κλιματιστικά εδω ... Το γραφημα που εβαλα  ειναι η ισχυς ως προς τον χρονο , 24 h  ... και οι μετρησεις ειναι καθε 10 λεπτα περίπου  . Αυτο ειναι επιπλέον απο τις καταναλώσεις σε Kwh  ( ενέργεια ) που βγαζει ανα ώρα , ημερα , μηνα κλπ  . Αν γινει κατι πολυ γρηγορο δεν το δειχνει στο γραφημα , εξαρταται αν προλάβει να το πιάσει . 

Τα σκαμπανεβάσματα στην τάση ειναι πιο γρηγορα , στιγμιαία ,  και κανονικα τριγκαρουν επιτηρητη τασης , δεν φαίνονται .  Βεβαια αν εισαι σε κανα χάλια δικτυο , που το βραδυ εχει 230 V και το πρωι 200 θα φαινεται  ( έμμεσα )  λογικα απο την αλλαγη κατανάλωσης στην ιδια συσκευη !

Επεξ/σία από chrismoute
Δημοσ.
Στις 11/7/2025 στις 8:55 ΠΜ, matrixxx είπε

Παρατηρω επι μια εβδομαδα οτι σταματησε να δειχνει σε πραγματικο χρονο την καταναλωση, ταση, ρευμα κλπ. Δειχνει τιμες (μιλω για αυτες στην αριστερη σου εικονα), αλλα ειναι "κολλημενες", δεν αλλαζει τιποτα. Η συνολικη καταναλωση ημερας αλλαζει σωστα, αλλα σε πραγματικο χρονο πλεον δεν βλεπεις τιποτα  σωστο-Live. Σε ολα τα πριζακια, οχι μονο σε ενα. Επισης το ιστορικο (στην δεξια σου εικονα) απο εκεινη ακριβως την στιγμη αλλαξε, αντι για στρογγυλεμενες ακρες οι μπαρες εγιναν παραλληλογραμμα. 

Τα παρατηρεις και εσυ αυτα; Υποψιαζομαι οτι αλλαξαν κατι με ενημερωση. Δεν μπορω να βρω καμια αναφορα στο νετ εδω και μια εβδομαδα και αυτο μου φαινεται περιεργο.

Οχι Γιαννη, σε εμενα ειναι οπως ηταν γιατι δεν εχω κανει ενημερωση στο app. Αν σε ενδιαφερει να το ανεβασω καπου να το παρεις. 

Προσπαθω να αποφευγω τα πολλα Updates σε κινεζοapplications γιατι ξερω οτι η ποιοτητα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.

Στις 11/7/2025 στις 12:55 ΜΜ, matrixxx είπε

Εχω δοκιμασει πολλες λυσεις, δυστυχως τιποτα. Μεχρι και σε αλλη συσκευη εχω βαλει την εφαρμογη.

Μαλλον εσυ εισαι με wifi πριζες, εβαλα τωρα μια wifi και ειναι οκ.

ωωωπ νομιζα οτι και εσυ με wifi ησουν. Τι πριζα εχεις εσυ;

• Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, runner69 είπε

Οχι Γιαννη, σε εμενα ειναι οπως ηταν γιατι δεν εχω κανει ενημερωση στο app. Αν σε ενδιαφερει να το ανεβασω καπου να το παρεις. 

Προσπαθω να αποφευγω τα πολλα Updates σε κινεζοapplications γιατι ξερω οτι η ποιοτητα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.

ωωωπ νομιζα οτι και εσυ με wifi ησουν. Τι πριζα εχεις εσυ;

Βασιλη, δυστυχως μονα τους την κανουν την αναβαθμιση καποιες φορες καποια app, δεν σε υπολογιζουν. Ουτε εγω κανω αναβαθμιση σε ο,τι δουλευει. Ποτέ.  Βλεπω λοιπον οτι ειναι η εκδοση 4 Ιουλιου 2025. Ενω ειχα κανει αναβαθμιση πριν 10 μηνες. Το smartlife δουλευω για την ακριβεια. Απο ο.τι θυμαμαι δεν δουλευει το account του ενος στο αλλο, παροτι ειναι η ιδια εταιρια πισω σε smartlife και tuya.

Μια ημερα λοιπον, τρεχω την εφαρμογη, μπαινω στο ιστορικο καταναλωσης, βγαινει για 0.5sec η γνωστη μορφη, κανει ενα σαν φλας η εικονα και αμεσως την φορτωνει ετσι που ειναι πολυ πιο ομορφο βεβαια και πιο συμπαγες, 8 ημερες αντι για 7 (απο τοτε ετσι βγαινουν, ολες και οι wifi) :

image.jpeg.f98b71653bf5ded0a4cc01b07e0fc08f.jpeg

Zigbee ειναι, με multi mode gateway. Εμφανισιακα ειναι ιδιες, φασον.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, matrixxx είπε

Βασιλη, δυστυχως μονα τους την κανουν την αναβαθμιση καποιες φορες καποια app, δεν σε υπολογιζουν. Ουτε εγω κανω αναβαθμιση σε ο,τι δουλευει. Ποτέ.  Βλεπω λοιπον οτι ειναι η εκδοση 4 Ιουλιου 2025. Ενω ειχα κανει αναβαθμιση πριν 10 μηνες. Το smartlife δουλευω για την ακριβεια. Απο ο.τι θυμαμαι δεν δουλευει το account του ενος στο αλλο, παροτι ειναι η ιδια εταιρια πισω σε smartlife και tuya.

Μια ημερα λοιπον, τρεχω την εφαρμογη, μπαινω στο ιστορικο καταναλωσης, βγαινει για 0.5sec η γνωστη μορφη, κανει ενα σαν φλας η εικονα και αμεσως την φορτωνει ετσι που ειναι πολυ πιο ομορφο βεβαια και πιο συμπαγες, 8 ημερες αντι για 7 (απο τοτε ετσι βγαινουν, ολες και οι wifi) :

image.jpeg.f98b71653bf5ded0a4cc01b07e0fc08f.jpeg

Zigbee ειναι, με multi mode gateway. Εμφανισιακα ειναι ιδιες, φασον.

Ναι ειναι αληθεια καποιες φορες παιρνει πρωτοβουλια το playstore (φανταζομαι μετα απο δικη του αυτοματη αναβαθμιση) και κανει αναβαθμιση στα app παρολο που εχεις επιλεξει να μην τα κανει αυτοματα. Η μονη λυση για αυτο ειναι περιοδικο backup των app που ξερουμε οτι λειτουργουν χωρις bug ωστε να γινει μελλοντικο rollback.

Τωρα η αλλη λυση, αν δεις οτι σε μελλοντικο update δεν το φτιαχνουν, ειναι να δοκιμαζες να εβαζες το tuya. Εγω αυτο εχω.

Δημοσ.
Στις 24/6/2025 στις 2:07 ΜΜ, matrixxx είπε

Και εγω απο aliexpress που εχω αρκετα δεν εχω προβλημα για την ωρα σε κανενα. Εχω καμια 10αρια, δουλευω μονιμα 7. Τα 2 τα εχω πανω απο 2-3 χρονια.

Και τα βρισκω συχνα στο αλι και αρκετα φτηνοτερα απο 6.9€. Μεχρι και 2(σπανια)-3-4 ευρω τελικη τιμη ανα τεμαχιο. Οπτικα φαινονται ιδια. Τι σας επαθαν; Μηπως τα δουλευατε σε πολυ μεγαλα φορτια;

Στειλε link για αυτα που εχεις να παρουμε 2-3 matrixx. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/07/2025 at 01:10, chrismoute said:

Και εγω δεν τα ηξερα τα tplink tp110 ...   , τα ειδα στο θεμα με τα κλιματιστικά εδω ... Το γραφημα που εβαλα  ειναι η ισχυς ως προς τον χρονο , 24 h  ... και οι μετρησεις ειναι καθε 10 λεπτα περίπου  . Αυτο ειναι επιπλέον απο τις καταναλώσεις σε Kwh  ( ενέργεια ) που βγαζει ανα ώρα , ημερα , μηνα κλπ  . Αν γινει κατι πολυ γρηγορο δεν το δειχνει στο γραφημα , εξαρταται αν προλάβει να το πιάσει . 

Τα σκαμπανεβάσματα στην τάση ειναι πιο γρηγορα , στιγμιαία ,  και κανονικα τριγκαρουν επιτηρητη τασης , δεν φαίνονται .  Βεβαια αν εισαι σε κανα χάλια δικτυο , που το βραδυ εχει 230 V και το πρωι 200 θα φαινεται  ( έμμεσα )  λογικα απο την αλλαγη κατανάλωσης στην ιδια συσκευη !

Tα coolseer δειχνουν realtime ταση

-Εχω ενα σταθεροποιητη τασης lamtech 1500va (βρισκοταν ευκαιρος και απλα τον κουμπωσα στο pc*) και ακουω καποιες φορες το τσικ-τσακ που μαλλον υποδηλωνει οτι δουλευει αλλα μεχρι να μπω στο app και να δω εαν ηταν dip η spike τα data εχουν αλλαξει.

Γενικα παντως θα ελεγα οτι δεν διαπιστωνω ιδιαιτερα προβλημα στην περιοχη μου με τασεις, αλλα το χω απορια.-

*

Spoiler

Γενικα ειναι αρκετα παλιος και δεν ειμαι σιγουρος εαν κανω καλα που τον εχω πανω στο pc, η μηπως ειναι καλυτερα να τον βγαλω εντελως μιας και δεν ξερω καθολου εαν αυτα τα μηχανηματα "γερνανε" η εαν υπαρχει περιπτωση να "σκασει" η κατι τετοιο..

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...