Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, mordred said:

Μόνο παπάτζα πραγματικά... Ακόμα bod βάζουν οι απαράδεκτοι.

Πάρε στο college mac αλλά στη δουλειά σου άυριο θα έχεις windows. 

Ναι αυτό με την μπλε οθόνη έχω να το δω πάνω από δεκαετία.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, billdanos said:

Ο Cool τύπος σε κοιτάζει που παλεύεις με τις βίδες και τα κουτιά σου, όσο αυτός κάνει τη δουλειά του απροβλημάτιστα πίνοντας τον καφέ του μαζί με ένα κομμάτι ...παντεσπάνι! :) 

Καφές και γλυκά με προσοχή σε όσους έχουν κρατήσει μόνο ένα νεφρό :P

• Haha 2
Δημοσ.

Το σωστό κατά την γνώμη μου θα ήταν κάνε νέο λειτουργικό στην περίπτωση μας windows 11 και βγάλε και πχ μια έκδοση που θα την ονομάσεις lite για τα παλιά μηχανήματα ή βγάλε τα windows 11 & ασε τα windows 10 να μπορούν να έχουν υποστήριξη στα ακόμα 5 χρόνια για τα παλιά μηχανήματα. Ένας υπολογιστής δεν είναι κινητό αηντε βγήκε το iOS 26 ή το android 16 & έχω  3 χρονών κινητό και πάω και το αλλάζω. 

Εδώ στην Ελλάδα πχ στα σχολεία που ακόμα έχουν. Windows 7 & μηχανήματα που με πολύ ζόρι σηκώνουν τα 10 τι θα γίνει; Μην μιλήσω για όλο το άλλο ελληνικό Δημόσιο 

• Super Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Καφές και γλυκά με προσοχή σε όσους έχουν κρατήσει μόνο ένα νεφρό :P

Είπε... και μετά πήγε και έδωσε 500 ευρώ για λαμπιόνια στο tower... 😛 

• Haha 10
Δημοσ.
2 hours ago, ii_die_4 said:

Εγώ πάντως είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με την MS και το support

Μπορείς να βάλεις Win95 και να τα κανεις 1-1 update μέχρι τα Win11 και να παίζουν όλα ok.

Μπορείς να τρέχεις προγράμματα του 2000.

Πιο άλλο OS μπορείς να βάλεις version του 1995 και να την κανεις update μέχρι το τελευταίο?
Και μην μου πείτε Linux, αλλιώς δεν έχετε ιδέα

Το μαυρισμένο είναι και το μεγάλο πρόβλημα των Windows για μένα. Απαρχαιωμένος κώδικας που τον κουβαλάει από έκδοση σε έκδοση και κάνει το λειτουργικό βαρύ χωρίς λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Ειδικά αυτό το I'm a PC και το I'm a Mac τι βλακεία

Όταν ακούω άτομα της τεχνολογίας να προσπαθούν να με πείσουν για το mac... να μιλάμε για μνήμες, για σκληρούς, για επεξεργαστές, για κάρτες γραφικών και μετά παίρνουν ένα brick που δεν δέχεται αναβαθμίσεις και τίποτα από αυτά που αναφέραμε. Χτες κιόλας πήρα έναν απλό ssd 2,5" για να τον προσθέσω σε έναν από τους παλιούς μου υπολογιστές ως 3ο σκληρό, άνοιξα το κουτί, τον συνέδεσα, μπήκα στο disc management και τον ενεργοποίησα (format και γράμμα) και έτοιμος σε 5 λεπτά σύνολο. Φαντάσου να πρέπει να πας σε αντιπροσωπεία για να προσθέσεις έναν σκληρό.

Ο cool τύπος είναι αυτός που αλλάζει τα μέρη του υπολογιστή του μόνος του, όχι ένας χαρτογιακάς που φοράει κάθε μέρα τα ίδια.

Με βάση την λογική σου:
O cool τύπος είναι αυτός με το Subaru που πέρασε μόνος του, τα λαμπιονια και τα ηχεία 1000000 RMS Watt και όχι ο τυπάς με την Ferrari που απλά έχει άλλους να του κάνουν την δουλειά....

Επίσης επισκευάζει ψυγεία & κουζίνες. Περνάει στα κανάλια μόνος του τα καλώδια μέχρι τον πίνακα. Βάζει και τις σωλήνες ύδρευσης. Μετά περνάει τα πλακάκια , στοκάρει και βάφει τους τοίχους....

Για να σοβαρευτούμε και επειδή έχω στήσει κάμποσα μηχανήματα από το 0, καλό είναι κάποιος να ξέρει να κάνει κάτι μόνος του αλλά δεν τον κάνει cool. Είναι μια δεξιότητα/γνώση που έχει κάποιος αν δεν είναι το επάγγελμα του.

Οι Η/Υ δεν απευθύνονται μόνο σε σχετικούς με αυτό. Η πλειονότητα θέλει τον Η/Υ σαν την τηλεόραση. Να τον ανοίγει και να κάνει αυτά που ξέρει.

Οι διαφημίσεις "I'm a PC and I'm a Mac" είναι όντως χαζές. Ειδικά αν τις κοιτάς σχεδόν 20 χρόνια μετά και χωρίς την κουλτούρα των ΗΠΑ. Μαρκετινγκ ήταν και δεν αφορούσε άτομα της τεχνολογίας τόσο.

Όσον αφορά άτομα της τεχνολογίας τα πάντα εξαρτώνται από τι κάνει ο καθένας με τον Η/Υ του. Προσωπικά έχω και MBP και PC. Υπάρχουν πράγματα που τα windows είναι πολύ μπροστά και πράγματα που τα Mac είναι πολύ μπροστά. Τα άτομα της τεχνολογίας πρέπει να προτείνουν σε κάποιον το καλύτερο για τις ανάγκες του. πχ Σε έναν Gamer δεν θα προτείνεις Mac. 

Προφανώς είναι σωστό αυτό που λέει ο @PLHROPPP περί μη δυνατότητας αναβάθμισης ειδικά από τότε που πήγαμε σε Apple Silicon. Το αν είναι τίμιοι οι λόγοι που προβάλει η Apple θα πω έτσι κι έτσι. Έχει επιχειρήματα άλλα ταυτόχρονα είναι και δικαιολογίες. Επίσης 200€ για κάθε upgrade είναι γδάρσιμο όσο και να βάζει καλά components με QC. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι ο ανταγωνισμός να αντιγράφει τις κακές πρακτικές της Apple αντί να πιέζει προς το αντίθετο.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Με βάση την λογική σου:
O cool τύπος είναι αυτός με το Subaru που πέρασε μόνος του, τα λαμπιονια και τα ηχεία 1000000 RMS Watt και όχι ο τυπάς με την Ferrari που απλά έχει άλλους να του κάνουν την δουλειά....

Επίσης επισκευάζει ψυγεία & κουζίνες. Περνάει στα κανάλια μόνος του τα καλώδια μέχρι τον πίνακα. Βάζει και τις σωλήνες ύδρευσης. Μετά περνάει τα πλακάκια , στοκάρει και βάφει τους τοίχους....

Για να σοβαρευτούμε και επειδή έχω στήσει κάμποσα μηχανήματα από το 0, καλό είναι κάποιος να ξέρει να κάνει κάτι μόνος του αλλά δεν τον κάνει cool. Είναι μια δεξιότητα/γνώση που έχει κάποιος αν δεν είναι το επάγγελμα του.

Οι Η/Υ δεν απευθύνονται μόνο σε σχετικούς με αυτό. Η πλειονότητα θέλει τον Η/Υ σαν την τηλεόραση. Να τον ανοίγει και να κάνει αυτά που ξέρει.

Οι διαφημίσεις "I'm a PC and I'm a Mac" είναι όντως χαζές. Ειδικά αν τις κοιτάς σχεδόν 20 χρόνια μετά και χωρίς την κουλτούρα των ΗΠΑ. Μαρκετινγκ ήταν και δεν αφορούσε άτομα της τεχνολογίας τόσο.

Όσον αφορά άτομα της τεχνολογίας τα πάντα εξαρτώνται από τι κάνει ο καθένας με τον Η/Υ του. Προσωπικά έχω και MBP και PC. Υπάρχουν πράγματα που τα windows είναι πολύ μπροστά και πράγματα που τα Mac είναι πολύ μπροστά. Τα άτομα της τεχνολογίας πρέπει να προτείνουν σε κάποιον το καλύτερο για τις ανάγκες του. πχ Σε έναν Gamer δεν θα προτείνεις Mac. 

Προφανώς είναι σωστό αυτό που λέει ο @PLHROPPP περί μη δυνατότητας αναβάθμισης ειδικά από τότε που πήγαμε σε Apple Silicon. Το αν είναι τίμιοι οι λόγοι που προβάλει η Apple θα πω έτσι κι έτσι. Έχει επιχειρήματα άλλα ταυτόχρονα είναι και δικαιολογίες. Επίσης 200€ για κάθε upgrade είναι γδάρσιμο όσο και να βάζει καλά components με QC. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι ο ανταγωνισμός να αντιγράφει τις κακές πρακτικές της Apple αντί να πιέζει προς το αντίθετο.

Και φυσικά πιο μάγκας είναι αυτός που κάνει πυρηνικό αντιδραστήρα για να έχει δωρεάν ρεύμα, ή φτιάχνει δικό του δορυφόρο και τον στέλνει στο διάστημα για internet παντού...? Ή να κάνεις δικό σου τσιπάκι σιλικόνης με δική σου αρχιτεκτονική για να μην χρειαστεί να το πληρώσεις.

-> Κάτι τέτοιο παρομοίασες τώρα με το να βάλεις ένα τσιπάκι μνήμης ή να κουμπώσεις έναν ssd.

Τουλάχιστον ατυχέστατο παράδειγμα αυτό με το αμάξι ή τα ηλεκτρολογικά. Εκείνα χρειάζονται γνώση και αν τα κάνεις μόνος παίζει να τα κάνεις λάθος, να φας παραπάνω χρήματα, να φας υπερβολικό χρόνο και στο τέλος μπορεί να κάνεις ζημιά και η δουλειά να μην γίνει καν.

Εάν θέλεις να κάνεις παρόμοιο παράδειγμα είναι να χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο για να αλλάξεις μία λάμπα στο σπίτι σου.

Φαντάσου να ήσουν σε φόρουμ για ηλεκτρολόγους και να θεωρούσες λογικό να μην μπορείς να κάνεις τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου και να πρέπει να πας σε άλλο ηλεκτρολόγο που είναι "ειδικός" στο να σου αλλάζει μία ασφάλεια γιατί έτσι αποφάσισε η εταιρία που έκανε τον πίνακα.
~~~

Το μεγαλύτερο φάουλ είναι ότι θεωρείς το mac ως Ferari και έναν 98003D με μία 5090 και 64GB Ram ως Subaru... και όλο αυτό γιατί το ένα είναι Apple και "απλά πατάς ένα κουμπί" ενώ το άλλο "δεν είναι Apple" και ας είναι παραμετροποιήσιμο και καλύτερο και φθηνότερο και δέχεται αναβαθμίσεις και αλλαγές και παίζει και παιχνίδια ενώ το Apple είναι απλώς ένα ακριβό brick με ένα λογότυπο.
~~~

Το να βάλεις ένα τσιπάκι μνήμης είναι 5 λεπτά υπόθεση συμπεριλαμβανομένου του να ανοίξεις το κουτί και να το κλείσεις, παίζει να θέλει και λιγότερο από 5 λεπτά, απλά το κουμπώνεις, δεν παίρνει χρόνο, δεν χρειάζεται γνώση, δεν κοστίζει πολύ. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν ξέρει να το βάλει αλλά μπορεί να έρθει ο φίλος, ξάδερφος, γείτονας που ξέρει και να το περάσει σε 5 λεπτά ή και στον τεχνικό της γειτονιάς να το πάει πάλι λίγο χρόνο θα πάρει και πολύ λίγα χρήματα.

Ο περισσότερος κόσμος το pc όντως το έχει όπως την τηλεόραση, απλά το ανοίγει για να το χρησιμοποιήσει, αλλά αν χρειαστεί επιδιόρθωση ή προσθήκη απλά γίνεται είτε τσάμπα είτε με κάποιον τεχνικό της γειτονιάς που δεν θα σου πάρει μισό νεφρό για μισή αναβάθμιση στην ram.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, billdanos είπε

Ο Cool τύπος σε κοιτάζει που παλεύεις με τις βίδες και τα κουτιά σου, όσο αυτός κάνει τη δουλειά του απροβλημάτιστα πίνοντας τον καφέ του μαζί με ένα κομμάτι ...παντεσπάνι! :) 

Βεβαια ο "cool" τυπος mac εχει αδειασει και την τσεπη του 2-3 κατοσταρικα για κατι που ο τυπος που παλευει με τις βιδες 5 λεπτα δεν εχει χασει τιποτα παρα μονο την αγορα του ssd. Οποτε ποσο cool ειναι αυτος που δινει τα 5πλα για να προσθεσει εναν ssd μια ram κτλ σε ενα mac ξανα σκεψου το. 

4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Ποιο είναι πάλεμα με βίδες και κουτιά... 5 λεπτά να προσθέσω έναν σκληρό? Πιο πολύ ώρα πήρε να τον σβήσω, να τον μετακινήσω από την θέση του και να τον ανάψω και να πάω στο disc management (3 λεπτά) παρά να προσθέσω έναν ssd (ούτε 2 λεπτά). Φαντάσου το κουτί που έχω έχει και έτοιμο slot που δεν θέλει καν βίδες, slide in είναι.

Επιπλέον Ram, επιπλέον σκληρό, αλλαγή/προσθήκη gpu 5 λεπτά υπόθεση... ακόμα και η αλλαγή πάστας σε επεξεργαστή το πολύ να πάρει 10~15 λεπτά.

Φαντάσου να μην σου φτάνει η ram και να πρέπει να πας το brick σε τεχνικό για να στο κάνει και να περιμένεις και να το χρυσοπληρώνεις και από πάνω ή να αναγκαστείς να αλλάξεις μηχάνημα, την ίδια στιγμή που ο cool τύπος απλά τοποθέτησε μόνος του άλλο ένα τσιπάκι μνήμης.

Εβαλα SSD 30 ευρω πριν λιγα χρονια σε laptop του 2013 και πηρε ζωη το μηχανημα ακομα δουλευει αψογα με τον ssd που εβαλα. Υποθεση 2 λεπτων κυριολεκτικα. Καλα μην πιασουμε τα desktop εκει οι παραπανω ευκολιες ειναι απεριοριστες συγκριτικα με mac. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Arkin said:

Βεβαια ο "cool" τυπος mac εχει αδειασει και την τσεπη του 2-3 κατοσταρικα για κατι που ο τυπος που παλευει με τις βιδες 5 λεπτα δεν εχει χασει τιποτα παρα μονο την αγορα του ssd. Οποτε ποσο cool ειναι αυτος που δινει τα 5πλα για να προσθεσει εναν ssd μια ram κτλ σε ενα mac ξανα σκεψου το. 

Εβαλα SSD 30 ευρω πριν λιγα χρονια σε laptop του 2013 και πηρε ζωη το μηχανημα ακομα δουλευει αψογα με τον ssd που εβαλα. Υποθεση 2 λεπτων κυριολεκτικα. Καλα μην πιασουμε τα desktop εκει οι παραπανω ευκολιες ειναι απεριοριστες συγκριτικα με mac. 

Ακριβώς το ίδιο έκανα σε δεκαπενταετίας i3 που είχε HDD και σερνόταν, έβαλα έναν Samsung 250GB ssd (γιατί δεν είχε καν slot για NVMe) και το μηχάνημα πήρε ζωή άλλα δέκα χρόνια για τα ανίψια μου που θέλουν να παίζουν που και που κανένα παιχνιδάκι. Του έβαλα και μία μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών με 6GB vram (ούτε θυμάμαι μοντέλο, AMD είναι) και παίζει μέχρι και παιχνίδια σε χαμηλά γραφικά.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ii_die_4 είπε

Εγώ πάντως είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με την MS και το support

Μπορείς να βάλεις Win95 και να τα κανεις 1-1 update μέχρι τα Win11 και να παίζουν όλα ok.

Μπορείς να τρέχεις προγράμματα του 2000.

Πιο άλλο OS μπορείς να βάλεις version του 1995 και να την κανεις update μέχρι το τελευταίο?
Και μην μου πείτε Linux, αλλιώς δεν έχετε ιδέα

Μονο android. Κινητο που ηρθε με jelly bean εχει παρει με custom rom βεβαια android 14. 13 χρονια αναβαθμισεις και ακομα δεν ξερω ποσες αλλες θα παρει. Οχι επισημα αλλα το android ειναι μαγικο σε αυτο το κομματι αν ασχοληθεις λιγακι. 

2 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Ναι αυτό με την μπλε οθόνη έχω να το δω πάνω από δεκαετία.

Θα δεις μπλε οθονη αν το παρακανεις στο OC/UV ειδικα στα cpu απο το bios. Αλλιως οχι δεν θα δεις ποτε μπλε οθονη. Αυτα πανε απο εποχες xp. 

28 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Με βάση την λογική σου:

Ποιος ειναι πιο cool?

Αυτος που θα δωσει 5000 ευρω για να παρει κατι ετοιμο και θα πει και ευχαριστω?

Η

Αυτος που θα δωσει 2000 για ακριβως το ιδιο πραγμα και θα το φτιαξεις μονος του? 

• Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Μονο android. Κινητο που ηρθε με jelly bean εχει παρει με custom rom βεβαια android 14. 13 χρονια αναβαθμισεις και ακομα δεν ξερω ποσες αλλες θα παρει. Οχι επισημα αλλα το android ειναι μαγικο σε αυτο το κομματι αν ασχοληθεις λιγακι. 

Θα δεις μπλε οθονη αν το παρακανεις στο OC/UV ειδικα στα cpu απο το bios. Αλλιως οχι δεν θα δεις ποτε μπλε οθονη. Αυτα πανε απο εποχες xp. 

Ακριβώς και το οποίο είναι μέρος του undervolting όταν κάνεις δοκιμές να δεις το chip lottery για κάθε επεξεργαστή ξεχωριστά να βάλεις την βέλτιστη ρύθμιση.

Από τα windows 7 δεν έχω δει μπλε οθόνη, μπορεί και δεκαπενταετία.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Και φυσικά πιο μάγκας είναι αυτός που κάνει πυρηνικό αντιδραστήρα για να έχει δωρεάν ρεύμα, ή ξέρω γω φτιάχνει δικό του δορυφόρο και τον στέλνει στο διάστημα για internet παντού...? Κάτι τέτοιο παρομοίασες τώρα με το να βάλεις ένα τσιπάκι μνήμης.

Τουλάχιστον ατυχέστατο παράδειγμα αυτό με το αμάξι ή τον πίνακα. Εκείνα χρειάζονται γνώση και αν τα κάνεις μόνος παίζει να τα κάνεις και λάθος και να φας και παραπάνω χρήματα και να φας και υπερβολικό χρόνο και στο τέλος μπορεί να κάνεις και ζημιά.

Εάν θέλεις να κάνεις παρόμοιο παράδειγμα είναι να χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο για να αλλάξεις μία λάμπα στο σπίτι σου.

Και αν θέλεις να το κάνουμε πιο σωστό είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ, φαντάσου να ήσουν σε φόρουμ για ηλεκτρολόγους και να θεωρούσες λογικό να μην μπορείς να κάνεις τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου και να πρέπει να πας σε άλλο ηλεκτρολόγο που είναι "ειδικός" στο να σου αλλάζει μία ασφάλεια γιατί έτσι αποφάσισε η εταιρία που έκανε τον πίνακα.
~~~

Το να βάλεις ένα τσιπάκι μνήμης είναι 5 λεπτά υπόθεση συμπεριλαμβανομένου του να ανοίξεις το κουτί και να το κλείσεις, παίζει να θέλει και λιγότερο από 5 λεπτά, απλά το κουμπώνεις, δεν παίρνει χρόνο, δεν χρειάζεται γνώση, δεν κοστίζει πολύ. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν ξέρει να το βάλει αλλά μπορεί να έρθει ο φίλος, ξάδερφος, γείτονας που ξέρει και να το περάσει σε 5 λεπτά ή και στον τεχνικό της γειτονιάς να το πάει πάλι λίγο χρόνο θα πάρει και πολύ λίγα χρήματα.

Ο περισσότερος κόσμος το pc όντως το έχει όπως την τηλεόραση, απλά το ανοίγει για να το χρησιμοποιήσει, αλλά αν χρειαστεί επιδιόρθωση ή προσθήκη απλά γίνεται είτε τσάμπα είτε με κάποιον τεχνικό της γειτονιάς που δεν θα σου πάρει μισό νεφρό για μισή αναβάθμιση στην ram.

Αν πας σε κάποιον να του πεις άλλαξε την λάμπα κατά 99.9% θα ξέρει να το κάνει. Αν πεις βάλε σκληρό δίσκο και άλλαξε μνήμη ένα τεράστιο ποσοστό θα σε κοιτάει σαν χαζός.Ειδικά αν μιλήσουμε και για πιο παλιά με IDE και Master/Slave.

Το φόρουμ δεν αφορά τεχνικούς μόνο. Ένας Developer ή ένας Photo Editor δεν είναι απαραίτητο να ξέρει να ανοίγει το κουτί. Όπως και ο κάθε ηλεκτρολόγος δεν κάνει τα πάντα ακόμα και αν είναι σχετικός. Άλλοι ξέρουν καλά να σου φτιάξουν την κουζίνα, άλλοι να δουλέψουν σε οικοδομή περνώντας τα κανάλια ή και να κάνουν ηλεκτρολογικό σχέδιο ενώ άλλοι ξέρουν να δουλεύουν σε υποσταθμούς και υψηλή τάση. 

Όπως είπα και πριν ο καθένας παίρνει ότι του χρειάζεται. Αν κάποιος παίρνει ένα MBP και στα 5-7 χρόνια, αν όχι πιο σύντομα ,το αλλάζει δεν τον απασχολεί το Upgrade. Αν ενδιάμεσα κάτι χρειαστεί θα πάει στο Επίσημο Service.  Αν δεν είναι έτσι τότε έκανε λάθος επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Αν πας σε κάποιον να του πεις άλλαξε την λάμπα κατά 99.9% θα ξέρει να το κάνει. Αν πεις βάλε σκληρό δίσκο και άλλαξε μνήμη ένα τεράστιο ποσοστό θα σε κοιτάει σαν χαζός.Ειδικά αν μιλήσουμε και για πιο παλιά με IDE και Master/Slave.

Το φόρουμ δεν αφορά τεχνικούς μόνο. Ένας Developer ή ένας Photo Editor δεν είναι απαραίτητο να ξέρει να ανοίγει το κουτί. Όπως και ο κάθε ηλεκτρολόγος δεν κάνει τα πάντα ακόμα και αν είναι σχετικός. Άλλοι ξέρουν καλά να σου φτιάξουν την κουζίνα, άλλοι να δουλέψουν σε οικοδομή περνώντας τα κανάλια ή και να κάνουν ηλεκτρολογικό σχέδιο ενώ άλλοι ξέρουν να δουλεύουν σε υποσταθμούς και υψηλή τάση. 

Όπως είπα και πριν ο καθένας παίρνει ότι του χρειάζεται. Αν κάποιος παίρνει ένα MBP και στα 5-7 χρόνια, αν όχι πιο σύντομα ,το αλλάζει δεν τον απασχολεί το Upgrade. Αν ενδιάμεσα κάτι χρειαστεί θα πάει στο Επίσημο Service.  Αν δεν είναι έτσι τότε έκανε λάθος επιλογή.

Δεκτό, κι εγώ έχω γνωστούς με κάτι μηχανήματα από την δεκαετία του 2000 που ούτε σε λογιστήρια δεν τα βρίσκεις πλέον, και δεν δεχόταν ότι ήρθε η ώρα να τα πετάξουν, εγώ ο ίδιος τους βρήκα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όπως DDR2 ή DDR3 Ram και έναν απλό ssd και έκαναν τα μηχανήματα να ξανατρέχουν.

Αυτοί όμως δεν θα σου προωθήσουν τα προϊόντα Apple αυτό το κάνουν ξεκάθαρα όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία.

Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι πηγαίνουν σε κάτι καταστήματα αλυσίδες και ζητάνε ένα laptop μέχρι <τόσα χρήματα> και παίρνουν laptop με έτοιμα windows 11 κατά 99%. Που κι εκείνα μία αναβάθμιση την παίρνουν αν χρειαστεί.

Εδώ στο μεταπτυχιακό πληροφορικής οι μόνοι που είχαν θέματα να τρέξουν όλα τα προγράμματα ήταν δύο άτομα που είχαν mac. Είχαν πρόβλημα και στο moodle, κάτι με την υποδιαστολή (κόμμα ή τελεία) και δεν το δεχόταν με κανέναν τρόπο για τα τεστ.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ποιος ειναι πιο cool?

Αυτος που θα δωσει 5000 ευρω για να παρει κατι ετοιμο και θα πει και ευχαριστω?

Η

Αυτος που θα δωσει 2000 για ακριβως το ιδιο πραγμα και θα το φτιαξεις μονος του? 

Στην πραγματικότητα Κανένας από τους 2. Αυτός που δίνει τα 5000 αν τα βγάζει γιατί είναι καρδιοχειρουργός δεν νομίζω να τον νοιάζει που ξέρει να φτιάξει μόνος του PC.

Όταν ήμουν ακόμα φοιτητής είχα πάει να φτιάξω το PC ενός πολιτικού μηχανικού (γνωστός φίλου) για χαρτζιλίκι.  Ο τύπος είχε βίλα στα ΒΠ με οικόπεδο όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο. Δεν νομίζω να τον ένοιαζε και πολύ που δεν μπορούσε να το φτιάξει μόνος του. Μάλιστα ενώ του είχα ζητήσει ένα πόσο 40€ αν θυμάμαι καλά μου έδωσε πολλαπλάσιο πόσο και μου είπε "μάθε να αξιολογείς καλύτερα την εργασία σου". Μιλάμε για 30 λεπτά υπόθεση.

Αλλά για δώσε παράδειγμα που θα πάρεις το ίδιο πράγμα με 150% παραπάνω. Πχ το Dell XPS 9310 που έχω και σκονίζεται κόστιζε αρκετά παραπάνω από το MBP M3 Pro. Επίσης δεν ήταν και η επιτομή του Upgrade.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...