StamTheMan Δημοσ. χθες στις 05:26 μμ Δημοσ. χθες στις 05:26 μμ Μαγκες,παιχτε μπαλιτσα οπως μαθατε. Αμα εσεις εχετε βρει τροπο να τα δικαιολογειτε στον εαυτο σας,μπραβο. Αλλα μην προσπαθειτε να μας κανετε μαθημα ή να μας ριξετε στο επιπεδο σας. 2
1comment Δημοσ. χθες στις 05:38 μμ Δημοσ. χθες στις 05:38 μμ 36 λεπτά πριν, Lucifer είπε Εκμετάλλευση λάθους που θα κοστίσει σε άνθρωπο είναι σκατοψυχιά. Εκμετάλλευση λάθους που θα κοστίσει σε κάτι_με_μετοχές λέγεται κωλοφαρδία. Το "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο" είναι δίκοπο μαχαίρι, ας πρόσεχαν. Πολύ σωστό. Δεν θα λυπηθώ την τάδε πολυεθνική των εκατομμυρίων επειδη μου έστειλε ενα αντικείμενο των 10-15 ευρώ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή-παραγγελία και ποτέ δεν επικοινωνησαν για να το επιστρέψω. Αν ειναι τόσο χάλια τα συστήματα τους που στέλνουν έτσι αβέρτα παραγγελίες χωρίς έλεγχο, δεν φταίει ο καταναλωτής. Δεν αναφέρομαι στο ποσό του αρχικού ποστ που σίγουρα θα ελεγχθεί.
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 06:06 μμ Δημοσ. χθες στις 06:06 μμ Στις 27/6/2025 στις 2:59 ΜΜ, Pansp32 είπε Βάλτο σε μία γωνίτσα. Περίμενε κανά 2 μήνες να στο ζητήσουν, άμα στο ζητήσουν. Αυτό ακριβώς θα έλεγα και εγώ. Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί θα πρέπει να σκοτωθεί να το επιστρέψει. Αυτοί έκαναν το λάθος και το έστειλαν ενώ η πληρωμή απορρίφθηκε από το σύστημα. Ας το κρατήσει, λογικά θα υπάρχει τις επόμενες μέρες κάποια ειδοποίηση από το κατάστημα ότι η πληρωμή δεν πραγματοποιήθηκε και καταλαθος του το έστειλαν, θα του το ζητήσουν να το επιστρέψει. Ε θα το παίξει Κινέζος οτι δεν ξέρει κάτι και ότι πλήρωσε, αν επιμένουν ας τους το πάει πίσω μετά. Δεν είναι δικό του το λάθος.
james01gr Δημοσ. χθες στις 06:08 μμ Δημοσ. χθες στις 06:08 μμ 23 ώρες πριν, Dante80 είπε Δλδ η βαθιά ενοχική σας ιδιότητα (όπως ο ίδιος αναφέρετε) έχει να κάνει με το το νόμιμον είναι και ηθικόν αποκλειστικά; Αν κάποιος έχανε την δουλειά του και έβγαινε στον δρόμο λόγω της υπεξαίρεσης σας; Θέλετε να ζείτε σε μία κοινωνία που θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε εσάς; Εμείς είμαστε αυτοί που την ορίζουμε. Με την ηθική και - κυρίως - τις πράξεις μας. Δεν γράφω τα άνωθι για να σας νουθετίσω και δεν είμαι ρομαντικός, ξέρω που ζούμε. Απλά το άδικο πρέπει να λέγεται. Κατά 99% πάντως εάν το επιστρέψει θα καταλάβουν πως έγινε λάθος και τότε μπορεί να χάσει άνθρωπος την δουλειά του. Πριν καμία επτά οκτώ χρόνια δούλευα σε μια μεταφορική. Είχαμε αναλάβει να μεταφέρουμε ψυγεία από ένα σημείο της Ευρώπης σε μια μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα. Κατά την παράδοση, στην αποθήκη της αλυσίδας διαπίστωσαν πως ένα ψυγείο είχε χτυπήματα και δεν το παρέλαβαν με τον οδηγό να αναρωτιέται τι να το κάνει. Ο αποθηκαριος έγραψε στα χαρτιά πως παρέλαβε δέκα ψυγεία και όχι έντεκα, ο οδηγός πήρε το ψυγείο σπίτι του. Μέχρι που έφυγα από την εταιρεία (4 χρόνια μετά την παράδοση) δεν ασχολήθηκε ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης για το ψυγείο. Οι μεγάλες εταιρείες είναι δύσκολο να αναζητήσουν δέματα που στάλθηκαν κατά λάθος. Όσο για το εάν υπάλληλος πληρώσει την ζημιά... Αναρωτηθείτε εάν ο υπάλληλος πληρώνεται έξτρα εάν φέρνει παραπάνω χρήματα στην εταιρεία που δουλεύει θα πάρει μερίδιο από αυτά. Δλδ εάν ένας υπάλληλος κάνει λάθος και παραδώσει πχ αυτοκίνητο ή κάνει ζημιά κατά την φόρτωση και καταστρέφει δέκα tesla, η εταιρεία δεν έχει ασφάλεια για αυτά να τα καλύψει;
panagiotis1988 Δημοσ. χθες στις 06:09 μμ Δημοσ. χθες στις 06:09 μμ Εχω παραγγελει μπαταρια κινητου απο aliexpress, μετα απο 2 μηνες ζηταω refund γιατι δεν ειχα ουτε tracking number και μετα απο 2 ημερες μετα το refund μου ηρθε η μπαταρια. Μαντεψε τι εγινε....μου εσπασε το κινητό μετα απο 2 εβδομαδες! Lumia 950 xl...ακομα στεναχωριεμαι...
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 06:10 μμ Δημοσ. χθες στις 06:10 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, 1comment είπε Πολύ σωστό. Δεν θα λυπηθώ την τάδε πολυεθνική των εκατομμυρίων επειδη μου έστειλε ενα αντικείμενο των 10-15 ευρώ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή-παραγγελία και ποτέ δεν επικοινωνησαν για να το επιστρέψω. Αν ειναι τόσο χάλια τα συστήματα τους που στέλνουν έτσι αβέρτα παραγγελίες χωρίς έλεγχο, δεν φταίει ο καταναλωτής. Δεν αναφέρομαι στο ποσό του αρχικού ποστ που σίγουρα θα ελεγχθεί. Δεν είναι θέμα συστήματος, κάποιος υπάλληλος μπερδεύτηκε και έδωσε το οκ για αποστολή στον παραλήπτη ενώ δεν έπρεπε. Λογικά θα το βρούν άμα γίνει απογραφή, αμφιβάλλω αν θα μπουν στον κόπο να το ζητήσουν πίσω. Μπορεί ο άλλος να το έχει ανοίξει το προϊόν, ούτε νομικά θα καταφέρουν τίποτα σε τέτοιο λάθος. Είναι όλο λάθος του υπαλλήλου ο οποίος θα φάει και το ανάλογο κραξιμο από τον προϊστάμενο του όταν διαπιστωθεί το λάθος. Επεξ/σία χθες στις 06:18 μμ από mariosnik_
Dante80 Δημοσ. χθες στις 06:26 μμ Δημοσ. χθες στις 06:26 μμ (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, james01gr said: Κατά 99% πάντως εάν το επιστρέψει θα καταλάβουν πως έγινε λάθος και τότε μπορεί να χάσει άνθρωπος την δουλειά του. Δεν νομίζω οι πιθανότητες να είναι περισσότερες, και για την ακρίβεια έχω επαγγελματική εμπειρία για το ακριβώς αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση όμως, φαίνεται εν τοις πράγμασι πως οι συνέπειες σε τρίτους - πιθανές ή μη - είναι επί της αρχής αδιάφορες για τον φίλο που άνοιξε το νήμα. Όπως ανέφερα παραπάνω, με κάλυψαν πλήρως τα λεγόμενά του για αυτά που ήθελα να μάθω για το θέμα. Το νήμα έχει κάνει τον κύκλο του για μένα. Επεξ/σία χθες στις 06:34 μμ από Dante80
Super Moderators Thresh Δημοσ. χθες στις 07:12 μμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 07:12 μμ 1 hour ago, james01gr said: Πριν καμία επτά οκτώ χρόνια δούλευα σε μια μεταφορική. Είχαμε αναλάβει να μεταφέρουμε ψυγεία από ένα σημείο της Ευρώπης σε μια μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα. Κατά την παράδοση, στην αποθήκη της αλυσίδας διαπίστωσαν πως ένα ψυγείο είχε χτυπήματα και δεν το παρέλαβαν με τον οδηγό να αναρωτιέται τι να το κάνει. Ο αποθηκαριος έγραψε στα χαρτιά πως παρέλαβε δέκα ψυγεία και όχι έντεκα, ο οδηγός πήρε το ψυγείο σπίτι του. Μέχρι που έφυγα από την εταιρεία (4 χρόνια μετά την παράδοση) δεν ασχολήθηκε ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης για το ψυγείο. Οι μεγάλες εταιρείες είναι δύσκολο να αναζητήσουν δέματα που στάλθηκαν κατά λάθος. Όσο για το εάν υπάλληλος πληρώσει την ζημιά... Αναρωτηθείτε εάν ο υπάλληλος πληρώνεται έξτρα εάν φέρνει παραπάνω χρήματα στην εταιρεία που δουλεύει θα πάρει μερίδιο από αυτά. Δλδ εάν ένας υπάλληλος κάνει λάθος και παραδώσει πχ αυτοκίνητο ή κάνει ζημιά κατά την φόρτωση και καταστρέφει δέκα tesla, η εταιρεία δεν έχει ασφάλεια για αυτά να τα καλύψει; Έχω ακούσει ιστορίες αντίστοιχες πχ για τηλεοράσεις που τις βγάζουν εξαρχής προβληματικές υπαλληλοι και μετά τις πουλάνε αρκετά φτηνότερα, αλλά έχουν προφανώς όριο 1 φορά ανά μήνα για να κάνουν κάτι τέτοιο ώστε να μην καρφώνονται.
doubleh Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Από δικαιολογίες άλλο τίποτα. Απο Ρομπέν-των-καταναλωτων, που αποδίδουν δικαιοσύνη για τις κακές πρακτικές των εταιρειών, έως σούπερ-ντουπερ influencers για τους οποίους τρέχουν αποκλειστικά προωθητικές ενέργειες ... Μου θυμίζουν τις αντίστοιχες λογικές όσων κατέχουν παράνομα υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας Δικαιολογία 1. Είναι ακριβό. Απάντηση: μην το πάρεις. Δικαιολογία 2. Δεν θα το αγόραζα ούτως ή άλλως. Απάντηση: μην το κατέχεις. Δικαιολογία 3. Δεν στερω κάτι από κάποιον άρα δεν κλέβω. Απάντηση: φυσικά και του στερείς, αυτά που θα έπρεπε να πληρώσεις. Άμα ήθελε να το διαθέσει δωρεάν ξέρει πώς γίνεται. Σε τελική ανάλυση, τόσο το πουλάει. Αν δεν θέλεις μην το πάρεις. Δεν σε βάλαμε θεματοφυλακα των τιμών. Και επι του θέματος. Όταν ξέρεις ότι κάτι ειναι λάθος, ειναι λάθος. Και είμαστε άνθρωποι όταν πράττουμε το σωστό επειδή το καταλαβαίνουμε, όχι επειδή φοβόμαστε το μπαμπούλα. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από doubleh 3 1
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Να μας κρατήσει ενήμερους τι θα γίνει στο μέλλον Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Diavolos666 1
Vstromrider Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, doubleh είπε Από δικαιολογίες άλλο τίποτα. ο μεσος Ελληνας δεν εχει απολυτως καμια διαφορα απο το λαμογιο πολιτικο που ολοι βριζουμε. Ο μονος λογος που τον βριζουμε ειναι γιατι αυτος ΜΠΟΡΕΙ! ενω εμεις μπορουμε μεχρι να καβατζωσουμε καμια τοστιερα απο λαθος παραγγελια. "Δουλεψε να φας και κλεψε να χεις!". τετοια ρητα εχουμε σε αυτη την χώρα. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Vstromrider 2
Free Bird Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Έχω ακούσει ότι γίνονται αντίστοιχες ιστορίες σε έναν οργανισμό που λέγεται ΟΠΕΚΕΠΕ ! Άραγε, αν κάποιοι πήραν λεφτά κατά 'λάθος' να τα γυρίσουν πίσω, ή άμα δεν τους βρουν δεν τρέχει τίποτα ... Για μικροποσά μιλάμε, 5-6 μύρια γιούρος
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 13 minutes ago, Free Bird said: Έχω ακούσει ότι γίνονται αντίστοιχες ιστορίες σε έναν οργανισμό που λέγεται ΟΠΕΚΕΠΕ ! Άραγε, αν κάποιοι πήραν λεφτά κατά 'λάθος' να τα γυρίσουν πίσω, ή άμα δεν τους βρουν δεν τρέχει τίποτα ... Για μικροποσά μιλάμε, 5-6 μύρια γιούρος Εκείνοι δήλωσαν ακόμα και τις βουνοκορφές και τις θάλασσες ως χωράφια. Υπάρχει τρόπος να τους βρουν και να τα πληρώσουν όλα μαζί με πρόστιμο. 1
animor Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Εμένα κάποτε μου έστειλε με ΕΛΤΑ (γιατί έτσι τα στέλνουν) αγγλικός πανεπιστημιακός εκδοτικός οίκος κάποια βιβλία, ακαδημαϊκά, 100 ευρώ το ένα περίπου. Δεν παρέλαβα, δεν υπήρχε tracking, ζητάω να μου τα ξανά στείλουν με κούριερ. Τα έλαβα κανονικά, και μετά από 3 (!) μήνες έρχεται και η πρώτη αποστολή. Ήταν για μήνες στο τελωνείο, ήρθε ανοιχτή και ξανά κλεισμένη, δεν έλειπε τίποτα. Το επικοινωνώ και μου είπαν ότι σε δυο μέρες θα έρθει κούριερ να τα πάρει πίσω. Δεν ήρθε κανείς για καιρό, τα δώρισα τελικά στην αντίστοιχη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Θα μπορούσα εύκολα να τα πουλήσω και να βγάλω ένα 300αρι τουλάχιστον, αλλά θεώρησα καλύτερο να κάνω αυτό. Τωρα έχει τύχει σε σούπερ μάρκετ να πάρω τρεις μπίρες και να δω μετά ότι πλήρωσα για δυο, δεν μπήκα στον κόπο να την πάω πίσω, για να είμαι ειλικρινής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα