jimxhtas Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Αυτή την χρονιά τελείωσα το λύκειο και έδωσα πανελλήνιες στο 4⁰ πεδίο , τα μόρια που έχω είναι περίπου 13 κάτι (δεν ξέρω πως μετρούνται) ( τα έκανα όλα δια 4 ) είμαι σε μια παράξενη φάση που δεν ξέρω τι να κάνω με την ζωή μου και τι να σπουδάσω..και φοβάμαι αρκετά να κάνω την λάθος επιλογή. Είμαι από τα Γιάννενα και το ιδανικό είναι να μην φύγω για σπουδές και η μόνη επιλογή μου είναι το οικονομικό Ιωαννίνων που είναι πάρα πολύ κοντά και η κοντινές πόλεις δεν έχουν πληροφορική εκτός από την Πρέβεζα νομίζω αλλά καθηγητές από φροντιστήριο μου λένε να μην το ακολουθήσω διότι έχει πολύ λίγα μόρια ... . σημαντικο είναι να αναφέρω πως τα Γιάννενα έχουν Πανεπιστημίο με πληροφορική αλλά περνάς από το 2⁰ πεδίο (αλλά έχω δει κάποια άτομα να κάνουν κάτι μεταγραφές ενώ ήταν στο 4⁰ σαν εμενα δεν πολύ καταλαβαίνω πως ) οπότε είμαι σε μονόδρομο η ερώτηση μου όσους σπούδασαν από το 4⁰ πεδίο ποια είναι καλύτερη επιλογή για να το τεκμηριώσω ψάχνω μια σχολή που να μην ακραία απαιτητική και να έχει μια καλή αποκατάσταση και ένα σεβαστό μισθό.. με την οπτική μου βλέπω άτομα που έχουν περάσει από το οικονομικό σε ηλικίες (26-35) να δουλεύουν εστίαση.. η να περνούν τον κατώτατο φυσικά τέτοιες ιστορίες ακούω και από την πληροφορική με άτομα να μην βρίσκουν επαγγέλματα η να είναι χαμηλόμισθοι οπότε δεν ξέρω τι να πιστέψω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου την άποψη και τα πιστεύω του
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Η σχολή δεν είναι επάγγελμα για να δώσει μισθό και αποκατάσταση. Είναι ένα δυνατό ακαδημαϊκό εφόδιο. Το πόσο δυνατό εξαρτάται από την προσπάθεια που θα κάνεις. Όταν τελειώσεις και την σχολή και βγεις στην πραγματική ζωή, απλά πρέπει να κερδίσεις αυτά που θες. Δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένο μονοπάτι, ούτε έχεις μέντορες-αυθενετίες-γονείς-καθηγητές να σου λένε το επόμενο σου βήμα. Δεν υπάρχει ο κανόνας "περνάς-κόβεσαι", όλα είναι κάπου ανάμεσα. Αρχικά πρέπει να σε νοιάζει αρκετά, ώστε να υπολογίσεις τα μόρια σου με ακρίβεια. Δεν χρειάζεται να πιστέψεις (ή να αμφισβητήσεις) κανενάν, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είσαι άλλος. Είτε παίρνω 1000 ευρώ και είμαι director σε πολυεθνική είτε παίρνω 3000 και είμαι ντελιβεράς, για εσένα το ίδιο είναι, δεν είσαι εγώ. Το θεμά είναι εσύ τι είσαι. Υ.Γ: η ζωή δεν τελειώνει στην επιλογή σχολής. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Μακιαβέλλι 1
jimxhtas Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου Έχω στον μυαλό μου και την οπτική σας δηλαδή το Πανεπιστήμιο είναι ένα εφόδιο να ακολουθήσεις ότι θελεις πραγματικά αλλά διόρθωσε αν είμαι λάθος η ελλαδα και αρκετές χώρες δεν είναι χώρες του οράματος και θα πρέπει να βλέπω και τον μισθό - την αποκατάσταση - τις ευκαιρίες αν θέλω να έχω και μια νορμάλ ζωή και κάτι που μπορώ να εξελίξω
Μακιαβέλλι Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 12 minutes ago, jimxhtas said: Έχω στον μυαλό μου και την οπτική σας δηλαδή το Πανεπιστήμιο είναι ένα εφόδιο να ακολουθήσεις ότι θελεις πραγματικά αλλά διόρθωσε αν είμαι λάθος η ελλαδα και αρκετές χώρες δεν είναι χώρες του οράματος και θα πρέπει να βλέπω και τον μισθό - την αποκατάσταση - τις ευκαιρίες αν θέλω να έχω και μια νορμάλ ζωή και κάτι που μπορώ να εξελίξω Οι ευκαιρίες έρχονται όταν είσαι καλός, καλός γίνεσαι όταν σε ενδιαφέρει και σου είναι "εύκολο" (δεν είναι) να βάλεις κόπο. Τώρα αν απλά θες να είσαι αδιάφορος και να βγάζεις κάνα φράγκο γίνε υδραυλικός,ηλεκτρολόγος (και κακός να είσαι, θα τσιμπήσεις κάνα 50αρικο από αυτόν που του είναι επείγον να πας και δεν μπορεί να περιμένει τον καλό). Ο αδιάφορος οικονομολόγος ή ο αδιάφορος πληροφορικάριος είναι ή άνεργοι ή σερβιτόροι.
vamvakoolas Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Kαποτε εδειναν πανελληνιες 2 γνωστες μου. Η μια τελικα δηλωσε...κοινωνικη εργασια και η αλλη Γιατρος. Αυτη που πηγε Ιατρικη, δε τα πηγαινε καλα με τα αιματα (!) και γενικα μου ελεγε οτι ειναι πολυ δυσκολο. Η αλλη που πηγε κοινωνικη εργασια μπορουσε να παει και αλλη σχολη (κοινωνιολογος) αλλα αυτο ηθελε απο μικρη και ηταν πορωμενη. Στο διαταυτα: Η κοινωνικη λειτουργος δουλευε για χρονια σε γηροκομεια αμεσως μολις τελειωσε σχολη (μιλαμε δουλεια γραφειου 09-15.00 και μαλιστα καποια στιγμη πηγαινε σε 2 γεροκομεια ταυτοχρονα) και πριν λιγους μηνες μπηκε δημοσιο προισταμενη (ακομα πιο λιγες ωρες δουλειας). Η ιατρος αφου εκανε αγροτικο αποφασισε παιδιατρος, ηταν σε νοσοκομειο, το αφησε (για γνωστους λογους) και τωρα παλευει μεροκαματο ως ιδιωης γιατρος. Γιατι τα γραφω αυτα; αν κυνηγας κατι που σου αρεσει και οχι κατι που ειναι ευκολο ή εχει φραγκα, στο τελος θα βγεις κερδισμενος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα