Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, stelios_2809 said:

Για κάποιον που κερδίζει υπαρχει και κάποιος άλλος που χάνει.

δεν ισχυει....ή εστω δεν ισχυει αν απλα αγοραζεις μετοχες...απο την αλλη αν παιζεις με options και shortarisma...εκει ναι,
its complicated

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 hours ago, oldnew said:

Δυστυχως δεν έχω συνδρομή στο Claude code οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Εχω διαβασει καλα λόγια όπως και για το Grok Pro. Βασικά είναι θέμα ημερών να βγει το επόμενο Grok που πολλοί γράφουνε οτι στο θέμα κώδικα θα κάνει τα υπόλοιπα να φαινονται παιχνιδακια. 

Το Gemini Canvas, το βρίσκω καταπληκτικο. Οτι ποιο εντυπώσιακο εχω δει ποτέ μου. Κάπου έχω απαντήσει και σε άλλο thread και έχω ανεβάσει φωτο απο μια εφαρμογή που έφτιαξα για διαχείριση οικοδομής, κοινόχρηστα κλπ. Αν ψάξεις θα το βρεις. 

Έχει θέματα, δεν είναι ολα τέλεια. Αλλά κανείς παπάδες. Χωρίς να ξέρεις γραμμή κώδικα φτιάχνεις σοβαρότατες εφαρμογές. Απλα η επικοινωνία με τη μηχανή, είναι απο μόνη της κατι που θα έπρεπε να διδάσκεται. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την κάνει να καταλάβει τι θες να φτιάξεις.

Εγω εχω καταλήξει στο εξής : Ούτε φωτο, ουτε excel, ολα αυτα ειναι βοηθητικά. Το βασικό είναι το κείμενό. Πες ότι έχεις εναν τυφλό και πρέπει να του εξηγείς με κείμενο τι θες. Οσο ποιο πολλές λεπτομέρειες τοσο το καλύτερο. Δεν υπάρχουν αυτονόητα, ακομα και απλα πράγματα πρέπει να τα περιγράφεις. Δεν έχω γράψει γραμμή κώδικα αλλα μπορεί να έχω γράψει 100 σελίδες κειμένο..

Σκέφτομαι να κάνω ένα βίντεο περιγράφοντας πως φτιάχνεις μια εφαρμογή στο gemini. Το κάκο είναι ότι έχει ένα bug και σε μεγάλες εφαρμογές χάνει το ιστορικό οπότε είναι δύσκολο να να φτιάξω ένα βιντεο με ακρίβεια. 

Και πάντα στο pro. Εχω κάμποσους λογαριασμούς και συχνά γυρνάει σε αυτόν που είναι free. Δεν μπορεις να κανεις τίποτα σοβαρό εκεί..  Αφού καταλαβαίνω ότι μπήκε ο free λογαριασμός γιατι πλέον είναι σαν  να έχεις ένα καθυστερημένο απέναντι σου σε σχέση με το pro. Μπορεί το free να είναι μια χαρά να σου δώσει κάποιες γενικές οδηγίες, αλλα κώδικα ολοκληρωμενο δε σου γραφεί. 

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Στο AI studio είχες δουλεψει καθόλου το Gemini;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, DrFreeman said:

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Στο AI studio είχες δουλεψει καθόλου το Gemini;

Οχι. Αρχικά εγραφα στο κινητο κατευθείαν (fold 5). Το μονο στο οποίο μπορούσα να γραψω σε κινητο ηταν οτι έτρεχε σε  internet browser. Μάλιστα έφτιαξα και το παιχνίδι tetris να τρεχει σε browser.  Ηταν το 1ο που δοκίμασα.  Αρχικά απλο, στη συνέχεια προσθεσα στατιστικά για τα σχηματα που πέφτουν,  πρόσθεσα πιστες που ανεβαίνε η ταχύτητα κλπ.  Java html ουσιαστικά (την οποία δε γνωρίζω καθόλου,  γενικά ξέρω προγράμματισμο ομως).

Εκεί κατάλαβα οτι οι δυνατότητες είναι μεγαλες. Και ξεκίνησα να γραφω ενα προγράμμα διαχείρισης πολυκατοικίας (ένοικοι,  καταγραφη καθε ενοικιου με ημερομηνία κλπ, υπολογισμό αυτόματα κοινοχρήστων), το ειχα ηδη σε excel το βασικο κομμάτι αλλά θα με βολεύε να γίνεται πανω στο κινητό (το fold εχει αρκετά μεγάλη οθόνη για αυτη τη δουλειά). Ο κώδικας έχει φτασει 3500 γραμμές. Παλι σε html java. Εκει κατάλαβα και τα προβλήματα του να τρέχεις τον κώδικα σε ίντερνετ browser (εχει και πλεονεκτήματα,  τρεχει σε καθε λειτουργικο), πχ δεν μπορούσα να σωσω σε αρχεία excel, ουτε στο φάκελο που ήθελα. Οποτε ζήτησα απο το Gemini να μου γράψει οδηγιες ως ασχετο πως να το κανω android εφαρμογή.  Μου εξήγησε οτι έπρεπε να κατεβασω android studio,  βήμα βήμα τι να κάνω και όντως δουλεψε. 

Στην ουσία κατασκευασα ως android εφαρμογή,  ενα μινι ίντερνετ browser.  Μεσα απο αυτον τρεχει καθε εφαρμογή που φτιάχνω σε java html. Με ενα χακερικο πρόγραμμα που εχω στο κινητο μπορώ να ριχνω μεσα καθε updated  html java code, οποτε ουτε pc δε χρειάζεται πλέον. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...