Redfly Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα το Civic του τίτλου αφού είμαι και κάτοχος του μοντέλου 3D 1.4 Civc του 2003 (το πουλάω) και ήμουν πλήρως ευχαριστημένος τα 22 χρόνια συνύπαρξης μαζί του... Με το νέο μου όμως αυτοκίνητο, βλέπω διάφορα θεματάκια και θα ήθελα να μου πει κάποιος τη γνώμη του... Πρόβλημα 1. Καίει πολλή βενζίνη... Με το προηγούμενο 1.4 έβγαζα στα 42 λίτρα 650 χιλιόμετρα... και το είχα πάει και μέχρι 770χιλιόμετρα... με το νέο στα ίδια λίτρα βγάζω 500 χιλιόμετρα με πολύ μετρημένη οδήγηση... Δηλαδή μέχρι 2500 στροφές αλλαγή ταχύτητας.. που με το παλιό δεν οδηγούσα έτσι..(άλλαζα λίγο πάνω από τις 3000 όταν ήθελα οικονομια). Τραγικό νούμερο, αν και στα specs αναφέρει πχ μοικτό κύκλο 6,5 περίπου , τιμή που δεν την πιάνει με τίποτα. Πρόβλημα 2. Με νεκρά, όταν πατάω γκάζι και το αφήνω, οι στροφές ανεβαίνουν (λογικό) πχ μέχρι τις 2500 , πέφτουν στις 1000 . ξανα ανεβαίνουν στις 1600, πέφτουν και σταθεροποιούνται μετά..περίπου στις 1400... ή αν είναι ζεστό.. στις 800. Όλο αυτό το πάνω κάτω με μία γκαζιά, δε μου φαίνεται φυσιολογικό... Πάμε τώρα στο ωραίο πρόβλημα 3. Κινούμαι αργά με 2000 στροφές, αφήνω το γκάζι, πέφτουν αργά οι στροφές και περίπου στις 1500, (συνήθως με 2α) η μηχανή αρχίζει και ρετάρει... κλωτσάει κάπως, και όταν πέσει πιο κάτω ηρεμεί... Γενικά στις 1500 περίπου στροφές, άσχετα με την ταχύτητα που έχω στο σασμαν, το αυτοκίνητο κλωστάει είτε σε φάση επτάγχυνσης είτε όταν αφήνω το γκάζι και πιάνει τις στροφές αυτές. Σε δοκιμές που έκανα είδα και άλλο ένα περίεργο φαινόμενο, σε κατηφόρα με νεκρά, οι στροφές άρχιζαν να κάνουν ταλάντωση, πανω κάτω χωρίς να πατάω γκάζι. Το αναφέρω και αυτό αν και δε το κάνει πάντα. Το έκανε με κινητήρα ζεστό, και όταν έβαζα ηλεκτρικό φορτίο, είτε a/c είτε ακόμα και άναμα προβολεων. Το αυτοκίνητο το πήρα στα 100.000 χιλιόμετρα πριν 1 μήνα, από συγγενή μου, είναι πραγματικά χιλιόμετρα, το πήγαινε σε όλα τα service και το μόνο που μου ανέφερε, ήταν μία αλλαγή στο sw του εγκεφάλου που έγινε σε service, όπου μετά από αυτό, άρχισε το πρόβλημα Νο 2. Θα το πάω και στο service, αν και πήγε λίγο πριν το αγοράσω... απλά θα ήθελα εμπειρίες από άλλους φίλους εδώ μέσα, για τα πρωτοφανή προβλήματα που βλέπω. Το προηγούμενο, ακόμα και τώρα τουλάχιστον μηχανικά είναι άψογο. Έχει άλλα προβλήματα, και δεν ήθελα να πληρώσω 2000€ (σασμαν, κλειδαριές, κτλ) για να το στρώσω. Το βαρέθηκα.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Πρέπει να πας σε συνεργείο να το δουν.Ακούγεται σαν να έχει σοβαρό πρόβλημα .
meletis_m Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Redfly είπε Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα το Civic του τίτλου αφού είμαι και κάτοχος του μοντέλου 3D 1.4 Civc του 2003 (το πουλάω) και ήμουν πλήρως ευχαριστημένος τα 22 χρόνια συνύπαρξης μαζί του... Με το νέο μου όμως αυτοκίνητο, βλέπω διάφορα θεματάκια και θα ήθελα να μου πει κάποιος τη γνώμη του... Πρόβλημα 1. Καίει πολλή βενζίνη... Με το προηγούμενο 1.4 έβγαζα στα 42 λίτρα 650 χιλιόμετρα... και το είχα πάει και μέχρι 770χιλιόμετρα... με το νέο στα ίδια λίτρα βγάζω 500 χιλιόμετρα με πολύ μετρημένη οδήγηση... Δηλαδή μέχρι 2500 στροφές αλλαγή ταχύτητας.. που με το παλιό δεν οδηγούσα έτσι..(άλλαζα λίγο πάνω από τις 3000 όταν ήθελα οικονομια). Τραγικό νούμερο, αν και στα specs αναφέρει πχ μοικτό κύκλο 6,5 περίπου , τιμή που δεν την πιάνει με τίποτα. Πρόβλημα 2. Με νεκρά, όταν πατάω γκάζι και το αφήνω, οι στροφές ανεβαίνουν (λογικό) πχ μέχρι τις 2500 , πέφτουν στις 1000 . ξανα ανεβαίνουν στις 1600, πέφτουν και σταθεροποιούνται μετά..περίπου στις 1400... ή αν είναι ζεστό.. στις 800. Όλο αυτό το πάνω κάτω με μία γκαζιά, δε μου φαίνεται φυσιολογικό... Πάμε τώρα στο ωραίο πρόβλημα 3. Κινούμαι αργά με 2000 στροφές, αφήνω το γκάζι, πέφτουν αργά οι στροφές και περίπου στις 1500, (συνήθως με 2α) η μηχανή αρχίζει και ρετάρει... κλωτσάει κάπως, και όταν πέσει πιο κάτω ηρεμεί... Γενικά στις 1500 περίπου στροφές, άσχετα με την ταχύτητα που έχω στο σασμαν, το αυτοκίνητο κλωστάει είτε σε φάση επτάγχυνσης είτε όταν αφήνω το γκάζι και πιάνει τις στροφές αυτές. Σε δοκιμές που έκανα είδα και άλλο ένα περίεργο φαινόμενο, σε κατηφόρα με νεκρά, οι στροφές άρχιζαν να κάνουν ταλάντωση, πανω κάτω χωρίς να πατάω γκάζι. Το αναφέρω και αυτό αν και δε το κάνει πάντα. Το έκανε με κινητήρα ζεστό, και όταν έβαζα ηλεκτρικό φορτίο, είτε a/c είτε ακόμα και άναμα προβολεων. Το αυτοκίνητο το πήρα στα 100.000 χιλιόμετρα πριν 1 μήνα, από συγγενή μου, είναι πραγματικά χιλιόμετρα, το πήγαινε σε όλα τα service και το μόνο που μου ανέφερε, ήταν μία αλλαγή στο sw του εγκεφάλου που έγινε σε service, όπου μετά από αυτό, άρχισε το πρόβλημα Νο 2. Θα το πάω και στο service, αν και πήγε λίγο πριν το αγοράσω... απλά θα ήθελα εμπειρίες από άλλους φίλους εδώ μέσα, για τα πρωτοφανή προβλήματα που βλέπω. Το προηγούμενο, ακόμα και τώρα τουλάχιστον μηχανικά είναι άψογο. Έχει άλλα προβλήματα, και δεν ήθελα να πληρώσω 2000€ (σασμαν, κλειδαριές, κτλ) για να το στρώσω. Το βαρέθηκα. Είναι αμάξι 18 χρονών για τα λοιπά θέματα που γραφεις . Ξεκινάς με πλήρες Service αρχικά , έλεγχο διάκενων βαλβιδών , και κούμπωμα σε διαγνωστικό . Καθαρισε και τη πεταλούδα γκαζιου για τις διακυμανσεις . Πρωην κατοχος Honda Accord , Αθήνα υπάρχουν και συνεργεία εξιδικευμενα εκτός δικτύου που ασχολουνται με Honda 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα