Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πήρε η σύζυγος μου ένα καινούργιο Aygo X και όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό ακούγεται σαν ένα 747 έτοιμο για απογείωση στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι φυσιολογικό αυτό η πρέπει να το κοιτάξουμε? Θα πάω στην αντιπροσωπεία να το συγκρίνω με άλλο αντίστοιχο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά πρώτη φορά ακούω τόσο πολύ θόρυβο σε αμάξι (λογικά ο κομπρεσορας θα είναι που δίνει πόνο επειδή είναι 3κυλινδρο αλλά πολύ φασαρία ρε παιδί μου). 

Αν είναι φυσιολογικό, υπάρχει πιθανότητα να φθαρεί πιο γρήγορα κάποιο κομμάτι αν ζοριζεται όντως?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εκανα test drive το αυτοματο aygo x γιατι με ενδιαφερει σαν αγορα κ το κλιματιστικο του ειναι μια χαρα αθορυβο. Γενικα ειναι ησυχο αυτοκινητο, εκτος αν πατησεις αποτομα το γκαζι οπου εκει ακουγεται εντονα η (αυτοματη) μεταδοση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε

Καλησπέρα,

Πήρε η σύζυγος μου ένα καινούργιο Aygo X και όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό ακούγεται σαν ένα 747 έτοιμο για απογείωση στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι φυσιολογικό αυτό η πρέπει να το κοιτάξουμε? Θα πάω στην αντιπροσωπεία να το συγκρίνω με άλλο αντίστοιχο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά πρώτη φορά ακούω τόσο πολύ θόρυβο σε αμάξι (λογικά ο κομπρεσορας θα είναι που δίνει πόνο επειδή είναι 3κυλινδρο αλλά πολύ φασαρία ρε παιδί μου). 

Αν είναι φυσιολογικό, υπάρχει πιθανότητα να φθαρεί πιο γρήγορα κάποιο κομμάτι αν ζοριζεται όντως?

Ευχαριστώ!

Φυσικά και πρέπει να το κοιτάξετε.Καπό ανοίξατε να δείτε μην είναι κάτι πιασμένο πχ στο βεντιλατέρ;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ!

Να πας όσο σύντομα γίνεται , μην το αφήνεις 

Κόβει το αμάξι όντως , αλλά θόρυβο έντονο είναι περίεργο. Και το δικό μου 22 ετών κάνει κάπως παραπάνω θόρυβο το κομπρεσέρ . Αλλά όχι εντονο

Ίσως αστοχία . Είναι καινούργια κούτα ή μεταχειρισμένο; 

Δημοσ.

Ευχαριστώ, είναι ολοκαίνουργιο - δεν φαίνεται να έχει κάτι πιασμένο/κάτι περίεργο και σύμφωνα με τον πωλητή που πήρα τηλέφωνο μου είπε πως είναι αναμενόμενο να κάνει θόρυβο αλλά θα πάω σίγουρα να το δούμε από Δευτέρα 

Δημοσ.

Καλός είναι ένας έλεγχος για κάθε πράγμα που δεν μάς φαίνεται φυσιολογικό, ακόμα κι αν αποδειχτεί στο τέλος ότι είναι κάτι φυσιολογικό.

Κατά τα άλλα:

(α) ο εξωτερικός θόρυβος σε μονάδες πάσης φύσεως είναι όλο και πιο έντονος με τα χρόνια,

(β) στις συνθήκες που ζούμε στην Ελλάδα, που αρχίζουν να μοιάζουν όλο και πιο πολύ στην κάποτε Αφρική, να αναμένουμε ότι θα ζορίζονται όλα τα κλιματιστικά και θα δουλεύουν όλο και πιο πολλές ώρες σε πιο υψηλές «στροφές» για να πετύχουν αυτό που τούς έχουμε πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, QuantumWanderer είπε

(α) ο εξωτερικός θόρυβος σε μονάδες πάσης φύσεως είναι όλο και πιο έντονος με τα χρόνια,

To ψυγειο και τα πλυντηρια πιατων και ρουχων εμενα μου φαινονται πιο αθορυβα σε συγκριση με τα παλιοτερα 

1 ώρα πριν, Γιαν10 είπε

Πήρε η σύζυγος μου ένα καινούργιο Aygo X και όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό ακούγεται σαν ένα 747 έτοιμο για απογείωση στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι φυσιολογικό αυτό η πρέπει να το κοιτάξουμε?

Εχεις αλλο αμαξι με a/c να συγκρινεις τον ηχο?  Μηπως ακους το βεντιλατερ που δουλευει στο φουλ ?

Επεξ/σία από 2MM
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 2MM είπε

To ψυγειο και τα πλυντηρια πιατων και ρουχων εμενα μου φαινονται πιο αθορυβα σε συγκριση με τα παλιοτερα 

Ίσως δεν το διατύπωσα ολοκληρωμένα.

Αναφέρθηκα στον εξωτερικό θόρυβο, εννοώντας τις μονάδες που έχουν και έξω μέρος, οπότε περισσότερο ασχολούνται να μειώσουν τον θόρυβο του εσωτερικού μέρους και το έξω είναι πιο ακανόνιστο.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, 2MM said:

Εχεις αλλο αμαξι με a/c να συγκρινεις τον ηχο?  Μηπως ακους το βεντιλατερ που δουλευει στο φουλ ?

Ναι, έχω συγκρίνει ήδη με άλλα 2 (άλλης μάρκας) και ήταν σχεδόν αθόρυβα. Και από άλλα αυτοκίνητα που είχα παλιά, δεν είχα ακούσει κάτι αντίστοιχο, ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω είναι πως ο κομπρεσορας μία ανοίγει και μία κλείνει και κάθε φορά που ανοίγει ακούγεται σαν να παίρνει μπρος τουρμπίνα αεροπλάνου (προφανώς όχι με την ίδια ένταση, αλλά ο ήχος ακούγεται παρόμοιος).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε

Ναι, έχω συγκρίνει ήδη με άλλα 2 (άλλης μάρκας) και ήταν σχεδόν αθόρυβα. Και από άλλα αυτοκίνητα που είχα παλιά, δεν είχα ακούσει κάτι αντίστοιχο, ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψω είναι πως ο κομπρεσορας μία ανοίγει και μία κλείνει και κάθε φορά που ανοίγει ακούγεται σαν να παίρνει μπρος τουρμπίνα αεροπλάνου (προφανώς όχι με την ίδια ένταση, αλλά ο ήχος ακούγεται παρόμοιος).

Φανταζομαι το βεντιλατερ ξερεις πως ακουγεται. 
Δεν ξερω ο κομπρεσορας αν συμπλεκεται και απομπλεκεται συχνα, αλλά το βεντιλατερ δεν δουλευει συνεχεια με το a/c . Υπαρχουν και στιγμες που κλεινει 

Θελω να πω μηπως ακους το βεντιλατερ κι οχι τον κομπρεσορα .

Για κοιτα και για κανενα βιντεο στο yt μηπως βρεις κατι 

Δημοσ.
9 minutes ago, 2MM said:

Φανταζομαι το βεντιλατερ ξερεις πως ακουγεται. 
Δεν ξερω ο κομπρεσορας αν συμπλεκεται και απομπλεκεται συχνα, αλλά το βεντιλατερ δεν δουλευει συνεχεια με το a/c . Υπαρχουν και στιγμες που κλεινει 

Θελω να πω μηπως ακους το βεντιλατερ κι οχι τον κομπρεσορα .

Για κοιτα και για κανενα βιντεο στο yt μηπως βρεις κατι 

Δεν έχεις άδικο - αρχικά είχα δει βίντεο που ακούγεται πολύ παρόμοιο με τον ήχο του κομπρεσορα (εστίασα περισσότερο εκεί μιας και είπε ο πωλητής πως από εκεί προέρχεται) αλλά σε κάποια βίντεο που είδα τώρα, θα μπορούσε να ακούγεται και σαν το βεντιλατερ... Θα ανοίξω αύριο το καπό ενώ είναι αναμμένο να δω τι γίνεται μέχρι να το πάω και την Δευτέρα αλλά σίγουρα κάτι μου φαίνεται μη φυσιολογικό.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε

Δεν έχεις άδικο - αρχικά είχα δει βίντεο που ακούγεται πολύ παρόμοιο με τον ήχο του κομπρεσορα (εστίασα περισσότερο εκεί μιας και είπε ο πωλητής πως από εκεί προέρχεται) αλλά σε κάποια βίντεο που είδα τώρα, θα μπορούσε να ακούγεται και σαν το βεντιλατερ... Θα ανοίξω αύριο το καπό ενώ είναι αναμμένο να δω τι γίνεται μέχρι να το πάω και την Δευτέρα αλλά σίγουρα κάτι μου φαίνεται μη φυσιολογικό.

Πες μας τελικα τι ηταν,  οταν βγαλεις ακρη

Εγγυηση εχετε, αν ειναι καποιο προβλημα θα το φτιαξουν 

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε

Οι πωλητές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ .

Μην δίνεις βάση στα λεγόμενα του , την δουλειά του την έκανε , τώρα απλά σου ''κανει aftersales μασαζ''.

• Like 2
Δημοσ.
On 12/07/2025 at 22:21, 2MM said:

Πες μας τελικα τι ηταν,  οταν βγαλεις ακρη

Εγγυηση εχετε, αν ειναι καποιο προβλημα θα το φτιαξουν 

Έκανα σύγκριση με άλλα 3... Όλα τον ίδιο θόρυβο κάνουν! Έχω τουλάχιστον την ελπίδα πως όταν έρθει ο χειμώνας δεν θα κάνει έτσι, παλεύει μόνο όταν έχει αρκετή ζέστη. Να πω την αλήθεια είναι όντως ενοχλητικό οπότε σκέφτομαι ακόμα και να το πουλήσω παρόλο που γενικά μου αρέσει αρκετά σαν αυτοκίνητο, ειδικά για τα specs της συζύγου που θέλει κάτι μικρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...