Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kabamaru80 είπε

Εγώ θυμάμαι ακόμα το pw.exe

pw old writer app for dos.png

Επεξεργαστής κειμένου από τους κορυφαίους. Η τελευταία έκδοση βγήκε το 1994, βγήκε και έκδοση για Windows. Wordprerfect όμως άπιαστο. Ο πατέρας μου στο Professional Write έχει γράψει χιλιάδες σελίδες. Ευτυχώς τα έχουμε ακόμα τα αρχεία! Το χρησιμοποιούσε μέχρι προσφάτως, καθώς έφτιαχνε ταμπελάκια προϊόντων σε dot matrix μέσω PFS.

2 ώρες πριν, kabamaru80 είπε

Για να μάθω να κάνω διαφορετικά προφίλ με το MENUITEM ή όπως το λέγανε έφαγα μερόνυχτα...

Το ένα μάλιστα ήταν για τα παιχνίδια που απαιτούσαν EMΜ ή EMS (έτσι λεγόταν η περίεργη ρύθμιση μνήμης που ήθελαν κάποια);

Και φυσικά είχαμε και μενού για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο περισσότερη μνήμη απο τα 640Κ μπορούσαμε με το 637Κ να ήταν "μαγικό" τότε...

Λίγο δύσκολο όμως, ακόμα και σε νεότερα συστήματα. Ειδικά αν φόρτωνες drivers για CD-Rom, mouse κτλ. 

Εγώ το 1996 στον Tulip AT 386 25 που είχαμε τότε, είχα καταφέρει με το memmaker 624k ελεύθερα, έχοντας οδηγούς CD-Rom, Himem, MSCDEX, Mouse, Smartdrive, EMM386, ένα πρόγραμμα για ελληνική γλώσσα, VBE 1.2 extensions.

Το 2017 σε ένα μηχάνημα που έστησα καινούριο με Pentium MMx 233 MHz, κατάφερα 633k ελεύθερης μνήμης παίζοντας λίγο με τις ελεύθερες ή ελαφρώς δεσμευμένες περιοχές μνήμης. 

Τώρα με τα  Jemm386 και JemmEX είναι πλέον εφικτό. 

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Black Flag είπε

Επεξεργαστής κειμένου από τους κορυφαίους. Η τελευταία έκδοση βγήκε το 1994, βγήκε και έκδοση για Windows. Wordprerfect όμως άπιαστο. Ο πατέρας μου στο Professional Write έχει γράψει χιλιάδες σελίδες. Ευτυχώς τα έχουμε ακόμα τα αρχεία! Το χρησιμοποιούσε μέχρι προσφάτως, καθώς έφτιαχνε ταμπελάκια προϊόντων σε dot matrix μέσω PFS.

Λίγο δύσκολο όμως, ακόμα και σε νεότερα συστήματα. Ειδικά αν φόρτωνες drivers για CD-Rom, mouse κτλ. 

Εγώ το 1996 στον Tulip AT 386 25 που είχαμε τότε, είχα καταφέρει με το memmaker 624k ελεύθερα, έχοντας οδηγούς CD-Rom, Himem, MSCDEX, Mouse, Smartdrive, EMM386, ένα πρόγραμμα για ελληνική γλώσσα, VBE 1.2 extensions.

Το 2017 σε ένα μηχάνημα που έστησα καινούριο με Pentium MMx 233 MHz, κατάφερα 633k ελεύθερης μνήμης παίζοντας λίγο με τις ελεύθερες ή ελαφρώς δεσμευμένες περιοχές μνήμης. 

Τώρα με τα  Jemm386 και JemmEX είναι πλέον εφικτό. 

τα 637 για να τα πετύχεις δεν έπρεπε να φορτώσεις τιποτα πρακτικά. εμείς βάζαμε το gr.exe και το mouse.exe. τα οποία όμως τα φορτώναμε στην HIMEM. Δεν τα θυμάμαι πλέον 

Νομίζω με το DOS4/GW είχαν εκλείψει τέτοιες απαιτήσεις λίγο αργότερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...