zazoum Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 51 minutes ago, bazzil said: Θεωρώ ως καλύτερη οδύσσεια αυτή με τον Kirk Douglas. Την είχα δει στην τρίτη δημοτικού και ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω όλα αυτά που διάβαζα στο βιβλίο της ιστορίας τότε μπροστά μου και ήταν σαν να ήμουν κι εγώ εκεί... Είσαι εγώ;;;
bazzil Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, zazoum είπε Είσαι εγώ;;; χαχαχα ή το ανάποδο. την θεωρώ ακόμη και σήμερα ταινιάρα και την έχω δει πολλές φορές. Την θεωρώ πιο κοντά στην τότε εποχή. Η καινούρια θα δείξει τι αξίζει όταν θα βγει
Eloy Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 20 hours ago, paredwse said: Ως τι άλλο μπορείς να το δεις; Ως ντοκυμαντέρ; Γιατί, υπήρξε πραγματικά η ιστορία στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια; H χρονική περίοδος οπου εξελίσσεται η προφανώς φανταστική ιστορία, υπήρξε όμως και είναι προσδιορισμένη. Θα χρησιμοποιήσεις τα όπλα και τα ρούχα της εποχής αυτής - ή έστω εκεί γύρω συν πλην 100-200 χρόνια - άντε και λίγο παραπάνω λόγω ιστορικής αβεβαιότητας και έλλειψης στοιχείων. Δεν θα δώσεις στον Οδυσσέα (καθ'υπερβολήν) οπλοπολυβόλο και να πετάει χειροβομβίδες επειδή είναι φανταστική ιστορία... Στα βιντεος και στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, πχ τα κράνη, είναι ρωμαικού τύπου 1000 χρόνια αργότερα... Επεξ/σία 3 Ιουλίου από Eloy
dieksodo Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 14 hours ago, MikeGR7 said: Οτι γίνεται, γίνεται. Με επιτυχία, είναι αμφίβολο... Αυτο σχολιασα. Ο Holland δεν πείθει, προσωπικη αποψη ειναι. δωστου μια δευτερη ευκαιρια βλεποντας το the current war 16 hours ago, ethereum said: το trailer δεν εκπλήσσει καθόλου , η γνωστή θαμπή και θολή φωτογραφία των ταινιών του Νόλαν , φτωχοί διάλογοι , το συγκεχυμένο σενάριο με αναρίθμητα πίσω μπρος flashback που ο θεατής θα πρέπει να κατανοήσει , η γυναίκα πάντα ένα διακοσμητικό στοιχείο και σε ένα δευτερεύοντα ρόλο , οι εμμονές του με τις επιλογές των ηθοποιών , η Οδύσσεια θα είναι μια κουραστική ταινία διανθισμένη με τους γνωστούς Νολανισμούς . χωρις να θελω να γινω μαντης κακων μπορει και η οδυσσεια να μην ειναι οντως το αριστουργημα που θα περιμενε κανεις απο τον ανθρωπο που μας εχει δωσει τοσα και τοσα αριστουργηματα απο την αλλη πλευρα το να ακους τον κλασσικο φραπεδονεοελληναρα να θεωρει τον νολαν οχι και τιποτα το ιδιαιτερο οταν παγκοσμιως θεωρηται οτι καλυτερο υπαρχει .... ε ειναι λιγο ελληνικο και θλιβερο συναμα ασφαλως θα εχεις να μας προτεινεις καποιον αλλο δημιουργο που να ειναι ανωτερος? με καλυτερα σεναρια?
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, paredwse είπε Μάλλον έχουμε πρόβλημα αντίληψης ή κατανόησης απλού κειμένου. Άλλο εάν υπήρξε ή όχι η Τροία κι άλλο η ιστορία της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Επιπλέον, αυτός που στην ουσία "τοποθέτησε" γεωγραφικά την Τροία στον Λόφο Ισαρλίκ είναι ο βρετανός ερασιστέχνης αρχαιολόγος Frank Calvert - στα αχνάρια αυτού 'βάδησε' ο Σλήμαν, ο οποίος ήταν ισχυρότερος οικονομικά και έκανε τις εκσκαφές. Ας προσέχουμε λοιπόν τι γράφουμε και (κυρίως) τι διαβάζουμε. κάνεις λάθος, η θέση της Τροίας αναφέρετε στην Ιλιάδα με αναφορά σε γεωγραφικά σημεία, ο ΑΡΡΙΑΝΟΣ στο έργο του Ἀλεξάνδρου Ἀνάβασις αναφέρει την θυσία και τις σπονδές που έκανε ο Αλέξανδρος στον τάφο του Αχιλλέα,αλλά οι σύγχρονοι κάτοικοι της χώρας ξέρουν καλύτερα έτσι; Επεξ/σία 4 Ιουλίου από MaxHeadroom_2023
Barbattilas Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Ανάμικτα τα συναισθήματα. Περισσότερο θυμίζει βίντεοπαιχνίδι σε επίπεδο ιστορικής ακρίβειας παρά σοβαρή προσπάθεια. Ωστόσο ο Νόλαν είναι σοβαρός κινηματογραφιστής και θα δώσει ένα καλό σενάριο θέλω να πιστεύω. Βασικά ο Όμηρος έχει δώσει ήδη ένα άριστο σενάριο. Θα ήταν epic fail αν πάει να πρωτοτυπήσει με κάτι αλλόκοτο ή art house που θα του γυρίσει μποούμεραγκ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουλίου 2 hours ago, MaxHeadroom_2023 said: κάνεις λάθος, η θέση της Τροίας αναφέρετε στην Ιλιάδα με αναφορά σε γεωγραφικά σημεία, ο ΑΡΡΙΑΝΟΣ στο έργο του Ἀλεξάνδρου Ἀνάβασις αναφέρει την θυσία και τις σπονδές που έκανε ο Αλέξανδρος στον τάφο του Αχιλλέα,αλλά οι σύγχρονοι κάτοικοι της χώρας ξέρουν καλύτερα έτσι; Επαναλαμβάνω, δεν αντιλήφθηκες το αρχικό μου μήνυμα: δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη της Τροίας ή του πολέμου αλλά είναι προφανές ότι οι ιστορίες και διάφορα μεμονωμένα γεγονότα που αναφέρονται στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια ανήκουν κατά κύριο λόγο στη σφαίρα της μυθολογίας. Όσο για την ακριβή τοποθεσία της Τροίας, επίτρεψε μου να μην εμπιστεύομαι τα ακριβή (;) γεωγραφικά σημεία του Αρριανού αλλά την έρευνα του Calvert. 1
Nazar Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 19 hours ago, bazzil said: Θεωρώ ως καλύτερη οδύσσεια αυτή με τον Kirk Douglas. Την είχα δει στην τρίτη δημοτικού και ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω όλα αυτά που διάβαζα στο βιβλίο της ιστορίας τότε μπροστά μου και ήταν σαν να ήμουν κι εγώ εκεί... Αυτό θα δείξει. Έχει αποκλίσεις, αλλα ενδυματολογικά, η εικόνα που έχει ο ξένος τους αρχαίους Έλληνες τους είναι με περικεφαλαία και πανοπλία Ο Kirk Douglas άπαιχτος σαν Οδυσσέας, την ταινία έχω δει πότε, πριν 40 χρόνια, και ακόμα θυμάμαι πως έκανε τον "Κανένα" στον Πολύφημο
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, paredwse είπε Επαναλαμβάνω, δεν αντιλήφθηκες το αρχικό μου μήνυμα: δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη της Τροίας ή του πολέμου αλλά είναι προφανές ότι οι ιστορίες και διάφορα μεμονωμένα γεγονότα που αναφέρονται στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια ανήκουν κατά κύριο λόγο στη σφαίρα της μυθολογίας. Όσο για την ακριβή τοποθεσία της Τροίας, επίτρεψε μου να μην εμπιστεύομαι τα ακριβή (;) γεωγραφικά σημεία του Αρριανού αλλά την έρευνα του Calvert. μάλλον εσύ δεν διαβάζεις,ο Όμηρος αναφέρει την ακριβή τοποθεσία της Τροίας στην Ιλιάδα και όχι ο Αρριανός,για τις σπονδές και τις θυσίες που πρόσφερε ο Μ.Αλέξανδρος στον τάφο του ΑΧΙΛΛΕΑ όπως αναφέρει ο Αρριανός στην Αλεξάνδρου Ανάβαση ούτε αυτό το διάβασες; <<Ο Κάλβερτ ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε ότι ο λόφος του Χισαρλίκ ήταν η τοποθεσία της Τροίας.>> τι άλλο θα διαβάσουμε, τι έγινε; είχε μαντικές ικανότητες;επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;παρουσιάστηκε το φάντασμα του Έκτωρα και του αποκάλυψε την τοποθεσία;τον επισκέφτηκε ο Δίας;Εξωγήινοι από την Ανδρομέδα ίσως; Επεξ/σία 4 Ιουλίου από MaxHeadroom_2023 1
ScorpioX777 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MaxHeadroom_2023 είπε <Ο Κάλβερτ ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε ότι ο λόφος του Χισαρλίκ ήταν η τοποθεσία της Τροίας.>> Αναφορά σε κείμενο Όχι, ο Κάλβερτ δεν ήταν ο πρώτος που υποψιάστηκε ότι ο λόφος του Χισαρλίκ ήταν η τοποθεσία της Τροίας. Ο Κάρολος Τέξιε ήταν ο πρώτος που πρότεινε αυτή την ιδέα το 1865, ενώ ο Ερρίκος Σλήμαν έκανε ανασκαφές στην περιοχή το 1870, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση. Αναφορά σε κείμενο Κάρολος Τέξιε: Ο Γάλλος αρχιτέκτονας και αρχαιολόγος Κάρολος Τέξιε ήταν ο πρώτος που πρότεινε ότι ο λόφος του Χισαρλίκ ήταν η τοποθεσία της αρχαίας Τροίας, με βάση τις αναφορές του Ομήρου και τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Αναφορά σε κείμενο Ερρίκος Σλήμαν: Ο Γερμανός επιχειρηματίας και αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, με βάση την υπόθεση του Τέξιε, ξεκίνησε ανασκαφές στην περιοχή το 1870 και ανακάλυψε τα ερείπια εννέα πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Τροίας, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση του Τέξιε. Παντως με ενα απλο google search αλλον αναφερει οτι εκανε τον σεισμο... Επεξ/σία 4 Ιουλίου από ScorpioX777
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 5 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε Παντως με ενα απλο google search αλλον αναφερει οτι εκανε τον σεισμο... κοίτα κάτι πράγματα,τελικά όλοι <<υποψιασμένοι>> ήταν,αλλά το γεγονός ότι ο Όμηρος αναφέρει την τοποθεσία της Τροίας το ξεπερνάμε με ευκολία,τα πάντα δεχόμαστε,υποψιασμένους πεφωτισμένους μάντεις κ.τ.λ. αρκεί να μην παραδεχτούμε το προφανές (βλ. Όμηρος). 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου On 03/07/2025 at 09:52, Sablj said: Κάτι πρέπει να κάνουν για να δει ο κόσμος το Jurassic World... τι αλλο θα σκεφτουν.ειλικρινα δεν ξερω τι να πω. 1
Lucifer Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Στις 4/7/2025 στις 7:45 ΜΜ, MaxHeadroom_2023 είπε τα πάντα δεχόμαστε,υποψιασμένους πεφωτισμένους μάντεις κ.τ.λ. αρκεί να μην παραδεχτούμε το προφανές (βλ. Όμηρος). Υπάρχει και φωτογραφία που τραυματίζει ο Διομήδης τον Άρη, τον υπαρκτό θεό του πολέμου που μας μεταφέρθηκε αυτούσιος και ακριβώς. 1
elgol Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Εγω θελω το δευτερο μερος με τον Jeff Δια που εκοψε το Netflix 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα