sdikr Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου On 10/07/2025 at 12:21, Zazula said: Σαν τι «άλλο πράμα» είναι, δηλαδή; Απλώς κάνει έλεγχο εγκυρότητας του ΑΦΜ. Και ένας ελληνικός ΑΦΜ που αντιστοιχεί σε επιχείρηση και ΔΕΝ ασκεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές, μια χαρά περνάει με επιτυχία τον έλεγχο εγκυρότητας. Και, σε κάθε περίπτωση, μία ελληνική επιχείρηση μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα και υπηρεσίες από άλλα κράτη-μέλη ΕΕ χωρίς περιορισμό — το εάν η τιμολόγηση θα περιλαμβάνει τον ΦΠΑ τού εν λόγω κ-μ ή όχι είναι εντελώς διακριτό ζήτημα σε σύγκριση με την ίδια την ύπαρξη δυνατότητας αγοράς per se. Οπότε; Επαναλαμβάνω, άλλο πράγμα το invoice, άλλο το Home 365 On 10/07/2025 at 12:48, dhmm said: Παιδιά έβγαλε αυτό εδώ : No, invalid VAT number for cross border transactions within the EU (please refer to FAQ, questions 7, 11, 12, 13 and 20 for more information). Ενώ ο λογιστής είπε ότι μπορώ. Το ψάχνω να δω Πάνε εδώ και τσέκαρε αν είναι ενεργό https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation
Zazula Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, sdikr είπε Επαναλαμβάνω, άλλο πράγμα το invoice, άλλο το Home 365 Πάνε εδώ και τσέκαρε αν είναι ενεργό https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation Γυρνάμε γύρω απ' την ουρά μας. Το λινκ στο VIES του το έδωσα πρώτος εγώ, επειδή ακριβώς εκεί εγώ περνώ κανονικά τον έλεγχο εγκυρότητας σε ΑΦΜ ατομικών ΧΩΡΙΣ ανοιχτές ενδοκοινοτικές. Αυτός δεν τον περνάει (κι άρα εύλογα κολλάει η τιμολόγηση από MS), οπότε κάτι άλλο πρέπει να είναι το πρόβλημα στην περίπτωσή του.
sdikr Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 8 minutes ago, Zazula said: Γυρνάμε γύρω απ' την ουρά μας. Το λινκ στο VIES του το έδωσα πρώτος εγώ, επειδή ακριβώς εκεί εγώ περνώ κανονικά τον έλεγχο εγκυρότητας σε ΑΦΜ ατομικών ΧΩΡΙΣ ανοιχτές ενδοκοινοτικές. Αυτός δεν τον περνάει (κι άρα εύλογα κολλάει η τιμολόγηση από MS), οπότε κάτι άλλο πρέπει να είναι το πρόβλημα στην περίπτωσή του. Μα λέει οτι δεν είναι ανοιχτός για ενδοκοινοτικές συναλλαγές, η τιμολόγηση με φπα της ms γίνεται σε όσους τις έχουν ανοιχτές, στα ατομικά δεν κάνει τιμολόγηση με φπα και κόβει απλή απόδειξη. Το πρόβλημα του λοιπόν είναι πως ακόμα δεν έχει ενημερωθεί η βάση του vies που απο εκεί τσεκάρει η Ms αν μπορεί κάποιος να κόψει τιμολόγιο και για αυτό δεν προχωράει η υπόθεση απο την σελίδα της Ms. Σαν λύση μπορεί να ζητήσει να αγοράσει business πακέτο απο κάποιο ελληνικό κατάστημα πληροφορικής που θα μπορούν να του κόψουν τιμολόγιο ή περιμένει την ενημέρωση του vies
dhmm Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου Λύθηκε το θέμα παιδιά. Ενδοκοινοτικές δεν ήταν ανοιχτές. Τώρα είνα ΟΚ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα