MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 πμ (επεξεργασμένο) 11 hours ago, Odyss3us said: να σημειωθει επισης οτι το SteamOs δεν ειναι operating system αλλα ενα gaming ui για ενα ακριβο toy δηλαδη για φορητες παιχνιδομηχανες που ξεκινουν απο 600€, το Steam Deck πωλειται στα 850€ ιδου λοιπον πεδιον δοξης λαμπρον μαζευτειτε 5 μαγκες και φτιαξτε 1 (ενα) free linux gaming operating system καλυτερο απο τα εκατομμυρια που επενδυει ο Gabe για το Steam Deck του, που ετσι κι αλλιως τρεχει αποκλειστικα σε low power APUs 1. Το SteamOS είναι, κυριολεκτικά, "operating system". Είναι, κυριολεκτικά, distro. https://store.steampowered.com/steamos Κάνε τους μήνυση για παραπλανητικό marketing που το παρουσιαζουν σαν "operating system", να δω κάτι. 2. Bazzite, CachyOS Δεν έχεις που δεν έχεις ιδέα, πας να το παίξεις και ειρωνία. 9 hours ago, Malthador said: Η DIY ματσακονιά που έκανα ήταν να μπω στο store και να κατεβάσω το app. Στα κανονικά OS μάλλον κατεβαίνουν αλλιώς τα apps. Μην τον ξεσυνεριζεσαι. Στα "κανονικά" OS πρέπει να μπεις σε 5-6 sites, να αποφύγεις 1987654321 malware, να κατεβάσεις το .exe/.msi, να πατήσεις 10 κλικς στον installer, εκ των οποίων μερικά είναι συγκατάθεση στη χρήση των δεδομένων σου και τελείωσε, το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε. Αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται, τι κάθεσαι και του εξηγείς; Επεξ/σία Κυριακή στις 10:30 πμ από MikeKata 4
Volga Δημοσ. Κυριακή στις 12:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:31 μμ 15 ώρες πριν, Alani13 είπε Λογικό είναι linux ποιο ελαφρύ με λιγότερο bloatware για το hardware Λογικό είναι linux ποιο ελαφρύ με λιγότερες λειτουργίες για το hardware 1 1 1
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 μμ 8 ώρες πριν, TutaKachun είπε 1. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν ενδιαφέρεται για shaders, drivers, layers κτλ βλέπει ότι όλα τα παιχνίδια όπως και όλα τα προγράμματα παίζουν στο λειτουργικό που ήδη έχουν. Και δεν θέλουν η ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν και να μάθουν κάτι νέο. χμμμ το ξέρεις ότι τα σημερινά παιδιά περισσότερο παίζουν απο κονσόλες και handhelds όπως το steamdeck σωστά; 3 ώρες πριν, Odyss3us είπε αλλος ενας περιφερομενος αστικος μυθος busted! Πήρε μια φρέσκια εγκατάσταση χωρίς κανένα bloatware δηλαδή, και μείωσε τα μαμά processes των windows (και σίγουρα της πρώτης εγκατάστασης, γιατί ξέρεις χρειάζεται χρήση για να αρχίσουν κάποια απο αυτά να τρώνε πόρους, πχ να αρχίζουν να γεμίζουν τα caches σου, να αρχίσεις να εγκαθιστάς προγράμματα για να αλλαχτούν ή να προστεθούν assosciations κτλ αλλιώς κανένας δεν θα έκανε format/refresh τα windows του οσο περνάει καιρός τόσο πιο αργά γίνονται ) πολλά απο αυτά τα processes δεν δουλεύουν καν εν τω μεταξύ, δηλαδή μπορεί να έχουν πιάσει χώρο στην μνήμη αλλά "κάθονται" δεν κάνουν κάτι (και ένας λόγος που δεν έχουν να κάνουν κάτι ειναι ακριβώς ότι ειναι φρέσκο το σύστημα ακόμη και η τηλεμετρία τι να τηλεμετρήσει αν δει ότι 0 αρχεία προστέθηκαν 0 αλλαγές γίνανε και τα windows υπάρχουν για λίγα δευτερόλεπτα; η τηλεμετρία μετράει την χρήση αν δεν κάνεις χρήση δεν μετράει κάτι λολ) . Και δεν βλέπω να κατέρριψε κάνα μύθο, στο τέλος δείχνει έως 36% καλύτερες επιδόσεις στα games (πχ απο το 3:48) αν κάτσεις με το αφαιρέσεις το bloatware με την βοήθεια το process explorer. 8 ώρες πριν, Odyss3us είπε συγχαρητηρια για τον κοπο σου να απαντησεις per se χανοντας την μεγαλη εικονα, μαλλον ηταν και δικο μου το λαθος που ανεφερα 14900 + 4090, παμε λοιπον παλι απο την αρχη: ενα συγκριτικο video απο τον μουσια με μια RTX 3060 και αρκετα gaming benchmarks στα 1440p το περιφημο debloated Atlas Os τεσταρει μονο το Valorant σε 1080p σε μηχανημα 6ετιας αποτελεσματα: (παλια αυτο το bench το ειχαν φατσα φορα ως διαφημιση μαζι με video στην επισημη σελιδα τους τωρα το εχωσαν στο github... μιλαμε για ενα Esports game με γραφικα Team Fortress 2 κι οποιος καταλαβε καταλαβε...) Atlas Os average fps: 1083 😄 Stock Windows average fps: 916 😄 CPU: Ryzen 7 5800X3D (SMT disabled) CPU Cooler: NZXT Kraken X53 AIO RAM: 16GB 3600Mhz Corsair Vengeance LPX GPU: MSI 2070 SUPER 8GB Motherboard: MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi Storage: WD_BLACK SN750 NVMe ενας αλλος απο κατω τεσταρει με ακομα πιο αδυναμο μηχανημα: Atlas Os average fps: 675 😄 Stock Windows average fps: 574 😄 CPU: Ryzen 5 5600G CPU Cooler: AMD Wraith Cooler RAM: 16GB 3600Mhz Corsair Vengeance LPX GPU: MSI 1650 SUPER 4GB Motherboard: MSI B550M Pro-VDH WiFi Storage: Crucial P1 500GB αναλυτικα εδω: https://github.com/orgs/Atlas-OS/discussions/1161 το καλυτερο ομως πανηγυρι ειναι παρακατω που τεσταρονται οι 20 γνωστοτερες tiny/stripped Windows versions πολλες δεν εχουν ουτε defender ουτε καν update engine επανω ενω καποιες εχουν ενσωματωμενα μεχρι και registry tweaks για "improved gaming performance" η πλακα ειναι οτι πολλες απο αυτες τις εκδοσεις εχουν γινει και απο λινουξαδες που εφτιαξαν αυτες τις εντελως ριπαρισμενες εκδοσεις Windows για να παιζουν τα αγαπημενα τους παιχνιδια και να εχουν προσβαση σε proprietary Windows apps σε ενα απομoνωμενο δισκο με dual boot χωρις VM... το καταλαβαινεις αλλωστε και απο τις ονομασιες των εκδοσεων...😄 εδω λοιπον ο τυπος κανει το σωστοτερο benchmarking βαζοντας τα lowest settings και αναλυση 1080p, τεσταρει διαφορα παιχνιδια τα περισσοτερα ειναι +5ετιας μεν αλλα και παλι.. ευτυχως εχει βαλει εστω και το Marvel Rivals και το Cyberpunk 2077 οπου οι διαφορες στο average απο το ~1% πεφτουν στο ~0,01% 😄 specs, games, μεθοδολογια, αποτελεσματα μιλουν απο μονα τους.... κι ενα δευτερο πιο προσφατο: να δουμε τι λεει και ο παππουλης-γκουρου Britec επι του θεματος μετα το 10ο λεπτο: extra bonus: Θα χάσω τον χρόνο να δω όλα αυτά τα βίντεο αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά ειναι ότι μια φρέσκια εγκατάσταση (ειδικά τις πρώτες ώρες/μέρες) ειναι πάντα γρηγορότερη απο το ίδιο PC (windows γιατί ναι σε linux δεν το παθαίνεις αυτό δεν χρειάζεται καν να κάνεις επανεκκίνηση το PC, εκτός αν θες εσύ, απλά δουλεύουν ) 1 χρόνο ή ακόμη και 1 μήνα μετά , για να μην πω μια εβδομάδα μετα.. και αυτό το ξέρω απο τα 10+ χρόνια εμπειρίας μου όταν δούλευα ως τεχνικός PC και απο τα 30+ με τα δικά μου (και της οικογένειας) PC Τέλος ειδικά σε λάπτοπ η φρέσκια εγκατάσταση που θα κάνει ένας τεχνικός ειναι διαφορετική απο το πως παίρνεις το λαπτοπ (γιατί έχει laptop specific bloatware πχ acer/Lenovo/asuse κτλ care center, OC tweaker Κλαινμαιν κτλ) και firmware και διάφορες ρυθμίσεις που αρκετές φορές κάνουν ακόμη χειρότερη την ζημιά Επίσης παρατηρώ ότι ειναι άγνωστα μικρά κανάλια οπότε σίγουρα ΑΝ λένε ότι δεν επηρεάζει το bloatware κτλ τότε απλά κάνουν κάτι λάθος στις δοκιμές τους ή την λογική των δοκιμών τους γιατί ειναι μικρό κανάλι άρα lowbutdget και άπειροι *Όχι ότι έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη τον linus αλλά even a broken watch is right twice a day 1
Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 μμ (επεξεργασμένο) Ε, συγνώμη το steam os δημιουργήθηκε ως λειτουργικό-πλατφόρμα για παιχνίδια, αν δεν ξεπερνούσε τα windows που είναι ένα γενικό λειτουργικό τι νόημα θα είχε η ύπαρξή του? Επίσης έχει κυρίως αυτά που χρειάζεται για να παίξει παιχνίδια, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα windows που τρέχουν τα πάντα. όσοι το ρίξατε πάλι στο linux, το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows, τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα, λογικό είναι να υστερεί σε ταχύτητα σε κάτι συγκεκριμένο. Δίνει ευκολία χρήσης όμως και αν πάρετε ένα μηχάνημα της προκοπής δεν θα καταλάβετε καμία απολύτως διαφορά στα παιχνίδια, ειδικά αν παίζετε σε τίποτα 1080p θα πιάνετε 200+ fps και εκεί δεν έχει όχι μόνο δεν υπάρχει διαφορά, αντιθέτως προτιμάς τα windows γιατί δεν είναι απλό λειτουργικό κονσόλας αλλά ένα πλήρες λειτουργικό που τα κάνει όλα. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:16 μμ από Diavolos666 5
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 02:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:41 μμ (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Diavolos666 said: το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows Ποιες είναι αυτές οι "δυνατότητες", συγκεκριμένα, που επηρεάζουν την ΤΑΧΥΤΗΤΑ (όχι συμβατότητα, ταχύτητα) ενός λειτουργικού; Περιμένω. Μιλάς για "δυνατότητες" γενικά και είναι σα να ακούω κάποιον που δεν έχει ιδέα τι τρέχει ένα PC (kernel, services κλπ). Απλά λέμε αερολογίες για να περάσει η ώρα. Αυτή τη στιγμή, το PC μου τρέχει όλα τα drivers που χρειάζεται (kernel) και από πάνω, Firefox με καμιά 10αριά καρτέλες, open-webui, ollama, vpn, Jellyfin server, Google Drive (rclone), Steam και είναι στα 3.5GB και 2% CPU usage (με ένα ταπεινό 12100). Τι ακριβώς, μπορείς να κάνεις, αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ να το κάνω εγώ; Xθες, σε έναν από τους δίσκους έκανα reinstall εντελώς unbloated (ούτε calculator δεν του άφησα μέσα), customized με .xml από schneegans, εγκατάσταση Windows. 3.5GB RAM με το καλημέρα. 35 minutes ago, Diavolos666 said: τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα, Κάπου εδώ γίνεται φανερό ότι δεν ξέρεις για τι μιλάς. Τα Windows ΔΕΝ έρχονται με "drivers για τα πάντα". Το ακριβώς αντίθετο. Τα Windows στηρίζονται σε third party drivers ΜΕΤΑ την εγκατάσταση. Τα Linux distros έχουν "drivers για τα πάντα" μέσα στον kernel. Και από εκεί και πέρα, ό,τι δεν υπάρχει μπορεί να μπει σαν kernel module (π.χ Nvidia drivers - AMD και Intel είναι στον kernel). Στα Windows, έτσι και προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις εγκατάσταση χωρίς third party drivers (μόνο τα ενσωματωμένα των Windows), δεν μπορείς, κυριολεκτικά, ούτε την ανάλυση της οθόνης να αλλάξεις. Το δοκίμασα χθες. Η πλάκα είναι ότι, δεν είχε καν το driver για το WiFi module και δεν μπορούσε να προχωρήσει την εγκατάσταση! Και όχι, δεν έφταιγε η "custom" έκδοση .iso που έτρεξα, δοκίμασα και την αρχική από την MS, τα ίδια. Και σε φίλο που κάναμε format το laptop, πριν κάτι μήνες, το ίδιο θέμα είχε. Α, φαντάζομαι, εννοείς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη, σοβαρή δουλειά στο PC, όπως η ανάπτυξη ML μοντέλων με tensorflow. Α, κάτσε, δεν τρέχει σε Windows, σταμάτησε να τα υποστηρίζει, θέλει WSL. Θες LINUX. 35 minutes ago, Diavolos666 said: όσοι το ρίξατε πάλι στο linux Δεν ξέρω αν κοίταξες πού γράφεις, κυριολεκτικά είναι άρθρο που εξηγεί ότι το SteamOS (Linux) είναι γρηγορότερο από τα Windows, τρέχοντας translation layer σε παιχνίδια ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ Windows. Πού θες "να το ρίξουμε"; Στο macOS; Για αυτά μιλάει το άρθρο. 35 minutes ago, Diavolos666 said: ειδικά αν παίζετε σε τίποτα 1080p θα πιάνετε 200+ fps και εκεί δεν έχει όχι μόνο δεν υπάρχει διαφορά, αντιθέτως προτιμάς τα windows γιατί δεν είναι απλό λειτουργικό κονσόλας αλλά ένα πλήρες λειτουργικό που τα κάνει όλα. Είμαι από αυτούς που ποσώς τους ενδιαφέρει να τρέχουν 200 ή 180 FPS. Ξέρεις όμως πού με ενδιαφέρει η διαφορά; Εδώ: Να έχω, δηλαδή, από μισή, έως και 5 ώρες μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, και π.χ 59 αντί για 46 FPS. Ή όταν το PC μου θα είναι "παλιό" και θα αγκομαχάει, να μπορώ να το ξεζουμίσω ακόμα 1-2 χρόνια να παίζει στα 60 FPS ή στα 30 FPS ή ότιδήποτε, αντί για 45 ή 25. Υ.Γ. "Τα Linux" εννούμε τα Linux distros, όχι τον kernel. Όπως τσουβαλιάζονται, τα τσουβαλιάζω κι εγώ για να συνεννοούμαστε. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:42 μμ από MikeKata 3 1 1
Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 02:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:51 μμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, MikeKata said: Ποιες είναι αυτές οι "δυνατότητες", συγκεκριμένα, που επηρεάζουν την ΤΑΧΥΤΗΤΑ (όχι συμβατότητα, ταχύτητα) ενός λειτουργικού; Περιμένω. Μιλάς για "δυνατότητες" γενικά και είναι σα να ακούω κάποιον που δεν έχει ιδέα τι τρέχει ένα PC (kernel, services κλπ). Απλά λέμε αερολογίες για να περάσει η ώρα. Αυτή τη στιγμή, το PC μου τρέχει όλα τα drivers που χρειάζεται (kernel) και από πάνω, Firefox με καμιά 10αριά καρτέλες, open-webui, ollama, vpn, Jellyfin server, Google Drive (rclone), Steam και είναι στα 3.5GB και 2% CPU usage. Τι ακριβώς, μπορείς να κάνεις, αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ να το κάνω εγώ; Xθες, σε έναν από τους δίσκους έκανα reinstall εντελώς unbloated (ούτε calculator δεν του άφησα μέσα), customized με .xml από schneegans, εγκατάσταση Windows. 3.5GB RAM με το καλημέρα. Κάπου εδώ γίνεται φανερό ότι δεν ξέρεις για τι μιλάς. Τα Windows ΔΕΝ έρχονται με "drivers για τα πάντα". Το ακριβώς αντίθετο. Τα Windows στηρίζονται σε third party drivers ΜΕΤΑ την εγκατάσταση. Τα Linux distros έχουν "drivers για τα πάντα" μέσα στον kernel. Και από εκεί και πέρα, ό,τι δεν υπάρχει μπορεί να μπει σαν kernel module (π.χ Nvidia drivers - AMD και Intel είναι στον kernel). Στα Windows, έτσι και προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις εγκατάσταση χωρίς third party drivers (μόνο τα ενσωματωμένα των Windows), δεν μπορείς, κυριολεκτικά, ούτε την ανάλυση της οθόνης να αλλάξεις. Το δοκίμασα χθες. Η πλάκα είναι ότι, δεν είχε καν το driver για το WiFi module και δεν μπορούσε να προχωρήσει την εγκατάσταση! Και όχι, δεν έφταιγε η "custom" έκδοση .iso που έτρεξα, δοκίμασα και την αρχική από την MS, τα ίδια. Και σε φίλο που κάναμε format το laptop, πριν κάτι μήνες, το ίδιο θέμα είχε. Α, φαντάζομαι, εννοείς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη, σοβαρή δουλειά στο PC, όπως η ανάπτυξη ML μοντέλων με tensorflow. Α, κάτσε, δεν τρέχει σε Windows, σταμάτησε να τα υποστηρίζει, θέλει WSL. Θες LINUX. Δεν ξέρω αν κοίταξες πού γράφεις, κυριολεκτικά είναι άρθρο που εξηγεί ότι το SteamOS (Linux) είναι γρηγορότερο από τα Windows, τρέχοντας translation layer σε παιχνίδια ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ Windows. Πού θες "να το ρίξουμε"; Στο macOS; Για αυτά μιλάει το άρθρο. Είμαι από αυτούς που ποσώς τους ενδιαφέρει να τρέχουν 200 ή 180 FPS. Ξέρεις όμως πού με ενδιαφέρει η διαφορά; Εδώ: Να έχω, δηλαδή, από μισή, έως και 5 ώρες μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, και π.χ 59 αντί για 46 FPS. Ή όταν το PC μου θα είναι "παλιό" και θα αγκομαχάει, να μπορώ να το ξεζουμίσω ακόμα 1-2 χρόνια να παίζει στα 60 FPS ή στα 30 FPS ή ότιδήποτε, αντί για 45 ή 25. Υ.Γ. "Τα Linux" εννούμε τα Linux distros, όχι τον kernel. Όπως τσουβαλιάζονται, τα τσουβαλιάζω κι εγώ για να συνεννοούμαστε. Too long didn't read, δεν τρέχει όλα τα προγράμματα που έχουμε σε windows κυρίως, όλα τα proprietary που τρέχουμε εμείς που τα χρειαζόμαστε, έχει έτοιμες βιβλιοθήκες και άλλα πολλά. Το linux δεν είναι αντικατάσταση των windowsούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Δεν θα ανοίξω ολόκληρη κουβέντα με linuxάκια, πληροφορικός είμαι και τα έχω τραβήξει. Ξέρω ότι έχει αρχίσει να γίνεται πιο streamlined πλέον το linux (ανάλογα την διανομή) αλλά έχουμε βγάλει φλύκταινες με drivers και κάρτες που δεν υποστήριζαν κτλ στο παρελθόν και εξακολουθεί να μην είναι αντικατάσταση των windows. 14 minutes ago, MikeKata said: Τι ακριβώς, μπορείς να κάνεις, αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ να το κάνω εγώ; Xθες, σε έναν από τους δίσκους έκανα reinstall εντελώς unbloated (ούτε calculator δεν του άφησα μέσα), customized με .xml από schneegans, εγκατάσταση Windows. 3.5GB RAM με το καλημέρα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τρέχω ότι θέλω και στην δουλειά και στην διασκέδασή μου χωρίς να χρειαστεί να βάλω ως δεύτερο boot linux, ένας χρήστης linux αργά ή γρήγορα θα βάλει και μία έκδοση των windows γι' αυτά που δεν κάνει το linux. Ένας χρήστης windows σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να τρέχει και linux για να κάνει κάτι συγκεκριμένο εκτός κι αν το απαιτεί η δουλειά του. Εσύ ο ίδιος το είπες μόλις. Δεν είσαι χρήστης linux είσαι χρήστης linux και windows αλλιώς δεν θα τα έβαζες. 14 minutes ago, MikeKata said: Στα Windows, έτσι και προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις εγκατάσταση χωρίς third party drivers (μόνο τα ενσωματωμένα των Windows), δεν μπορείς, κυριολεκτικά, ούτε την ανάλυση της οθόνης να αλλάξεις. Το δοκίμασα χθες. Η πλάκα είναι ότι, δεν είχε καν το driver για το WiFi module και δεν μπορούσε να προχωρήσει την εγκατάσταση! Τα windows είναι plug and play γενικά σε όλη την βιομηχανία παιχνιδιών και προγραμμάτων. Δεν ξέρω από ποιο πλανητικό σύστημα έρχεσαι αν δεν μπόρεσες να αλλάξεις ανάλυση στα windows τότε μάλλον δεν έχεις ιδέα τι κάνεις ή ήταν κανένα laptop του 2000. Επίσης ναι, το Steam OS είναι γρηγορότερο για παιχνίδια αφού γι' αυτό δημιουργήθηκε, είναι σαν το επιχείρημα "οι server τρέχουν linux"... εμείς έχουμε προσωπικούς υπολογιστές, ούτε steam deck δουλεύουμε ούτε server, γι' αυτό και έχουμε windows. ...αλλιώς βάλε steam os και στο pc σου να μας δείξεις πόσο καλό είναι 🤣 Επεξ/σία Κυριακή στις 02:56 μμ από Diavolos666 1
TutaKachun Δημοσ. Κυριακή στις 02:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:53 μμ 2 hours ago, Dr_Pepper said: χμμμ το ξέρεις ότι τα σημερινά παιδιά περισσότερο παίζουν απο κονσόλες και handhelds όπως το steamdeck σωστά; Τα σημερινά παιδιά παίζουν σε κονσολες, PC και κινητα. Γιαυτο τα steamdeck εχουν πουλησει ολασ και ολα λιγοτερα απο οτι πουλησε το Switch 2 σε 1 μερα. handheld PC παιρνουν μονο π[ορωμενοι και χομπιστες
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 03:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:14 μμ (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Diavolos666 said: Too long didn't read Κάπως έτσι πρέπει να "έμαθες" και από υπολογιστές, για αυτό πετάς εντελώς λάθος φράσεις του στυλ "τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα". 24 minutes ago, Diavolos666 said: πληροφορικός είμαι Και εδώ και καμιά 20ετία πρέπει να μην έχεις παρακολουθήσει καθόλου τι γίνεται στον κλάδο σου. Γιατί "πληροφορικός" και να μην ξέρει ότι τα Windows δεν έρχονται με τους kernel drivers που χρειάζονται για να είναι λειτουργικά (third party), κάτι δεν ξέρει καλά. Ή το παλεύουμε να το πάμε στην "επίκληση στην αυθεντία" γιατί δε μας "βγαίνει" το επιχείρημα; 24 minutes ago, Diavolos666 said: Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τρέχω ότι θέλω και στην δουλειά και στην διασκέδασή μου χωρίς να χρειαστεί να βάλω ως δεύτερο boot linux Μάντεψε. Αυτή τη στιγμή έχεις "δεύτερο boot Linux" στο σύστημά σου. Λέγεται WSL 🤣 24 minutes ago, Diavolos666 said: Δεν είσαι χρήστης linux είσαι χρήστης linux και windows αλλιώς δεν θα τα έβαζες Μετάφραση: Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Έβαλα σε μια γωνία του δίσκου Windows μόνο για το PUBG. Επειδή έχω και φίλους, ξέρεις, άλλους ανθρώπους που θέλουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Και το PUBG τρέχει ολημερίς kernel anticheat στο PC σου, ακόμα και όταν δεν παίζεις (!!!!), πράγμα που το Linux ΔΕ σου επιτρέπει. Έχω 73 παιχνίδια στο Steam Library μου και καμιά 20αριά εκτός αυτού, μόνο το PUBG δεν παίζει. Α, κακό "Linux". 🤣 Δεν ξέρω πώς ακριβώς προσπαθείς να το "γυρίσεις" σε θετικό το να τρέχεις spyware της Tencent όλη μέρα, μάλλον δεν είμαι "πληροφορικός" (ο τελευταίος που άκουσα να λέει αυτή τη λέξη ήταν ο καθηγητής μου στο Γυμνάσιο πριν σχεδόν 20 χρόνια), εγώ δεν το ανέχομαι. 24 minutes ago, Diavolos666 said: Τα windows είναι plug and play Πέρασα 2 σχόλια για να σου εξηγήσω ότι τα Windows ΔΕΝ είναι "plug and play". "Πετσοκομμένα" είναι από μόνα τους. Βάλτα σε ένα offline σύστημα και δες πόσο "plug and play" είναι. Στηρίζονται στο να μπεις και να κατεβάσεις τα drivers που χρειάζεσαι, αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε. Μα δεν είπες ότι "τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα"; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα... Να επαναλάβω, λοιπόν, την ερώτηση γιατί δείχνεις να μη θες να απαντήσεις. Είπες: "το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows" Ρωτάω, λοιπόν. Ποιες (συγκεκριμένα) είναι αυτές οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που δεν έχει το Linux, αλλά έχουν τα Windows και επηρεάζουν την ΤΑΧΥΤΗΤΑ του λειτουργικού; Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι είναι εμφανές ότι λες γενικολογίες (για αυτό μιλάς για "δυνατότητες" αντί π.χ να πεις "τρέχει τα τάδε services που το φορτώνουν αλλά έχει συμβατότητα") που άκουσες κάπου, κάποτε, χωρίς να γνωρίζεις όντως για τι μιλάς. Περιμένω. Μάλλον θα περιμένω πολύ... 35 minutes ago, Diavolos666 said: ...αλλιώς βάλε steam os και στο pc σου να μας δείξεις πόσο καλό είναι 🤣 Δε χρειάζεται. Μπορώ να έχω όλα τα benefits του SteamOS χωρίς καν να έχω SteamOS, επειδή ακριβώς μπορώ να ενεργοποιήσω τα features. Θαύμα, ε; That's Linux for you 🤣. Α, μιας και ρωτάς, πάντως, το laptop τρέχει Bazzite που έχει την ίδια απόδοση με το SteamOS. Στήσε ένα home console με Steam Big Picture και Windows, να δω κάτι. Επόμενη απόπειρα ειρωνίας, παρακαλώ. Επεξ/σία Κυριακή στις 03:16 μμ από MikeKata 3 1 1
Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, MikeKata said: Κάπως έτσι πρέπει να "έμαθες" και από υπολογιστές, για αυτό πετάς εντελώς λάθος φράσεις του στυλ "τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα". Και εδώ και καμιά 20ετία πρέπει να μην έχεις παρακολουθήσει καθόλου τι γίνεται στον κλάδο σου. Γιατί "πληροφορικός" και να μην ξέρει ότι τα Windows δεν έρχονται με τους kernel drivers που χρειάζονται για να είναι λειτουργικά (third party), κάτι δεν ξέρει καλά. Ή το παλεύουμε να το πάμε στην "επίκληση στην αυθεντία" γιατί δε μας "βγαίνει" το επιχείρημα; Μάντεψε. Αυτή τη στιγμή έχεις "δεύτερο boot Linux" στο σύστημά σου. Λέγεται WSL 🤣 Μετάφραση: Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Έβαλα σε μια γωνία του δίσκου Windows μόνο για το PUBG. Επειδή έχω και φίλους, ξέρεις, άλλους ανθρώπους που θέλουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Και το PUBG τρέχει ολημερίς kernel anticheat στο PC σου, ακόμα και όταν δεν παίζεις (!!!!), πράγμα που το Linux ΔΕ σου επιτρέπει. Έχω 73 παιχνίδια στο Steam Library μου και καμιά 20αριά εκτός αυτού, μόνο το PUBG δεν παίζει. Α, κακό "Linux". 🤣 Δεν ξέρω πώς ακριβώς προσπαθείς να το "γυρίσεις" σε θετικό το να τρέχεις spyware της Tencent όλη μέρα, μάλλον δεν είμαι "πληροφορικός" (ο τελευταίος που άκουσα να λέει αυτή τη λέξη ήταν ο καθηγητής μου στο Γυμνάσιο πριν σχεδόν 20 χρόνια), εγώ δεν το ανέχομαι. Πέρασα 2 σχόλια για να σου εξηγήσω ότι τα Windows ΔΕΝ είναι "plug and play". "Πετσοκομμένα" είναι από μόνα τους. Βάλτα σε ένα offline σύστημα και δες πόσο "plug and play" είναι. Στηρίζονται στο να μπεις και να κατεβάσεις τα drivers που χρειάζεσαι, αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε. Μα δεν είπες ότι "τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα"; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα... Να επαναλάβω, λοιπόν, την ερώτηση γιατί δείχνεις να μη θες να απαντήσεις. Είπες: "το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows" Ρωτάω, λοιπόν. Ποιες (συγκεκριμένα) είναι αυτές οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που δεν έχει το Linux, αλλά έχουν τα Windows και επηρεάζουν την ΤΑΧΥΤΗΤΑ του λειτουργικού; Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι είναι εμφανές ότι λες γενικολογίες (για αυτό μιλάς για "δυνατότητες" αντί π.χ να πεις "τρέχει τα τάδε services που το φορτώνουν αλλά έχει συμβατότητα") που άκουσες κάπου, κάποτε, χωρίς να γνωρίζεις όντως για τι μιλάς. Περιμένω. Μάλλον θα περιμένω πολύ... Υποστήριξη για εμπορικό λογισμικό (επαγγελματικό, βιομηχανικό) Στα παιχνίδια έχει λιγότερα bugs, DRM/anti cheat, και φυσικά τρέχει παιχνίδια που δεν τρέχουν καν σε linux. Πιστοποιημένη υποστήριξη σε hardware επαγγελματικού τύπου που βγαίνουν μόνο για windows. Δεν καταδικάζω το linux, απλά καλώς ή κακώς τα windows είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Έχουν πολλά background services που ενδεχομένως δεν τα χρειαζόμαστε όλα. Έχουν βαρύτερο σύστημα GUI για να είναι ξεχωριστό από το kernel και αυτό για να έχει άμεσο backwards compatibility. Το gui δεν έχει άμεση πρόσβαση στον kernel για λόγους ασφαλείας και σταθερότητας αλλά και compatibility, για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεχή επικοινωνία μέσω βιβλιοθηκών ή drivers Οι προγραμματιστές το έχουν ως κύρια πλατφόρμα τα windows, παραπάνω προγράμματα, και παραπάνω υπηρεσίες. Μην καταντάς σαν το 4% που ακόμα αναρωτιέται γιατί το linux ή "τα linux" δεν χρησιμοποιούνται ευρέως, έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο και λέξεις τα τελευταία 20 χρόνια να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Επεξ/σία Κυριακή στις 03:35 μμ από Diavolos666 1
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 03:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:51 μμ 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε Ε, συγνώμη το steam os δημιουργήθηκε ως λειτουργικό-πλατφόρμα για παιχνίδια, αν δεν ξεπερνούσε τα windows που είναι ένα γενικό λειτουργικό τι νόημα θα είχε η ύπαρξή του? To steamOS είναι λειτουργικό που δεν δημιουργήθηκε σεταρίστηκε (παίρνοντας ένα υπάρχων linux λειτουργικό) για τiς ανάγκες του steamdeck (πχ όπως έδειξε και ένας φίλος εδώ δεν έχει mail client γιατί στο steam deck δεν χρειάζεσαι mail client αλλά επειδή σαν λειτουργικό ειναι linux μπορείς να βάλεις mail client και mail server ακόμη αν θες και γενικά να κάνεις ότι κάνει όποια άλλη διανομή Linux) Τέλος εδώ έγινε συγκριτικό σε handheld οκ αλλά δεν περιορίζεται η διαφορά στο steamOS γενικά πολλά παιχνίδια (όχι όλα όμως ) έχουν ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις απο windows Πχ εδώ Nobara όχι steamOS και εδώ ένα πιο παλιό 3+ χρόνια με manjaro Σίγουρα θα έχει καλύτερα και πιο αναλυτικά συγκριτικά με πολύ πιο πρόσφατο software αλλά βαριέμαι να ψάξω αυτά τα έβγαλα στα γρήγορο απο το ιστορικό μου. Η Valve ειναι απλά "ευεργέτης" της gaming κοινότητας (βέβαια για συμφέρον δικό τους κυρίως βλέπε steamdeck δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα) γιατί συνεισφέρει στο proton που κύρια δουλειά του μεταφράζει το directX σε vulkan έτσι ώστε να μπορεί ενα παιχνίδι να τρέξει σε linux γιατί αν δεν ειναι native ή μεταφραστεί σε vulkan (ή άλλο ανοιχτό/προσβάσιμο API πχ OpenGL) τότε δεν γίνεται μια διανομή να το υποστηρίξει λόγω πνευματικών δικαιωμάτων που επιβάλει η microsoft που ειναι η ιδιοκτήτης του directX. 1
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 03:54 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:54 μμ 6 minutes ago, Diavolos666 said: Υποστήριξη για εμπορικό λογισμικό (επαγγελματικό, βιομηχανικό) Στα παιχνίδια έχει λιγότερα bugs, DRM/anti cheat, και φυσικά τρέχει παιχνίδια που δεν τρέχουν καν σε linux. Πιστοποιημένη υποστήριξη σε hardware επαγγελματικού τύπου που βγαίνουν μόνο για windows. Δεν καταδικάζω το linux, απλά καλώς ή κακώς τα windows είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Έχουν πολλά background services που ενδεχομένως δεν τα χρειαζόμαστε όλα. Έχουν βαρύτερο σύστημα GUI για να είναι ξεχωριστό από το kernel και αυτό για να έχει άμεσο backwards compatibility. Το gui δεν έχει άμεση πρόσβαση στον kernel για λόγους ασφαλείας και σταθερότητας αλλά και compatibility, για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεχή επικοινωνία μέσω βιβλιοθηκών ή drivers Οι προγραμματιστές το έχουν ως κύρια πλατφόρμα τα windows, παραπάνω προγράμματα, και παραπάνω υπηρεσίες. Μην καταντάς σαν το 4% που ακόμα αναρωτιέται γιατί το linux ή "τα linux" δεν χρησιμοποιούνται ευρέως, έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο και λέξεις τα τελευταία 20 χρόνια να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Μάλλον σε συμφέρει να μην απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε και απλά να παπαγαλίζεις ο,τι έχεις δει σε άλλα σχόλια. Επαναλαμβάνω, λοιπόν: Ισχυρίστηκες οτι 30 minutes ago, MikeKata said: το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows Σε ρωτάω, λοιπόν. ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που ΛΕΙΠΟΥΝ από το Linux οι οποίες ευθύνονται για το γεγονός ότι τα Windows είναι πιο αργά σε gaming (και άλλες λειτουργίες, αλλά πιάσαμε το gaming). Παίζει ρόλο, δηλαδή, το γεγονός ότι π.χ η Adobe ή η Autodesk δε θέλει να γράψει εφαρμογή για Linux, στην ταχύτητα του λειτουργικού; Ιδια ταχύτητα έχει και χωρίς αυτά. Βλέπεις που δεν ξέρεις για τι μιλάς; Έχεις μπλέξει compatibility με ενεργά services, με drivers, με ο,τι άλλο μπορείς και πετάς ένα "είναι γρηγορότερο γιατί δεν έχει δυνατότητες" και όποιον πάρει ο Χάρος. Όχι. Μπορεί να είναι γρηγορότερο γιατί, π.χ, το Proton κάνει translate τα DX API calls, σε Vulkan και το Vulkan προσφέρει πιο low level διαχείριση πόρων και καλύτερο thread management από το DX. Αυτό σημαίνει "είναι πιο γρήγορο για αυτό το λόγο". Το "είναι πιο γρήγορο γιατί δεν έχει δυνατότητες" είναι σα να ακούω τον μπάρμπα στο καφενείο να βλέπει την τηλεόραση και να λέει "έλα μωρέ τι ξέρουν τώρα αυτοί οι επιστήμονες, ψέματα είναι όλα". Ποιες, λοιπόν, δυνατότητες έχουν τα Windows, που δεν έχουν τα Linux και επηρεάζουν την ταχύτητα των παιχνιδιών; Δικά σου λόγια ήταν, δεν μπορείς να εμβαθύνεις;
Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 04:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:05 μμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, MikeKata said: Μάλλον σε συμφέρει να μην απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε και απλά να παπαγαλίζεις ο,τι έχεις δει σε άλλα σχόλια. Επαναλαμβάνω, λοιπόν: Ισχυρίστηκες οτι Σε ρωτάω, λοιπόν. ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που ΛΕΙΠΟΥΝ από το Linux οι οποίες ευθύνονται για το γεγονός ότι τα Windows είναι πιο αργά σε gaming (και άλλες λειτουργίες, αλλά πιάσαμε το gaming). Παίζει ρόλο, δηλαδή, το γεγονός ότι π.χ η Adobe ή η Autodesk δε θέλει να γράψει εφαρμογή για Linux, στην ταχύτητα του λειτουργικού; Ιδια ταχύτητα έχει και χωρίς αυτά. Βλέπεις που δεν ξέρεις για τι μιλάς; Έχεις μπλέξει compatibility με ενεργά services, με drivers, με ο,τι άλλο μπορείς και πετάς ένα "είναι γρηγορότερο γιατί δεν έχει δυνατότητες" και όποιον πάρει ο Χάρος. Όχι. Μπορεί να είναι γρηγορότερο γιατί, π.χ, το Proton κάνει translate τα DX API calls, σε Vulkan και το Vulkan προσφέρει πιο low level διαχείριση πόρων και καλύτερο thread management από το DX. Αυτό σημαίνει "είναι πιο γρήγορο για αυτό το λόγο". Το "είναι πιο γρήγορο γιατί δεν έχει δυνατότητες" είναι σα να ακούω τον μπάρμπα στο καφενείο να βλέπει την τηλεόραση και να λέει "έλα μωρέ τι ξέρουν τώρα αυτοί οι επιστήμονες, ψέματα είναι όλα". Ποιες, λοιπόν, δυνατότητες έχουν τα Windows, που δεν έχουν τα Linux και επηρεάζουν την ταχύτητα των παιχνιδιών; Δικά σου λόγια ήταν, δεν μπορείς να εμβαθύνεις; ...ρε φίλε είσαι ο λόγος που το linux θα παραμείνει στο 4% αλήθεια, είναι σαν να διαβάζω ξανά και ξανά τα παλιά καλά forum. Έχουν προεγκατεστημένα api, υπηρεσίες συμβατότητας, directx .net runtime, comm, wmi και legacy υποστήριξη για παλιά λογισμικά. Αυτά είναι η απάντηση και στην έχω δώσει με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Αν το linux να κάνει κάτι από αυτά χρειάζεται παραμετροποίηση από τον ίδιο χρήστη ΜΕ ΟΤΙ συνεπάγεται αυτό (αποτυχία, πολύ χρόνος και πολύ troubleshooting και πολλά bugs), στα windows υπάρχουν ήδη έτοιμα προς χρήση. Είσαι από αυτούς που παίρνουν μία πρόταση και την κάνουν σκοπό της ζωής τους να την τραβάνε από τα μαλλιά για να βγάλουν μισό point. Άσε τους προγραμματιστές, τους επαγγελματίες, τους gamers και τους χρήστες να χρησιμοποιούν κάτι που εσύ δεν καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να καταλάβεις στην τελική και μπορείς να εξακολουθείς να θεωρείς ότι "κέρδισες". Επεξ/σία Κυριακή στις 04:09 μμ από Diavolos666 1 2
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 04:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:12 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Πιστοποιημένη υποστήριξη σε hardware επαγγελματικού τύπου που βγαίνουν μόνο για windows. όχι αυτό ειναι εντελώς ανάποδα ίσα ίσα το αντίθετο συμβαίνει όσο αφορά την βιομηχανία που τρέχει κυρίως linux 39 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Στα παιχνίδια έχει λιγότερα bugs, DRM/anti cheat, και φυσικά τρέχει παιχνίδια που δεν τρέχουν καν σε linux. Τα παιχνίδια έχουν τα ίδια bugs (αν ειναι το ίδιο παιχνίδι) και στα 2 λειτουργικά δεν αλλάζει κάτι, το όποιο bug αν υπάρχει σε linux που δεν το βλέπεις σε windows είναι ακριβώς το γεγονός ότι πχ τρέχει κάποιο DRM/anticheat κτλ που ο μόνος λόγος ύπαρξης ειναι να ελέγχει καποια windows διαδικασία και όταν αυτός ο κώδικας πάει να τρέξει σε linux τότε εμφανίζεται κάποιο bug ή σφάλμα 39 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Οι προγραμματιστές το έχουν ως κύρια πλατφόρμα τα windows, παραπάνω προγράμματα, και παραπάνω υπηρεσίες. E ναι αφού το κοινό έχει windows οι προγραμματιστές δεν θα έχουν windows ? Το ότι παρόλο που το 90+% και παραπάνω του κοινού/πελατών έχει windows αλλά παρόλα αυτά ένα 40% θέλει να αναπτύσσει και σε linux λέει πάρα πολλά για το τι προτιμούν οι προγραμματιστές. Και το πήρες αυτό απο εδώ: https://www.statista.com/statistics/869211/worldwide-software-development-operating-system/#:~:text=Software development operating system distribution globally 2018,second preferred operating system%2C followed by Linux. ο τίτλος ειναι PC operating system distribution for software development worldwide in 2018 to 2023 αν ρωτήσεις όμως τους προγραμματιστές στο stackoverflow (το πιο μεγάλο hub για προγραμματιστές στον κόσμο) τι προτιμούν (popular) παίρνεις αυτό και το άρθρο ειναι απο το 2024. https://radixweb.com/blog/software-development-statistics edit εδώ να σημειώσω ότι aws docker αλλά σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τα περιβάλοντα στο azure ειναι linuxbased. Επεξ/σία Κυριακή στις 04:14 μμ από Dr_Pepper 1
jmirko15 Δημοσ. Κυριακή στις 04:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:17 μμ Μου αρέσει που προσπαθείτε να "επικοινωνήσετε" με MS fanboys 3
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 04:18 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:18 μμ 2 minutes ago, Diavolos666 said: Έχουν προεγκατεστημένα api, υπηρεσίες συμβατότητας, directx .net runtime, comm, wmi και legacy υποστήριξη για παλιά λογισμικά. Αυτά είναι η απάντηση και στην έχω δώσει με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Πάλι πετάς γενικότητες; DirectX: Vulkan Μιλάμε για gaming. Που σημαίνει ότι και στα 2 λειτουργικά "φορτώνουν" αυτά. Επόμενο: .NET runtime: Μια χαρά μπαίνει σε Linux. Η ηλιθιότητα είναι να φορτώνει by default ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. Δεν είναι, επομένως, "δυνατότητα που δεν έχει το Linux". Παρακάτω. COM: DBUS Άλλη μια "δυνατότητα" που δε λείπει από το Linux. Απλώς διαφορετική υλοποίηση. Παρακάτω. WMI: DBUS, systemd κλπ Μην επαναλαμβάνομαι, ό,τι είπα πιο πάνω... Τα βλέπεις που δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς; Τίποτα από όσα είπες δε δικαιολογεί τη βασική σου θέση. Μέχρι και το DX έβαλες μέσα μπας και γράψεις τίποτασ. Δε λείπει κάτι από τα Linux που να δικαιολογούν τη διαφορά. Το ότι το Linux έχει πιο sofisticated CPU scheduler, σου το έχουν πει; Τη διαφορά Vulkan και DX σου την είπα πιο πάνω. Και χίλιες δυο τέτοιες "μικροδιαφορές" που αν τις μαζέψεις όλες, έχεις την πραγματική εικόνα. 10 minutes ago, Diavolos666 said: Αν το linux να κάνει κάτι από αυτά χρειάζεται παραμετροποίηση από τον ίδιο χρήστη ΜΕ ΟΤΙ συνεπάγεται αυτό (αποτυχία, πολύ χρόνος και πολύ troubleshooting και πολλά bugs), στα windows υπάρχουν ήδη. Είσαι από αυτούς που παίρνουν μία πρόταση και την κάνουν σκοπό της ζωής τους να την τραβάνε από τα μαλλιά για να βγάλουν μισό point. Ο λόγος που το "Linux θα μείνει στο 4%" (μέχρι πέρυσι μας λέγατε 2, είστε γαλαντόμοι) είναι κάτι "ειδικοί" που έμαθαν ένα λειτουργικό σύστημα πριν 30-40 χρόνια, δεν ξέρουν να δουλεύουν τίποτα άλλο και περνάνε τη "γνώση" τους, μαζί με όλες τις λάθος προκαταλήψεις τους σε όποιον "μη ειδικό" τους ρωτάει. Είναι τόσο απλό. Μην κλαίγεστε, λοιπόν, που σας απαντάμε στα λάθη σας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα