Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kyanos είπε

Κάποια στιγμή καλώς ή κακώς ο άνθρωπος θα μπορέσει να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να ασχοληθεί μόνο με την έρευνα και την ανάπτυξη όταν όλες τις υπόλοιπες δουλειές θα τις κάνουν τα ρομπότ. Θα υπάρξουν πάρα πολλές ανακαλύψεις που θα βοηθήσουν σε όλους τους τομείς της ζωης μας και της καθημερινότητας μας. Αυτό το σενάριο θα γίνει πραγματικότητα σε κάποια χρόνια δεν ξέρω πόσα ούτε θα κάτσω να μαντέψω. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε φαγωθεί μεταξύ μας πρώτα και δεν έχουνε ούτε πλανήτη να μείνουνε αυτοί που θα επιζήσουν!!!!

Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης τα LLMs είναι πιο δυνατά απ' ότι στις τεχνικές δουλειές. Τα Ρομπότ από την άλλη είναι πάρα πολύ ακριβά σε αυτό το στάδιο στην ανάπτυξη τους. Οπότε πρώτα θα μπει η AI στην έρευνα και μετά στις τεχνικές δουλειές πολύ αργότερα θα έρθουν τα ρομπότ. 

Τότε θα μπορούμε σαν τους αρχαίους Έλληνες να φιλοσοφούμε όλη μέρα 😛, αφού θα έχουμε τους μηχανικούς δούλους. 

Πάντως από τα σχόλια μία ηλιθιότητα βλέπω όσον αφορά το κομμάτι της έρευνας και της γνώσης του τι είναι η έρευνα. Ελπίζω με την χρήση AI να μην χειροτερέψει. 

Επεξ/σία από manolis940
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τα μηχανήματα αν και τεράστιο πλεονέκτημα για την ανθρωπότητα, οδήγησαν στον καθιστικό τρόπο ζωής και την παχυσαρκία. Αποτέλεσμα: παντού γυμναστήρια για τεχνητή σωματική κόπωση.

Τι λέτε να ανοίξουμε στις ΗΠΑ το πρώτο γυμναστήριο εγκεφάλου για καμένους από το Chatgpt? Θα έχει σκάκι, σουντόκου, και στην premium συνδρομή συνεδρίες διαφωνίας με Έλληνες ταξιτζήδες (φυσικά με καθοδήγηση από γυμναστές για να μην έχουμε τραυματισμούς)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iorant είπε

Από τα σχόλια και μόνο καταλαβαίνω τις ηλικίες σας...

Υπάρχει καλύτερη , πιο ρεαλιστική , η οποία χρονικά  ίσως και να είμαστε σε αυτό το σημείο πλέον.

Don't Look Up.

Και αυτή πολύ δυνατή που δείχνει πόσο καθυστερημένη είναι η κοινωνία. Το idiocracy εχει πιο κωμικα στοιχεία το don't look up το ξεκινάει σοβαρά αν και όσο φτάνει προς το τέλος δείχνει σχεδόν σουρεαλιστικά την κατάντια του ανθρώπινου είδους. Προφητικές ταινίες αμφότερες. 

6 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Τα μηχανήματα αν και τεράστιο πλεονέκτημα για την ανθρωπότητα, οδήγησαν στον καθιστικό τρόπο ζωής και την παχυσαρκία. Αποτέλεσμα: παντού γυμναστήρια για τεχνητή σωματική κόπωση.

Τι λέτε να ανοίξουμε στις ΗΠΑ το πρώτο γυμναστήριο εγκεφάλου για καμένους από το Chatgpt? Θα έχει σκάκι, σουντόκου, και στην premium συνδρομή συνεδρίες διαφωνίας με Έλληνες ταξιτζήδες (φυσικά με καθοδήγηση από γυμναστές για να μην έχουμε τραυματισμούς)

Το περίεργο ότι παλιότερα 50 χρόνια και πίσω οι γυναίκες ήθελαν οι άνδρες να είναι χοντρούλες μιας και οι πολύ αδύνατες δεν θα ήταν καλές στις χειρονακτικες δουλειές δεν θα άντεχαν. Σήμερα τις θέλουμε μοντέλα και γλάστρες 50 κιλά. 

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Lucifer said:

Είσαι από αυτούς που λένε "τουλάχιστον δεν βρέχει" και βρέχει, ε Malth;

Μην πας μακριά, μπες fb, βρες μία random AI εικόνα της δακρυσμένης Μαρούλας από το κατσικοχώρι που κλείνει τα 30-40-50 μπροστά από μια δίκιλη τούρτα η οποία «σβήνει κεράκια μόνη της, γιατί δεν της ευχήθηκε κανένας χρόνια πολλά» και παρατήρησε το πάρτυ που γίνεται στα σχόλια από τους 55+.

Ε, αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας. Τι περίμενες, να βγαίναμε τέρατα ευφυΐας εμείς;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, raid_av said:

image.png.bb8a94baab994acc8c4aa1821d494fc9.png

Τελικά αυτή η ταινία ήταν προφητική.

Εξαιρετικό σενάριο ταινίας. Έχανε λίγο στην υλοποίηση αλλά είναι πολύ καλό

Δημοσ.
10 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Ναι την ΑΙ περιμέναμε όχι ότι έχουμε 2025 κ ο κόσμος ακόμα καπνίζει κ βλέπει ελληνικό πρωτάθλημα.

😂😂😂

10 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε

Εμείς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2024, είχαμε 62000 γεννήσεις και 126.000 θανάτους. Με μαθηματική ακρίβεια, σε σαράντα με πενήτντα χρόνια, οι Έλληνες θα έχουν εξαφανιστεί αφού ο μέσος όρος ηλικίας θα έχει ξεπεράσει τα 50 έτη και οι εναπομείναντες δεν θα επαρκούν για την ανάταξη του πληθυσμού. Ρουφάτε φραπέ, βλέπετε μπάλα,  "καμακώστε" γκομενάκια και καλά κρασία. Η ιστορία θα μας ξεπεράσει.

ΕΤΟΣ 2095

Μια φορα και εναν καιρο ηταν οι Ελληνες...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, nairefile είπε

Άσε να δουλεύουν τα χαιβάνια τα ρομπότ και εμείς φραπεδιά και τάβλι..

Το εχεις πιασει το νοημα και δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ρομποτ και οι ανθρωποι την κανουν την δουλεια...

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Andrew_2k είπε

Νέες μελέτες υποδηλώνουν πως άμα βάλεις φωτιά το σπίτι σου θα καεί το σπίτι σου. Και γαμώ τις έρευνες..

Πραγματικά ειναι να απορεις... Ποιοι τις σκεφτονται αυτες τις ερευνες?

Απο προσωπική εμπειρία βλέπω οτι σε λιγο καιρο ολοι θα εχουν απο 2-3 μεταπτυχιακά και δεν θα ξερουν το θέμα που σπουδασαν

Δημοσ.
11 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Ναι την ΑΙ περιμέναμε όχι ότι έχουμε 2025 κ ο κόσμος ακόμα καπνίζει κ βλέπει ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχει πλάκα που πετάτε μια τυχαία παπάτζα και νομίζετε ότι είστε αστείοι.. Νομίζω έχει την πρωτοκαθεδρία το ινσόμνια σε τέτοιους τύπους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Tablet said:

wall-e

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό να το βλέπουν κάθε χρόνο τα παιδιά στο σχολείο σε δημόσια προβολή... Από 1η Δημοτικού μέχρι 3η Λυκείου. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!

Αυτό και το Don't Look Up. Άπλά το Wall-E είναι σε άλλο επίπεδο!

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zazoum είπε

Από το σχόλιό σου αυτό και μόνο καταλαβα την ηλικία σου... ώπα! τωρα με αυτο το σχόλιο πρόδωσα και την δικιά μου 😛

😆😅😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα απτή πλάκα αναμενόμενο είναι, οπως κάθε τεχνική ευκολία αδυνατίζει το ανάλογο σκιλ αφού πλέον δε χρειάζεται. Βγήκε το αμάξι/ασανσέρ κ σταματήσαμε την άσκηση κ πάχυναμε κλπ, σταματήσαμε να τρώμε ρίζες κ ώμο κρεας κ πάνε οι φρονιμίτες σχεδόν δε βγαίνουν πια.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.

ναι θελαμε τις μελετες για να το καταλαβουμε οτι ισχυει.

Εδω και ποσα χρονια δεν μπορουν να κατανοησουν το πιο μικρο κειμενο που υπηρχε στο twitter και τωρα Χ και περιμεναμε την ΑΙ για να μας κανει χαζους?
Απλα τωρα απογινε τελειως...

Δημοσ.

Ολα ειναι θεμα του πως χρησιμοποιειται καθε εργαλειο. Εκτος απο τις συνηθεις χαζομαρουλες, εχω μαθει python και kotlin με την βοηθεια του ΑΙ, κατι που δεν τολμουσα να ξεκινησω για χρονια. Τωρα ειναι σα να εχω καποιον που μου κανει ιδιαιτερα και μου λυνει καθε απορια. Ακομα και σε απλες καθημερινες κοινωνικες αποριες που εχω, πολλες φορες μου δειχνει πτυχες που δεν ειχα σκεφτει. Οποτε μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει για να γινει πιο χαζος και τεμπελης, ή το ακριβως αντιθετο. 

Ποτε δε συμφωνω με μελετες και αρθρα που γενικευουν και τσουβαλιαζουν τα παντα, σα να ειναι ολοι οι ανθρωποι μονοδιαστατοι.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω σπουδάσει στατιστικη, αυτές οι έρευνες είναι για να περνάει η ώρα. Είναι τόσοι οι ασταθμητοι παράγοντες, που απλά βγάζουν ως συμπέρασμα αυτό που ψάχνανε να βγάλουν. 

Και εγώ σου λέω ότι η ai, θα εκτοξεύσει την ανθρώπινη ευφυΐα : Δήλαδη ένας που κατασπαταλαει το χρόνο του 8 ωρες την ημέρα, τώρα που δεν έχουμε ai, έχει γίνει Αϊνστάιν? Αμα κάνω μια έρευνα τι θα συμβεί σε μια κοινωνία ρομπότ - δούλων στην ανθρώπινη ευφυΐα, είναι σχεδόν βέβαια οτι θα βγάλω οτι θα αυξηθεί. Γιατί το 90% των δουλειών ειναι σκέτη αγκαρια που αν δε σε πλήρωναν γι αυτό, δε θα την έκανες ποτέ. Είναι 90% επανάληψη των ίδιων πραγμάτων. Και επιστημονικά ακομα η επανάληψη δεν προσθέτει καμια ευφυΐα. 

Αν λοιπόν το Μαράκι που βαράει μπιπ μπιπ ενα μπαρ κουντ 8 ώρες την ημέρα και λέει ρομποτικά, ευχαριστώ πολύ, πάψει να το κάνει αυτό και κερδίσει 8 ώρες χαμένο χρόνο χρόνο στη ζωή της είναι βέβαιο ότι κάπου κάλυτερα θα τον αξιοποιήσει. Και όπως σήμερα σταματήσαμε να είμαστε αγρότες, αλλά πήγαμε στα γυμναστήρια (κάποιοι, ολα είναι θέμα επιλογής) με αποτέλεσμα να έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ σώματα από τότε, τι εμποδίζει το Μαράκι, απο αυτές τις χαμένες 8 ωρες, τη 1 να πάει σε ενα σκακιστικο όμιλο, αυτόματα θα ρίξει τα αποτελέσματα αυτών των "ερευνών" στα ταρταρα. 

Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο. Κάποιοι θα γίνουν ποιο ηλιθιοι και κάποιοι ποιο έξυπνοι. Είναι θέμα επιλογής. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...