Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάμποσα χρόνια
αγόρασα μετρητοίς από το MediaMarkt

1(ένα) κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο
δηλαδή είδος υψηλής χρηστικότητας (και όχι καμιά παιχνιδοκονσόλα καλή ώρα για να περνάω την ώρα μου)

αξίας κάπου 800 €
δηλαδή σημαντικά λεφτά για σήμερα, ακόμα περισσότερο και για τότε.

Μου το έστειλαν και το παρέλαβα κανονικά (δεν μου ζητήθηκε να υπογράψω πουθενά για καμία παραλαβή),
ώσπου μετά από καιρό
μου ξαναέστειλαν δεύτερο.

Αυτό που έκανα:
αρνήθηκα να παραλάβω το δεύτερο που έστειλαν από λάθος,
διευκρινίζοντας επί τόπου πως έχω παραλάβει ήδη την παραγγελία μου.

Και περί MediaMarkt
μετά από χρόνια άλλη παραγγελία μου
- δύο είδη πληρωμένα εξ αρχής -
μου την παρέδωσαν μερικώς
και για το ένα είδος που δε μου παρέδωσαν με ταλαιπωρούσαν επί μήνες

ώσπου μια μέρα που μου τα μάσαγαν χοντρά και τους απείλησα με καταγγελίες,
είπαν να μου προχωρήσουν την παραγγελία εν λευκώ ακόμα και για το είδος που είχα ήδη παραλάβει.
Επί τόπου τους εξήγησα πως εκκρεμούσε μόνο το μέρος της παραγγελίας που δεν είχα παραλάβει.

Κοινώς
ξέρω τί άνθρωπος είμαι
και δε γυρεύω δικαιολογίες για να κλέψω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GoMaR είπε

Πραγματικα απορω τι διαβαζω και ποσο αντιθετος ειμαι με την ηθικη του TS.
Τελικα δε ξερω,  να νιωθω μλκς η περηφανος που πηρα το efood market τηλεφων, μετα απο απο  παραγγελια σουπερ μαρκετ (διαφορα ειδη) και μου εβαλαν μια μπυρα (ενα κουτακι ετσι) που δε παρηγγειλα. 
Τους ειπα αν μπηκε απο λαθος, να την πληρωσω δεν υπαρχει προβλημα.
Με ευχαριστησαν αρχικα για ολο αυτο και μου ειπαν  πως ειναι προωθητικη ενεργεια. 

Και οχι δε θα νιωσω μλκς, θα συνεχισω να ειμαι ηθικος.

Είναι πάντως τραγικό  να βλέπεις πως υπάρχει τόσος κόσμος που δεν έχει πρόβλημα να συζητιέται το όνομα του για λάθους λόγους και για τόσο μικρά ποσά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ναι,ειναι ακριβως το ιδιο.
Δεν ειμαστε το ιδιο αδερφε μου,να εισαι σιγουρος για αυτο.

Εννοειται οτι θελει να το κρατησει,το thread το ανοιξε για να ρωτησει αν θα του κανουν τιποτα,οχι απο ενοχες.

Ολα λαθος.

Επειδη εχεις μαθει ετσι,δε σημαινει οτι δεν υπαρχουνν πραγματικα νομοταγεις και ηθικοι εκει εξω.

Αρχικα δεν επικοινωνησε μαζι τους,ανοιξε το θεμα για να μαθει πως μπορει να τη σκαπουλαρει.
Δεν ειδα αν στην πορεια επικοινωνησε,μετα απο αυτα που διαβασα μπηκε σε λιστα αγνοησης.
Εσυ τωρα απαντας στο οτι δεν θεωρειται κλοπη,μιας και επικοινωνησε;
Η οτι δεν ηταν ποτε κλοπη;
Γιατι για εκει πηγαινε το πραμα απο την αρχη.

Εδω ειναι το λαθος σου.
Ειμαστε πολλοι που ειμαστε πραγματικα ηθικοι.

Ρε σύ, άλλος ο ts με την κονσόλα άλλος ο τυπος με τις δυο οθόνες. Μην μπερδεύεστε. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανως το καταστημα πληρωθηκε απο την τραπεζα και ο αγοραστης εχει να κανει με την τραπεζα πλεον. ασε να τοκιζονται οι δοσεις και θα κλαψεις μετα οταν ανεβει το ποσό παραπανω. οπως στην πιστωτικη ειναι. πληρωνονται ολο το ποσό και μετα εσυ βαζεις δοσεις για να εξοφλεις την τραπεζα.

Επεξ/σία από xxatziva
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαστε λίγοι. Μου έφερε κούτα το e-fresh που δεν ήταν δική μου. Πήρα τηλέφωνο και ήρθαν κ την πήρανε.

Και αρκετές ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις. που μου έχουν γυρίσει κ μπούμερανγκ. 

Αλλά προτιμώ να ειμαι σωστός.

Γιατί με λίγα ευρώ λιγότερα μπορώ  α ζω. Με νοοτροπία λαμογιου δεν θέλω (κ ίσως δεν μπορώ) να ζω.-

Επεξ/σία από doubleh
  • Like 1
Δημοσ.

το σωστό ειναι να το γυρίσεις πίσω (καποια στηγμη θα μπλέξεις ετσι ετσι είτε αλλιώς)
το ελληνικο ειναι να το πάρεις και να ζητήσεις τα ρέστα κιόλας για να τους φτάσεις σε σημείο να σου στείλουν και δεύτερο)

διάλεξε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Ξεκαθαρα.

Καλα εκανες και τα κράτησες κι ας μην τα πληρωσες.

Γιατί να τα πληρώσω εφόσον δεν είμουν σίγουρος αν τα θέλω; Γι αυτό το λόγο είχα δηλώσει κατάθεση, για να σκεφτώ 2-3 μέρες αν θα κάνω. Από τη στιγμή που μου τα έστειλαν φρι, μπορεί να το έκαναν ως προωθητική ενέργεια! Αν ήταν λάθος, η λογική λέει ότι θα το έβλεπαν λογιστικά και θα με ενοχλούσαν. Δεν είναι ο καταναλωτής υποχρεωμένος να διορθώσει το λάθος του καταστήματος και ειδικά πληρώνοντας κάτι που μπορεί να μην ήθελε. Αν επικοινωνούσαν, θα τους έλεγα να καλέσουν κουριερ στο χώρο μου να το πάρει πίσω. Κανένα θέμα.

Επεξ/σία από 1comment
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, militarist είπε

Η Ελλάδα έχει γεμίσει κηφήνες …… τι να πω………

και μετά λέμε για τους πολιτικούς………

»ξέρω ποια είμαι». ,,, ναι ένα λαμόγιο που το παίζει και καλά εντιμοσ μέχρι να του δωθεί η ευκαιρία……

Και για να σε προλάβω , όχι δεν θα το κρατούσα γιατί η μάνα μου με έμαθε από μικρό να είμαι έντιμος …… Αν κπορω να πληρώσω κάτι το περνώ αλλιώς την επόμενη φορά …..

Ουστττττ από δω μεσημεριάτικα…

Ξέρεις, δεν μπήκε ο άλλος να κλέψει το μαγαζί. Το μαγαζί για δικούς του λόγους, μπορεί και για προωθητική ενέργεια, στέλνει κάτι δωρεάν.  Δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί να γίνεται συχνά ένα τόσο μεγάλο "λάθος" ώστε να στέλνονται εμπορεύματα χωρίς να πληρωθούν και ταυτόχρονα το κατάστημα να μην επικοινωνεί για το "λάθος". Το λέω γιατί διάβασα καμιά 10αρια περιστατικά σε 8 σελίδες. Πιθανότερο να μην πρόκειται για λάθος αλλά για λογική προώθησης προϊόντων ειδικά σε μικροποσά.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ξέρεις, δεν μπήκε ο άλλος να κλέψει το μαγαζί. Το μαγαζί για δικούς του λόγους, μπορεί και για προωθητική ενέργεια, στέλνει κάτι δωρεάν.  Δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί να γίνεται συχνά ένα τόσο μεγάλο "λάθος" ώστε να στέλνονται εμπορεύματα χωρίς να πληρωθούν και ταυτόχρονα το κατάστημα να μην επικοινωνεί για το "λάθος". Το λέω γιατί διάβασα καμιά 10αρια περιστατικά σε 8 σελίδες. Πιθανότερο να μην πρόκειται για λάθος αλλά για λογική προώθησης προϊόντων ειδικά σε μικροποσά.

Α ήταν προωθητική ενεργεί ο φίλος θα το ήξερε …. Δικαιολογίες πολλές βλέπω , 600 ευρώ δεν το λες μικροποσό 

Δημοσ.
4 minutes ago, 1comment said:

Βεβαια, αλλο 1-2Ε (ποσο εχει δεν εχω ιδεα) η μπυρα και αλλο κονσολα των 600Ε :P

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες,
ο καθένας είναι μαθημένος από την οικογένειά του.

Όταν εγώ λέω παραπάνω πως αρνήθηκα δυο φορές να κλέψω το κάθε Mediamarkt
(που θα έβρισκα εύκολη δικαιολογία, χώρια το ότι μου έχει πουλήσει και μτχ για καινούρια και με έχει φέρει προ εγκεφαλικού με την αντιμετώπισή του σε πάνω από μια παραγγελίες)
αρνήθηκα να κλέψω χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να γυρεύω δικαιολογίες,

όμως επίσης έχοντας προέλθει κι από ένα πρότυπο που έχω λάβει από τους γονείς μου
γονείς οι οποίοι όταν βρέθηκε μπροστά τους πορτοφόλι με σημαντικά λεφτά (και αναφέρθηκε το παράδειγμα συμπτωματικά προηγουμένως)
το παρέδωσαν στην αστυνομία δίχως να διστάσουν ότι έπραξαν το σωστό.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ευτυχώς ή δυστυχώς.

Δημοσ.

Εκμετάλλευση λάθους που θα κοστίσει σε άνθρωπο είναι σκατοψυχιά.

Εκμετάλλευση λάθους που θα κοστίσει σε κάτι_με_μετοχές λέγεται κωλοφαρδία.

Το "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο" είναι δίκοπο μαχαίρι, ας πρόσεχαν.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά η ηθική δεν είναι λάστιχο
για να την τεντώνεις από τη μια και να είναι καλά, και να την τεντώνεις από την άλλη και να μην είναι.

Ο καθένας κουβαλά τον αξιακό κώδικα που τον χαρακτηρίζει τον ίδιο και τους οικείους του,
και θα κουβαλά αυτή την αξιακή ποιότητα παντού στη ζωή του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, militarist είπε

Α ήταν προωθητική ενεργεί ο φίλος θα το ήξερε …. Δικαιολογίες πολλές βλέπω , 600 ευρώ δεν το λες μικροποσό 

Σε αυτό το ποσό σίγουρα δεν ήταν. Προσωπικά θα το άφηνα συσκευασμένο σε μια γωνιά μέχρι να επικοινωνήσει το κατάστημα. Προφανώς θα επικοινωνήσουν γιατι θα αντιληφθούν το λάθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...