epicopoulo Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Καλησπέρα,ψάχνω ένα τρόπο να έχω ειδοποίηση μέσω WiFi όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος στο σπιτι.Πιο συγκεκριμένα έχω όλο το σύστημα συναγερμού,κάμερες,καταγραφικό,WiFi συνδεδεμένα σε ups,θέλω όμως να γνωρίζω ποτε υπάρχει διακοπή και ποτε παίρνει μπροστά το ups.Υπαρχει κάποιος τρόπος για να το πετύχω αυτό;
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Τρόποι υπάρχουν αλλά πρέπει να έχεις γνώσεις, πχ στα γρηγορα με ενα ρελε 230v μπορεις να ενεργοποιείς απενεργοποιεις ενα sonoff, αλλα πρεπει να κανει επέμβαση και στο sonoff και να ξέρει πως θα συνδέσεις το ρελέ. Κολλητήρια δηλαδη και αλλες ιστοριες τρελας😁
Sotosgl Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Dirty λυση Ιp camera με baby cry detection κολλητα στο ηχειο του UPS να πιανει το ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ κλακ κλακ οταν γινει η διακοπη αν εχει beeper το UPS Επισης μερικες συσκευες εχουν offline notification Οποτε αν δουν οτι δεν ειναι συνδεδεμενες στο internet για χ χρονο στελνουν ειδοποιηση μεσω του server τους για offline συσκευη Επεξ/σία 30 Ιουνίου από Sotosgl
riznik Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου υπάρχουν παρα πολλές λύσεις , από Power Failure Alarms με κάρτα sim που σε ενημερώνουν μόλις πέσει το ρεύμα στην οικία, μπριζάκια έξυπνα που με ενα iftt μπορείς να στέλνεις ειδοποίηση στο κινητό σου ότι η τάση πχ έπεσε κάτω απο 220V μέχρι και μετρητές που μπαίνουν πάνω στα καλώδια και μετράνε το ρευμα.. όπου και πάλι του λες αν πέσει η τάση ενημέρωσε.. έξυπνα ups που συνδέονται στο ιντερνετ.. ρελέ που μπαίνουν στον πίνακα.. και είμαι σίγουρος άλλα τόσα που δεν τα γνωρίζω. Όλα εκτός τις πρώτης λύσης προϋποθέτουν ότι το ιντερνέτ σου θα λειτουργεί και σίγουρα τα βρίσκεις σε κάνα αλιεξπρες σε χαμηλή τιμή. Αν επιλέξεις κάτι και το τεστάρεις, μην μας ξεχάσεις μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας !
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Δεν υπάρχει τρόπος ενημέρωσης αν απλά το ups σταματήσει να φορτίζει, και άρα κάνει χρήση μπαταριών?
me3ikan Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Network ups tools και home assistant. Θέλει αρκετό διάβασμα όμως!
vasilllis Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 29/6/2025 στις 7:14 ΜΜ, epicopoulo είπε Καλησπέρα,ψάχνω ένα τρόπο να έχω ειδοποίηση μέσω WiFi όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος στο σπιτι.Πιο συγκεκριμένα έχω όλο το σύστημα συναγερμού,κάμερες,καταγραφικό,WiFi συνδεδεμένα σε ups,θέλω όμως να γνωρίζω ποτε υπάρχει διακοπή και ποτε παίρνει μπροστά το ups.Υπαρχει κάποιος τρόπος για να το πετύχω αυτό; Με καποιο smart switch μπορεις να το κανεις αρκει στην διακοπη να εχεις wifi .Ενα παραδειγμα. https://www.shelly.com/products/shelly-1-mini-gen3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα