Odyss3us Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, czarjuly said: σε εμενα που καηκε το λαπτοπ με w10 πηγα σε linux τι εννοεις; υπαρχει καπου ενα μερος που λεγεται linux και πηγαινουν εκει οταν καιγονται/αποδημουν τα λαπτοπ; μετεφερε μας την εμπΥρια σου... Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Odyss3us 2
freegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Αφού έχασε 400 εκ. χρήστες η εταιρία τώρα προμοτάρουν τα 11 που ακόμα δεν έχουν καθιερωθεί ως επάξια συνέχεια των 10. Μάρκετινγκ με μπόλικη δόση σάλτσας
uniquegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε - χρησιμοποιεις λειτουργικο 10ετιας σε καποιο μηχανημα σου; - μηπως εχεις τα λειτουργικα σου χωρις update να καθονται; Όχι. Και πριν την ενασχόλησή μου με το linux, κρατούσα updated το σύστημά μου και συνήθως έσπευδα να δοκιμάσω κάποια νέα έκδοση, αρκετά σύντομα μετά τη κυκλοφορία της. Υπάρχει όμως μια διαφορά: τότε το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αγοράσω μια άδεια χρήσης. Τώρα, ασκείται πίεση για αλλαγή εξοπλισμού, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εκβιασμός, όπως έγραψα και παραπάνω. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε κανενα pc δεν θα παει στη χωματερη μαζι με τα πλαστικα καλαμακια, το αχρειαστο pc για καποιον, ειναι το ονειρο καποιου αλλου, γιαυτο υπαρχουν τα refurbished, 100 ευρω ανα μηχανημα καθε 10 χρονια για να τρεχεις licence με updates για μια εταιρεια ειναι πολλα; Τα 100€ προτιμώ να τα διαθέτω εκεί που θέλω, με τον τρόπο που θέλω και το κυριότερο, όποτε θέλω. Πέραν τούτου, τα μηχανήματα που η Microsoft θεωρεί άχρηστα, μια χαρά τρέχουν ακόμα και Windows 11. Βέβαια, τρέχουν ακόμα καλύτερα το Linux, που ως γνωστόν, με εξυπηρετεί. Και μη νομίζεις, σκάω χρήμα στους υπολογιστές μου. Θέλω όμως να έχω εγώ το πάνω χέρι, όχι η εταιρεία που μου πουλάει ένα προϊόν. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε αν σας εκοβε λιγο θα λεγατε οτι ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για ολα αυτα τα "κομμενα" μηχανακια να πανε σε "ιεραποστολες" του 3ου κοσμου και να γκχμμμ.. "προσηλυτησουν" νεα παιδια που ειναι πισω στο χρονο οπως ακριβως ειμασταν εμεις πριν 30 χρονια, αλλα αντ αυτου προτιματε την κουφια αντιπαραθεση😉 Εσύ, εξακολουθείς να είσαι πίσω 30 χρόνια. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε ο τυπος στηνει το debloat script του τρεχοντας Windows σε VM σε ενα παλιο μηχανημα πανηγυριζει οτι καταφερνει να φτασει τα 40 processes, και με το που βαζει μονο Steam και Adrenaline drivers για να τρεξει κανα παιχνιδακι τα processes εκτινασσονται στα 81! 😄 φυσικα ο κουτοπονηρος δεν κανει συγκριση benchmarking πριν και μετα το debloating στο ιδιο machine! παει και βρισκει στο Tomshardware μια απαρχαιωμενη λιστα με περιπου παρομοιο hardware με παιχνιδια και drivers που ειναι 6 μηνων παλιοτερα και συγκρινει αυτα στο περιπου με το μηχανημα του!!! 😄 Προφανώς δεν έχεις τρέξει το εν λόγω script και ως συνήθως, λες μια ανυπόστατη γνώμη. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε που ετσι κι αλλιως ειναι αστειο να κανεις benchmarking σε Virtual Machine, υποτιθεται "σοβαρος" youtuber και δεν εχει εναν 256Gb Sata να κανει ενα clean install εκει περα... απο αυτο και μονο δειχνει ποσο σεβεται και σε τι χρηστες απευθυνεται.. φτιαχνοντας clickbait βιντεακια του κιλου.. Αλήθεια; Σε προκαλώ, τρέξε bare metal Windows και μετά τρέξε στον ίδιο υπολογιστή virtualized Windows μέσα απο το Proxmox. Παρακαλώ να μας δείξεις τα benchmarks. Για άλλη μια φορά, έχεις άποψη για κάτι που δεν κατέχεις. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε φυσικα τρωει χοντρο κραξιμο απο κατω στα comments ... και απο τοτε κανει ψιλοκοκο με το debloating=performance...😄 γιαυτο και ξαναλεω το debloating ειναι καθαρα για ψυχολογικους λογους... δεν εχει κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα απο κει και περα εκτος απο ψυχολογικες, εχει και αλλες κλινικες προεκτασεις (OCD Syndrome) κλπ. Εξακολουθείς να μιλάς για πράγματα που προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει. Φυσικά και έχει αποτελέσματα το script του Titus, ενώ παράλληλα απενεργοποιεί και μεγάλο μέρος απο το spyware της Microsoft. 10 ώρες πριν, Odyss3us είπε ο απλος χρηστης οπως εσυ και ο καθε χρηστης του insomnia θα βαλει rufus οπως εχει ηδη ειπωθει και δεν εχει κανενα θεμα.. η απαντηση μου αφορα στην εικασια χρηστη οτι οι εταιρειες θα υποχρεωθουν "με το ζορι" να αναβαθμισουν για να εχουν support, και η μικρη Γκρετα θα κλαιει που θα πανε στη χωματερη.. τη στιγμη που refurbished μηχανηματα Windows 11 ready πωλουνται απο 118 ευρω, μια εταιρια αν τα παρει με τιμολογια σε παρτιδες και μεταπουλησει αυτα που ηδη εχει θα τα παρει με κοστος πολυ κατω απο 100 ευρω ανα μοναδα, οποτε τι ακριβως συζηταμε.. δεν του κοβει ομως να σκεφτει και να πει οτι ολα αυτα τα μηχανηματα ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να μεταποιηθουν και να φυγουν σε αλλα μερη και ισως με αλλα λειτουργικα.. απλα κραζει τυφλα γιατι αυτο μονο ξερει να κανει.. Ναι, άλλη μία φορά. Μια επιχείρηση θα αγοράσει νέο εξοπλισμό όταν αυτός κάνει απόσβεση και όταν η εταιρεία κρίνει ότι χρειάζεται κάτι πιο δυνατό. Όχι επειδή μια άλλη εταιρεία της οποίας είναι πελάτης, την ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό της για να κάνει την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δουλειά. 10 ώρες πριν, k_w_t είπε Δηλαδη να στειλω το i7 7700k στο Κονγκο και να παρω ενα Celeron 6305 που μπορουν να μπουν τα Windows 11? Η αλήθεια είναι ότι εγκαθίστανται ακόμα και σε Celeron J4105, ο οποίος υποστηρίζεται απο τα Windows 11. Δοκιμασμένο! Προλάβετε την εξέλιξη!!!! 4 ώρες πριν, czarjuly είπε σε εμενα που καηκε το λαπτοπ με w10 πηγα σε linux και παροτι εχω υπολογιστες και με w11 χρησιμοποιω καθημερινα το linux για τις δραστηριοτητες μου Παρομοίως. Αύριο θα εργαστώ στα Windows για κανά δύωρο. Αλλά όλη μέρα θα χρησιμοποιώ Linux. 2
Odyss3us Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Όχι. Και πριν την ενασχόλησή μου με το linux, κρατούσα updated το σύστημά μου και συνήθως έσπευδα να δοκιμάσω κάποια νέα έκδοση, αρκετά σύντομα μετά τη κυκλοφορία της. Υπάρχει όμως μια διαφορά: τότε το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αγοράσω μια άδεια χρήσης. Τώρα, ασκείται πίεση για αλλαγή εξοπλισμού, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εκβιασμός, όπως έγραψα και παραπάνω. Τα 100€ προτιμώ να τα διαθέτω εκεί που θέλω, με τον τρόπο που θέλω και το κυριότερο, όποτε θέλω. Πέραν τούτου, τα μηχανήματα που η Microsoft θεωρεί άχρηστα, μια χαρά τρέχουν ακόμα και Windows 11. Βέβαια, τρέχουν ακόμα καλύτερα το Linux, που ως γνωστόν, με εξυπηρετεί. Και μη νομίζεις, σκάω χρήμα στους υπολογιστές μου. Θέλω όμως να έχω εγώ το πάνω χέρι, όχι η εταιρεία που μου πουλάει ένα προϊόν. για να καταλαβω επειδη παλι το πας απο προσωπικη εμπειρια, εσενα προσωπικα σου ασκειται καποια πιεση; εχεις Windows 10; εκπροσωπεις καποια εταιρεια που εχει μηχανηματα με Windows 10; αν οχι τοτε τι ακριβως και ποιον υπερασπιζεσαι; τω αγνωστω εταιρεια; ή τον αερα τον κοπανιστο; να εχεις εσυ το πανω χερι και το κατω χερι στους υπολογιστες σου και οπου αλλου θες, αλλα δε μας πολυκοφτει και πολυ το να διαλαλεις της εμπΥριες σου, δεν τεκμηριωνεις την αποψη σου σε τετοια θεματα μεσω προσωπικων εμπΥριων οσο ευχαριστες κι αν ειναι για σενα αυτες.. απλα εκφραζεις αλλη μια αποψη.. 1 hour ago, uniquegr said: Προφανώς δεν έχεις τρέξει το εν λόγω script και ως συνήθως, λες μια ανυπόστατη γνώμη. Αλήθεια; Σε προκαλώ, τρέξε bare metal Windows και μετά τρέξε στον ίδιο υπολογιστή virtualized Windows μέσα απο το Proxmox. Παρακαλώ να μας δείξεις τα benchmarks. Για άλλη μια φορά, έχεις άποψη για κάτι που δεν κατέχεις. Εξακολουθείς να μιλάς για πράγματα που προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει. Φυσικά και έχει αποτελέσματα το script του Titus, ενώ παράλληλα απενεργοποιεί και μεγάλο μέρος απο το spyware της Microsoft. Ναι, άλλη μία φορά. Μια επιχείρηση θα αγοράσει νέο εξοπλισμό όταν αυτός κάνει απόσβεση και όταν η εταιρεία κρίνει ότι χρειάζεται κάτι πιο δυνατό. Όχι επειδή μια άλλη εταιρεία της οποίας είναι πελάτης, την ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό της για να κάνει την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δουλειά. και το script του εχω τρεξει μεταξυ πολλων αλλων και εχω φτιαξει και δικα μου custom stripped Windows iso, και μαλιστα τα εχω δοκιμασει και σε δυνατα και σε αδυναμα μηχανηματα με καθαρη εγκατασταση οχι vm.. ολα τριχες... ο τυπος δεν κανει το προφανες: δεν bencharei στο ιδιο μηχανημα πριν και μετα το bloatware γιατι θα εκτεθει, γιατι ο τυπος ειναι αλλο ενα linux-freak που τα παιρνει πουλωντας windows ψευτο-χακιες κοβει το μηχανημα στα 40 processes, βαζει μονο Steam και Adrenaline drivers και φτανει τα 81 processes, αν βαλει drivers για περιφερειακα + τα υπολοιπα προγραμματα τα running processes θα ξεπερασουν ανετα τα 150-200 😄 αρα κανει μια τρυπα στο νερο, ποιος bencharei και μαλιστα παιζει Cyberpunk 2077 (οχι Terraria) με μοναδικη εγκατασταση Steam, Gpu drivers και ολοι οι αλλοι drivers να ειναι generic? κοροιδευει το κοσμακη μπρoστα στη μουρη τους ειναι γελοιο να ισχυριζεται οτι καταφερε να κανει ενα μηχανημα με μια RX 5700XT να παιζει οπως μια RX 6900ΧΤ που εχει τη υπερδιπλασια ισχυ! και εξισου γελοιοι ειναι οσοι καθονται και τον πιστευουν! ειναι τοσο κατσαπλιας που για να μπερδεψει τους χρηστες τη συγκρινει με την 2080Ti που ειναι παλαιοτερη αλλα παρομοια σε ισχυ με την RX 6900ΧΤ που ειναι στην απο πανω γραμμη στο video του αλλα την αγνοει για να μη γινει η αμεση συνδεση με το προφανες! 🤣 ουτε με το νερο του Καματερου τετοια επιτυχια! https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-5700-xt.c3339 περιττο επισης να αναφερω οτι το Cyberpunk 2077 ειναι ενα work-in-progress και μεσα σε 6 μηνες με updated patches + drivers εχουμε δει και 15-20fps διαφορα -στο ιδιο μηχανημα- σε πολυ μεγαλυτερες αναλυσεις απο το basic 1080p που υποτιθεται τεσταρει αυτος! αλλα αυτος ειναι ευχαριστημενος γιατι ειναι linux-freak κι ετσι λειτουργει, με αυτο το κατορθωμα του κοιμαται ησυχος τα βραδια γιατι αυτος ετσι κι αλλιως και η συνομοταξια του τρεχει Windows μεσω VM, κατι που κανενας Windows gamer ή casual χρηστης δεν θα κανει αλλα αυτον δεν τον νοιαζει ουτε καθεται να τα πει αυτα, αρκει να πουλαει το scripto-εφευρημα του... και να μαζευει views... Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Odyss3us 1
uniquegr Δημοσ. Τετάρτη στις 09:10 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:10 πμ 7 ώρες πριν, Odyss3us είπε για να καταλαβω επειδη παλι το πας απο προσωπικη εμπειρια, εσενα προσωπικα σου ασκειται καποια πιεση; εχεις Windows 10; εκπροσωπεις καποια εταιρεια που εχει μηχανηματα με Windows 10; αν οχι τοτε τι ακριβως και ποιον υπερασπιζεσαι; τω αγνωστω εταιρεια; ή τον αερα τον κοπανιστο; να εχεις εσυ το πανω χερι και το κατω χερι στους υπολογιστες σου και οπου αλλου θες, αλλα δε μας πολυκοφτει και πολυ το να διαλαλεις της εμπΥριες σου, δεν τεκμηριωνεις την αποψη σου σε τετοια θεματα μεσω προσωπικων εμπΥριων οσο ευχαριστες κι αν ειναι για σενα αυτες.. απλα εκφραζεις αλλη μια αποψη.. Δεν το πάω σε προσωπική εμπειρία, σου εξηγώ πού έχεις λάθος. Έχω επιχείρηση και ο πρώτος κανόνας είναι ότι επενδύουμε εκεί που θα πιάσουν τόπο τα χρήματά μας, για να βελτιώσουμε τη παραγωγή / παραγωγικότητά μας. ΔΕΝ αλλάζουμε εξοπλισμό κάθε τρεις και λίγο, παρά μόνο εάν είτε γίνει κάποια ζημιά που είτε είναι ανεπανόρθωτη είτε είναι ασύμφορο να επισκευαστεί, είτε για να γίνει πιο γρήγορα / αποδοτικά η δουλειά μας. Απο τη στιγμή που ένα μηχάνημα θα κάνει την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ δουλειά, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής εξοπλισμού, παρά μόνο για να συνεχίσει να παίρνει security updates, άρα να περαστεί η νεότερη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows. Φυσικά υπάρχουν και οι LTSC εκδόσεις, αλλά υποθέτω ότι κοστίζουν παραπάνω και δεν είναι για μικρές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι θα πρέπει να γίνει αγορά του κλειδιού επίσημα, με τιμολόγια κλπ. Έχω τεκμηριώσει πολλάκις την άποψή μου και έχω καταβαραθρώσει τη δική σου, έχοντας καταδείξει και την άγνοιά σου γι'αυτό που μιλάς, αλλά εσύ συνεχίζεις να ζεις στο δικό σου συννεφάκι. 7 ώρες πριν, Odyss3us είπε αλλα αυτος ειναι ευχαριστημενος γιατι ειναι linux-freak κι ετσι λειτουργει, με αυτο το κατορθωμα του κοιμαται ησυχος τα βραδια γιατι αυτος ετσι κι αλλιως και η συνομοταξια του τρεχει Windows μεσω VM, κατι που κανενας Windows gamer ή casual χρηστης δεν θα κανει αλλα αυτον δεν τον νοιαζει ουτε καθεται να τα πει αυτα, αρκει να πουλαει το scripto-εφευρημα του... και να μαζευει views... Εδώ λοιπόν φαίνεται για ακόμα μία φορά η άγνοιά σου. ΔΕΝ πουλάει το σκριπτάκι του, είναι free και open source. Με καμία κρυφή παράμετρο, έχεις στη διάθεσή σου όλο το σκριπτ και μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο τον κώδικά του για να καταλάβεις τί ακριβώς κάνει και αν προσθέτει κάτι παράξενο. Κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις με τα "εργαλεία" μείωσης του μεγέθους των Windows. Άσε δε που δεν χρειάζεται να πάρει views απο αυτό, δεδομένου ότι ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό του, δεν είναι κάποιος αρλούμπας που μιλάει χωρίς υπόβαθρο ( καλή ώρα, εσύ ). Στο κανάλι του καλύπτει πολλά θέματα, τόσο για Windows όσο και για Linux. Και κάθε άλλο παρά linux freak είναι. Τις περισσότερες φορές ποστάρει για Windows. Η συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι: μάθε πρώτα πριν ξαναμιλήσεις. Όσο για την εμπειρία μου που μοιράζομαι και που σε ενοχλεί αυτή μου η συμπεριφορά, τουλάχιστον εγώ έχω δοκιμάσει ( και εξακολουθώ να δοκιμάζω ) και τις δύο εκδοχές, ενώ έχω πιάσει και λίγο macOS. Εν αντιθέσει με εσένα, που είναι ηλίου φαεινότερον ότι βρίσκεσαι τουλάχιστον είκοσι χρόνια πίσω γενικότερα όπως φαίνεται, όχι μόνο ως προς το Linux. 2
Odyss3us Δημοσ. Τετάρτη στις 11:09 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:09 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: ΔΕΝ αλλάζουμε εξοπλισμό κάθε τρεις και λίγο, παρά μόνο εάν είτε γίνει κάποια ζημιά που είτε είναι ανεπανόρθωτη είτε είναι ασύμφορο να επισκευαστεί, είτε για να γίνει πιο γρήγορα / αποδοτικά η δουλειά μας. Απο τη στιγμή που ένα μηχάνημα θα κάνει την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ δουλειά, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής εξοπλισμού, παρά μόνο για να συνεχίσει να παίρνει security updates, άρα να περαστεί η νεότερη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows. πανω απο 10 χρονια δεν ειναι καθε τρεις και λιγο... εσυ προσωπικα θα πληρωσεις licence ή θα αγορασεις νεο pc και σκουζεις; ή υπερασπιζεσαι τις ψυχουλες των αλλων; 1 hour ago, uniquegr said: Εδώ λοιπόν φαίνεται για ακόμα μία φορά η άγνοιά σου. ΔΕΝ πουλάει το σκριπτάκι του, είναι free και open source. Με καμία κρυφή παράμετρο, έχεις στη διάθεσή σου όλο το σκριπτ και μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο τον κώδικά του για να καταλάβεις τί ακριβώς κάνει και αν προσθέτει κάτι παράξενο. Κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις με τα "εργαλεία" μείωσης του μεγέθους των Windows. Άσε δε που δεν χρειάζεται να πάρει views απο αυτό, δεδομένου ότι ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό του, δεν είναι κάποιος αρλούμπας που μιλάει χωρίς υπόβαθρο ( καλή ώρα, εσύ ). Στο κανάλι του καλύπτει πολλά θέματα, τόσο για Windows όσο και για Linux. Και κάθε άλλο παρά linux freak είναι. Τις περισσότερες φορές ποστάρει για Windows. εχει γινει γνωστος με τα σκριπτ του απο αλλες εποχες τοτε που ενα καλο fine tuning εδινε λιγη ζωη παραπανω σε ενα potato-pc σου εχω βαλει βιντεο με διεξοδικα τεστ απο διαφορα pc που τα benchαραν με μια ντουζινα απο τα καλυτερα stripped ISOs -περισσοτερο stripped και απτου Τοτου- και οι διαφορες ειναι απο αστειες εως μηδαμινες μη με προκαλεις να ανεβασω σκρινσοτ απο τα βιντεο ειναι πολυ ευκολο να το κανω και να στα κοπαναω απο δω και περα καθε φορα Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:09 πμ από Odyss3us
uniquegr Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 πμ 1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε πανω απο 10 χρονια δεν ειναι καθε τρεις και λιγο... εσυ προσωπικα θα πληρωσεις licence ή θα αγορασεις νεο pc και σκουζεις; ή υπερασπιζεσαι τις ψυχουλες των αλλων; Όπως εσύ δεν μπορείς τους "ιεχωβάδες", αυτούς που - κατά τη γνώμη σου - προσηλυτίζουν κόσμο ( προφανώς στο οτιδήποτε διαφορετικό απο τις προτιμήσεις σου ), έτσι κι εγώ δεν μπορώ τους άσχετους ξερόλες που το παίζουν ειδήμονες. Και αυτός είναι ο λόγος που σου απαντώ. 2 λεπτά πριν, Odyss3us είπε εχει γινει γνωστος με τα σκριπτ του απο αλλες εποχες τοτε που ενα καλο fine tuning εδινε λιγη ζωη παραπανω σε ενα potato-pc σου εχω βαλει βιντεο με διεξοδικα τεστ απο διαφορα pc που τα benchαραν με μια ντουζινα απο τα καλυτερα stripped ISOs -περισσοτερο stripped και απτου Τοτου- και οι διαφορες ειναι απο αστειες εως μηδαμινες μη με προκαλεις να ανεβασω σκρινσοτ απο τα βιντεο ειναι πολυ ευκολο να το κανω και να στα κοπαναω απο δω και περα καθε φορα Σε ένα υπολογιστή υψηλών δυνατοτήτων, το να καταναλώνονται μερικοί πόροι για το spyware, εχμ, τη τηλεμετρία της Microsoft ήθελα να πω, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Όταν όμως πρόκειται να τρέξει σε ένα πιο αδύναμο υπολογιστή ή σε κάποιον με απαιτητικές εφαρμογές, τότε δεν είναι λίγο πράγμα το ξαλάφρωμα που κάνει το script του CT, το οποίο δεν απενεργοποιεί σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας ( παρά μόνο αν το επιλέξεις ) και δεν αφήνει υπόννοιες για προσθήκη επιλήψιμου κώδικα. Νομίζω οτι βρήκες τώρα άλλο θέμα για να ασχοληθείς μαζί μου, ας είναι. Στα μάτια μου ( και όπως βλέπω, στα μάτια και άλλων ) παραμένεις ένας άσχετος που μιλάει για κάτι που δεν κατέχει.
Odyss3us Δημοσ. Τετάρτη στις 11:23 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:23 πμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, uniquegr said: Όπως εσύ δεν μπορείς τους "ιεχωβάδες", αυτούς που - κατά τη γνώμη σου - προσηλυτίζουν κόσμο ( προφανώς στο οτιδήποτε διαφορετικό απο τις προτιμήσεις σου ), έτσι κι εγώ δεν μπορώ τους άσχετους ξερόλες που το παίζουν ειδήμονες. Και αυτός είναι ο λόγος που σου απαντώ. δεν απαντησες ομως στην ερωτηση μου.. 13 minutes ago, uniquegr said: Σε ένα υπολογιστή υψηλών δυνατοτήτων, το να καταναλώνονται μερικοί πόροι για το spyware, εχμ, τη τηλεμετρία της Microsoft ήθελα να πω, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Όταν όμως πρόκειται να τρέξει σε ένα πιο αδύναμο υπολογιστή ή σε κάποιον με απαιτητικές εφαρμογές αδυναμο μηχανημα με απαιτητικες εφαρμογες ειναι λιγο αντιφατικα, please elaborate and come back! Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:28 πμ από Odyss3us
uniquegr Δημοσ. Τετάρτη στις 11:31 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:31 πμ 1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε δεν απαντησες ομως στην ερωτηση μου Σου έχω απαντήσει. Θέλω να επιλέγω ΕΓΩ πότε θα αντικαταστήσω τον εξοπλισμό μου, με βάση τις ανάγκες μου. Όχι επειδή η Microsoft το απαιτεί για να τρέξω ένα λειτουργικό σύστημα που δεν προσφέρει και καμία διαφορά σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά. Να πεις δηλαδή ότι μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό όπως έγινε απο το XP στα 7, να το καταλάβω. Αλλά δεν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση, ενώ και τα μηχανήματα που έχουν κριθεί ως ακατάλληλα, μια χαρά τρέχουν Windows 11. 3 λεπτά πριν, Odyss3us είπε αδυναμο μηχανημα με απαιτητικες εφαρμογες ειναι λιγο αντιφατικα, please elaborate and come back! Κατάλαβα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θέλεις να αποκτήσεις γνώσεις, αλλά ως φαίνεται, δεν ξέρεις να διαβάζεις. Διαφορετικά, θα καταλάβαινες ότι δεν αναφέρθηκα σε αδύναμα μηχανήματα ΜΕ απαιτητικές εφαρμογές, αλλά σε αδύναμα μηχανήματα Ή μηχανήματα που τρέχουν απαιτητικές εφαργογές, δύο διαφορετικές περιπτώσεις δηλαδή.
Odyss3us Δημοσ. Τετάρτη στις 11:52 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:52 πμ (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, uniquegr said: Σου έχω απαντήσει. Θέλω να επιλέγω ΕΓΩ πότε θα αντικαταστήσω τον εξοπλισμό μου, με βάση τις ανάγκες μου. Όχι επειδή η Microsoft το απαιτεί για να τρέξω ένα λειτουργικό σύστημα που δεν προσφέρει και καμία διαφορά σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά. Να πεις δηλαδή ότι μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό όπως έγινε απο το XP στα 7, να το καταλάβω. Αλλά δεν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση, ενώ και τα μηχανήματα που έχουν κριθεί ως ακατάλληλα, μια χαρά τρέχουν Windows 11. Κατάλαβα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θέλεις να αποκτήσεις γνώσεις, αλλά ως φαίνεται, δεν ξέρεις να διαβάζεις. Διαφορετικά, θα καταλάβαινες ότι δεν αναφέρθηκα σε αδύναμα μηχανήματα ΜΕ απαιτητικές εφαρμογές, αλλά σε αδύναμα μηχανήματα Ή μηχανήματα που τρέχουν απαιτητικές εφαργογές, δύο διαφορετικές περιπτώσεις δηλαδή. ειμαστε για αλλη μια φορα στη 4η σελιδα ενος αποκαμωμενου θρεντ για τη Microsoft που αναφερεται στα ποσοστα των Windows κι εσυ μας διαλαλεις για αλλη μια φορα εγωιστικα τι θα κανεις ή δεν θα κανεις με τα μηχανηματα σου.. στο γκιωνη μας στη τελικη τι κανεις.. πηγαινε ανοιξε ενα θρεντ και γραψτα εκει μη το κανεις θεμα σε καθε ασχετο τοπικ! κατανταει κωμωδια πλεον... Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:53 πμ από Odyss3us 1
uniquegr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:10 μμ 16 λεπτά πριν, Odyss3us είπε ειμαστε για αλλη μια φορα στη 4η σελιδα ενος αποκαμωμενου θρεντ για τη Microsoft που αναφερεται στα ποσοστα των Windows κι εσυ μας διαλαλεις για αλλη μια φορα εγωιστικα τι θα κανεις ή δεν θα κανεις με τα μηχανηματα σου.. στο γκιωνη μας στη τελικη τι κανεις.. πηγαινε ανοιξε ενα θρεντ και γραψτα εκει μη το κανεις θεμα σε καθε ασχετο τοπικ! κατανταει κωμωδια πλεον... Εγώ δεν αναφέρθηκα στο Linux, παρά μόνο όταν εσύ άρχισες για μία ακόμη φορά τα γνωστά υποτιμητικά και γεμάτα ασχετοσύνη σχόλιά σου.
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Odyss3us said: σου εχω βαλει βιντεο με διεξοδικα τεστ απο διαφορα pc που τα benchαραν με μια ντουζινα απο τα καλυτερα stripped ISOs -περισσοτερο stripped και απτου Τοτου- και οι διαφορες ειναι απο αστειες εως μηδαμινες μη με προκαλεις να ανεβασω σκρινσοτ απο τα βιντεο ειναι πολυ ευκολο να το κανω και να στα κοπαναω απο δω και περα καθε φορα Θα απαντήσω σοβαρά, μπας και κάνουμε κουβέντα, χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση. Αν δε με απατά η μνήμη μου, στα βίντεο που είχες ανεβάσει, το πιο "αδύναμο" PC του testing είχε μια 3060 πάνω και 16GB RAM (CPU δε θυμάμαι, νομίζω 5600X) και κάτι άλλα με 6700XT GPUs και πάνω. Ε, δε "ζορίζεται" κιόλας, ένα τέτοιο PC, να τρέξει Windows ή οποιοδήποτε λειτουργικό, οπότε, φυσικά και η διαφορά θα είναι μικρή. Αυτό πάει και κολλάει ακριβώς σε ό,τι σου λέει ο φίλος @uniquegr 1 hour ago, uniquegr said: Σε ένα υπολογιστή υψηλών δυνατοτήτων, το να καταναλώνονται μερικοί πόροι για το spyware, εχμ, τη τηλεμετρία της Microsoft ήθελα να πω, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Όταν όμως πρόκειται να τρέξει σε ένα πιο αδύναμο υπολογιστή ή σε κάποιον με απαιτητικές εφαρμογές, τότε δεν είναι λίγο πράγμα το ξαλάφρωμα που κάνει το script του CT, το οποίο δεν απενεργοποιεί σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας ( παρά μόνο αν το επιλέξεις ) και δεν αφήνει υπόννοιες για προσθήκη επιλήψιμου κώδικα. Εγκατέστησε λίγο Windows 11 με όλο το bloat που έρχονται σε PC προδιαγραφών όπως αυτό που πρότεινες (π.χ Pentium Gold G5400/4GB ή i3-8100/8GB) και πες μας την εμπειρία σου: 19 hours ago, Odyss3us said: https://computer-stock.gr/shop/?orderby=price&s=intel+gen+8&post_type=product&filter_windows-compatibility=windows-11-compatible https://refurbished24.gr/product-category/prosfores-desktop/?filter_genia-epexergasti=8i-genia Windows 11 σε 4GB RAM, ακόμα και με SSD είναι οικτρή εμπειρία. Θα κλαις τα λεφτά σου, κυριολεκτικά. Περισσότερο θα άξιζε να τα χαλάσεις στα μπουζούκια (και σιχαίνομαι τα μπουζούκια). Windows 11 σε 8GB RAM, θα ζεις καθημερινά με την απορία πότε θα σου πεθάνει ο SSD από το ανελέητο swapping. Και εκεί το heavy lifting το κάνει ο SSD, όχι καμιά "καλή διαχείριση πόρων" των Windows. Όταν τα Windows 11 θέλουν 3.5-4GB περίπου στο boot (χωρίς memory compression), τι συζητάμε; Επειδή κάτι, με βάσει τα minimum requirements λέει ότι μπορεί να τρέξει, δε σημαίνει και ότι πρέπει. Και, επειδή, λόγω δουλειάς, ό,τι μηχάνημα έχει πέσει στα χέρια μου έχει χρειαστεί να το "ξεζουμίσω" για να βγάλω την τελευταία ικμάδα απόδοσης, ναι, τα debloat scripts κάνουν διαφορά. Δεν είναι όλα gaming σε αυτή τη ζωή. Το Thinkpad T14 π.χ που μου έδωσε η εταιρεία (καθαρή εγκατάσταση), με Ryzen 4650U και 16GB RAM, δουλεύει μονίμως στα κόκκινα από μνήμη. Ο μέσος όρος του στο idle είναι 12GB, σε μια τυπική μέρα δουλειάς. Όταν τρέχω τα scripts και φορτώνει μεγάλα datasets (π.χ με Pandas ή NetCDF libraries, δε μιλάμε καν για Excel), το swapping πάει κι έρχεται. Όσο γρήγορος και να είναι ο SSD, έχεις bottleneck εκεί. Και ξέρεις ποια processes είναι οι συνήθεις ύποπτοι για high CPU usage; Windows Explorer, πρώτος και καλύτερος, System και Antimalware Service Executable (και ο εκάστοτε browser). Στις στιγμές που παρατηρώ το ελάχιστο lag (π.χ δεν είναι smooth το scrolling στο Neovim) και ανοίγω Task Manager, πάντα κάποιο από αυτά έχει spike. Και όχι, για να σε προλάβω, το PC δεν έχει malware. Ειδικά ο Explorer είναι για κλωτσίδια. Έτσι και έχεις πολλά αρχεία σε φάκελο, "κρεμάει" τα πάντα. Μου έχει συμβεί και όταν δοκίμασα να ανοίξω Κάδο Ανακύκλωσης σε VM Windows Server και χρειάστηκε restart το VM γιατί είχε memory leak, και τις προάλλες που άνοιξα ένα φάκελο με 56000 .h5 αρχεία (ευτυχώς εκεί τη γλύτωσα με ένα kill του Explorer). Το script του Chris Titus, λοιπόν, έκανε διαφορά, μειώνοντας κατά 1-2GB τη χρήση RAM. GB που μπόρεσα να αξιοποιήσω μειώνοντας το χρόνο που χρειάζομαι για να τρέξω τα προγράμματα που αναπτύσσω. Και, το βασικότερο είναι ότι το script δεν είναι μόνο για τα processes. Είναι όλα τα tweaks που θα έπρεπε να κάνεις χειροκίνητα. Από την ενεργοποίηση του Ultimate Power profile, το να κλείσεις το Recall, Wifi Sense, Windows Sandbox, να ενεργοποιήσεις καθημερινό backup της registry, και χίλια 2 άλλα tweaks, σε ένα παράθυρο. Το "ζουμί" της συζήτησης, όμως, είναι αυτό: Τι λέμε; Ότι τα W11 δεν έχουν bloat; Έχουν αυξημένες απαιτήσεις μνήμης και CPU από τα Windows 10 (μιλάμε για ένα μέσο usage σενάριο, όχι τι λένε τα minimum requirements). Θα σε ρωτήσω κάτι απλό. Ποιες ακριβώς δυνατότητες προσφέρουν τα Windows 11 που να δικαιολογούν τις αυξημένες αυτές απαιτήσεις; Το Recall; Μα υποτίθεται ότι σε μη-Copilot PC έρχεται disabled. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:18 μμ από MikeKata 2
Odyss3us Δημοσ. Τετάρτη στις 01:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:06 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, MikeKata said: Θα απαντήσω σοβαρά, μπας και κάνουμε κουβέντα, χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση. Αν δε με απατά η μνήμη μου, στα βίντεο που είχες ανεβάσει, το πιο "αδύναμο" PC του testing είχε μια 3060 πάνω και 16GB RAM (CPU δε θυμάμαι, νομίζω 5600X) και κάτι άλλα με 6700XT GPUs και πάνω. Ε, δε "ζορίζεται" κιόλας, ένα τέτοιο PC, να τρέξει Windows ή οποιοδήποτε λειτουργικό, οπότε, φυσικά και η διαφορά θα είναι μικρή. Αυτό πάει και κολλάει ακριβώς σε ό,τι σου λέει ο φίλος @uniquegr Εγκατέστησε λίγο Windows 11 με όλο το bloat που έρχονται σε PC προδιαγραφών όπως αυτό που πρότεινες (π.χ Pentium Gold G5400/4GB ή i3-8100/8GB) και πες μας την εμπειρία σου: Windows 11 σε 4GB RAM, ακόμα και με SSD είναι οικτρή εμπειρία. Θα κλαις τα λεφτά σου, κυριολεκτικά. Περισσότερο θα άξιζε να τα χαλάσεις στα μπουζούκια (και σιχαίνομαι τα μπουζούκια). Windows 11 σε 8GB RAM, θα ζεις καθημερινά με την απορία πότε θα σου πεθάνει ο SSD από το ανελέητο swapping. Και εκεί το heavy lifting το κάνει ο SSD, όχι καμιά "καλή διαχείριση πόρων" των Windows. Όταν τα Windows 11 θέλουν 3.5-4GB περίπου στο boot (χωρίς memory compression), τι συζητάμε; Επειδή κάτι, με βάσει τα minimum requirements λέει ότι μπορεί να τρέξει, δε σημαίνει και ότι πρέπει. Και, επειδή, λόγω δουλειάς, ό,τι μηχάνημα έχει πέσει στα χέρια μου έχει χρειαστεί να το "ξεζουμίσω" για να βγάλω την τελευταία ικμάδα απόδοσης, ναι, τα debloat scripts κάνουν διαφορά. Δεν είναι όλα gaming σε αυτή τη ζωή. Το Thinkpad T14 π.χ που μου έδωσε η εταιρεία (καθαρή εγκατάσταση), με Ryzen 4650U και 16GB RAM, δουλεύει μονίμως στα κόκκινα από μνήμη. Ο μέσος όρος του στο idle είναι 12GB, σε μια τυπική μέρα δουλειάς. Όταν τρέχω τα scripts και φορτώνει μεγάλα datasets (π.χ με Pandas ή NetCDF libraries, δε μιλάμε καν για Excel), το swapping πάει κι έρχεται. Όσο γρήγορος και να είναι ο SSD, έχεις bottleneck εκεί. Και ξέρεις ποια processes είναι οι συνήθεις ύποπτοι για high CPU usage; Windows Explorer, πρώτος και καλύτερος, System και Antimalware Service Executable (και ο εκάστοτε browser). Στις στιγμές που παρατηρώ το ελάχιστο lag (π.χ δεν είναι smooth το scrolling στο Neovim) και ανοίγω Task Manager, πάντα κάποιο από αυτά έχει spike. Και όχι, για να σε προλάβω, το PC δεν έχει malware. Ειδικά ο Explorer είναι για κλωτσίδια. Έτσι και έχεις πολλά αρχεία σε φάκελο, "κρεμάει" τα πάντα. Μου έχει συμβεί και όταν δοκίμασα να ανοίξω Κάδο Ανακύκλωσης σε VM Windows Server και χρειάστηκε restart το VM γιατί είχε memory leak, και τις προάλλες που άνοιξα ένα φάκελο με 56000 .h5 αρχεία (ευτυχώς εκεί τη γλύτωσα με ένα kill του Explorer). Το script του Chris Titus, λοιπόν, έκανε διαφορά, μειώνοντας κατά 1-2GB τη χρήση RAM. GB που μπόρεσα να αξιοποιήσω μειώνοντας το χρόνο που χρειάζομαι για να τρέξω τα προγράμματα που αναπτύσσω. Και, το βασικότερο είναι ότι το script δεν είναι μόνο για τα processes. Είναι όλα τα tweaks που θα έπρεπε να κάνεις χειροκίνητα. Από την ενεργοποίηση του Ultimate Power profile, το να κλείσεις το Recall, Wifi Sense, Windows Sandbox, να ενεργοποιήσεις καθημερινό backup της registry, και χίλια 2 άλλα tweaks, σε ένα παράθυρο. Το "ζουμί" της συζήτησης, όμως, είναι αυτό: Τι λέμε; Ότι τα W11 δεν έχουν bloat; Έχουν αυξημένες απαιτήσεις μνήμης και CPU από τα Windows 10 (μιλάμε για ένα μέσο usage σενάριο, όχι τι λένε τα minimum requirements). Θα σε ρωτήσω κάτι απλό. Ποιες ακριβώς δυνατότητες προσφέρουν τα Windows 11 που να δικαιολογούν τις αυξημένες αυτές απαιτήσεις; Το Recall; Μα υποτίθεται ότι σε μη-Copilot PC έρχεται disabled. https://icecat.biz/en/p/asus/90ms00s1-m00430/vivomini-pcs-workstations-un65h-m043m-30637008.html εδω και πανω απο 6 χρονια εχω αυτο το Pc ως htpc δινει 4k σημα στην tv, streamαρει τα παντα σε 4K ειτε απο youtube ειτε Netflix ειτε τoπικα mkv files χωρις να χανει ουτε ενα καρε! φοραει original Windows 11 εδω και 6 χρονια με ολες τις αναβαθμισεις περασμενες, δεν εχει ριπαριστεi τιποτα εκτος απο μερικα βασικα windows tweaks με το Ultimate Windows Tweaker 5.1, καταναλωνει 8-14Watt ενω οταν μπαινει σε idle mode πεφτει στα 2Watt! (μετρημενο με βατομετρητη απο τη πριζα) ειναι μονιμως 24/7 ανοιχτο/standby οταν το εστηνα του εβαλα stripped windows εκδοσεις και δοκιμασα και του Τοτου τα σκριπτακια χωρις να δω καμια διαφορα ακομα και σε ενα τετοιο μηχανημα με μολις 2 Cores και 4 Threads το να καταφερεις να εχεις πχ. 3% αντι για 7% cpu utilization se idle mode δεν εχει καμια απολυτως διαφορα ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα, οταν κληθει να κανει ενα task ο επεξεργαστης δεν τον επηρεαζει αυτο το ~3-4% που ειναι δεσμευμενο, κι αυτο μπορει πανευκολα να το διαπιστωσει καποιος τρεχοντας το Cinebench που μπουκωνει κυριολεκτικα ολους τους πυρηνες στο πιο ακραιο σεναριο... στο παραδειγμα σου στο pc που αναφερεις παλι οριακα εισαι με τα tweaks χρειαζεσαι δυνατοτερο μηχανημα για τη δουλεια που κανεις δεν σε σωζουν τα tweaks, ισως θα επρεπε να ορισεις fixed paging file στη Virtual Memory αν δεν το εχεις κανει ηδη... σε παρομοιες περιπτωσεις εχω δει διαφορα στα λαπτοπ γενικα το μεγαλυτερο καρκινωμα ειναι οι preinstalled εφαρμογες και τα αχρειαστα utilities των κατασκευαστων εχω ενα παρομοιο μηχανημα με i7-1255u αλλα με 24GB Dddr4 LP soldered ram και δεν καταλαβαινει τιποτα οτι κι αν του ριξω Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:56 μμ από Odyss3us
MikeKata Δημοσ. Τετάρτη στις 01:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:58 μμ 24 minutes ago, Odyss3us said: https://icecat.biz/en/p/asus/90ms00s1-m00430/vivomini-pcs-workstations-un65h-m043m-30637008.html εδω και πανω απο 6 χρονια εχω αυτο το Pc ως htpc δινει 4k σημα στην tv, streamαρει τα παντα σε 4K ειτε απο youtube ειτε Netflix ειτε τoπικα mkv files χωρις να χανει ουτε ενα καρε! φοραει original Windows 11 εδω και 6 χρονια με ολες τις αναβαθμισεις περασμενες, δεν εχει ριπαριστεi τιποτα εκτος απο μερικα βασικα windows tweaks, καταναλωνει 8-14Watt ενω οταν μπαινει σε idle mode πεφτει στα 2Watt! (μετρημενο με βατομετρητη απο τη πριζα) ειναι μονιμως 24/7 ανοιχτο/standby οταν το εστηνα του εβαλα stripped windows εκδοσεις και δοκιμασα και του Τοτου τα σκριπτακια χωρις να δω καμια διαφορα ακομα και σε ενα τετοιο μηχανημα με μολις 2 Cores και 4 Threads το να καταφερεις να εχεις πχ. 3% αντι για 7% cpu utilization se idle mode δεν εχει καμια απολυτως διαφορα ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα, οταν κληθει να κανει ενα task ο επεξεργαστης δεν τον επηρεαζει αυτο το ~3-4% που ειναι δεσμευμενο, κι αυτο μπορει πανευκολα να το διαπιστωσει καποιος τρεχοντας το Cinebench που μπουκωνει κυριολεκτικα ολους τους πυρηνες στο πιο ακραιο σεναριο... στο παραδειγμα σου στο pc που αναφερεις παλι οριακα εισαι με τα tweaks ισως θα επρεπε να ορισεις fixed paging file στη Virtual Memory αν δεν το εχεις κανει ηδη... σε παρομοιες περιπτωσεις εχω δει διαφορα Μιας και πόσταρες εικόνα, θα τη σχολιάσω. Κάτι πάει στραβά σε όλο αυτό. Εξηγούμαι: 1. Μου λες (2 φορές μάλιστα) ότι έχεις σε αυτό το PC Windows 11 εδώ και 5-6 χρόνια. Το πρώτο Insider Build των Windows βγήκε 28 Ιουνίου του 21, αν υποθέσουμε ότι το έβαλες κατευθείαν. 4 χρόνια πριν. 2. Έχεις 1 ώρα uptime και 141 processes. Το γράφημα της RAM δεν εμφανίζει την παραμικρή αυξομείωση, είναι flat. Αυτό, μου υποδεικνύει ότι το PC είναι σε idle από boot, χωρίς να έχει τρέξει τίποτα. 3. Με 8GB RAM, τα 2.5GB κατειλημμένης RAM είναι ακριβώς ό,τι περιμένουμε, βάσει του memory compression. Τα Windows το προσαρμόζουν ανάλογα με το πόση RAM ανιχνεύουν στο σύστημα. Αυτό δε σημαίνει ότι όντως χρειάζονται τόση. Υποψιάζομαι ότι είναι και ένας από τους λόγους που, παρά το idle, έχεις αυτά τα spikes στο CPU usage. Αν του βάλεις 16GB RAM, θα δεις λιγότερα spikes και περισσότερη RAM (από την προσωπική μου εμπειρία, θα είναι 3.5-5GB λόγω λιγότερου aggressive memory compression. 4. Ο δίσκος σου έχει spikes, χωρίς το PC να κάνει τίποτα. Ή κατεβάζεις, κανένα Windows Update (λες να έτυχε να πέσουμε πάνω σε update με ένα screenshot, μία ώρα μετά το boot; ) ή απλά είναι το paging που δουλεύει στο παρασκήνιο, ακόμα και σε idle, προκειμένου να έχεις έτοιμη "free" RAM. Ό,τι σου είπα προηγουμένως. "Ο SSD κάνει το heavy lifting". Συνοψίζω. Η εικόνα αυτή δείχνει αυτό που λέμε. Ότι τα Windows έχουν bloat. Στην εικόνα σου, το PC παλεύει με memory compression και paging και CPU spikes χωρίς λόγο και αιτία.Ο δίσκος τραβάει τα ζόρια σε κανονική χρήση. Ευτυχώς που πλέον έχουμε SSD και το bottleneck είναι λιγότερο εμφανές. Δε σημαίνει ότι το PC δε ζορίζεται να κάνει απλές δουλειές. Το 4K media playback δε λέει και πολλά, αν η GPU είναι ικανή να το παίξει και να κάνει decode τα codecs των αρχείων που θες να παίξεις, είσαι μια χαρά. 36 minutes ago, Odyss3us said: ακομα και σε ενα τετοιο μηχανημα με μολις 2 Cores και 4 Threads το να καταφερεις να εχεις πχ. 3% αντι για 7% cpu utilization se idle mode δεν εχει καμια απολυτως διαφορα ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα, οταν κληθει να κανει ενα task ο επεξεργαστης δεν τον επηρεαζει αυτο το ~3-4% που ειναι δεσμευμενο, κι αυτο μπορει πανευκολα να το διαπιστωσει καποιος τρεχοντας το Cinebench που μπουκωνει κυριολεκτικα ολους τους πυρηνες στο πιο ακραιο σεναριο... Food for thought γιατί μου έχει τύχει. Δοκίμασε να το μετρήσεις σε idle για όλο το βράδυ (συνολική κατανάλωση). Πριν 3 χρόνια, είχα ένα Dell με i7-4500U και, αν το άφηνα ανοιχτό σε idle τη νύχτα, κυριολεκτικά, ξυπνούσα μερικές φορές γιατί το fan πήγαινε σαν τρελό επειδή τα Windows έκαναν κάτι στο background. Από όταν του έβαλα Linux (ακόμα και τα Ubuntu που ήταν bloated, δεν ξανακούστηκε και βελτιώθηκε η διάρκεια μπαταρίας του). Δε σου τα αναφέρω για τα Linux αυτά καθεαυτά, αλλά ήταν η μέρα με τη νύχτα, ειδικά στον τομέα των thermals. 39 minutes ago, Odyss3us said: στο παραδειγμα σου στο pc που αναφερεις παλι οριακα εισαι με τα tweaks ισως θα επρεπε να ορισεις fixed paging file στη Virtual Memory αν δεν το εχεις κανει ηδη... σε παρομοιες περιπτωσεις εχω δει διαφορα Το έχω κάνει και δεν έπιασε. Σκέψου, μόνο τώρα, το PC μου έχει 24.2GB committed memory. Στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να γεμίσει και το paging file (ναι, υπήρξαν και αυτές, παρά το γεγονός ότι του έβαλα 16GB paging file), μου "κρεμούσε" όλο το σύστημα. Κυριολεκτικά, έβλεπες κάτι τρελά, π.χ να μην πατιούνται κουμπιά στην taskbar, να μην ανοίγει το menu του ήχου, να προσπαθείς να πληκτρολογήσεις στην αναζήτηση (Start Menu) και να μην πατιούνται πλήκτρα κλπ. Οπότε το άφησα να το διαχειρίζονται τα Windows και δεν ξαναεμφανίστηκαν. 53 minutes ago, Odyss3us said: στο παραδειγμα σου στο pc που αναφερεις παλι οριακα εισαι με τα tweaks χρειαζεσαι δυνατοτερο μηχανημα για τη δουλεια που κανεις δεν σε σωζουν τα tweaks, ισως θα επρεπε να ορισεις fixed paging file στη Virtual Memory αν δεν το εχεις κανει ηδη... σε παρομοιες περιπτωσεις εχω δει διαφορα στα λαπτοπ γενικα το μεγαλυτερο καρκινωμα ειναι οι preinstalled εφαρμογες και τα αχρειαστα utilities των κατασκευαστων εχω ενα παρομοιο μηχανημα με i7-1255u αλλα με 24GB Dddr4 LP soldered ram και δεν καταλαβαινει τιποτα οτι κι αν του ριξω Συμφωνώ σε αυτό. Έχω ξηλώσει ό,τι Lenovo utility είχε πάνω. Αλλά, δυστυχώς, όταν δεν είναι στο χέρι σου, αλλά σου παρέχεται από την εταιρεία, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Απλά προσπαθείς να αφαιρέσεις ό,τι υπάρχει πάνω μπας και του δώσεις λίγο περιθώριο ακόμη. Μία συνάδελφος τρέχει ένα Lenovo που δεν έχω μπει να δω τι CPU έχει, αλλά από το σήμα της Intel που βλέπω πάνω, πρέπει να είναι τουλάχιστον 12ης γενιάς, με 16GB RAM και, κυριολεκτικά, το PC απογειώνεται στο idle, ακόμα κι όταν είναι μακριά από αυτό. Δεν ξέρω τι έχει εγκατεστημένο, αλλά κάνουμε την ίδια δουλειά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα