Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά σε γνωστή αλυσίδα (που παλιά είχε σλόγκαν "και του πουλιού το γάλα") πλέον σε προϊόντα με έκπτωση βάζουν κόκκινο καρτελακι αλλά μόνο με τη τελική τιμή χωρίς την αρχική και χωρίς το ποσοστό έκπτωσης.

Τώρα εκτός αν έχει αλλάξει κάτι, αυτό δεν είναι παράνομο; 

Όσο το έψαξα η αρχική τιμή πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ενώ το ποσοστό έκπτωσης είναι προαιρετικό.

Σε άλλη αλυσίδα οι προσφορές που ανακοινώνει στο διαδίκτυο πολύ συχνά πλέον δεν έχουν ποσοστό έκπτωσης ή τιμή και γράφουν απλά "Σούπερ τιμες" για το οποίο τρώνε κράξιμο στο Fb.

Δημοσ.

Σου λενε, αφού έτσι και αλλιώς πλασματικες εκπτώσεις είναι, γιατί να μην τους γλυτώνουμε από τον κόπο? 😅 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι εκπτωτικά συνήθως αυτή την επισήμανση τη βάζουν στο φθηνότερο του είδους για να δίνει την αίσθηση προσφοράς. Συνήθως γράφουν κάτι του στυλ σούπερ τιμή κτλ 

Δημοσ.

εγω παντως σημερα πηγα ΑΒ και ειδα κανονικα κοκκινο ταμπελακι με την εκπτωση και το ποσοστο.δεν θυμαμαι εαν γραφει αρχικη τιμη,δεν το εψαξα ομως γιατι ηξερα ποσο κανει,το ειχα δει πιο παλια και το θυμομουν.

το καλυτερο ειναι να βγαζετε φωτο αυτα που σας ενδιαφερουν με την κανονικη τιμη τους και οταν πατε και δειτε εκπτωση να ξερετε εαν κανουν η΄οχι και πόσο.

η μεγαλυτερη κοροιδια παντως ειναι οι λεγομενες "καρφωτες¨οπως τις ονομαζουν.υποτιθεται οτι ειναι εκπτωσεις.αυτες δεν ειναι κοκκινες αλλα εχουν ενα πλαισιο που τονιζονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, MikeJ είπε

Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά σε γνωστή αλυσίδα (που παλιά είχε σλόγκαν "και του πουλιού το γάλα") πλέον σε προϊόντα με έκπτωση βάζουν κόκκινο καρτελακι αλλά μόνο με τη τελική τιμή χωρίς την αρχική και χωρίς το ποσοστό έκπτωσης.

Τώρα εκτός αν έχει αλλάξει κάτι, αυτό δεν είναι παράνομο; 

Όσο το έψαξα η αρχική τιμή πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ενώ το ποσοστό έκπτωσης είναι προαιρετικό.

Σε άλλη αλυσίδα οι προσφορές που ανακοινώνει στο διαδίκτυο πολύ συχνά πλέον δεν έχουν ποσοστό έκπτωσης ή τιμή και γράφουν απλά "Σούπερ τιμες" για το οποίο τρώνε κράξιμο στο Fb.

Νομίζω πως με την νέα νομοθεσία εφόσον το προϊόν διατίθεται σε τιμή ίση με την χαμηλότερη των τελευταίων 30 ημερών δεν θεωρείται πως πωλείται με έκπτωση κι έτσι δεν αναγράφεται ούτε κάποια αρχική τιμή ούτε το φερόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Επεξ/σία από nk9
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...