Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 2 ώρες πριν, tsifotis είπε Ηταν φτηνοτερα; Ποτε; Τα αεροπορικα σημερα ειναι φτηνοτερα απο ποτε. Σίγουρα όχι. Η περίοδος 2005-2010 (συν/πλην καμιά διετία) ήταν με διαφορά η πιο χώμα στις τιμές. Μιλάμε για εισιτήρια που στο 50ρικο "ακρίβαινε" και περιπτώσεις που ταξίδευες με 10, 20 ή ακόμα και 0 ευρώ (μου είχε κάτσει από Κοπεγχάγη για Άμστερνταμ με easyjet, πλήρωσα μόνο φόρους αεροδρομίου). 1
Pansp32 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Lucifer είπε Η θλιβερή Iberia έχει χρέωση χειραποσκευής/παραδοτέας για υπερατλαντική πτήση. Ναι όντως ισχύει. Γενικά το χουν κάνει όπως έγραψα παραπάνω με τις κατηγορίες. Την έχω προλάβει και πριν(δεν λέω 20 χρόνια πριν αλλά 5-7 χρόνια για παράδειγμα) που στο φθηνό των υπερατλαντικών είχε backpack-cabin bag-checking bag.. Εννοείται πως iberia/condor θεωρούνται οι low cost των υπερατλαντικών αλλά ήταν ΟΚ(από πλευράς ποιότητας) και βόλευαν πάρα πολύ στον προορισμό που πήγαινα(απευθείας πτήσεις, καλές ώρες άφιξης-αναχώρησης). Το σημείο αλλαγής πολιτικής αλλά και τιμολόγησης θα το έβαζα περίπου στον κορονοιό. Νομίζω πριν από εκεί ήταν κομπλέ. 2 ώρες πριν, tsifotis είπε Ηταν φτηνοτερα; Ποτε; Τα αεροπορικα σημερα ειναι φτηνοτερα απο ποτε. Ενω εχουν ανεβει λιγο οι τιμες σε απολυτα νουμερα, αλλα δεν εχουν ακολουθησει τον πληθωρισμο. Τις εποχες που ολα ηταν μεσα στην τιμη (βαλιτσα, εκτυπωση εισιτηριου, θεση, γευμα τα παντα ολα) πληρωνες για να πας και να ερθεις Ρωμη 100 χιλιαδες δραχμες σα να λεμε σημερα 300 ευρω. Με την διαφορα οτι πριν 30 χρονια αντι για ενα αεροπορικο μπορεις να αγορασεις πολλαπλασια πραγματα απ' οτι σημερα με 300 ευρω (τυροπιτες, κρεας, γαλα,, βενζιναδικο οτιδηποτε) Τα ακτοπλοϊκα εχουν ξεφυγει. Θελεις τα διπλασια για να πας την ιδια διαδρομη με το πλοιο απο πριν απο 7 χρονια. Ενω σε αυτα τα 7 χρονια ουτε ο μισθος ουτε το καυσιμο ουτε η εφορια εχουν διπλασιαστει για να δικαιολογει την αυξηση ακτοπλοικου. Τα αεροπορικα ειναι πολυ φτηνα γι αυτα που προσφερουν. Οσοι νομιζετε οτι παλια ηταν φτηνοτερα απλα νοσταλγειτε μια εποχη που "στην γειτονια μυριζε γιασεμι και μας αφηνανε να κανουμε κι ενα τσιγαρο στην πτηση ενω τωρα κακο χρονο να χουν καναν οι αεροπορικες εχουν γινει απληστες". Η Ευρωπαϊκη Ενωση πρεπει να συντονιζει αυτα που οι εταιριες απο μονες τους ειναι ανικανες να παρουν την πρωτοβουλια. πχ μην βγαζετε αλλος microusb αλλος mini usb , αλλος usb type B και ο,τι σας ερχεται. Type C παντου" Η βαλιτσα κοστιζει. Εαν με νομο την βαλεις στην τιμη το κοστος θα μοιραστει σε ολους με το ζορι. Δεν θα τα βαλει απο την τσεπη της η Αεροπορικη. Απλα της δινει πατημα να αυξησει παντου οριζοντια τις τιμες Δεν έχεις άδικο ότι είναι "φθηνά" αν αναλογιστεί κανείς ότι κάνει τόσα χιλιόμετρα ή άμα συγκρίνει τα....διόδια αθήνας-θεσσαλονίκης ή τα ακτοπλοικά όπως σωστά λες. Παρόλαυτα θυμάμαι πρόσφατα δηλαδή από 2017 και μετά(ίσως μέχρι το 2022) που ήταν αισθητά φθηνότερα, τουλάχιστον για εκεί που πήγαινα εγώ. Εκεί που έβρισκα κοντά στα 1000-1200 χωρίς κόπο, ξαφνικά πήγα στα 1500-1900. Προφανέστατα σε σχέση με πριν 30, 40 ή 50 χρόνια είναι μάλλον "φθηνότερα" αλλά αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Επομένως ναι μεν μπορεί να είναι "φθηνότερα" σε σχέση με πριν 40 χρόνια αλλά είναι ακριβότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια. Το αντίστοιχο του shrinkflation των προιόντων, συμβαίνει με τις αεροπορικές. Κόβουν παροχές - αυξάνουν τιμές. Σημασία έχει πως η ΕΕ και η κάθε ΕΕ, πρέπει να βρει μια λύση και να προστατεύσει τον πολίτη-καταναλωτή-επιβάτη από αθέμιτες-νταβατζιλίδικες πρακτικές. Η πρώτη σωστή κίνηση θα ήταν να έθετε πρότυπα για όλες τις εταιρείες στις διαστάσεις των προσωπικών αντικειμένων και των carry-on. Η δεύτερη θα ήταν είτε ελέγχοι και πρόστιμα είτε ελάχιστες προδιαγραφές(αυτό που λέει το άρθρο) είτε συνδυασμός. Η κάθε απόφαση έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Το πρόβλημα με τις low cost εταιρείες πέρα από τις αθέμιτες-παράνομες χρεώσεις είναι ότι και η υπόλοιπη βιομηχανία έχει ακολουθήσει να υιοθετεί το μοντέλο τους. Δηλαδή είναι σαν τα microtransactions στα apps. Στην αρχή ήταν 1 app - καρκίνωμα. Πλέον έχει μπει σαν λογική παντού. Μόνο εμάς βλάπτει αυτή φιλοσοφία. 4 λεπτά πριν, Lucifer είπε Σίγουρα όχι. Η περίοδος 2005-2010 (συν/πλην καμιά διετία) ήταν με διαφορά η πιο χώμα στις τιμές. Μιλάμε για εισιτήρια που στο 50ρικο "ακρίβαινε" και περιπτώσεις που ταξίδευες με 10, 20 ή ακόμα και 0 ευρώ (μου είχε κάτσει από Κοπεγχάγη για Άμστερνταμ με easyjet, πλήρωσα μόνο φόρους αεροδρομίου). Εσύ τους έβαζες μέσα. Έπρεπε να κάνεις φασαρία να σου αναβαθμίσουν σε business. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από Pansp32 1
tsifotis Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Σίγουρα όχι. Η περίοδος 2005-2010 (συν/πλην καμιά διετία) ήταν με διαφορά η πιο χώμα στις τιμές. Μιλάμε για εισιτήρια που στο 50ρικο "ακρίβαινε" και περιπτώσεις που ταξίδευες με 10, 20 ή ακόμα και 0 ευρώ (μου είχε κάτσει από Κοπεγχάγη για Άμστερνταμ με easyjet, πλήρωσα μόνο φόρους αεροδρομίου). Αρα ΔΕΝ πεταξες με 0 ευρω. Τι θα πει φορους αεροδρομιου; ειναι μερος της τιμης. Ναι το ξερω, δεν τους βαζει στην τσεπη η αεροπορικη αλλα ετσι ειναι ολοι οι φοροι. Πεταξες φτηνα , να υποθεσω καμια 8 ως 16 ευρω; Ε αυτες τις τιμες της βρισκεις ακομα με ψαξιμο. Οχι απο την καλη τους την καρδια αλλα επειδη ελπιζουν οτι καποιοι απο αυτους θα πληρωσουν βαλιτσα, θεση, σνακς κλπ Πετουσα 2005-2010 με ryanair κλπ με 30αρια παν ελα. Οταν η βενζινη, το σουβλακι κλπ ειχε κατω απ τη μιση τιμη και βρισκω ακομα. Ειδικα η wizz βγαζει συχνα πυκνα σκοτωμενα εισιτηρια που λες τι ψυχη εχουν 12.99 και 12.99 για Λονδινο; παρ τα να υπαρψουν. Εαν κατι επρεπε να απαγορευει η ΕΕ ειναι τιμη χωρις φορους. Μπορω να το παρω χωρις; οχι. Ε τοτε τι μου το διαφημιζεις; Δωρεαν βιβλιο! Πληρωνετε μονο τα μεταφορικα 14.99€ . Μπορω να ερθω να το παραλαβω ο ιδιος δωρεαν; Οχι μονο με κουριερ. Α τελεια βαλτε το στον πατο σας rant over
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 ώρα πριν, tsifotis είπε Ε αυτες τις τιμες της βρισκεις ακομα με ψαξιμο. Δεν κοιτάω πια off-season οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Αλλά να βρεις καλοκαίρι/Χριστούγεννα <€50 δεν υπάρχει περίπτωση, κυρίως γιατί είναι στα ύψη η καλοκαιρινή τιμή προς Ελλάδα και ψηλά οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί το χειμώνα. Δε θυμάμαι τι φόρους ήθελε το Schiphol για το €0, νομίζω ήταν κανένα 9ευρω; Θυμάμαι ότι δεν ήταν διψήφιο και η τιμή περιλάμβανε backpack και χειραποσκευή.
vidias.m Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Μετά τον Covid το ιοθέτησαν σχεδόν όλες οι low cost. πχ. βλέπε aegean (όπου μερικοί την θεωρούν και high end αεροπορική) Από την άλλη το δίνω στην sky express που ακόμη και τώρα παρέχει δωρεάν προσωπικό αντικείμενο και χειραποσκευή. Καιρός να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα