dhmm Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Καλησπέρα, Εδώ και κάποιες μέρες έκανα έναρξη μια ατομική επιχείρηση. Πήγα αγόρασα Office 365 και δεν μπορώ να βάλω το ΑΦΜ δεν δέχεται. Βάζω EL123... και λέει ότι υπάρχει θέμα απο μεριά μου "Κάτι δεν πήγε καλά από πλευράς σας. Προσπαθήστε ξανά αργότερα." Το έχει πάθει κανείς ; Τι μπορώ να κάνω ;; Ευχαριστώ
VasKag Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Μηπως δεν εχει φανει ακομα στο συστημα η εναρξη που εκανες? Δοκιμασε χωρις το EL. Μονο νουμερα, χωρις κενα Επεξ/σία 9 Ιουλίου από VasKag
Sherlock_7 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Μήπως πρέπει ο λογιστής σου να σου ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές;
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 9 hours ago, Sherlock_7 said: Μήπως πρέπει ο λογιστής σου να σου ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές; Αυτό! 9 hours ago, VasKag said: Δοκιμασε χωρις το EL. Μονο νουμερα, χωρις κενα Όλες οι ξένες επιχειρήσεις χρειάζονται το αναγνωριστικό χώρας (EL). Είναι η στάνταρ μορφή του VAT. «Σκέτο» περνάει μόνο σε Ελλάδα. Οπότε καλά το βάζει EL123-κ.λπ.
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Οι ενδοκοινοτικές (δλδ το αν είναι ανοιχτές ή όχι) δεν επηρεάζουν τον έλεγχο εγκυρότητας του ΑΦΜ. Και για να το επιβεβαιώσω (για πολλοστή φορά, αλλά ας είμαστε 10001% σίγουροι μην πει κανείς τπτ) έλεγξα ότι φυσικό πρόσωπο με ατομική επιχείρηση έχει status «ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» και κατόπιν πήγα στο https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation κι έδωσα τον ΑΦΜ προς έλεγχο. Όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, το αποτέλεσμα ήταν «Yes, valid VAT number». Διότι οι ανοιχτές ενδοκοινοτικές επιτρέπουν αγορές και λήψεις χωρίς χρέωση ΦΠΑ στο κ-μ προέλευσης διότι απλώς σημαίνουν πως ο συναλλασσόμενος έχει δυνατότητα αντίστροφης χρέωσης ΦΠΑ — ΔΕΝ υποδηλώνουν πως μόνον έτσι μπορεί κανείς να αγοράσει αγαθά ή να λάβει υπηρεσίες εντός ΕΕ· κάθε άλλο, φυσικά και μπορεί (αλίμονο, αυτό δα έλειπε!), απλώς επιβαρύνεται τον ΦΠΑ τού κ-μ όπου εδρεύει ο πωλητής/παρέχων. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Zazula
sdikr Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 3 hours ago, Zazula said: Οι ενδοκοινοτικές (δλδ το αν είναι ανοιχτές ή όχι) δεν επηρεάζουν τον έλεγχο εγκυρότητας του ΑΦΜ. Και για να το επιβεβαιώσω (για πολλοστή φορά, αλλά ας είμαστε 10001% σίγουροι μην πει κανείς τπτ) έλεγξα ότι φυσικό πρόσωπο με ατομική επιχείρηση έχει status «ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» και κατόπιν πήγα στο https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation κι έδωσα τον ΑΦΜ προς έλεγχο. Όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, το αποτέλεσμα ήταν «Yes, valid VAT number». Διότι οι ανοιχτές ενδοκοινοτικές επιτρέπουν αγορές και λήψεις χωρίς χρέωση ΦΠΑ στο κ-μ προέλευσης διότι απλώς σημαίνουν πως ο συναλλασσόμενος έχει δυνατότητα αντίστροφης χρέωσης ΦΠΑ — ΔΕΝ υποδηλώνουν πως μόνον έτσι μπορεί κανείς να αγοράσει αγαθά ή να λάβει υπηρεσίες εντός ΕΕ· κάθε άλλο, φυσικά και μπορεί (αλίμονο, αυτό δα έλειπε!), απλώς επιβαρύνεται τον ΦΠΑ τού κ-μ όπου εδρεύει ο πωλητής/παρέχων. Οταν αγοράζεις το απλό office 365 δεν σου ζητάει αφμ, όταν θέλεις το business με invoice είναι άλλο πράγμα
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, sdikr είπε Οταν αγοράζεις το απλό office 365 δεν σου ζητάει αφμ, όταν θέλεις το business με invoice είναι άλλο πράγμα Σαν τι «άλλο πράμα» είναι, δηλαδή; Απλώς κάνει έλεγχο εγκυρότητας του ΑΦΜ. Και ένας ελληνικός ΑΦΜ που αντιστοιχεί σε επιχείρηση και ΔΕΝ ασκεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές, μια χαρά περνάει με επιτυχία τον έλεγχο εγκυρότητας. Και, σε κάθε περίπτωση, μία ελληνική επιχείρηση μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα και υπηρεσίες από άλλα κράτη-μέλη ΕΕ χωρίς περιορισμό — το εάν η τιμολόγηση θα περιλαμβάνει τον ΦΠΑ τού εν λόγω κ-μ ή όχι είναι εντελώς διακριτό ζήτημα σε σύγκριση με την ίδια την ύπαρξη δυνατότητας αγοράς per se. Οπότε;
dhmm Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου Παιδιά έβγαλε αυτό εδώ : No, invalid VAT number for cross border transactions within the EU (please refer to FAQ, questions 7, 11, 12, 13 and 20 for more information). Ενώ ο λογιστής είπε ότι μπορώ. Το ψάχνω να δω 1
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, dhmm είπε Παιδιά έβγαλε αυτό εδώ : No, invalid VAT number for cross border transactions within the EU (please refer to FAQ, questions 7, 11, 12, 13 and 20 for more information). Ενώ ο λογιστής είπε ότι μπορώ. Το ψάχνω να δω Αυτό το βγάζει σε φυσικά πρόσωπα χωρίς ενεργή έναρξη επιχείρησης. ΥΓ @dhmm έτσι μου 'ρχεται να σου πω στείλε ΠΜ τον ΑΦΜ να το κοιτάξω, μ' έχει φάει η περιέργεια.
Pintsie Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Τσέκαρε και την επωνυμία σου! πχ, εγώ κάνω αγορές κτλ από εξωτερικό εδώ και ένα χρόνο με το αφμ μου κανονικά και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έβαλα τις προάλλες διαφήμιση στο Τικ τοκ και μου έλεγε ότι δεν ισχύει το αφμ μου κτλ. Εν τέλει εγώ στην επωνυμία έβαζα τον Διακριτικό τίτλο μου: Bloomique (που αυτό βάζω στο εξωτερικό για να μην μπλέκω και δεν έχω κανένα πρόβλημα), μου έβγαζε πρόβλημα. Έβαζα την επωνυμία μου: Κοτσώνη Ιωάννα. Πάλι τίποτα. Έβαζα μετά "Κοτσώνη Ιωάννα/Bloomique" πάαααλι τίποτα. και μπήκα στο VIES και βρήκα πώς με έχουν γραμμένη ακριβώς και έβαλα αυτό και το πήρε ΑΜΕΣΩΣ! Ήταν ΚΟΤΣΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ || BLOOMIQUE . Αυτό γινόταν επί 2 μέρες τώρα......... για να μπορέσω να πάρω το τιμολόγιο
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Pintsie είπε Τσέκαρε και την επωνυμία σου! πχ, εγώ κάνω αγορές κτλ από εξωτερικό εδώ και ένα χρόνο με το αφμ μου κανονικά και δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έβαλα τις προάλλες διαφήμιση στο Τικ τοκ και μου έλεγε ότι δεν ισχύει το αφμ μου κτλ. Εν τέλει εγώ στην επωνυμία έβαζα τον Διακριτικό τίτλο μου: Bloomique (που αυτό βάζω στο εξωτερικό για να μην μπλέκω και δεν έχω κανένα πρόβλημα), μου έβγαζε πρόβλημα. Έβαζα την επωνυμία μου: Κοτσώνη Ιωάννα. Πάλι τίποτα. Έβαζα μετά "Κοτσώνη Ιωάννα/Bloomique" πάαααλι τίποτα. και μπήκα στο VIES και βρήκα πώς με έχουν γραμμένη ακριβώς και έβαλα αυτό και το πήρε ΑΜΕΣΩΣ! Ήταν ΚΟΤΣΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ || BLOOMIQUE . Αυτό γινόταν επί 2 μέρες τώρα......... για να μπορέσω να πάρω το τιμολόγιο Στη φάση που βρίσκεται τώρα δεν μπορεί να συγκρίνει επωνυμία διότι το μήνυμα που του βγάζει φέρνει μόνον το EL, τον ΑΦΜ και την ημερομηνία — δεν υπάρχει συνδεδεμένο όνομα κλπ.
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Μόλις τώρα, Pintsie είπε ααα οκ. Χαζή ερώτηση. Μήπως δεν θέλει ΑΦΜ αλλά ΓΕΜΗ? Όχι, δεν θέλει Αριθμό ΓΕΜΗ. Επίσης, πλήθος ατομικές επιχειρήσεις δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ, κι επομένως στερούνται εντελώς τέτοιου αριθμού — ενώ κατά τα λοιπά μπορούν να διενεργούν αγορές & λήψεις από ΕΕ.
Pintsie Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, Zazula είπε Όχι, δεν θέλει Αριθμό ΓΕΜΗ. Επίσης, πλήθος ατομικές επιχειρήσεις δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ, κι επομένως στερούνται εντελώς τέτοιου αριθμού — ενώ κατά τα λοιπά μπορούν να διενεργούν αγορές & λήψεις από ΕΕ. α, ούτε που το ήξερα αυτό! Γιατί και αυτό πχ το βάζω παντού σαν αριθμό όπου έχει να κάνει με συνδρομές/πληρωμές. Μόνο στις αγορές δεν μου το έχουν ζητήσει.
Zazula Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Pintsie είπε α, ούτε που το ήξερα αυτό! Γιατί και αυτό πχ το βάζω παντού σαν αριθμό όπου έχει να κάνει με συνδρομές/πληρωμές. Μόνο στις αγορές δεν μου το έχουν ζητήσει. Εσύ ορθώς πράττεις και τον αναγράφεις παντού, αφού ασκείς εμπορική δραστηριότητα. Ένας δικηγόρος (κλασική περίπτωση χωρίς αριθμό ΓΕΜΗ) αναγράφει τον αριθμό τού ΔικΣυλ όπου ανήκει. Ένας λογιστής επίσης δεν υπέχει υποχρέωσης εγγραφής στο ΓΕΜΗ, αναγράφει τον αριθμό ΟΕΕ που έχει. Άλλοι πάλι επαγγελματίες με μη εμπορική δραστηριότητα δεν έχουν καν κάποιον αντίστοιχο αριθμό να αναφέρουν, οπότε δεν γράφουν τίποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα