Crash24 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, το νέο Galaxy Z Fold7 μόλις ανακοινώθηκε, αποτελώντας το λεπτότερο και ελαφρύτερο Fold που έχει κυκλοφορήσει η Samsung μέχρι σήμερα, με πολύ καλύτερη βασική κάμερα. Σε ότι αφορά το πάχος, το οποίο και είναι και το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει άμεσα, είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός συμβατικού smartphone. Συγκεκριμένα, το Z Fold7 έχει πάχος μόλις 8,9 mm όταν είναι διπλωμένο και 4,2 mm ανοιχτό, παρουσιάζοντας μείωση 26% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Z Fold6, με τη Samsung να απαντά στον ανταγωνισμό. Η κατασκευή του περιλαμβάνει μεντεσέ (hinge) με βάση από τιτάνιο και γυαλί ultra-thin 50% παχύτερο, με νέα υλικά συγκόλλησης που ενισχύουν την ανθεκτικότητα ενώ παραμένει το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP48 για εμβύθιση σε γλυκό νερό, σε βάθος έως 1,5 m και για έως 30 λεπτά. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η μείωση στο βάρος της συσκευής το οποίο φτάνει πλέον τα 215 γραμμάρια, 24 γραμμάρια δηλαδή λιγότερο από το Z Fold6, προσφέροντας στο σύνολο πιο άνετο κράτημα στον χρήστη. Οι αλλαγές στις διαστάσεις πάντως έχουν και το τίμημά τους αφού λόγω του λεπτού σχεδιασμού, το Z Fold7 δεν υποστηρίζει το S-Pen, αν και όπως αναφέρεται, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για τα επόμενα μοντέλα. Όσον αφορά τις οθόνες, η εξωτερική οθόνη έχει μεγαλώσει στις 6,5 ίντσες με βελτιωμένο λόγο διαστάσεων 21:9, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία πληκτρολόγησης με 19% καλύτερη ακρίβεια. Η εσωτερική οθόνη φτάνει πλέον τις 8,0 ίντσες (από τις 7,6), αποτελώντας τη μεγαλύτερη οθόνη σε συσκευή Fold μέχρι σήμερα, με τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X που προσφέρει περισσότερες πληροφορίες με μία ματιά. Στον τομέα της φωτογραφίας, το Z Fold7 δανείζεται τον αισθητήρα 200 MP του Galaxy S25 Ultra που παρέχει τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες και 44% πιο φωτεινές λήψεις συγκριτικά με το Z Fold6, αποτελώντας άλλη μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την προηγούγμενη γενι'α. Συμπληρώνεται από τηλεφακό 10MP με οπτικό zoom 3x και υπερευρυγώνιο φακό 12MP με λειτουργία Macro, που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συσκευή Fold. Η εσωτερική κάμερα 10 MP είναι 25% πιο ευρεία και 2,5 φορές πιο ευκρινής από την προηγούμενη γενιά, ιδανική για ομαδικές selfie, ενώ τοποθετείται σε οπή και όχι κάτω από την οθόνη λόγω των γνωστών θεμάτων ποιότητας. Όπως αναφέρει η Samsung, η συσκευή ενσωματώνει το Next Gen Pro Visual Engine για εντυπωσιακά νυχτερινά βίντεο με μειωμένο θόρυβο και τεχνολογία 10-bit HDR. Επιπλέον, προσφέρει τη νέα γενιά των λειτουργιών Photo Assist και Object Eraser για την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων ή ατόμων από φωτογραφίες, καθώς και Audio Eraser για την απομάκρυνση ενοχλητικών ήχων από βίντεο με ένα μόνο πάτημα. Στην καρδιά του Z Fold7 βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 8 Elite for Galaxy, ειδικά προσαρμοσμένος για ισχυρή απόδοση με αποδοτική μπαταρία 4400 mAh που παρά το λεπτό σχεδιασμό, έχει ίδια χωρητικότητα με το Z Fold6. Η συσκευή είναι η πρώτη της Samsung με OneUI 8 (βασισμένο στο Android 16) που είναι σχεδιασμένο για εύκολη αποδοχή AI agents και αλληλεπίδραση με προηγμένη πολυτροπική τεχνητή νοημοσύνη, ενώ παραμένει η υποστήριξη 7 χρόνια μεγάλων ενημερώσεων του Android. Λόγω και της μεγάλης οθόνης, το OneUI 8 φέρνει βελτιστοποιημένο UX με έμφαστη στην παραγωγικότητα και το multitasking. Αναμενόμενα η τεχνητή νοημοσύνη και το Galaxy AI αποτελεί κεντρικό στοιχείο της συσκευής, με το Gemini να είναι βελτιστοποιημένο για τη μεγάλη οθόνη, ενώ παρέχεται και η λειτουργία Circle to Search κατά τη διάρκεια παιχνιδιών όπου ο χρήστης μπορεί να κυκλώσει κάποιο στοιχείο και να λάβει βοήθεια για το πως να ξεπεράσει το εμπόδιο. Το Gemini Live επιτρέπει την κοινή χρήση οθόνης για άμεση βοήθεια με φυσική γλώσσα με υποστήριξη ελληνικών, ενώ μέσω της κάμερας οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για οτιδήποτε βλέπουν αλλά και να λάβουν σχόλια σχετικά με το ντύσιμό τους ανάλογα με τον καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν χρεώσεις στις cloud υπηρεσίες του Galaxy AI, ενώ δεν αλλάζει η κατάσταση με την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Το Galaxy Z Fold7 θα κυκλοφορήσει από τις 25 Ιουλίου σε τρία χρώματα: Blue Shadow, Silver Shadow και Jetblack. Η τιμή του διαμορφώνεται από τα €2199, αυξημένη κατά 100 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο για την έκδοση με 256GB αποθηκευτικό χώρο και 12GB RAM ενώ η έκδοση με 1TB και 16GB RAM έχει κόστος €2449. Κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου ενώ κατά την πάγια τακτική της Samsung όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία αποκτούν την έκδοση με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
MetroStar Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Σιγά που το κάνει να μοιάζει παρωχημένο. Μικροβελτιώσεις σε όλους τους τομείς και τίποτα παραπάνω. Όπως είναι και όλη η αγορά των smartphones εδώ και πολλά χρόνια. 12 2 1
pontios Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ευχαριστώ Samsung. Θα πάρω μεταχειρισμένο το 6 μόλις πάει στον πάτο, που θα έχει και pen support. Και πάμε για το 8, εάν το φτιάξουν. Άκου 2200 ρε φίλε. Και σε 6 μήνες θα πουλιέται 1200. 11 1
Huruduru Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, dikasths είπε Καλή φάση που φτάσαμε να κάνει 2200 ένα κινητό. Ο νόμος της αγοράς, όσο ο κόσμος πληρώνει αυτοί θα ανεβάζουν τις τιμές. 3
OmeletaMAN Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Μου βγάζεις υβριδικό tablet και δεν υποστηρίζεις SPEN? Μάλλον ψάχνουν τρόπους να απολυθούν. 5
oldnew Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 17 minutes ago, Huruduru said: Ο νόμος της αγοράς, όσο ο κόσμος πληρώνει αυτοί θα ανεβάζουν τις τιμές. Ποιός νόμος της αγοράς, εδω μας τα έχουν πριξει οτι τα fold δεν πουλάνε τίποτα, και μετα 3 μηνες έχουν την τιμή ενός απλού iphone, και παλι δεν πουλάνε. Στα του θέματος, υπάρχει πολυ μεγαλύτερη βελτίωση του φετινού fold απο τα προηγούμενα. Πχ αν συγκρίνετε fold 5, 6 ψάχνετε με το μικροσκόπιο ποιες ειναι οι διαφορές. Ακομα και εγω που ασχολούμαι, και εχω και το 5, πραγματικά δεν θυμάμαι ποιες διαφορες έχει το 6, πλην της ελάχιστης μείωσης του πάχους. Αντίθετα φέτος υπάρχει : -Μεγάλωμα της "μικρης" οθόνης που ηταν λαϊκή απαίτηση.. Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει καθώς 95% χρησιμοποιώ τη μεγαλύτερη έτσι και αλλιώς σε βαθμό που μπορεί και να προτιμώ η μικρή να είναι τόσο στενή, αφου μια χαρα με βολεύει για την ελάχιστη χρήση που κάνω σε αυτή, ενω έχεις και ενα πολύ μικρό κινητό οταν είναι διπλωμένο, κατι που τωρα δεν ισχύει. Αλλά αποτελώ μειοψηφία. -Μείωση δραστικά του πάχους σε επίπεδο κινεζικων - Μεγάλη βελτίωση της κάμερας (που επίσης μας τα είχαν πριξει "αν δεν φτιάξουν την κάμερα δεν παίρνω ποτέ", κατσε να δούμε τώρα που τη φτιάξαν αν θα πάρεις - αμφιβαλω. Αυτο το " με αποδοτική μπαταρία 4400 mAh" ομως ειναι ταφόπλακα για ολα τα συν. Ουσιαστικά υπάρχει ώστε του χρόνου να ψάχνεις για το επόμενο. Και δεν αμφιβάλλω οτι θα έχει καλή αυτονομία. Στο 5 ανέφερα κατι ρεκόρ 10 ωρών οθόνης σε light χρήση και αμφιβάλλω αν με πίστευε κανένας. Πάντα έλεγα όμως αν αλλάξει με τα update, θα ξανα γράψω, και όντως με το android 15 απο 10 ώρες πηγε κοντά στις.... 5. Το οποίο δεν είναι τυχαίο. Τα ιδια χάλια θα πάθει και οποίος πάρει το 7. Στα μάτια μου το fold της honor με 5800 μπαταρία νέας τεχνολογίας και εξίσου λεπτό φαντάζει καλύτερο. Λογω αυτονομίας και μόνο. 4 1
qwerty99 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αρχές Αυγούστου θα έχει πέσει στα 1600 ευρώ, και τον Σεπτέμβριο στα 1300 ευρώ, όπως ακριβώς έγινε και με το Z Fold 6 Επεξ/σία 9 Ιουλίου από qwerty99
Georgios Pappas Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγώ δεν το αγοράζω άμα κάνει κάτω απο 5000 ευρώ! Θέλω το κινητό μου να κοστίζει παραπάνω απο μεταχειρισμένο αμάξι! Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Georgios Pappas 2 3
oldnew Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, qwerty99 said: Αρχές Αυγούστου θα έχει πέσει στα 1600 ευρώ, και τον Σεπτέμβριο στα 1300 ευρώ, όπως ακριβώς έγινε και με το Z Fold 6 Εξαρτάται απο τη ζήτηση, και απο που αγοράζεις φυσικά. Σε κανα σκρουτζομαγαζο, το χειρότερο, που κανες ταμα να παραλάβεις (όπως έκανα και εγώ οταν πήρα το 5 δηλαδή), μπορει. Στα φυσικά μαγαζιά αποκλείεται, δεδομένου ότι ξεκινά ποιο ψηλά απο ποτέ. Επίσης δεν πέφτουν κάθε χρόνο με τον ίδιο ρυθμό. Πχ το 5 είχε ξεκινήσει 2200 (το 512 πάντα) και σε 3 μηνες το βρήκα bestPrice (στο ποιο επίφοβο - έκλεισε στη συνέχεια) eshop 1240. Αυτο δεν ξανα έγινε στο 6. 1350 κανει το 512, 1 χρονο μετα σχεδον.. Το 5 είχε πέσει τόσο απότομα μάλλον γιατι δεν πούλαγε καθώς εμφανισιακά ηταν 99.9% ιδιο με το 4. Το 7 που έχει τις μακράν μεγαλύτερες βελτιώσεις ever, αμα πεσει εύκολα να μου τρυπησετε τη μύτη. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από oldnew 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 2200 για να το δεις μετά πώς κάνει τραμπάλα όταν το αφήσεις σε επίπεδη επιφάνεια κλειστό… 😛 Πάτε στο 3:31 Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης! 😂 1 1 1 5
magiaros Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, kekos123 said: Δεν υποστηριζει γραφη με SPEN ? αυτό κάνει το z fold 4 που έχω αρκετά πιο χρήσιμο απο το z fold 7 όλα τα pdf απο το tab s9 ultra πανε εκει και έχω προσβαση για σημειωσεις κτλ πάμε παρακάτω στο z fold 8 θα υποστηρίζεται στυλός (hopefully ) αυτογκόλ ήταν αυτό Επεξ/σία 9 Ιουλίου από magiaros 1
oldnew Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 minutes ago, magiaros said: αυτό κάνει το z fold 4 που έχω αρκετά πιο χρήσιμο απο το z fold 7 όλα τα pdf απο το tab s9 ultra πανε εκει και έχω προσβαση για σημειωσεις κτλ πάμε παρακάτω στο z fold 8 θα υποστηρίζεται στυλός (hopefully ) αυτογκόλ ήταν αυτό Δε χρησιμοποιούν όλοι το pen. Πχ έχω το έχω και κάθεται. Στσ ρεβιου ειχα δει ότι θα βγει άλλο πενάκι, με μπαταρία και θα δουλεύει στο 7 πάντως. Θα μάθουμε στην πορεία αν ισχύσει φαντάζομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα