Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, vlavhs said:

Επίσης αν δεν σου κάνει κόπο πες μου μια πρόταση με τα δικά σου γούστα μια ποικιλία,η αναλογία καφέ για φρεντο αλεπού σου αρέσει,ευχαριστώ και πάλι

Φίλε, για φρέντο αλεπού δεν έχω πολλά να σου πω, γιατί δεν ασχολούμαι με κυνήγι 😂

Την evo δεν την γνωρίζω, εγώ έχω αυτή που σου έγραψα παραπάνω (νομίζω 399€ την έχει το link της Delonghi που δόθηκε και στην αρχική ανάρτηση), η οποία παράγει μονό, διπλό, μονό lungo και διπλό lungo (με έτοιμες επιλογές κουμπιών δηλαδή).

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον freddo και έχοντας πειραματιστεί με χαρμάνια διαφόρων αναλογιών (20-80, 30-70 και ούτω καθεξής), θα έλεγα ότι για τα δικά μου γούστα, έβγαινε ένα πράγμα πολύ βαρύ (μιλώντας πάντα για freddo). Έχοντας αγοράσει πιο παλιά όμως, μονοποικιλιακούς (100% arabica) και ελαφρού έως μετρίου καβουρδίσματος (τους οποίους είχα βρει τότε σε προσφορά), κατέληξα σε μερικές οικονομικές λύσεις, αντίστοιχων και προφανώς όχι ιδίων, χαρακτηριστικών :

- Kimbo barista.

(*) Μην βιαστείς να τον αγοράσεις, εφόσον τον επιλέξεις : υπάρχει κάποια έλλειψη αυτό τον καιρό και από 19,90€/kg που τον αγόρασα προ ημερών, τώρα είναι σε έλλειψη (και τον πουλάνε όσα καταστήματα τον έχουν, με 28€/kg).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ποικιλία ρομπόυστα απλά κανει το καφέ πιο βαρύ και πιο φλατ σε γεύση. Σωστά;

Γιατί δεν τα πάει καλά ο 100% αραμπικα στις αυτόματες; Ή είναι μύθος;

Επεξ/σία από tsagod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεν δίνει οξύτητα (ακούγεται κάπως περίεργο, ίσως και άσχημο, αλλά δεν είναι όπως ακούγεται), τα αρώματα κ.λπ., το δε σώμα. Η πλειοψηφία επιλέγει από εβδομήντα τριάντα, έως ογδοντα είκοσι (για caldo). 

Όλα είναι θέμα γούστου : αυτό που σε μένα μοιάζει με καμμένο (αλλά δεν είναι), σε άλλον μοιάζει με τη χρυσή τομή και ούτω καθεξής.

(*) Είχε τύχει πριν δέκα χρόνια, να πειραματιστώ και να αγοράσω εκατό τοις εκατό robusta από μια φαβελα στο Ρίο (Rocinha). Δεν πινόταν, ούτε και μπορούσε να σταθεί από μόνο του! Μετά κατάλαβα, ότι προοριζόταν για cafezinho (είναι σαν τον φίλτρου για εμάς, σε πιο compact έκδοση).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Φίλε, για φρέντο αλεπού δεν έχω πολλά να σου πω, γιατί δεν ασχολούμαι με κυνήγι 😂

Την evo δεν την γνωρίζω, εγώ έχω αυτή που σου έγραψα παραπάνω (νομίζω 399€ την έχει το link της Delonghi που δόθηκε και στην αρχική ανάρτηση), η οποία παράγει μονό, διπλό, μονό lungo και διπλό lungo (με έτοιμες επιλογές κουμπιών δηλαδή).

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον freddo και έχοντας πειραματιστεί με χαρμάνια διαφόρων αναλογιών (20-80, 30-70 και ούτω καθεξής), θα έλεγα ότι για τα δικά μου γούστα, έβγαινε ένα πράγμα πολύ βαρύ (μιλώντας πάντα για freddo). Έχοντας αγοράσει πιο παλιά όμως, μονοποικιλιακούς (100% arabica) και ελαφρού έως μετρίου καβουρδίσματος (τους οποίους είχα βρει τότε σε προσφορά), κατέληξα σε μερικές οικονομικές λύσεις, αντίστοιχων και προφανώς όχι ιδίων, χαρακτηριστικών :

- Kimbo barista.

(*) Μην βιαστείς να τον αγοράσεις, εφόσον τον επιλέξεις : υπάρχει κάποια έλλειψη αυτό τον καιρό και από 19,90€/kg που τον αγόρασα προ ημερών, τώρα είναι σε έλλειψη (και τον πουλάνε όσα καταστήματα τον έχουν, με 28€/kg).

Αχαχαχαχαχ καλά πήγε και αυτό,κοντά ήμουν!

το πιθανότερο σενάριο είναι να πάω προς αυτή που προτείνεις. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα χύμα καφές,σαν τάξη μεγέθους να υπολογίζω ότι τα 20/kg, είναι μια μεσαία τιμή; Συγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος με το θέμα.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή, ο καφές παρουσιάζει ανοδική πορεία. Πτωτική δεν έχω παρατηρήσει ποτέ, από τότε που ξεκίνησα να αγοράζω κόκκους καφέ (περίπου δηλαδή, από το 2015-2016). 

Γενικά, θα έχεις τα μάτια ανοιχτά (όπως εδώ φερ' ειπείν, στο section των προσφορών) για πιθανές προσφορές. Όταν υπάρχει κάτι, αγοράζεις ποσότητα και αποθηκεύεις (καταψύχεις). Αλλά ναι, με βάση τα τωρινά δεδομένα, το εικοσαρικο είναι μια τίμια τιμή για έναν αξιοπρεπή espresso freddo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, vlavhs said:

Παιδιά καλησπέρα σε όλους και καλή Κυριακή να έχουμε. Ενδιαφέρομαι για την αγορά μηχανής από delonghi και θα ήθελα τη καθοδήγηση σας. Έως τώρα μόνο nespresso μηχανή είχα που κυρίως λόγο κακού αποτελέσματος καφέ κατέληξα να μην χρησιμοποιώ ειδικά καλοκαίρι. Χειμώνα κάνα εσπρεσσακι μπορεί και να βάλω να κάνω αλλά το φρεντο της δεν πίνεται. Επειδή καθημερινά φεύγουν πολλά λεφτά σε ντελίβερι ( δύο καφέδες για εμένα συν κανένα που θα κεράσεις στη δουλειά, συν κάτι που θα παραγγείλεις που το λιγουρεύτηκες, συν τιπς κλπ κλπ) σκέφτομαι αγορά μηχανής.

Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα περίεργα ροφήματα, με ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά η παραγωγή όσο γίνεται καλού φρεντο χωρίς να περάσω μαθήματα μπαριστα και να πρέπει το πρωί να ασχοληθώ όσο λιγότερο. Ποια μηχανή μου προτείνετε απ το site ? Δεν με νοιάζει τόσο το budget αν πρόκειται στα αλήθεια να βελτιώσει σε κάτι τα ζητούμενα στις ανάγκες μου αλλά δεν θέλω να δώσω και ένα νεφρό. Υπάρχουν κάποια απαραίτητα αξεσουάρ; Κάποιες  ποικιλίες καφέ να μου προτείνετε ; 

σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το σεντόνι γράφω από κινητό 

Νομίζω πως το πρόβλημα σε αυτές τις μηχανές είναι ότι βγάζουν πολύ νερό.

Ακόμα και στο min του νερού και στο max της δοσης του καφέ εμένα μου φαινετε κάπως "νερόμπλουμ" ο καφές.Αλλα μπορεί να είμαι και εγώ ο παραξενος που θέλω max 1:2 τον καφέ.

Από την άλλη βέβαια έχουν τρομακτικη ευκολια, βάζεις κουπάκι, πατάς κουμπί κ έτοιμος.

Spoiler

αλλά και πάλι που και που πρέπει να τις δίνεις κανένα 15-30λεπτο για καθάρισμα εσωτερικά κ να βάλεις "γρασσο" στον μηχανισμό.

Γενικά, εάν δεν έχεις καθόλου χρόνου είναι μια αναβάθμιση από τις λοιπές nespresso και βγαίνει πιο οικονομικά ο κάθε καφες.

Αλλα εάν έχεις χώρο δίπλα σε νεροχύτη και μπορείς να διαθέσεις 5λεπτα χρονου/καφε θα πάρεις κατάτι καλύτερο αποτέλεσμα με delonghi μηχανή του 100ευρου, έναν καλουτσικο μύλο (από 250 ευρώ+) και ένα unpressurised basket του 10ευρου.

Πάνω κάτω στα χρήματα δλδη μιας αυτόματης.

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...