Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, macabre_sunsets said:

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται εδω:

Το οτι βρήκες κάτι στο Internet, δεν σημαίνει οτι και στην πράξη τηρείται.

Ήμουν 17 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική σε κρίσιμη θέση και μάλιστα έφυγα και σε κρίσιμη χρονική περίοδο. Μου πληρώσανε όλη την άδειά μου (μιας και έφυγα Φλεβάρη) κανονικότατα (btw είναι σημαντικό ποσό). 

Απολύουν χωρίς καμία ειδοποίηση, Παρασκευή μεσημέρι, και θα δώσεις εσυ προειδοποίηση 1.5 μήνα;  Ουτε καν....

Δυο βδομάδες το πολύ αν και θέλεις να κρατήσεις μια καλή σχέση.

Εκτός, και πιστεύεις πραγματικά, οτι αν έρθει καποιος και σου πει, "σου δίνω τα διπλά λεφτά, αλλά ξεκινάς αύριο", θα του πεις "ααα οχι... πρεπει να περιμένεις 1.5 μήνα".....

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, Sorath said:

Ήμουν 17 χρόνια σε μεγάλη πολυεθνική σε κρίσιμη θέση και μάλιστα έφυγα και σε κρίσιμη χρονική περίοδο. Μου πληρώσανε όλη την άδειά μου (μιας και έφυγα Φλεβάρη) κανονικότατα (btw είναι σημαντικό ποσό). 

Απολύουν χωρίς καμία ειδοποίηση, Παρασκευή μεσημέρι, και θα δώσεις εσυ προειδοποίηση 1.5 μήνα;  Ουτε καν....

Εκτός, και πιστεύεις πραγματικά, οτι αν έρθει καποιος και σου πει, "σου δίνω τα διπλά λεφτά, αλλά ξεκινάς αύριο", θα του πεις "ααα οχι... πρεπει να περιμένεις 1.5 μήνα".....

απλα αλλο τι ισχυει και αλλο τι γινεται.το τι ειναι νομιμο το ανεφεραν.

οτι σχεδον κανεις εργοδοτης δεν κυνηγαει τον υπαλληλο αν φυγει πχ στις 5 μερες ειναι αλλη ιστορια.γενικως  ολα ειναι ορισμενα και αναφερονται σε νομους κτλ ασχετως τι γινεται πρακτικα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sorath είπε

Δεν είναι απλά "κάτι στο Internet", αλλά είναι η νομοθεσία. Το ότι μπορεί να μην τηρείται στην πλειοψηφιά των περιπτώσεων είναι άλλο θέμα.

1 ώρα πριν, Sorath είπε

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος αναφέρει ότι ο εργαζόμενος δικαιούται μεγαλύτερη αποζημίωση από ότι θα έπαιρνε εάν είχε λάβει ειδοποίηση Χ διάστημα πριν. Οπότε αφού ο εργοδότης "πληρώνει" το τίμημα της απόφασής του, γιατί να μην το "πληρώσει" και ο εργαζόμενος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Sorath said:

Και σου δίνουν αποζημίωση. Η την μισή αποζημίωση αν σε ειδοποιήσουν έγκυρα.

Παραξενο που ισχυει το ίδιο και για τους δύο ε; 

Επεξ/σία από Skrobo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sorath είπε

εξαρταται την θεση,  ειδικα μετα απο χρονια αν εχεις θεση μεσα, 3-4 βδομαδες ειναι κατι πολυ λογικο σαν notice period.. καλα για head ή C level πας για μηνα+

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Κάλεσα σήμερα στην επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν το εξής :

Λόγω ότι έχετε συμπληρώσει 3 έτη στον ίδιο εργοδότη λαμβάνεις όλες τις ημέρες άδειες για όλο το έτος . Λαμβάνεις αναλογικά δώρο πάσχα και χριστουγένων και παίρνεις στο 100% όλο το επίδομα αδείας. Όσο για τις ημέρες που μπορεί αυτός με το ζόρι να μου δώσει άδεια δεν μπορεί γιατί γενικά θα πρέπει οι άδειες να είναι έπειτα από συννενόηση και αποδοχή και των 2 πλευρών. Αλλιώς εάν μου βάλει με το έτσι θέλω μπορώ να προσβάλω την σύμβαση.  Και ότι πρέπει να έχεις ενημερώσει 1 μήνα πριν τον εργοδότη. Αυτό μου ανέφερε.

Εάν κάποιον τον διώξουν με απόλυση και προειδοποίηση και έχει ήδη στον ίδιο εργοδότη 3 έτη συνεχόμενα λαμβάνει πάλι ότι είπαμε πιο πάνω + 2 μεικτούς μισθούς. 

Εάν κάποιον τον διώξουν με απόλυση χωρίς προειδοποίηση και έχει ήδη στον ίδιο εργοδότη 3 έτη συνεχόμενα λαμβάνει πάλι ότι είπαμε πιο πάνω + 5 μεικτούς μισθούς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...