Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, giorgoc89 said:

Το ακούω αυτό που λες και είμαι ένας βαθιά ενοχικός άνθρωπος. Ωστόσο δεν ήταν από το μαγαζί της κυρά Σουλας η αγορά. Ήταν από μεγάλη αλυσίδα η οποία υποθέτω έχει και κάποια ασφάλεια για τέτοια περιστατικά. 

Ρωτάω για το νομικό πλαίσιο. 

Συνεπώς δεν άνοιξες θέμα για συμβουλές αλλά για λίγο -πολυ να σου αποενοχοποιήσουμε την λαμογια. 

( Εξαρχής δεν παρελαμβανες το προϊόν,τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε).

Ακύρωση παραγγελιών από τα καταστήματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

• Like 2
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, g8777 είπε

Συνεπώς δεν άνοιξες θέμα για συμβουλές αλλά για λίγο -πολυ να σου αποενοχοποιήσουμε την λαμογια. 

( Εξαρχής δεν παρελαμβανες το προϊόν,τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε).

Ακύρωση παραγγελιών από τα καταστήματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Όπως γράφω στο τέλος του μηνύματος που έκανες quote, ρώτησα γιατί δεν ήξερα τι ισχύει νομικά. 

Δεν με ενδιαφέρει τι θα με θεωρήσει ο καθένας από τη στιγμή που α) ξέρω ποιος είμαι, και β) ξέρω τι θα έκανε το 90% του κόσμου αν ήταν στη θέση μου. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, giorgoc89 said:

Όπως γράφω στο τέλος του μηνύματος που έκανες quote, ρώτησα γιατί δεν ήξερα τι ισχύει νομικά. 

Δεν με ενδιαφέρει τι θα με θεωρήσει ο καθένας από τη στιγμή που α) ξέρω ποιος είμαι, και β) ξέρω τι θα έκανε το 90% του κόσμου αν ήταν στη θέση μου. 

Million dollar question: είσαι με το 10% ή το 90% (κατά τα λεγόμενά σου) ;

Επεξ/σία από denexo
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όπως και να'χει το επιστρέφεις. Ειδοποιείς και τους λες να έρθουν να το πάρουν ειδάλλως είναι κλοπή. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgoc89 είπε

με το συμπάθειο χρειάζεται να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις με ένα πακέτο που σου ήρθε κατά λάθος ενώ δεν το πλήρωσες????? τι σε ενδιαφέρει τι ισχύει νομικά??? κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας???

προφανώς και σκέφτεσαι πως θα το κρατήσεις και ψάχνεις τρόπους να το κάνεις για αυτό και το θέμα που άνοιξες.....

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, giorgoc89 said:

β) ξέρω τι θα έκανε το 90% του κόσμου αν ήταν στη θέση μου. 

Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω, τι πιστεύεις εσύ προσωπικά πως θα έκανε το 90% σε μια αντίστοιχη περίπτωση; 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

με το συμπάθειο χρειάζεται να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις με ένα πακέτο που σου ήρθε κατά λάθος ενώ δεν το πλήρωσες????? τι σε ενδιαφέρει τι ισχύει νομικά??? κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας???

προφανώς και σκέφτεσαι πως θα το κρατήσεις και ψάχνεις τρόπους να το κάνεις για αυτό και το θέμα που άνοιξες.....

Φυσικά και εάν καλυπτόμουν από τον νόμο θα το κρατούσα σε κάθε περίπτωση. Δικό τους λάθος ήταν, όχι δικό μου.

Όσο για το πρώτο, νομίζω όπως διάβασες και σε άλλα μηνύματα στο ίδιο thread κι άλλοι από εδώ κράτησαν το προϊόν σε αντίστοιχη περίπτωση. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ούτε προσπαθώ να κοροϊδέψω κανέναν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, giorgoc89 είπε

Φυσικά και εάν καλυπτόμουν από τον νόμο θα το κρατούσα σε κάθε περίπτωση. Δικό τους λάθος ήταν, όχι δικό μου.

Όσο για το πρώτο, νομίζω όπως διάβασες και σε άλλα μηνύματα στο ίδιο thread κι άλλοι από εδώ κράτησαν το προϊόν σε αντίστοιχη περίπτωση. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, ούτε προσπαθώ να κοροϊδέψω κανέναν.

θα σου άρεσε να σε χρέωναν την κάρτα και να μην το έστελναν και να μπορούσαν να καλυφθούν νομικά μετέπειτα να μην στο στείλουν?

επέστρεψε το και μην γίνεσαι ελληνάρας.

υγ. μπορεί αυτό το λάθος να το πληρώσει υπάλληλος από την τσέπη του. Και ας μιλάμε για μεγαλη εταιρεία.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, giorgoc89 said:

Δλδ η βαθιά ενοχική σας ιδιότητα (όπως ο ίδιος αναφέρετε) έχει να κάνει με το το νόμιμον είναι και ηθικόν αποκλειστικά; 

Αν κάποιος έχανε την δουλειά του και έβγαινε στον δρόμο λόγω της υπεξαίρεσης σας; 

Θέλετε να ζείτε σε μία κοινωνία που θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε εσάς; 

Εμείς είμαστε αυτοί που την ορίζουμε. Με την ηθική και - κυρίως - τις πράξεις μας. 

Δεν γράφω τα άνωθι για να σας νουθετίσω και δεν είμαι ρομαντικός, ξέρω που ζούμε. Απλά το άδικο πρέπει να λέγεται.  

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

θα σου άρεσε να σε χρέωναν την κάρτα και να μην το έστελναν και να μπορούσαν να καλυφθούν νομικά μετέπειτα να μην στο στείλουν?

επέστρεψε το και μην γίνεσαι ελληνάρας.

υγ. μπορεί αυτό το λάθος να το πληρώσει υπάλληλος από την τσέπη του. Και ας μιλάμε για μεγαλη εταιρεία.

Πως ταιριάζει το παράδειγμα που έθεσες; Αν με χρέωναν στην κάρτα και δεν το έστελναν θα ήταν... και πάλι δικό τους λάθος. Αν εγώ έκανα λάθος, και έβαζα άλλη διεύθυνση πχ και το έστελναν αλλού και το παραλάμβανε ένας άκυρος, πιστεύεις θα μου έστελναν άλλο δωρεάν;

7 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Δλδ η βαθιά ενοχική σας ιδιότητα (όπως ο ίδιος αναφέρετε) έχει να κάνει με το το νόμιμον είναι και ηθικόν αποκλειστικά; 

Αν κάποιος έχανε την δουλειά του και έβγαινε στον δρόμο λόγω της υπεξαίρεσης σας; 

Θέλετε να ζείτε σε μία κοινωνία που μπορεί αυτό να συμβεί σε εσάς; 

Θεωρείς πως αν μάθει η Χ αλυσίδα ότι κάποιος παραλίγο να μου χαρίσει την συσκευή δε θα χάσει τη δουλειά του αν την επιστρέψω; Μόνο και μόνο που έγινε το λάθος είναι το ίδιο και το αυτό. Άσε που θεωρώ πως το λάθος έγινε από τη μεταφορική γιατί το παρέλαβα χωρίς να δείξω καν ταυτότητα ή να υπογράψω.

Edit: Μπορεί αν δε μιλήσω να μη βρουν το λάθος και έτσι να μη χάσει τη δουλειά του κάποιος, ενώ αν μιλήσω να την χάσει. Δε μπορείς να πηγαίνεις με αυτό το σκεπτικό γιατί και τα 2 είναι εξίσου πιθανά. 

Επεξ/σία από giorgoc89
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, giorgoc89 said:

Θεωρείς πως αν μάθει η Χ αλυσίδα ότι κάποιος παραλίγο να μου χαρίσει την συσκευή δε θα χάσει τη δουλειά του αν την επιστρέψω; Μόνο και μόνο που έγινε το λάθος είναι το ίδιο και το αυτό. Άσε που θεωρώ πως το λάθος έγινε από τη μεταφορική γιατί το παρέλαβα χωρίς να δείξω καν ταυτότητα ή να υπογράψω.

Η απάντησή σας αυτή (όπως και οι προηγούμενες) με κάλυψαν 100% σε αυτά που ήθελα να καταλάβω για το θέμα, σας ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.

Επικοινωνείς μαζί τους.

Βεβαιώνεσαι πως παρόλο που δεν έγινε αποδεκτή η πληρωμή σου, δεν θα χρεωθείς τίποτε και το επιστρέφεις ζητώντας να σου βεβαιώσουν γραπτώς πως δεν χρωστάς τίποτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...