Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 04:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:27 μμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, MikeKata said: Πάλι πετάς γενικότητες; DirectX: Vulkan Μιλάμε για gaming. Που σημαίνει ότι και στα 2 λειτουργικά "φορτώνουν" αυτά. Επόμενο: .NET runtime: Μια χαρά μπαίνει σε Linux. Η ηλιθιότητα είναι να φορτώνει by default ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. Δεν είναι, επομένως, "δυνατότητα που δεν έχει το Linux". Παρακάτω. COM: DBUS Άλλη μια "δυνατότητα" που δε λείπει από το Linux. Απλώς διαφορετική υλοποίηση. Παρακάτω. WMI: DBUS, systemd κλπ Μην επαναλαμβάνομαι, ό,τι είπα πιο πάνω... Τα βλέπεις που δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς; Τίποτα από όσα είπες δε δικαιολογεί τη βασική σου θέση. Μέχρι και το DX έβαλες μέσα μπας και γράψεις τίποτασ. Δε λείπει κάτι από τα Linux που να δικαιολογούν τη διαφορά. Το ότι το Linux έχει πιο sofisticated CPU scheduler, σου το έχουν πει; Τη διαφορά Vulkan και DX σου την είπα πιο πάνω. Και χίλιες δυο τέτοιες "μικροδιαφορές" που αν τις μαζέψεις όλες, έχεις την πραγματική εικόνα. Ο λόγος που το "Linux θα μείνει στο 4%" (μέχρι πέρυσι μας λέγατε 2, είστε γαλαντόμοι) είναι κάτι "ειδικοί" που έμαθαν ένα λειτουργικό σύστημα πριν 30-40 χρόνια, δεν ξέρουν να δουλεύουν τίποτα άλλο και περνάνε τη "γνώση" τους, μαζί με όλες τις λάθος προκαταλήψεις τους σε όποιον "μη ειδικό" τους ρωτάει. Είναι τόσο απλό. Μην κλαίγεστε, λοιπόν, που σας απαντάμε στα λάθη σας. ΑπΛωΣ δΙαΦοΡεΤιΚη ΥλΟπΟιΗσΗ.. ...μπορεί να στα πει ο Linus Torvalds γιατί είναι για τον πέοντα το linux desktop. Έχει μέσα όλα αυτά που σου είπα. Εσύ θεωρείς ότι επειδή σου αρέσει να χάνεις χρόνο να παραμετροποιείς κάτι που είναι έτοιμο στα windows και απλά δούλεψε ότι έτσι πρέπει να γίνει. Έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι το linux είναι πιο έτοιμο, πιο ασφαλές, πιο streamlined πιο γρήγορο και πιο πλήρες από τα windows αλλά για κάποιο λόγο ακόμα και άτομα που δεν ξέρουν από τεχνολογία άνετα χρησιμοποιούν windows ενώ για να χρησιμοποιήσεις linux πρέπει να "ξέρεις" και να κάνεις κάτι χειροκίνητα. Τα windows είναι πιο βαριά γιατί έρχονται με έτοιμα features που απλά λειτουργούν, απλά και όμορφα. Και φυσικά έχουν και πράγματα που δεν θέλουμε όπως telemetry και αυτόματα sync με τίποτα onedrive κτλ που κανένας δεν ζήτησε. Linux Torvalds: nobody should waste their time maintaining linux Στο 5:09 λέει ότι η Valve θα "σώσει" το Linux, όπως και γίνεται. Αυτά που εξηγεί στο βίντεο εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και σήμερα. Επεξ/σία Κυριακή στις 04:39 μμ από Diavolos666 1
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ 2 minutes ago, Diavolos666 said: ΑπΛωΣ δΙαΦοΡεΤιΚη ΥλΟπΟιΗσΗ.. Είναι φανερό, ότι, εκτός από το "αντικείμενό σου" μάλλον ακολούθησες την τακτική "too long didn't read" και στα νέα ελληνικά, δε χρειάζεται να το επιδεικνύεις. Ναι. Διαφορετική υλοποίηση. Εκτός κι αν θες να μας πεις ότι τα Unix systems και τα Windows έχουν την ίδια αρχιτεκτονική. Δεν ξέρω αν νομίζεις ότι πέτυχες κάτι, εναντίον σου γυρνάει αυτό το "επιχείρημα", μιας και οι λειτουργίες του DBUS που αντιστοιχούν σε WMI+COM, είναι πιο efficient, με λιγότερο overhead (π.χ event-driven αντί για pull-based), συγκριτικά με τις αντίστοιχες στα Windows. Οπότε ούτε αυτό το "επιχείρημα" σου βγήκε. 7 minutes ago, Diavolos666 said: ...μπορεί να στα πει ο Linus Torvalds γιατί είναι για τον πέοντα το linux desktop. Έχει μέσα όλα αυτά που σου είπα. Εσύ θεωρείς ότι επειδή σου αρέσει να χάνεις χρόνο να παραμετροποιείς κάτι που είναι έτοιμο στα windows και απλά δούλεψε ότι έτσι πρέπει να γίνει. Είσαι τόσο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ που πήρες βίντεο του 2014 (11 χρόνια πριν) που δε λέει ΚΑΝ αυτά που συζητάμε (μιλάει για fragmentation, για package management, app distribution κλπ), μιλάει για προβλήματα που έχουν λυθεί τα τελευταία, τουλάχιστον 7-8 χρόνια (καταλαβαίνω, μπορεί για σένα, το 2014 να είναι "χθες") για να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς; Όχι, ο Linus ΔΕ λέει αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. ΔΕ λέει ότι το Linux "δεν έχει δυνατότητες". Μέχρι και στο σημείο που μιλάει για compatibility, μιλάει για VERSION UPDATES των πακέτων. ΟΧΙ για "χαμένες δυνατότητες" που "άφησαν πίσω" τα Linux distros για να είναι "πιο γρήγορα". Αυτός ήταν ο ισχυρισμός σου και παλεύεις απελπισμένα να ξεφύγεις από αυτόν. Ακόμα και στο σημείο για το compatibility που αναφέρει, η πρόβλεψή του ήταν σωστή. Έχει λυθεί με flatpaks/snaps/appimages ΚΑΙ η Valve έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η ικανότητα κάποιου να πληκτρολογήσει ένα βίντεο στο YouTube, δε συνάδει πάντα με την ικανότητά του να κατανοήσει το βίντεο και, ακόμα χειρότερα, να κατανοήσει αν/πώς αυτό το βίντεο συνδέεται με την κουβέντα στην οποία παίρνει μέρος. 14 minutes ago, Diavolos666 said: Τα windows είναι πιο βαριά γιατί έρχονται με έτοιμα features που απλά λειτουργούν, απλά και όμορφα. Κυριολεκτικά, μόλις προσπάθησες να μιλήσεις για "συγκεκριμένες δυνατότητες" (DX, WMI,COM), σου γύρισε boomerang. Τις ίδιες δυνατότητες έχει και το Linux, απλά καλύτερο implementation. 16 minutes ago, Diavolos666 said: Linux Torvalds: nobody should waste their time maintaining linux 2014 16 minutes ago, Diavolos666 said: Αυτά που εξηγεί στο βίντεο εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και σήμερα. Κυριολεκτικά, όλα έχουν λυθεί. Βέβαια, αν είναι κάποιος κολλημένος στο 2000, μπορεί να το πιστεύει. 2 1
Diavolos666 Δημοσ. Κυριακή στις 04:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:45 μμ (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, MikeKata said: Είναι φανερό, ότι, εκτός από το "αντικείμενό σου" μάλλον ακολούθησες την τακτική "too long didn't read" και στα νέα ελληνικά, δε χρειάζεται να το επιδεικνύεις. Ναι. Διαφορετική υλοποίηση. Εκτός κι αν θες να μας πεις ότι τα Unix systems και τα Windows έχουν την ίδια αρχιτεκτονική. Δεν ξέρω αν νομίζεις ότι πέτυχες κάτι, εναντίον σου γυρνάει αυτό το "επιχείρημα", μιας και οι λειτουργίες του DBUS που αντιστοιχούν σε WMI+COM, είναι πιο efficient, με λιγότερο overhead (π.χ event-driven αντί για pull-based), συγκριτικά με τις αντίστοιχες στα Windows. Οπότε ούτε αυτό το "επιχείρημα" σου βγήκε. Είσαι τόσο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ που πήρες βίντεο του 2014 (11 χρόνια πριν) που δε λέει ΚΑΝ αυτά που συζητάμε (μιλάει για fragmentation, για package management, app distribution κλπ), μιλάει για προβλήματα που έχουν λυθεί τα τελευταία, τουλάχιστον 7-8 χρόνια (καταλαβαίνω, μπορεί για σένα, το 2014 να είναι "χθες") για να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς; Όχι, ο Linus ΔΕ λέει αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. ΔΕ λέει ότι το Linux "δεν έχει δυνατότητες". Μέχρι και στο σημείο που μιλάει για compatibility, μιλάει για VERSION UPDATES των πακέτων. ΟΧΙ για "χαμένες δυνατότητες" που "άφησαν πίσω" τα Linux distros για να είναι "πιο γρήγορα". Αυτός ήταν ο ισχυρισμός σου και παλεύεις απελπισμένα να ξεφύγεις από αυτόν. Ακόμα και στο σημείο για το compatibility που αναφέρει, η πρόβλεψή του ήταν σωστή. Έχει λυθεί με flatpaks/snaps/appimages ΚΑΙ η Valve έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η ικανότητα κάποιου να πληκτρολογήσει ένα βίντεο στο YouTube, δε συνάδει πάντα με την ικανότητά του να κατανοήσει το βίντεο και, ακόμα χειρότερα, να κατανοήσει αν/πώς αυτό το βίντεο συνδέεται με την κουβέντα στην οποία παίρνει μέρος. Κυριολεκτικά, μόλις προσπάθησες να μιλήσεις για "συγκεκριμένες δυνατότητες" (DX, WMI,COM), σου γύρισε boomerang. Τις ίδιες δυνατότητες έχει και το Linux, απλά καλύτερο implementation. 2014 Κυριολεκτικά, όλα έχουν λυθεί. Βέβαια, αν είναι κάποιος κολλημένος στο 2000, μπορεί να το πιστεύει. In short: 2025 will be the year of linux? Επεξ/σία Κυριακή στις 04:46 μμ από Diavolos666
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 04:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:53 μμ 7 minutes ago, Diavolos666 said: In short: 2025 will be the year of linux? In short: Με πήραν χαμπάρι ότι πετάω πατάτες και κάπως πρέπει να το "μαζέψω" γιατί μέχρι εδώ "φτάνουν" αυτά που γνωρίζω. 2
Odyss3us Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ (επεξεργασμένο) 11 hours ago, MikeKata said: 1. Το SteamOS είναι, κυριολεκτικά, "operating system". Είναι, κυριολεκτικά, distro. https://store.steampowered.com/steamos Κάνε τους μήνυση για παραπλανητικό marketing που το παρουσιαζουν σαν "operating system", να δω κάτι. 2. Bazzite, CachyOS Δεν έχεις που δεν έχεις ιδέα, πας να το παίξεις και ειρωνία. Μην τον ξεσυνεριζεσαι. Στα "κανονικά" OS πρέπει να μπεις σε 5-6 sites, να αποφύγεις 1987654321 malware, να κατεβάσεις το .exe/.msi, να πατήσεις 10 κλικς στον installer, εκ των οποίων μερικά είναι συγκατάθεση στη χρήση των δεδομένων σου και τελείωσε, το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε. Αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται, τι κάθεσαι και του εξηγείς; απο την επισημη σελιδα του SteamOs που παρεθεσες διαβαζω στην 5η σειρα: Users should not consider SteamOS as a replacement for their desktop operating system. 😄😄😄 8 hours ago, Dr_Pepper said: Πήρε μια φρέσκια εγκατάσταση χωρίς κανένα bloatware δηλαδή, και μείωσε τα μαμά processes των windows (και σίγουρα της πρώτης εγκατάστασης, γιατί ξέρεις χρειάζεται χρήση για να αρχίσουν κάποια απο αυτά να τρώνε πόρους, πχ να αρχίζουν να γεμίζουν τα caches σου, να αρχίσεις να εγκαθιστάς προγράμματα για να αλλαχτούν ή να προστεθούν assosciations κτλ αλλιώς κανένας δεν θα έκανε format/refresh τα windows του οσο περνάει καιρός τόσο πιο αργά γίνονται ) πολλά απο αυτά τα processes δεν δουλεύουν καν εν τω μεταξύ, δηλαδή μπορεί να έχουν πιάσει χώρο στην μνήμη αλλά "κάθονται" δεν κάνουν κάτι (και ένας λόγος που δεν έχουν να κάνουν κάτι ειναι ακριβώς ότι ειναι φρέσκο το σύστημα ακόμη και η τηλεμετρία τι να τηλεμετρήσει αν δει ότι 0 αρχεία προστέθηκαν 0 αλλαγές γίνανε και τα windows υπάρχουν για λίγα δευτερόλεπτα; η τηλεμετρία μετράει την χρήση αν δεν κάνεις χρήση δεν μετράει κάτι λολ) . Και δεν βλέπω να κατέρριψε κάνα μύθο, στο τέλος δείχνει έως 36% καλύτερες επιδόσεις στα games (πχ απο το 3:48) αν κάτσεις με το αφαιρέσεις το bloatware με την βοήθεια το process explorer. αυτο καταλαβες εσυ; 😄 στο σημειο που αναφερεσαι δειχνει ξεκαθαρα στο video οτι το οποιο bottleneck το δημιουργουν τα συσσωρευμενα background apps και οχι τα windows processes... απο τοτε που βγηκαν οι ssd εχουμε ξεχασει να κανουμε format για debloating και fragmentation... την μια εκδοση πανω απο την αλλη αναβαθμιζουμε εδω και χρονια χωρις καμια διαφορα, συνεχισε να μας διασκεδαζεις με αστικους μυθους.. 😄 5 hours ago, Dr_Pepper said: αυτο το video που εψαξες πολυ για να το βρεις, το εβαλες για καλο; τα results στα benchmarks τα κοιταξες καλα πριν το ποσταρεις; 😄 8 hours ago, Dr_Pepper said: Θα χάσω τον χρόνο να δω όλα αυτά τα βίντεο αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά ειναι ότι μια φρέσκια εγκατάσταση (ειδικά τις πρώτες ώρες/μέρες) ειναι πάντα γρηγορότερη απο το ίδιο PC (windows γιατί ναι σε linux δεν το παθαίνεις αυτό δεν χρειάζεται καν να κάνεις επανεκκίνηση το PC, εκτός αν θες εσύ, απλά δουλεύουν ) 1 χρόνο ή ακόμη και 1 μήνα μετά , για να μην πω μια εβδομάδα μετα.. και αυτό το ξέρω απο τα 10+ χρόνια εμπειρίας μου όταν δούλευα ως τεχνικός PC και απο τα 30+ με τα δικά μου (και της οικογένειας) PC Επίσης παρατηρώ ότι ειναι άγνωστα μικρά κανάλια οπότε σίγουρα ΑΝ λένε ότι δεν επηρεάζει το bloatware κτλ τότε απλά κάνουν κάτι λάθος στις δοκιμές τους ή την λογική των δοκιμών τους γιατί ειναι μικρό κανάλι άρα lowbutdget και άπειροι *Όχι ότι έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη τον linus αλλά even a broken watch is right twice a day ο Britec ειναι μικρο καναλι;? εγω πιστευω οτι τα ειδες ολα και δεν εχεις τιποτα να πεις γιατι ειναι δυσκολο μεσα σε λιγες ωρες να γκρεμιστει το σαθρο αφηγημα που εχεις σχηματισει εδω και δεκαετιες.. καταλαβαινω οτι θελει χρονο για να το συνειδητοποιησεις και να σου γινει βιωμα 😜 ακομα και ο Linus που παρεθεσες βρηκε διαφορες της ταξης του 1~3% που ειναι margin of error..😄 επειτα το cleaning που εκανε ηταν να παει κατω δεξια στην taskbar και να κλεισει τα background running apps! tecnologia μιλαμε!😄 Επεξ/σία Κυριακή στις 09:41 μμ από Odyss3us 2 1
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ 4 minutes ago, Odyss3us said: απο την επισημη σελιδα του SteamOs που παρεθεσες διαβαζω στην 5η σειρα: Users should not consider SteamOS as a replacement for their desktop operating system. 😄😄😄 Καταλαβαίνω ότι δεν τα πας καλά με τη γραφή και την ανάγνωση, αλλά καταντάει γελοίο. "Users should not consider SteamOS as a REPLACEMENT for their DESKTOP operating system." Εν τω μεταξύ, τι μας έλεγε ο @Odyss3us; 19 hours ago, Odyss3us said: να σημειωθει επισης οτι το SteamOs δεν ειναι operating system αλλα ενα gaming ui για ενα ακριβο toy Σε αυτό πήρες την απάντηση σου. Και μόλις πήραμε χαμπάρι τη γελοιοτητα, τώρα τα γυρίζουμε "ναι, τελικά είναι operating system, αλλά δεν είναι για desktop"; "Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω ". Έχουν καταντήσει γελοίες οι απέλπιδες προσπάθειες σας να πιαστείτε από κάπου 😂😂😂
ADHD Δημοσ. Κυριακή στις 06:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:49 μμ Τελικα τι εγινε με ολα αυτα τα σεντονια? που καταλήξατε? θα βαλουμε ολοι linux στα desktop για να παρουμε 5% καλυτερα frames? Εγγυαστε οτι δεν θα εχουμε θεματα με drivers/ασυμβατότητες κλπ κλπ? Θα γυρισει το 95-5 market share συντομα? Παντως δεν εχω τιποτα κατα του Linux, μια χαρα OS ειναι για επαγγελματικη χρηση, αν πχ φτιαχνεις apps μεσω docker, αν θες να κανεις deploy οτιδήποτε σε VPS τοτε εννοειται θα χρησιμοποιησεις Linux. Οπως φανηκε ειναι καλο και για custom console-like OS συμφωνα με τα benchmarks στο steam deck, αυτο βεβαια διαφερει αρκετα απο ενα desktop pc για γενικη χρηση + gaming και αυτη ειναι η ουσια. 1 1
Odyss3us Δημοσ. Κυριακή στις 06:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:51 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, MikeKata said: Έβαλα σε μια γωνία του δίσκου Windows μόνο για το PUBG. Επειδή έχω και φίλους, ξέρεις, άλλους ανθρώπους που θέλουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Και το PUBG τρέχει ολημερίς kernel anticheat στο PC σου, ακόμα και όταν δεν παίζεις (!!!!), πράγμα που το Linux ΔΕ σου επιτρέπει. Έχω 73 παιχνίδια στο Steam Library μου και καμιά 20αριά εκτός αυτού, μόνο το PUBG δεν παίζει. Α, κακό "Linux". 🤣 Δεν ξέρω πώς ακριβώς προσπαθείς να το "γυρίσεις" σε θετικό το να τρέχεις spyware της Tencent όλη μέρα, μάλλον δεν είμαι "πληροφορικός" (ο τελευταίος που άκουσα να λέει αυτή τη λέξη ήταν ο καθηγητής μου στο Γυμνάσιο πριν σχεδόν 20 χρόνια), εγώ δεν το ανέχομαι. αυτο που περιγραφεις φιλε μου ειναι καραμπινατος OCD ψυχαναγκασμος! παρα πολλα προγραμματα και drivers τρεχουν processes στο background που θα θελαμε αλλη μια ζωη για να τις κυνηγαμε να τις κλεινουμε καποια Vpn programs (τυχαιο παραδειγμα) αν κλεισεις το service ή κανεις kill το process στο bootmanager οταν τα χρειαστεις μετα δεν ανοιγουν, η Logitech εχει ενα LampArray service το οποιο υποτιθεται ειναι για ελεγχο του rgb το οποιο τρεχει και κανει probing ακομα κι αν δεν εχεις rgb στα περιφερειακα σου, κι αν το κανεις disable τοτε δεν τρεχει το driver app! η λιστα με τετοια παραδειγματα ειναι ατελειωτη.. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:51 μμ από Odyss3us 2
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 06:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:53 μμ (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Odyss3us said: αυτο που περιγραφεις φιλε μου ειναι καραμπινατος OCD ψυχαναγκασμος! παρα πολλα προγραμματα και drivers τρεχουν processes στο background που θα θελαμε αλλη μια ζωη για να τις κυνηγαμε να τις κλεινουμε καποια Vpn programs (τυχαιο παραδειγμα) αν κλεισεις το service ή κανεις kill το process στο bootmanager οταν τα χρειαστεις μετα δεν ανοιγουν, η Logitech εχει ενα LampArray service το οποιο υποτιθεται ειναι για ελεγχο του rgb το οποιο τρεχει και κανει probing ακομα κι αν δεν εχεις rgb στα περιφερειακα σου, κι αν το κανεις disable τοτε δεν τρεχει το driver app! η λιστα με τετοια παραδειγματα ειναι ατελειωτη.. Τελικά είναι ή δεν είναι OS το SteamOS, δε μας είπες; 😂 Υ.Γ. Το ότι εσύ δεν έχεις ιδέα τι τρέχει στο PC σου, δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσα κι όμοια. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:54 μμ από MikeKata 1
Odyss3us Δημοσ. Κυριακή στις 07:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:08 μμ 11 minutes ago, MikeKata said: Τελικά είναι ή δεν είναι OS το SteamOS, δε μας είπες; 😂 Υ.Γ. Το ότι εσύ δεν έχεις ιδέα τι τρέχει στο PC σου, δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσα κι όμοια. μια χαρα ξερω τι τρεχει στο pc μου απλα απο ενα σημειο και μετα εχω αντιληφθει οτι δε χρειαζεται να γινομαι δουλος και να τρεχω να κανω kill καθε random process που ξεζουμιζει το 0,0001% του συστηματος και μετα να το διαλαλω αυτο στα φορα ως κατορθωμα ζωης! 😉 1 1
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 07:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:11 μμ Just now, Odyss3us said: μια χαρα ξερω τι τρεχει στο pc μου απλα απο ενα σημειο και μετα εχω αντιληφθει οτι δε χρειαζεται να γινομαι δουλος και να τρεχω να κανω kill καθε random process που ξεζουμιζει το 0,0001% του συστηματος και μετα να το διαλαλω αυτο στα φορα ως κατορθωμα ζωης! 😉 1. Δούλοι που κάνουν kill κάθε random process θα ήμασταν άμα είχαμε Windows. Δεν έχουμε, δεν έχουμε και τα random processes, ενώ έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα. Problem solved. Οπότε, δεν ξέρω για ποιον μιλας. Ίσως αυθυποβολή. 2. Είναι ή δεν είναι OS το SteamOS; 1
Odyss3us Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:13 μμ 1 minute ago, MikeKata said: 1. Δούλοι που κάνουν kill κάθε random process θα ήμασταν άμα είχαμε Windows. Δεν έχουμε, δεν έχουμε και τα random processes, ενώ έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα. Problem solved. Οπότε, δεν ξέρω για ποιον μιλας. Ίσως αυθυποβολή. 2. Είναι ή δεν είναι OS το SteamOS;
MikeKata Δημοσ. Κυριακή στις 07:16 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:16 μμ 2 minutes ago, Odyss3us said: Όπως το περίμενα 😂
Gavoux4 Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 μμ Νομίζω ότι κάθε ένας που δεν είναι Windows Power User και δεν ξέρει να αξιοποιεί το λειτουργικό του αξίζει να την κάνει την αλλαγή οι υπόλοιποι που ξέρουμε καλύτερα τα windows απλά μένουμε σε αυτά για να έχουμε εκτός από φορητή κονσόλα - παιχνιδομηχανή και κανονικό φορητό υπολογιστή με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε εν κίνηση όλες μας τις δουλειές.
uniquegr Δημοσ. χθες στις 12:00 πμ Δημοσ. χθες στις 12:00 πμ 11 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Too long didn't read, δεν τρέχει όλα τα προγράμματα που έχουμε σε windows κυρίως, όλα τα proprietary που τρέχουμε εμείς που τα χρειαζόμαστε, έχει έτοιμες βιβλιοθήκες και άλλα πολλά. Το linux δεν είναι αντικατάσταση των windowsούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Δεν θα ανοίξω ολόκληρη κουβέντα με linuxάκια, πληροφορικός είμαι και τα έχω τραβήξει. Ξέρω ότι έχει αρχίσει να γίνεται πιο streamlined πλέον το linux (ανάλογα την διανομή) αλλά έχουμε βγάλει φλύκταινες με drivers και κάρτες που δεν υποστήριζαν κτλ στο παρελθόν και εξακολουθεί να μην είναι αντικατάσταση των windows. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι κολλημένος σε αυτά που βίωσες στο παρελθόν. Είναι πασιφανές ότι δεν έχεις καμία επαφή με το linux του σήμερα. Ασ'το, δεν το σώζεις. 12 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Ε, συγνώμη το steam os δημιουργήθηκε ως λειτουργικό-πλατφόρμα για παιχνίδια, αν δεν ξεπερνούσε τα windows που είναι ένα γενικό λειτουργικό τι νόημα θα είχε η ύπαρξή του? Επίσης έχει κυρίως αυτά που χρειάζεται για να παίξει παιχνίδια, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα windows που τρέχουν τα πάντα. όσοι το ρίξατε πάλι στο linux, το linux είναι γρηγορότερο γιατί έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες από τα windows, τα windows έρχονται με ένα σκασμό έτοιμα πακέτα, drivers για τα πάντα, λογικό είναι να υστερεί σε ταχύτητα σε κάτι συγκεκριμένο. Δίνει ευκολία χρήσης όμως και αν πάρετε ένα μηχάνημα της προκοπής δεν θα καταλάβετε καμία απολύτως διαφορά στα παιχνίδια, ειδικά αν παίζετε σε τίποτα 1080p θα πιάνετε 200+ fps και εκεί δεν έχει όχι μόνο δεν υπάρχει διαφορά, αντιθέτως προτιμάς τα windows γιατί δεν είναι απλό λειτουργικό κονσόλας αλλά ένα πλήρες λειτουργικό που τα κάνει όλα. Δεν έχει λιγότερες δυνατότητες απο τα Windows, το αντίθετο, έχει πολύ περισσότερες. Όπως ειπώθηκε, out of the box έχεις στη διάθεσή σου όλους τους drivers που είναι ενσωματωμένοι στον kernel. Για παράδειγμα, ένα minidsp 2x4HD το οποίο στα Windows χρειάζεται ASIO drivers και της Παναγιάς τα μάτια για να λειτουργήσει, στο Linux αναγνωρίζεται ΑΜΕΣΩΣ μόλις συνδεθεί στη usb. Και αυτό ισχύει τόσο στο minimal Daphile, όσο και στο Debian. Όπως είπα και παραπάνω, είναι πασιφανές ότι δεν έχεις καμία επαφή με το linux του σήμερα. Εκτίθεσαι. 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε χεις πείσει τον εαυτό σου ότι το linux είναι πιο έτοιμο, πιο ασφαλές, πιο streamlined πιο γρήγορο και πιο πλήρες από τα windows αλλά για κάποιο λόγο ακόμα και άτομα που δεν ξέρουν από τεχνολογία άνετα χρησιμοποιούν windows ενώ για να χρησιμοποιήσεις linux πρέπει να "ξέρεις" και να κάνεις κάτι χειροκίνητα. Θα σου έλεγα τί λες, αλλά θα φάω ban. Καταλαβαίνεις όμως... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ σετάρεις linux mint απο windows 11 και μάλιστα πιο γρήγορα, ενώ δεν χρειάζεσαι καν να έχεις ενεργή σύνδεση στο internet. Το σύστημα λειτουργεί out of the box, χωρίς να φορτώσεις τον παραμικρό driver. Δεν χρειάζεται να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ χειροκίνητα ( αν εννοείς τη χρήση terminal ) και σίγουρα τίποτα παραπάνω απο ό,τι χρειάζεται να κάνεις κατά την εγκατάσταση των Windows. Αντίθετα, χρειάζεται να κάνεις ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ για να έχεις το σύστημα έτοιμο για χρήση. Μπορείς να μείνεις στη δεκαετία του '90, αλλά κράτα αυτές τις απόψεις για τον εαυτό σου. 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε α windows είναι πιο βαριά γιατί έρχονται με έτοιμα features που απλά λειτουργούν, απλά και όμορφα. Το ίδιο και το linux, μόνο που δεν είναι τόσο βαρύ. Και η υπεροχή του linux φαίνεται όταν τρέξεις μέσα απο αυτό, windows σε virtual machine. Ως διά μαγείας, τα Windows αρχίζουν να πετάνε. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα benchmarks. 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Και φυσικά έχουν και πράγματα που δεν θέλουμε όπως telemetry και αυτόματα sync με τίποτα onedrive κτλ που κανένας δεν ζήτησε. Ναι, αλλά συνεχίζετε να μένετε στα τέσσερα και να γλύφετε τη Microsoft. Μαγκιά σας, αλλά κάπου να ξέρουμε και τί λέμε. 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Linux Torvalds: nobody should waste their time maintaining linux Βαριέμαι να το παρακολουθήσω, αλλά είναι αδύνατο ο Linux να υποστηρίζει ότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με το παιδί του. Είμαι 101% σίγουρος ότι παρερμηνεύεις τα λεγόμενά του, οπότε δεν θα μπω στη διαδικασία να δω το βίντεο. 9 ώρες πριν, MikeKata είπε Είσαι τόσο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ που πήρες βίντεο του 2014 (11 χρόνια πριν) που δε λέει ΚΑΝ αυτά που συζητάμε (μιλάει για fragmentation, για package management, app distribution κλπ), μιλάει για προβλήματα που έχουν λυθεί τα τελευταία, τουλάχιστον 7-8 χρόνια (καταλαβαίνω, μπορεί για σένα, το 2014 να είναι "χθες") για να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς; Όχι, ο Linus ΔΕ λέει αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. ΔΕ λέει ότι το Linux "δεν έχει δυνατότητες". Μέχρι και στο σημείο που μιλάει για compatibility, μιλάει για VERSION UPDATES των πακέτων. ΟΧΙ για "χαμένες δυνατότητες" που "άφησαν πίσω" τα Linux distros για να είναι "πιο γρήγορα". Αυτός ήταν ο ισχυρισμός σου και παλεύεις απελπισμένα να ξεφύγεις από αυτόν. Ακόμα και στο σημείο για το compatibility που αναφέρει, η πρόβλεψή του ήταν σωστή. Έχει λυθεί με flatpaks/snaps/appimages ΚΑΙ η Valve έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η ικανότητα κάποιου να πληκτρολογήσει ένα βίντεο στο YouTube, δε συνάδει πάντα με την ικανότητά του να κατανοήσει το βίντεο και, ακόμα χειρότερα, να κατανοήσει αν/πώς αυτό το βίντεο συνδέεται με την κουβέντα στην οποία παίρνει μέρος. Άρα,. έπεσα μέσα. Παρερμήνευσε τα λεγόμενα του Linus για να πει τη μπούρδα του. Πάλι καλά που δεν είδα το βίντεο λοιπόν. 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε n short: 2025 will be the year of linux? Who cares? 8 ώρες πριν, Odyss3us είπε Users should not consider SteamOS as a replacement for their desktop operating system. 😄😄😄 Για να καταλάβω ρε μάγκα. Αν είχες το περιβάλλον του Playstation, θα το χρησιμοποιούσες σαν κάτι άλλο απο παιχνιδομηχανή; Έχεις ένα Evo τούμπανο, κατσίκι για τα κατσάβραχα. Θα το χρησιμοποιήσεις για να πας στο super market? 8 ώρες πριν, Odyss3us είπε στο σημειο που αναφερεσαι δειχνει ξεκαθαρα στο video οτι το οποιο bottleneck το δημιουργουν τα συσσωρευμενα background apps και οχι τα windows processes... απο τοτε που βγηκαν οι ssd εχουμε ξεχασει να κανουμε format για debloating και fragmentation... την μια εκδοση πανω απο την αλλη αναβαθμιζουμε εδω και χρονια χωρις καμια διαφορα, συνεχισε να μας διασκεδαζεις με αστικους μυθους.. 😄 Αγαπητέ, δεν ξέρεις τί λες. Debloated Windows με το εργαλείο του Chris Titus ουδεμία σχέση έχουν με out of the box Windows, πάντα εγκατεστημένα σε SSD. Και φυσικά, κανένα απο αυτά δεν πιάνει την ανταπόκριση του Linux. Λύσσαξε όσο θέλεις, έχεις εκτεθεί, είναι πασιφανές ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα