Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και καλη εβδομαδα ομαδα!

Θελουμε κινητο για γυναικα στο ευρος τιμης 250-300. Ως τωρα ειχε το SAMSUNG Α50 και ηταν ευχαριστημένη αλλα της εσπασε η οθονη.

Δεν αλλαζει συχνα κινητα. Χρηση καμια φωτο, μειλ και τα βασικα απο οσο γνωριζω.

Θελουμε τις προτασεις σας!

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; (250-300€ θα ήθελα, αλλά μπορώ να πάω στα 350€ αν αξίζει).
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα.
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι, αρκεί να είναι έμπιστο και ιδανικα με αποφοροληση.
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες.
5) Μέγεθος οθόνης; Δεν με νοιάζει, αρκεί να μην είναι κυρτή.
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, ιδανικα αλλα οχι απαραιτητα  256gb και αδιαβροχοποιηση για να αντεξει πιο πολλα χρονια το τηλεφωνο .
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Σε λογικά πλαίσια.
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Να βγαίνει σίγουρα μια μέρα μέτριας χρήσης.
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android.
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή;  Τηλεφωνο, φωτογραφιες, GPS . πρωην κατοχος Α51 (Να κρατησει οσο πιο πολλα χρονια - οχι απο πλευρας updates αλλα να μην κολλαει)

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.

Κοιτάς κάτι σε Samsung και πάλι ειδάλλως, σε αυτά τα χρήματα, μπορείς να δεις και κάτι σε Motorola. Xiaomi σε αυτά τα χρήματα δε λένε και πολλά, είναι προβληματικά, εκτός αν βρεις κάνα Poco σε αυτά τα χρήματα όπου εκεί, είναι διαφορετική η κουβέντα μας....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε να προτεινουμε καποιο συγκεκριμενο μοντελο ;

Υπαρχει δυνατοτητα αποφορολογησης αλλα η αρχικη τιμη θα πρεπει να ειναι αυτη που αναφεραμε (να γλυτωσει καμια δεκαρα).

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.

Αν υπάρχει η δυνατότητα αποφορολόγησης, στα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις αν και για τη χρήση που ζητείται, μάλλον θα είναι υπερβολή. 

Αν θέλετε πάντως ευθύς εξαρχής να κινηθείτε σε αυτά τα χρήματα, μια καλή επιλογή είναι το Motorola Edge 50 Fusion, είναι μεν περσινό μοντέλο, δεν έχω διαβάσει όμως παράπονα και για τη χρήση που το θέλετε, νομίζω είναι το κατάλληλο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, tsimisdel said:

Αν υπάρχει η δυνατότητα αποφορολόγησης, στα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις αν και για τη χρήση που ζητείται, μάλλον θα είναι υπερβολή. 

Αν θέλετε πάντως ευθύς εξαρχής να κινηθείτε σε αυτά τα χρήματα, μια καλή επιλογή είναι το Motorola Edge 50 Fusion, είναι μεν περσινό μοντέλο, δεν έχω διαβάσει όμως παράπονα και για τη χρήση που το θέλετε, νομίζω είναι το κατάλληλο....

*το ευρος χρηματων που εδωσα ειναι προ αποφορογησης

Ειχα παρει στους γονεις μου ενα μοτορολα και μου ειχε φανει λιγο κακο το μενου. Ηταν ιδεα μου ή οντως ηταν λιγο δύσχρηστο ;

Επισης το συγκεκριμενο εχει κυρτη οθονη και διαβαζω στα σχολια οτι σπαει ευκολα οποτε απορρίπτεται αν ισχυουν αυτα 

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.

Εφόσον έχει συνηθίσει με το σάμσουνγκ μπορεί να ξαναπάει στην ίδια μάρκα. Οπότε κοιτάτε το Α35 αλλά πιστεύω ότι θα άξιζε το κάτι παραπάνω για το Α56

• Like 4
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

*το ευρος χρηματων που εδωσα ειναι προ αποφορογησης

Ειχα παρει στους γονεις μου ενα μοτορολα και μου ειχε φανει λιγο κακο το μενου. Ηταν ιδεα μου ή οντως ηταν λιγο δύσχρηστο ;

Επισης το συγκεκριμενο εχει κυρτη οθονη και διαβαζω στα σχολια οτι σπαει ευκολα οποτε απορρίπτεται αν ισχυουν αυτα 

Ίσως το μενού σου φαίνεται έτσι, επειδή είναι αρκετά απλοϊκό, δεν έχει αρκετές "φιοριτούρες". Ναι, η κυρτή οθόνη έχει το θέμα ότι δε βρίσκεις εύκολα τζαμακι, παρόλα αυτά, με μεμβράνη προστασίας, γίνεται δουλειά. 

Θα έλεγα αυτό που λέει και ο συνάδελφος, εφόσον είναι κάτι οικείο, μπορεί να πάει προς Samsung, απλά είπα να προτείνω κάτι διαφορετικό....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι της προκοπης τα midrange κινητα της σαμσουνγ ; Γιατι παλια ηταν του κωλου και κολαγαν αρκετα

Επισης ξερουμε καποιο μαγαζι που να μην σου βγαζει την πιστη για αποφορολογηση (ακομα βλεπω κανουν την τακτικη αλλη τιμη για τιμολογιο και αλλη για λιανικη τα λαμογια) ;

Τα 6GB ram ειναι αρκετα στις μερες μας ;

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.

Τα 6 Gb, για τη χρήση που τα θέλεις, είναι οκ, πλέον όμως, με τα νέα λειτουργικά που λόγω των πολλών λειτουργιών, είναι και πιο "βαριά", τα 6 Gb είναι οριακά επαρκή πλέον, είναι λίγα θα έλεγα κυρίως για την μακροβιότητα της συσκευής....

Τα midrange της Samsung νομίζω ότι θεωρείται από τα καλύτερα στην αγορά, ακόμα βλέπω συχνά μπροστά μου το Α52 να ζει και να βασιλεύει. Επίσης, πριν 3 χρόνια, είχα αγοράσει το Α22, το έχει ο πατέρας μου πια, λειτουργεί ακόμα πολύ κομπλέ, για τη βασική χρήση είναι πολύ εντάξει....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα πρότεινα το Α56 της Σαμσουγκ.... 

Αλλα μπορείτε να δείτε και το Α36 (το λέω επειδή κάποιος πρότεινε το Α35) με 8/256 στα 250 ευρώ περίπου στο best price. 

Εξαιρετικές αξιολογήσεις έχει και το poco X7 pro. 

Κανένα από όλα αυτά δεν έχει κυρτή οθόνη.

Επίσης καλό θα ήταν να αποφευχθεί η μνήμη των 6ραμ,κυρίως λόγω των μελλοντικών αναβαθμίσεων. 

Η δική μου σύζυγος έχει το Α35, είναι απολύτως ευχαριστημένη, αλλά έχει επίλεξε αυτό με την 6αρα μνήμη. Δεν κολλάει προς το παρόν, αλλά ένα 8αρι θα ήταν καλύτερο. 

Επεξ/σία από osfp1978
  • Like 2
Δημοσ.

όμορφα τα xiaomi έχουν και δυνατά specs σε αυτά τα λεφτά, νέες τεχνολογιες silicon carbon battery, πιο γρήγορη φόρτιση από τα Samsung, αλλά υπάρχει το αλλά, των software update 3 χρόνια δίνουν , εκεί που η Samsung στα midrange δίνει 6 χρόνια στα 3 χρόνια αλλάζεις και μία μπαταρία για το a56 και σε βγάζει 6 ετια με το τελευταίο android λειτουργικό, αν δεν σε νοιάζει αυτό πας σε poco x7 pro, η xiaomi 14 pro plus.

• Like 1
Δημοσ.

Ενα κινητό βαραίνει αν βάζετε και όλες τις τελευταίες ενημερώσεις εφαρμογών σας από το google play ,χωρίς να έχετε θέμα λειτουργίας των εφαρμογών στην πράξη.

Βαραίνει και αν έρχεται και bloatware με τις αναβαθμίσεις ,που δεν μπορείς να βγάλεις ,όπως κάνουν συχνά οι εταιρίες τελευταία ..

Επίσης αν δεν καθαρίζεται τη cache συχνά .Ειδικα απο τα social .

Οταν δίνει μια αναβάθμιση ο κατασκευαστής ,θεωρητικά είναι εντάξει για όλες τις παραλλαγές μνήμης που πουλά ...

Οι αναβαθμίσεις των εταιριών είναι ως τώρα υπόσχεση του κατασκευαστή ,και είναι γενικά τα χρονικά διαστήματα αναβαθμίσεων , και τι θα καλύπτουν ....

Πάντως σύντομα λόγω οδηγίας της ΕΕ  αν τηρηθεί ,όλα τα κινητά θα είναι με 5 έτη  αναβαθμίσεις ,και καλύτερη μπαταρία...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

Ενα κινητό βαραίνει αν βάζετε και όλες τις τελευταίες ενημερώσεις εφαρμογών σας από το google play ,χωρίς να έχετε θέμα λειτουργίας των εφαρμογών στην πράξη.

Βαραίνει και αν έρχεται και bloatware με τις αναβαθμίσεις ,που δεν μπορείς να βγάλεις ,όπως κάνουν συχνά οι εταιρίες τελευταία ..

Επίσης αν δεν καθαρίζεται τη cache συχνά .Ειδικα απο τα social .

Οταν δίνει μια αναβάθμιση ο κατασκευαστής ,θεωρητικά είναι εντάξει για όλες τις παραλλαγές μνήμης που πουλά ...

Οι αναβαθμίσεις των εταιριών είναι ως τώρα υπόσχεση του κατασκευαστή ,και είναι γενικά τα χρονικά διαστήματα αναβαθμίσεων , και τι θα καλύπτουν ....

Πάντως σύντομα λόγω οδηγίας της ΕΕ  αν τηρηθεί ,όλα τα κινητά θα είναι με 5 έτη  αναβαθμίσεις ,και καλύτερη μπαταρία...

Αν δεν κάνω λαθος, είχαν πει ότι θα επανέλθουν και οι αφαιρουμενες μπαταρίες καποια στιγμη.... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Αν δεν κάνω λαθος, είχαν πει ότι θα επανέλθουν και οι αφαιρουμενες μπαταρίες καποια στιγμη.... 

Απο ότι μου είπε ο in2mobile που τον ρωτήσα πριν λίγους μήνες, για τις αφαιρούμενες μπαταρίες,  ότι δεν μπορούν να υποχρεώσεων καμία εταιρεία να βάλει στο 1000 ευρω κινητό τις αφαιρούμενη μπαταρία, απλά πρέπει να δίνουν στο καταναλωτη το δικαίωμα τις εύκολης επισκευής, είχα και εγώ αυτή την απορία ότι πχ τα επερχόμενα s27 ultra xiaomi 17 ultra κτλ θα έχουνε αποσπώμενη, αλλά τελικά δεν.

Σε αυτό θα βασιστούν οι εταιρείες 

Screenshot_20250707_222503_Chrome.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...