kravaritis84 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Σε αυτό το πρόβλημα η σωστή απάντηση μπορεί να είναι μόνο το Δ ή το Ε. Στην απάντηση Δ το μικρό τριγωνάκι είναι σε αντίστοιχη θέση με τα άλλα τρία μικρά σχήματα (τετράγωνο, πεντάγωνο, εξάγωνο). Όμως το άθροισμα όλων των μαύρων μικρών κύκλων είναι 11, ενώ το άθροισμα των λευκών μικρών κύκλων είναι 9. Στην απάντηση Ε το άθροισμα λευκών-μαύρων κύκλων είναι 10 και 10. Ωστόσο το μικρό τριγωνάκι δεν είναι στην ίδια θέση με τα άλλα τρία μικρά σχήματα (τετράγωνο, πεντάγωνο, εξάγωνο). Εσείς τι λέτε; 1
nickol-us Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Εγώ θα έλεγα το Δ. Εδώ βλέπω να υπάρχει ένα μοτίβο , όπου κάθε μια πλευρά που προστίθεται στο σχήμα, αφαιρείται μια σειρά από την πυραμίδα με τα κυκλάκια.
geomrk Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Εγώ θα έλεγα το Δ. Εδώ βλέπω να υπάρχει ένα μοτίβο , όπου κάθε μια πλευρά που προστίθεται στο σχήμα, αφαιρείται μια σειρά από την πυραμίδα με τα κυκλάκια. Μάλλον ναι,+οτι η θεση του σχηματος πρεπει να ειναι ενα απο τις απαντησεις Α,Β,Δ. Με δεδομενο και το δικο σου ειναι ή το Β ή το Δ
kravaritis84 Δημοσ. 28 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου Στα μικρά σχηματάκια υπάρχει μια αλληλουχία. Ξεκινώντας από πάνω δεξιά, και πηγαίνοντας δεξιόστροφα αφαιρείται μια πλευρά. (Εξάγωνο-6, Πεντάγωνο-5, Τετράγωνο-4, Τρίγωνο-3). Άρα αποκλείονται οι απαντήσεις Α και Γ Τα μικρά κυκλάκια σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο (πυραμίδα). Οπότε αποκλείεται το Β Μετά δυσκολεύομαι. Υπάρχει κανόνας "ίσος αριθμός από άσπρα-μαύρα κυκλάκια"; Κάτι άλλο που δεν βλέπω;
basilis_k6 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου το Β θεωρω αλλα ψαχνω τι σημαινουν τα λευκα και μαυρα κυκλακια.
Philippe Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πού τον είδες τον κανόνα άσπρα = μαύρα και δυσκολεύεις τα πράγματα; Μπορεί τώρα που λείπει ένα τεταρτημόριο να ισχύει αυτό, αλλά πριν συμπληρωνόταν το τρίτο δεν θα ίσχυε, οπότε γιατί να ισχύσει και όταν θα είναι όλα συμπληρωμένα. Μιας και έχω κάνει πολλά τέτοια από μικρός, σε μαθηματικούς διαγωνισμούς κλπ, καταρχάς πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι και αυτός που έφτιαξε το τεστ μπορεί να είναι και λίγο μπιπ. Η σωστή απάντηση είναι ξεκάθαρα το Δ. Το Ε έχει ανισοσκελές τρίγωνο, το οποίο δεν είναι και στην κατάλληλη θέση. Αγνοούμε εντελώς το pattern στα άσπρα/μαύρα κυκλάκια γιατί δεν υπάρχει τέτοιο καν. Από τα κυκλάκια κρατάμε μόνο το pattern με τον αριθμό τους στις πλευρές του τριγώνου που σχηματίζουν. 100% το Δ. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Philippe 1
logokrimenos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Το τελευταίο είναι, οι μπιλιες πανε 1+2=3 3+3=6 6+4=10 και το συμβολο σε ολα βρισκετε στο αριστερό μερος, οπότε το 5ο καλύπτει αυτα
mariosnik_ Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Έχοντας κάνει test iq, σημασία έχει να μπορείς να βρεις μόνος σου την απάντηση χωρίς την παραμικρή βοήθεια, ειδάλλως χάνει την αξία και το νόημα του το test. Η εν λόγω ερώτηση πρέπει να είναι μια από τις δύσκολες που έχουν και καθορίζει σημαντικά το ποσοστό. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα με την σελίδα από την οποία διεξάγεις το test.
Philippe Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εντάξει, αποδέχεται ότι τη συγκεκριμένη δεν την βρήκε και για αυτό ρωτάει εδώ. Αλλά ο φίλος εξηγεί το σκεπτικό και ορθώς αποκλείει τα Α, Γ, Β. Επιπλέον των δύο επιχειρημάτων που ανέφερε (αφαίρεση πλευράς πολυγώνου συνεπάγεται πρόσθεση σειράς μικρών κυκλών ως πλευρά τριγώνου από κυκλάκια + το ότι δεν μπορεί να λείπει κυκλάκι από το νοητό τρίγωνο αυτό), έχουμε και απαίτηση για ισόπλευρο πολύγωνο (άρα πάλι όχι Γ, ούτε Ε), καθώς και για αντίστοιχη θέση του πολυγώνου στο τεταρτημόριο (αντιδιαμετρικά ως προς τις γραμμές που διέρχονται από το κέντρο, οπότε πάλι όχι Γ ή Ε). Το Δ πληροί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές. Θα μπορούσε να είναι και το Β, εάν δεν του έλειπε ένα κυκλάκι. Τα μαύρα/άσπρα τα έβαλαν απλώς και μόνο για να μας μπερδέψουν, δεν υπάρχει μοτίβο ως προς αυτά. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από Philippe
kravaritis84 Δημοσ. 28 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν κάνω τεστ IQ, είναι τέτοιου στυλ απλά το πρόβλημα. Επαγωγικός συλλογισμός είναι από την πιό γνωστή εταιρεία που βγάζει τα τεστ που ζητάνε κάποιοι εργοδότες από υποψήφιους εργαζόμενους. Είναι από επίσημο practice test της εταιρείας. Επεξ/σία 28 Ιουνίου από kravaritis84
kravaritis84 Δημοσ. 28 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν είναι αξιόπιστα τα ai bot στους επαγωγικούς συλλογισμούς. Είναι σημαντικό τα βρω την σωστή απάντηση. Από περιέργεια θα ανεβάσω δύο δύσκολους επαγωγικούς που ξέρω 100% την σωστή απάντηση να μου πείτε τι λέει το chatgtp Επεξ/σία 28 Ιουνίου από kravaritis84
georgiouu Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Το Δ είναι χωρίς πολλά πολλά.ςχει τρίγωνο στην κατάλληλη θέση.πανευκολο
gx2 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 15 ώρες πριν, kravaritis84 είπε Δεν είναι αξιόπιστα τα ai bot στους επαγωγικούς συλλογισμούς. Είναι σημαντικό τα βρω την σωστή απάντηση. Από περιέργεια θα ανεβάσω δύο δύσκολους επαγωγικούς που ξέρω 100% την σωστή απάντηση να μου πείτε τι λέει το chatgtp Το ChatGPT δίνει σαν σωστές απαντήσεις, στο πρώτο το τρίτο από αριστερά και στο δεύτερο το τελευταίο δεξιά. Εγώ πιστεύω ότι και στα δύο το σωστό είναι το πρώτο αριστερά.
kravaritis84 Δημοσ. 29 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 38 λεπτά πριν, gx2 είπε Το ChatGPT δίνει σαν σωστές απαντήσεις, στο πρώτο το τρίτο από αριστερά και στο δεύτερο το τελευταίο δεξιά. Εγώ πιστεύω ότι και στα δύο το σωστό είναι το πρώτο αριστερά. Λάθος και τα δύο από το chatgtp. Στο "question 12" το σωστό είναι το πρώτο αλλά η εξήγηση είναι περίπλοκη. Στο "question 18" το σωστό είναι επίσης το πρώτο (ο κανόνας είναι : ο αριθμός των οριζόντιων γραμμών ισούται με τον αριθμό από τα μαύρα κυκλάκια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα