maggasdim Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Καλησπέρα σε όλους, Εξετάζω την αγορά ενός διαμερίσματος που λειτουργεί ήδη ως Airbnb, με ενεργό αριθμό ΑΜΑ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Ξέρει κάποιος με βεβαιότητα (ιδανικά κάποιος που έχει εμπειρία ή σχετική γνώση από λογιστική/νομική πλευρά) αν είναι εφικτή η μεταφορά του υπάρχοντος ΑΜΑ στον νέο ιδιοκτήτη; Εναλλακτικά, αν δεν μεταφέρεται ο ίδιος αριθμός, το γεγονός ότι το ακίνητο λειτουργεί ήδη ως Airbnb με ενεργό ΑΜΑ, σημαίνει πως μετά τη μεταβίβαση και την αλλαγή ιδιοκτησίας μπορώ να βγάλω νέο ΑΜΑ στο δικό μου όνομα χωρίς πρόβλημα; Έχω μιλήσει ήδη με τρεις λογιστές και όλοι λένε πως "γίνεται", όμως γενικά ακούω συχνά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Έχει κάποιος εμπειρία ή σαφή εικόνα για το τι ισχύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
andreas1gr Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 7 ώρες πριν, maggasdim είπε Έχω μιλήσει ήδη με τρεις λογιστές και όλοι λένε πως "γίνεται", όμως γενικά ακούω συχνά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Έχει κάποιος εμπειρία ή σαφή εικόνα για το τι ισχύει; Ενώ εχεις μιλήσει με 3 επαγγελματίες και σου είπαν οτι γίνεται, εσυ εμπιστεύεσαι περισσότερο τον κάθε άγνωστο σε ενα φόρουμ... Μάλιστα....
Zazula Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Τι είναι εκείνο που σε ενδιαφέρει πρωτίστως; Να μην επηρεάζεται το ακίνητο από τους περιρισμούς στα δημοτικά διαμερίσματα 1ο ως 3ο της Αθήνας — ή απλώς να διατηρήσεις το υπάρχον/προϋπάρχον ΑΜΑ ενός άλλου προσώπου για το ίδιο ακίνητο (που δεν γίνεται);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα