vlavhs Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/324904-σετ-macbook-m2-mdn-ipad-10gen-blue-btf Κάπου 130 ευρώ πιο φθηνό σαν combo σε σχέση με τιμές Σκρουτζ συν δώρα την εξής τσάντα μεταφοράς https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/laptop-cases/298658-τσαντα-νβ-xddesign-sleeve-14-black?/ProductDisplay?partNumber=298658 Apple επέκταση εγγύηση 2 χρόνια Τα antivirus της φωτογραφίας Και μια δήθεν έκπτωση 20% για επόμενη αγορά σε επιλεγμένα είδη γραφείου. Επίσης αν το βάλεις στο καλάθι βάζει και αυτό σαν δώρο https://www.kotsovolos.gr/computing/peripherals/usb-hubs-and-cables/230396-null πως σας φαίνεται σαν combo/τιμή αξίζει; Προσωπικά ενδιαφέρομαι να αγοράσω είτε ταμπλέτ είτε MacBook για οργάνωση συνταγών. Είμαι ζαχαροπλάστης και έχω πολύ μεγάλο υλικό. Χρησιμοποιώ iPhone. Επίσης ξέρει κάποιος με ασφάλεια αν σε πιθανή αγορά με τιμολόγιο ισχύει η επέκταση εγγύησης; Επεξ/σία 9 Ιουλίου από vlavhs 1
Axelq Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αρχικά σαν προσφορά δε νομίζω να αξίζει καθώς δίνουν 2 παλαιότερες συσκευές (2022) με όχι τόσο μεγάλη έκπτωση. Το κυρίως θέμα είναι όμως είναι τι χρήση θα το κάνεις και κατά πόσο θα σε βολέψει ένα MacBook εφόσον χρειάζεσαι κατά κύριο λόγο οργάνωση συνταγών. Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα iPad 11 (2025) και θα έπαιρνα και μια βάση δαπέδου όπως η παρακάτω για να φέρω στο ύψος μου. Ίσως να έπαιρνα και μια γραφίδα αν έχεις λερωμένα τα χέρια σου, υπάρχει μια φθηνή της ESR στα 25€ που θα σου κάνει τη δουλειά που θες. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Axelq
vlavhs Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Axelq είπε Αρχικά σαν προσφορά δε νομίζω να αξίζει καθώς δίνουν 2 παλαιότερες συσκευές (2022) με όχι τόσο μεγάλη έκπτωση. Το κυρίως θέμα είναι όμως είναι τι χρήση θα το κάνεις και κατά πόσο θα σε βολέψει ένα MacBook εφόσον χρειάζεσαι κατά κύριο λόγο οργάνωση συνταγών. Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα iPad 11 (2025) και θα έπαιρνα και μια βάση δαπέδου όπως η παρακάτω για να φέρω στο ύψος μου. Ίσως να έπαιρνα και μια γραφίδα αν έχεις λερωμένα τα χέρια σου, υπάρχει μια φθηνή της ESR στα 25€ που θα σου κάνει τη δουλειά που θες. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου καταρχήν. Και εγώ αμφιταλαντεύομαι αν αξίζει η συγκεκριμένη προσφορά. MacBook δεν είχα στο πρόγραμμα καν να ψάξω για αγορά απλά έπεσα πάνω στη προσφορά αυτή και το σκέφτηκα. Αν και αυτή τη στιγμή το μόνο notebook σπίτι είναι ένα 5ετιας της huawei το d2. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κυρίως ήθελα ένα tablet ώστε να μπορώ να ανατρέχω εύκολα στις συνταγές μου,να βλέπω κάποια σεμινάρια κλπ. Δεν τίθεται θέμα να δουλεύω με λερωμένα χέρια καθώς δεν εκτελώ εγώ τις συνταγές. περισσότερο στο iPad 7 mini έτεινα απο προσωπική έρευνα στο πως μου φάνηκε βολικό για μεταφορά,χρήση με ένα χέρι κλπ. Απλά με ξενέρωνε που σε συσκευή αρκετά ακριβή έχουμε ακόμα 60 hz οθόνη μη oled κλπ
Axelq Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Το iPad 7 mini είναι προφανώς μεγαλύτερο από κινητό αλλά όχι τόσο ώστε να τα βλέπεις όλα αν δεν το κρατάς κοντά σου, στα χρήματα του δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Και το iPad 11 είναι μεν 60 Hz αλλά κοστίζει 419€ (340€ χωρίς ΦΠΑ) για αυτό πιστεύω πως θα σε βολέψει περισσότερο αν είναι να διαβάζεις τις συνταγές.
vlavhs Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Axelq είπε Το iPad 7 mini είναι προφανώς μεγαλύτερο από κινητό αλλά όχι τόσο ώστε να τα βλέπεις όλα αν δεν το κρατάς κοντά σου, στα χρήματα του δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Και το iPad 11 είναι μεν 60 Hz αλλά κοστίζει 419€ (340€ χωρίς ΦΠΑ) για αυτό πιστεύω πως θα σε βολέψει περισσότερο αν είναι να διαβάζεις τις συνταγές. Αν και έχουμε φύγει εκτός θέματος (εξαιτίας μου) πιστεύεις ότι τα 4 gb του iPad 11 είναι future proof? Εκεί μου μπαίνουν δεύτερες σκέψεις μονάχα και επειδή πιθανόν να ήθελα να έχω την απλα του 256 gb φτάνοντας να κάνει 550 μου μπαίνουν σκέψεις για το mini ή το air αν πήγαινα σε μεγαλύτερη οθόνη.
vlavhs Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 57 λεπτά πριν, elias.kaz είπε Αν δεν κάνω λάθος το ipad 11 έχει 6gb ram Όχι φίλε μου το απλό έχει 4
elias.kaz Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Αναγράφει λάθος στο Σκρουτζ..google it. Το διαπίστωσα και εγώ πρόσφατα. 1
Axelq Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Το iPad 11 έχει 6GB RAM, ξεκινάει με 128GB σκληρό και σε περίπτωση που χρειάζεσαι παραπάνω χώρο υπάρχει το Google Drive για να βλέπεις τα αρχεία σου από παντού. Η συζήτηση ξεκίνησε ψάχνοντας tablet για να συνταγές και σεμινάρια, στα οποία σε υπερκαλύπτει το παραπάνω. Τώρα προφανώς υπάρχει και το Air αλλά δε βλέπω τον λόγω καθώς ο Μ3 που έχει θα είχε νόημα να το πάρει κάποιος που θα έκανε επεξεργασία βίντεο κλπ. Στην τελική όμως εσύ θα το χρησιμοποιείς οπότε ότι νομίζεις, όσον αφορά την εγγύηση με τιμολόγιο. 1
@topos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγώ δεν έχω καταλάβει με το τι εννοείς "συνταγές"? Είναι κάτι σαν ebook?Είναι κάτι σαν σημειωματάριο? Θέλω να πω, πως μου φαινετε πολύ απλή διεργασία(εκτός και εάν εγώ έχω καταλάβει λάθος).Και που 120hz,αρκετή ραμ κοκ δεν νομίζω να κάνανε κάποια διαφορά. Πιθανότατα δλδη να ήσουν μια χαρά και με κάποιο Samsung tab a9 η a9+ (διαφορά μόνο στο μέγεθος της οθόνης 8,7 και 11 -θαρρω-) και επιπλέον έχουν υποδοχή micro SD οπότε θα μπορούσες να είχες και 2tb αρχεία εάν ήθελες. Τα βρίσκεις ανάλογα με την έκδοση, την ram, το 4g στα 100-200 ευρώ. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από @topos
vlavhs Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2 ώρες πριν, elias.kaz είπε Αναγράφει λάθος στο Σκρουτζ..google it. Το διαπίστωσα και εγώ πρόσφατα. 7 λεπτά πριν, Axelq είπε Το iPad 11 έχει 6GB RAM, ξεκινάει με 128GB σκληρό και σε περίπτωση που χρειάζεσαι παραπάνω χώρο υπάρχει το Google Drive για να βλέπεις τα αρχεία σου από παντού. Η συζήτηση ξεκίνησε ψάχνοντας tablet για να συνταγές και σεμινάρια, στα οποία σε υπερκαλύπτει το παραπάνω. Τώρα προφανώς υπάρχει και το Air αλλά δε βλέπω τον λόγω καθώς ο Μ3 που έχει θα είχε νόημα να το πάρει κάποιος που θα έκανε επεξεργασία βίντεο κλπ. Στην τελική όμως εσύ θα το χρησιμοποιείς οπότε ότι νομίζεις, όσον αφορά την εγγύηση με τιμολόγιο. Παιδιά έχετε δίκιο το είδα μόνο στο Σκρουτζ και επειδή είναι πολύ δημοφιλές προϊόν δεν σκέφτηκα την πιθανότητα λάθους καν. για την εγγύηση σε σχέση με το τιμολόγιο το ρώταγα μόνο σε σχέση με τη προσφορά που δίνει επιπλέον δύο χρόνια εγγύηση κατά πόσο ισχύει. Σας ευχαριστώ πολύ για τη παρατήρηση με τη ραμ και τους δύο! 7 λεπτά πριν, @topos είπε Εγώ δεν έχω καταλάβει με το τι εννοείς "συνταγές"? Είναι κάτι σαν ebook?Είναι κάτι σαν σημειωματάριο? Θέλω να πω, πως μου φαινετε πολύ απλή διεργασία(εκτός και εάν εγώ έχω καταλάβει λάθος).Και που 120hz,αρκετή ραμ κοκ δεν νομίζω να κάνανε κάποια διαφορά. Πιθανότατα δλδη να ήσουν μια χαρά και με κάποιο Samsung tab a9 η a9+ (διαφορά μόνο στο μέγεθος της οθόνης 8,7 και 11 -θαρρω-) και επιπλέον έχουν υποδοχή micro SD οπότε θα μπορούσες να είχες και 2tb αρχεία εάν ήθελες. Τώρα όσο αφορά το MacBook.Δεν θεωρώ ότι είναι προσφορά όταν υπάρχει το m4 air με 16gb(αυτό είναι το σημαντικότερο για να έχει διάρκεια ζωής για γενική χρήση -ισως μόνο για διάβασμα συνταγών όντως να μην παίζει ρολο-) στα ~1150 ευρω. Ναι συγνώμη δεν το εξήγησα επαρκώς. Είναι ένας μεγάλος όγκος αρχείων που αποτελείται από ebooks,pdfs από σεμινάρια με συνταγολόγια,αγορασμένα σεμιναριακά βίντεο,φωτογραφίες κλπ κλπ Και μου φαίνεται πιο κυριλέ να το πω έτσι να το χρησιμοποιώ σαν εργαλείο δουλειάς παρά να ανατρέχω στο κινητό. Προτιμώ να πάω σε iPad για το λόγο ότι χρησιμοποιώ και iPhone 16 pro max οπότε θα βόλευε το synergy μεταξύ τους airdrop,iCloud klp εντάξει τα 120 hz κλπ προφανώς είναι overkill για αυτό που αναφέρω σαν main χρήση απλά κάπου φοβάμαι μην μου κακοφανεί η οθόνη σε σχέση με του iPhone. Την ραμ την έβαλα σαν παράγοντα πιο πολύ για το future proof της υπόθεσης καθώς γενικά δεν αλλάζω συχνά συσκευές. 1
KonstasK Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Καλησπέρα, έχω το ipad mini 7 και είναι "εργαλείο" δουλειάς πραγματικά, αν και το άνοιγμα pdf αρχείο φαίνεται απλό η διαφορά που είδα με το ipad mini 7 σε σχέση με το galaxy Tab s6 lite είναι μέρα με την νύχτα βολικό και γρήγορη απόκριση. 1
vlavhs Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου Φίλε μου σου στέλνω προσωπικό μήνυμα αν δεν σε πειράζει για μερικές απορίες για να μην το βγάλω κι άλλο off topic το θέμα.
angmar Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Να σημειώσουμε πως το entry level M2 είναι το χειρότερο της σειράς ως τώρα καθότι τα έκαναν σκατά με το δίσκο https://www.theverge.com/23220299/apple-macbook-air-m2-slow-ssd-read-write-speeds-testing-benchmark, σε σημείο που το Μ1 είναι πολύ ταχύτερο σε reads/writes. Για όσους δε θέλουν iPad ντε και καλα, καλύτερα προτιμήστε το Μ4 με 970€ https://www.amazon.it/Apple-Portatile-MacBook-chip-archiviazione/dp/B0DZDF1BKR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα