Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, 1comment είπε

Είχα πάθει περίπου το ίδιο. Παραγγελία κάτι προϊόντα γυμναστικής όχι ακριβά με τρόπο πληρωμής κατάθεση. Δεν ήξερα σίγουρα αν τα ήθελα, ήθελα να το σκεφτώ και δεν πλήρωσα επιτόπου. Το κατάστημα μου τα έστειλε. Φυσικά τα καλοδέχτηκα!

Επικοινώνησες μαζι τους και σου είπαν να τα κρατήσεις? Κάποιοι το κάνουν ειναι η αλήθεια, αν ειναι μικρά τα ποσά επωμιζονται.

• Like 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και σε σουπερμάρκετ έχει τύχει να χρεωθούν λιγότερα ψάρια από συνδυαστικό λάθος του υπαλλήλου που τα καθάρισε και συσκεύασε και του ταμεία. Δεν έχει μετρήσει κανείς τις τσιπούρες να λείψουν στον ΑΒ, όπως δε μετράει κανείς τις φέτες τυρί που κερνάνε οι υπάλληλοι κοπής στα μικρά παιδιά. Όλα υπολογισμένα είναι από πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και σε σουπερμάρκετ έχει τύχει να χρεωθούν λιγότερα ψάρια από συνδυαστικό λάθος του υπαλλήλου που τα καθάρισε και συσκεύασε και του ταμεία. Δεν έχει μετρήσει κανείς τις τσιπούρες να λείψουν στον ΑΒ, όπως δε μετράει κανείς τις φέτες τυρί που κερνάνε οι υπάλληλοι κοπής στα μικρά παιδιά. Όλα υπολογισμένα είναι από πριν.

Ξερω υποκαταστημα SuperMarket που ειχαν στησει κομπινα υπαλληλοι με γνωστους τους πελατες..

Εβαζε ο υπαλληλος πχ 1κ Φουαντρε Υφαντης (17€/kg) και εκοβε χαρτακι παριζα(5,9€/Kg).

Τους επιασαν μετα απο καιρο γιατι ειχαν εικονικα μεγαλες ποσοτητες προς καταστροφη.

ΥΓ, Το καταστημα πλεον κατήργησε το τμημα delicatessen 

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι εντυπωσιακή η επιρροή της ιταλικής καμόρας στο Ευρωπαϊκό μας σπίτι. Το λάθος το έκανε η εταιρία η οποία νόμισε ότι εγκρίθηκε το δάνειο σου. Όταν δεν παραλάβει την δόση θα γίνει έλεγχος και θα προκύψει ότι παρά την απόρριψη εσύ το παρέλαβες. Απόδειξη της παραλαβής αποτελεί και αυτό το θέμα που γράφουμε, προκύπτει και η πρόθεση. Επίσης προκύπτουν ανακρίβειες και ανοησίες οι οποίες θα μείνουν ασχολίαστες και δείχνουν ιδαίτερα χαμηλό επίπεδο και μία διαβρωμένη ψευτοηθική. Dude ζήτα να σβήσουν το ποστ και επέστρεψε το προιόν. 

Επεξ/σία από spirostolios
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Ακόμα και στην περίπτωση της Dell όμως, είχε στην κατοχή του κάτι το οποίο δεν πλήρωσε; Πώς λέγεται αυτό σύμφωνα με κάποιους εδώ;

Ρε σύ, ενημέρωσε δυο φορές, υπήρχε επικοινωνία από το κατάστημα, από την στιγμή που αποδεδειγμένο το γνωρίζουν (απάντησαν) αλλά δεν πάνε να την παραλάβουν, τι να κάνει, να την επιστρέψει με το ζόρι. 
Ειναι σαν να πας σε σουπερμάρκετ, μετά την έξοδο να καταλαβαίνεις ότι δεν χτύπησαν ένα γάλα πχ (μόνο τα δυο κουτιά από τα τρία), γυρίζεις πίσω, τους το λες, και σου λένε κερασμένο, ή δεν το χτυπάνε ενώ αποδεδειγμένο σε άκουσαν. 
Ε δεν θα το δώσεις με το ζόρι. Όπως είπε ο φίλος πολύ σωστά νωρίτερα, ενημέρωσε, αποδεδειγμένα πήραν το μειλ (απάντησαν), ε δεν θα το κάνει σκοπό ζωής του να γυρίσει την οθόνη. Δεν είναι κλοπή, άμα την άφησαν, ηθελημένα και εν γνώση το έκαναν, ευχαριστείς για το κέρασμα.

Αυτο για την οθόνη. Καμία σχέση με το PlayStation του TS.

43 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Μα αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται.

Είναι εύκολο να δίνεις συμβουλή σε άλλους, αλλά ζούμε στην Ελλάδα, δεν μπορεί όλοι οι ενάρετοι να έχουν πέσει σε αυτό το thread.

Εγώ όπως και το 90% πιστεύω εδώ μέσα, θα την γυρίζαμε την κονσόλα, για να κοιμόμαστε τα βραδιά. Η τιμή, τιμή δεν έχει, και σίγουρα όχι 600 ευρώ.

Επεξ/σία από Sheogorath
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, stormrain είπε

Επικοινώνησες μαζι τους και σου είπαν να τα κρατήσεις? Κάποιοι το κάνουν ειναι η αλήθεια, αν ειναι μικρά τα ποσά επωμιζονται.

Γιατί να επικοινωνήσω μαζί τους; Για την ακρίβεια, δεν θυμόμουν καν αν είχα κάνει την κατάθεση ή όχι. Τώρα το θυμήθηκα που είδα το θέμα! Λες να επικοινωνήσω τώρα 2-3 χρόνια αργότερα και να τους πω τι; Να είναι πιο προσεκτικοί στις παραγγελίες που στέλνουν; 

Επεξ/σία από 1comment
  • Moderators
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γιατί να επικοινωνήσω μαζί τους; Για την ακρίβεια, δεν θυμόμουν καν αν είχα κάνει την κατάθεση ή όχι. Τώρα το θυμήθηκα που είδα το θέμα! Λες να επικοινωνήσω τώρα 2-3 χρόνια αργότερα και να τους πω τι; Να είναι πιο προσεκτικοί στις παραγγελίες που στέλνουν; 

Δεν ξερω, υπέθεσα οτι θα είχες επικοινωνήσει για να τους επισημανεις το λαθος. Εννοώ οταν συνέβη, οχι μετα απο χρόνια. 

Το βασισα κυρίως επειδή φαντάστηκα οτι ως επιχειρηματίας θα ήθελες ο πελάτης να επικοινωνουσε αν είχες στείλει κατα λαθος ενα εξτρα ζευγάρι παπούτσια χωρίς χρέωση ξερωγω. Οχι? Οχι😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, giorgoc89 είπε

Ελπίζω να μη βρεις ποτέ λεφτά στο δρόμο και τα πάρεις, γιατί ίδιας μορφής κλοπή είναι. 

Ναι,ειναι ακριβως το ιδιο.
Δεν ειμαστε το ιδιο αδερφε μου,να εισαι σιγουρος για αυτο.

13 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ξέρω ότι κάτι μέσα σου λέει να το κρατήσεις

12 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι κάτι που δεν πλήρωσες, και ξέρεις ότι δεν σου ανήκει,  γι’ αυτό και το σκέφτεσαι ακόμα. Αν δεν σε ενοχλούσε καθόλου, ούτε θα ασχολιόσουν με το θέμα.

Εννοειται οτι θελει να το κρατησει,το thread το ανοιξε για να ρωτησει αν θα του κανουν τιποτα,οχι απο ενοχες.

14 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Νομικα δεν νομίζω πως έκανε κάτι παράνομο, ειδικά από τη στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν έχουν ασχοληθεί να ζητήσουν επιστροφή. Απλά του έφεραν ένα αντικείμενο και το άφησαν. Δεν υπέγραψε κάτι που να λεει πως έχει πληρώσει ή ότι έχει κάποια υποχρέωση. Σαν να στείλω εγώ κάτι σε κάποιον και μετά να του ζητάω λεφτά επειδή το παρέλαβε.

Ωστόσο, καλό είναι να το επιστρέψει για να μην την πληρώσει κανένας άτυχος υπάλληλος. Όσο αφορά τις μεγάλες αλυσίδες, δεν θα μας πάρει και ο πόνος όταν είναι πρώτοι στις αθέμιτες εργασιακές και εμπορικές πρακτικές.

Ολα λαθος.

13 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Όλοι εδώ μέσα το παίζουν άκρως νομοταγείς σε σημείο που να απορούν με την πάρτη σου.

Επειδη εχεις μαθει ετσι,δε σημαινει οτι δεν υπαρχουνν πραγματικα νομοταγεις και ηθικοι εκει εξω.

3 ώρες πριν, Artman13 είπε

καμία κλοπή δεν είναι , μία οθόνη ζήτησε πλήρωσε αυτήν που παρήγγειλε  2 του έστειλαν επικοινώνησε μαζί τους αν τον γράφουν δεν κάθεται να χάνει χρόνο με την κάθε αμπαλοσύνη και ανοργανωσιά του κάθε καταστήματος ας οργανωθούν λιγάκι να κάνουν την δουλεια τους να την παραλάβουν. Δικό τους θέμα 100%

Αρχικα δεν επικοινωνησε μαζι τους,ανοιξε το θεμα για να μαθει πως μπορει να τη σκαπουλαρει.
Δεν ειδα αν στην πορεια επικοινωνησε,μετα απο αυτα που διαβασα μπηκε σε λιστα αγνοησης.
Εσυ τωρα απαντας στο οτι δεν θεωρειται κλοπη,μιας και επικοινωνησε;
Η οτι δεν ηταν ποτε κλοπη;
Γιατι για εκει πηγαινε το πραμα απο την αρχη.

1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Μα αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται.

Εδω ειναι το λαθος σου.
Ειμαστε πολλοι που ειμαστε πραγματικα ηθικοι.

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Πριν απο μερικα χρονια ειχα παραγγειλει μια παιχνιδοκονσολα (τελευταιο κομματι) απο μια γνωστη αλυσιδα που δεν υφισταται πλεον με αντικαταβολη.Οταν πηγα στην κουριερ να παραλαβω τους ρωτησα τι χρωσταω και μου ειπαν τιποτε ,οταν πηγα σπιτι και ανοιξα το δεμα ειδα οτι ηταν παραβιασμενη η ταινια γνησιοτητας αλλα η κονσολα δουλευε κανονικα.

Αν ειδοποιουσα την εταιρεια σιγουρα καποιος υπαλληλος θα εβρισκε τον μπελα του κι υστερα δεν ειχαν κι αλλη να μου δωσουν σφραγισμενη....οποτε το αφησα να το δουν στην απογραφη😄

Δεν με ενοχλησε ποτε κανεις για αυτη 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωρε που πάμε!!! Ζηταει ο  φίλος να νομιμοποιήσει το σαφώς μη ηθικό και νόμιμο χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη  γνωμη τρίτων και προκαταλαμβανοντας τη συμπεριφορα του 90% του πληθυσμού, σε αντίστοιχες περιπτώσεις...Τελικά, πολύ αρέσει σε κάποιους να ζουν τη ζωή των άλλων, χωρίς καμμία υπευθυνότητα....Πνεύμα και ηθική!!

Επεξ/σία από mchatz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Ξερω υποκαταστημα SuperMarket που ειχαν στησει κομπινα υπαλληλοι με γνωστους τους πελατες..

Ενας φιλος πηγαινε και επαιρνε πχ μισο κιλο φετα και αναλογη παρμεζανα.
Μετα εβγαζε το αυτοκολλητο απο το ενα και το εβαζε στο αλλο.
Αφηνε το ακριβο σε καποιο ψυγειο και εφευγε κυριος.

Κριμα που δε σπαταλανε την ενεργεια τους σε πραματα που θα τους ωφελησουν πραγματικα,η σε καλες πραξεις.

33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πέθανα με τον πρώτο πληθυντικό.

Ειμαι σωστος και το περηφανευομαι φιλε.
Απλα καμια φορα περναω κανα κοκκινο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Δεν ξερω, υπέθεσα οτι θα είχες επικοινωνήσει για να τους επισημανεις το λαθος. Εννοώ οταν συνέβη, οχι μετα απο χρόνια. 

Το βασισα κυρίως επειδή φαντάστηκα οτι ως επιχειρηματίας θα ήθελες ο πελάτης να επικοινωνουσε αν είχες στείλει κατα λαθος ενα εξτρα ζευγάρι παπούτσια χωρίς χρέωση ξερωγω. Οχι? Οχι😅

Άδικο δεν έχεις αν και τέτοιο λάθος δεν θα έκανα. Ακόμα και αντικαταβολές δεν στέλνω αν δεν μιλήσω τηλεφωνικά και καταλάβω ότι έχω να κάνω με νορμαλ άτομο! Φυσικά αν επικοινωνούσαν από το κατάστημα, είτε θα το πλήρωνα ή θα το έστελνα πίσω. Δίκαια πράγματα.

Επεξ/σία από 1comment
  • Confused 1
Δημοσ.

Πραγματικα απορω τι διαβαζω και ποσο αντιθετος ειμαι με την ηθικη του TS.
Τελικα δε ξερω,  να νιωθω μλκς η περηφανος που πηρα το efood market τηλεφων, μετα απο απο  παραγγελια σουπερ μαρκετ (διαφορα ειδη) και μου εβαλαν μια μπυρα (ενα κουτακι ετσι) που δε παρηγγειλα. 
Τους ειπα αν μπηκε απο λαθος, να την πληρωσω δεν υπαρχει προβλημα.
Με ευχαριστησαν αρχικα για ολο αυτο και μου ειπαν  πως ειναι προωθητικη ενεργεια. 

Και οχι δε θα νιωσω μλκς, θα συνεχισω να ειμαι ηθικος.

• Like 6
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δίκαια πράγματα.

Ξεκαθαρα.

Καλα εκανες και τα κράτησες κι ας μην τα πληρωσες.

45 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Και οχι δε θα νιωσω μλκς, θα συνεχισω να ειμαι ηθικος.

Εγω δε νιωθω έτσι, αλλα βλεπω οτι δεν υπαρχει ελπιδα με τη νοοτροπια αυτου του λαου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...