Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, εχω μια ερώτηση. Στο laptop μου με windows 10, ξαφνικά μου βγάζει μήνυμα οτι έχω εισέλθει με προσωρινό λογαριασμό και δεν ειναι δυνατών να χρησιμοποιήσω κανένα πρόγραμμα. Προτείνουν να κανω αποσύνδεση και ξανά σύνδεση . Το εχω κάνει πολλές φορές και δεν εχει διορθωθεί. Καμιά ιδέα αν μπορώ να το διορθώσω καθώς δεν εχω χρόνο για format κ.τ.λ.π?? 

Δημοσ.

Στον πίνακα ελέγχου-λογαριασμοί χρηστών-λογαριασμοί χρηστών ίσως να μπορείς να αλλάξεις τον τύπο λογαριασμού σε διαχειριστή ή ( διαχείριση άλλου λογαριασμού ) να δεις τον αρχικό ή να προσθέσεις άλλο άτομο.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Αυτό το έχω δει και συνήθως το λύνω με δύο τρόπους.

1ος τρόπος:

α) Σύνδεση σαν διαχειριστής και μεταφορά όλα τα αρχεία από τον φάκελο c:\users\[USER FOLDER]\desktop σε έναν άλλο προσωρινό φάκελο που δημιουργώ στον C (π.χ. C:\backup). 
    β) Από γραμμή εντολών σαν διαχειριστής κάνω...

chkdsk c: /f 

γ) επανεκκίνηση

Αν δεν πετύχει ο 1ος τρόπος τότε, πάλι σαν διαχειριστής, δημιουργώ έναν νέο λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή, μπαίνω από εκεί, παίρνω ότι χρειάζομαι από το παλιό προφίλ (dekstop, documents κτλ) και δοκιμή λίγες μέρες αν όλα πάνε καλά και μετά διαγραφή το παλιό προφίλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, KyrGR είπε

Στον πίνακα ελέγχου-λογαριασμοί χρηστών-λογαριασμοί χρηστών ίσως να μπορείς να αλλάξεις τον τύπο λογαριασμού σε διαχειριστή ή ( διαχείριση άλλου λογαριασμού ) να δεις τον αρχικό ή να προσθέσεις άλλο άτομο.

Δυστυχώς δεν με αφήνει να προσθέσω άλλον χρήση ούτε καμιά αλλαγή παρόλο που με βλέπει σαν admin.

Θα δοκιμάσω την λύση του φίλου micos000

•  
23 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό το έχω δει και συνήθως το λύνω με δύο τρόπους.

1ος τρόπος:

α) Σύνδεση σαν διαχειριστής και μεταφορά όλα τα αρχεία από τον φάκελο c:\users\[USER FOLDER]\desktop σε έναν άλλο προσωρινό φάκελο που δημιουργώ στον C (π.χ. C:\backup). 
    β) Από γραμμή εντολών σαν διαχειριστής κάνω...

chkdsk c: /f 

γ) επανεκκίνηση

Αν δεν πετύχει ο 1ος τρόπος τότε, πάλι σαν διαχειριστής, δημιουργώ έναν νέο λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή, μπαίνω από εκεί, παίρνω ότι χρειάζομαι από το παλιό προφίλ (dekstop, documents κτλ) και δοκιμή λίγες μέρες αν όλα πάνε καλά και μετά διαγραφή το παλιό προφίλ.

Στον πρώτο τρόπο αν κατάλαβα σωστά κάνω copy σε έναν προσωρινό φάκελο μόνο τα αρχεία του desktop? η ολο τον φάκελο user? Τέλος τα αρχεία απο την παλαιά θέση τα διαγράφω? 

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Στον πρώτο τρόπο αν κατάλαβα σωστά κάνω copy σε έναν προσωρινό φάκελο μόνο τα αρχεία του user/desktop? η ολο τον φάκελο user? Τελος τα αρχεία απο την παλαιά θέση τα διαγράφω? 

Για να μην καθυστερείς με την αντιγραφή κάντα μετακίνηση σε άλλον φάκελο.

22 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Θα δοκιμάσω την λύση του φίλου micos000

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει άλλος χρήστης στο pc με διαχειριστικά δικαιώματα ή είναι ενεργός ο administrator.

• Like 1
Δημοσ.

Ανοίγεις την εξερεύνηση και πας C:\Χρήστες\[ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ]\, επιλέγεις τους φάκελους όπως στην εικόνα και κάνεις αποκοπή και μετά επικόλληση στον φάκελο που δημιούργησες (π.χ. C:\BACKUP)

spacer.png

Μην σβήσεις ακόμα το παλιό προφίλ γιατί μπορεί να χρειαστεί τίποτα από τον (κρυφό) φάκελο appdata.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια, το πρωτο το έκανα έγινε και έλεγχος του hd αλλα το πρόβλημα παραμένει.

Σχετικα με τον δεύτερο τρόπο μια απορία. Τα προγράμματα που ειναι εγκατεστημένα στον παλιο λογαριασμό, θα δουλευουν κανονικά στον δεύτερο? Το προβλημά μου ειναι οτι σε κάποια προγράμματα δεν θυμάμαι τους κωδικούς που εχω βάλει για να τα περάσω ξανα. 

Δημοσ.

Τα εγκατεστημένα προγράμματα θα δουλεύουν (λογικά) σε όλους τους χρήστες. Εκτός αν κάποιο πρόγραμμα στήθηκε με την επιλογή να δουλεύει μόνο στον χρήστη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά με την δεύτερη λύση έβγαλα άκρη.

Όμως δεν με άφηνε να ανοίξω νέο λογαριασμό admin παρόλο που ημουν συνδεδεμένος σαν admin.Ακολούθεισα τα παρακάτω βήματα και το έκανα μέσω cmd και σε safe mode μόνο γιατί στην κανονική λειτουργεία δεν με άφηνε, δεν άνοιγε καν το έναρξη κάτω στην μπάρα. Εδωσα και ένα κωδικό από cmd και όλα οκ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια

net user DimitrisNew /add

[Enter]

net localgroup administrators DimitrisNew /add

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά.

Πάντως με WINDOWS+R ανοίγει η εκτέλεση και μπορείς να δώσεις εκει cmd ή με CTRL+ALR+DELETE σου βγάζει επιλογές και ανοίγεις διαχείριση εργασιών και από εκει πας Αρχειο->Νέα εργασία μπορείς να ανοίξεις cmd.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...