Asure1999 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Είναι ένα αμάξι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια έξω από το σπίτι μου, είχα κάνει αίτηση εγγράφως στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου (επαρχία) πριν από χρόνια οι οποίοι απλά την προώθησαν σε άλλο τμήμα το οποίο, επειδή φαντάζομαι ο δήμος δεν έχει τα μέσα ,πρέπει να κάνει διαγωνισμό για να τα μαζέψει και καλά όλα τα χρέπια κάποιο κέντρο ανακύκλωσης (ποτέ). Ξαναπαίρνω πριν λίγο καιρό και η απάντηση της υπαλλήλου ήταν με ύφος πως δεν είναι δικιά τους δουλειά αλλά της αστυνομίας.Η αστυνομία περνάει κόβει κλήση για ανασφάλιστο,αφαιρεί τις πινακίδες μπας και πιέσουν τον ιδιοκτήτη να το αποσύρει αλλά μέχρι εκεί,πιθανότατα να έχει αποβιώσει κιόλας και να είναι στα αζήτητα. Η επόμενη λύση είναι πάρω πάλι στον δήμο και να τους απειλήσω ότι θα τους καταγγείλω στον συνήγορο του πολίτη αλλά ούτε εκεί έχω ελπίδες πιστεύω.Τι άλλο μπορώ εγώ να κάνω εφόσον ο δήμος αδιαφορεί ; Επεξ/σία 2 Ιουλίου από Asure1999
Nabuko Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, Asure1999 είπε η απάντηση της υπαλλήλου ήταν με ύφος πως δεν είναι δικιά τους δουλειά αλλά της αστυνομίας Πες της ότι είναι ηλίθια. Αν δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της ας παραιτηθεί για να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο. Έχουμε και λέμε: Ο δήμος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση και διαχείριση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους ή χώρους. Συγκεκριμένα, ο δήμος αναλαμβάνει τη διαδικασία απομάκρυνσης μετά από σχετική ειδοποίηση ή καταγγελία. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικόλληση ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα, την ειδοποίηση του ιδιοκτήτη και, αν δεν υπάρξει αντίδραση, την απομάκρυνση του οχήματος και την παράδοσή του σε κέντρο ανακύκλωσης ή καταστροφής. Επιπλέον, ο δήμος είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του ιδιοκτήτη και την τήρηση των σχετικών διαδικασιών που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. 7
Chloe2 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Οι Δήμοι πολλές φορές έπειτα από συγκεκριμένη διαδικασία βγάζουν χρήματα από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα (τα εκποιούν). Μήπως η υπάλληλος που μίλησες ήταν αναρμόδια; Ενδεικτικά: https://www.dafni-ymittos.gov.gr/diakirixis-dimoprasias-egkataleleimmena-oximata-skra-metallou-12-07-2024-eos-01-08-2024-grafeio-promitheion-ddy/ Έχεις επικοινωνήσει για το θέμα με τον/ την Δήμαρχο της περιοχής σου;
Asure1999 Δημοσ. 2 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Chloe2 είπε Οι Δήμοι πολλές φορές έπειτα από συγκεκριμένη διαδικασία βγάζουν χρήματα από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα (τα εκποιούν). Μήπως η υπάλληλος που μίλησες ήταν αναρμόδια; Ενδεικτικά: https://www.dafni-ymittos.gov.gr/diakirixis-dimoprasias-egkataleleimmena-oximata-skra-metallou-12-07-2024-eos-01-08-2024-grafeio-promitheion-ddy/ Έχεις επικοινωνήσει για το θέμα με τον/ την Δήμαρχο της περιοχής σου; Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος ο δήμαρχος απλά θα πετάει το μπαλάκι το ένα τμήμα στο άλλο. 58 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πες της ότι είναι ηλίθια. Αν δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της ας παραιτηθεί για να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο. Έχουμε και λέμε: Ο δήμος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση και διαχείριση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους ή χώρους. Συγκεκριμένα, ο δήμος αναλαμβάνει τη διαδικασία απομάκρυνσης μετά από σχετική ειδοποίηση ή καταγγελία. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικόλληση ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα, την ειδοποίηση του ιδιοκτήτη και, αν δεν υπάρξει αντίδραση, την απομάκρυνση του οχήματος και την παράδοσή του σε κέντρο ανακύκλωσης ή καταστροφής. Επιπλέον, ο δήμος είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του ιδιοκτήτη και την τήρηση των σχετικών διαδικασιών που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Στην περίπτωση πούμε γράψουν κανονικά τι μπορώ να κάνω; Επεξ/σία 2 Ιουλίου από Asure1999
Chloe2 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Asure1999 είπε Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος ο δήμαρχος Πολλές φορές Δήμαρχοι μεριμνούν για πολύ πιο απλά θέματα/ προβλήματα (π.χ αντικατάσταση καμένης λάμπας οδοφωτισμού). Εάν δεν έχεις το θάρρος να του παραθέσεις με ευγένεια το θέμα μπορείς να ζητήσεις να το θέσει ο/η Πρόεδρος της Κοινότητας ή κάποιο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου ή κάποιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ο/η......., κλπ. Εάν ήμουν συγχωριανή σου κατά 99,9% θα στο είχα λύσει το θέμα με εγκάρδια συνεννόηση.
Nabuko Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Asure1999 είπε Στην περίπτωση πούμε γράψουν κανονικά τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει αυτό για παρόμοιες περιπτώσεις αλλά δεν ξέρω τι αποτελεσματικότητα έχει
lector Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Μπορεις να δοκιμασεις να ενημερωσεις τον τοπικο συνδεσμο οπαδων της Ρομα. 3 11
kage Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου παιρνεις το αγροτικο τρακτερ το τσουλας προς τον δρομο ωστε να μισοκλεινει μια λωριδα... Παιρνεις τηλ. αστυνομια κ λες πηγα να σκοτωθω ενα αμαξι ειναι στο δρομο δεν ειναι κανεις μεσα.. done (γ πλακα τα γραφω)
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Στις 2/7/2025 στις 3:57 ΜΜ, Asure1999 είπε Η επόμενη λύση είναι πάρω πάλι στον δήμο και να τους απειλήσω ότι θα τους καταγγείλω στον συνήγορο του πολίτη αλλά ούτε εκεί έχω ελπίδες πιστεύω.Τι άλλο μπορώ εγώ να κάνω εφόσον ο δήμος αδιαφορεί ; συνήγορο του πολίτη
panosno1com Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Στις 2/7/2025 στις 9:22 ΜΜ, lector είπε Μπορεις να δοκιμασεις να ενημερωσεις τον τοπικο συνδεσμο οπαδων της Ρομα. Μετα θα έχει ενα κουφάρι αυτοκινητου μπρος στο σπιτι του 😛
andreas1gr Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Βγες σε κάποια πρωινή εκπομπή και άρχισε να λες ονόματα υπαλλήλων που μίλησες και τι σου απάντησαν (μιλησα με την "ταδε" υπαλληλο και μου απαντησε αυτό κλπ κλπ).. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν κάνει την δουλειά τους... 1
kallair Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δεν ξερω τι περιοχη εισαι αλλά ο δημος ειναι υποχρεωμενος να μεριμνησει για να απομακρυνθει το παρατημενο οχημα. Παλιοτερα κ μεσω τηλεφωνου γινοταν, και πλεον κ μεσω εφαρμογων που βγαζουν οι δημοι. Στον πειραια, εχει την εφαρμογη pireapp οπου μεσα απο την εφαρμογη μπορεις να δηλωσεις οποιοδηποτε θεμα εχεις και το φροντιζουν ΑΜΕΣΑ. Εχω αναφερει απο καμμενες λαμπες, λακουβες, κουρεμα δεντρων, μεχρι και απομακρυνση μηχανων και αυτοκινητων και ΠΑΝΤΑ με εχουν εξυπηρετησει. Ειναι και πιο επισημη σαν διαδικασια γιατι στην ουσια καταγραφεται το αιτημα σου. Νομιζω πλεον ολοι (αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι δημοι) εχουν καποιο παρομοιο app από την novoville για να εξυπηρετουν τις αναγκες/προβληματα των δημοτών τους. https://www.novoville.com/el/δημότες/ Επεξ/σία 7 Ιουλίου από kallair
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα