Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, alejsalonica said:

γίνεται χρήση σε ότι παράνομο μπορείς να φανταστείς

Πάλι καλά που το δολάριο και το ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε παρανομίες

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alani13 είπε

Κάνεις λάθος τελείως ανγόμωνας. Απλά.
Η φώτο από mc donalds. Έρχεται και Ελλάδα η επιλογή. Απλά για να ξέρεις.
image.png.75b699471cb111dbacd484658956ebe8.png

Το να μπορώ να αγοράσω μερικές δεκάδες προϊόντων από τα εκατομμύρια που υπάρχουν δεν μου λέει κάτι. Και κάτι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που το παίζουν μοντέρνες το έχουν. Μιλάμε για το 0,00001% ίσως και λιγότερο. 

Καμία σχέση με την καθημερινότητα και σίγουρα ΕΚΤΟΣ εμπορικών συναλλαγών.

Θα δώσω προσφορά εγώ για την παροχή υπηρεσιών μου σε € όχι σε BTC. Όταν μου ζητήθηκε σε μια περίπτωση να πληρώσουν σε BTC τους είπα +50% από την τιμή σε € λόγω υπερβολικού ρίσκου και φυσικά πλήρωσαν σε €. 

Μην τρώτε παραμύθι, να κάνετε τα πάντα συνειδητά κι όχι με ευχολόγια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, alejsalonica είπε

Το να μπορώ να αγοράσω μερικές δεκάδες προϊόντων από τα εκατομμύρια που υπάρχουν δεν μου λέει κάτι. Και κάτι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που το παίζουν μοντέρνες το έχουν. Μιλάμε για το 0,00001% ίσως και λιγότερο. 

Καμία σχέση με την καθημερινότητα και σίγουρα ΕΚΤΟΣ εμπορικών συναλλαγών.

Θα δώσω προσφορά εγώ για την παροχή υπηρεσιών μου σε € όχι σε BTC. Όταν μου ζητήθηκε σε μια περίπτωση να πληρώσουν σε BTC τους είπα +50% από την τιμή σε € λόγω υπερβολικού ρίσκου και φυσικά πλήρωσαν σε €. 

Μην τρώτε παραμύθι, να κάνετε τα πάντα συνειδητά κι όχι με ευχολόγια.

Τόσα ξέρεις, τόσα λες. :)

Αλλά ρίχνεις για να ψαρέψεις μιας κι έχεις άνγοια καταλαβαίνω. 

Μάθε λοιπόν πως υπάρχει ευρωπαικός νόμος για όλο αυτό και όλα τα κράτη - μέλη υποχρεούντε να το τηρούνε και είναι ΕΝΤΟΣ εμπορικών συνναλλαγών σε πληροφορώ.

Οπότε πρόσεχε τι κάνεις και τι λες γιατί αν το κάνεις σε κανέναν γνώστη αυτό σε βλέπω να πληρώνεις ένα ωραίο πρόστιμο. :)

Πχ. Μπορείς να έχεις revolut business (οι ελληνικές τράπεζες έχουν μείνει πίσω), να πληρωθείς σε bitcoin και να τα γυρίσεις εσωτερικά στη revolut στα ευρώ (που τόσο πολύ χρειάζεσαι) με 0% fee, την ίδια ακριβώς στιγμή.
Το ρίσκο σου για αυτό είναι 0% και πληρώθηκες και σε Bitcoin ;)

Το τι τα έκανες μέτα ή αν τα έκανες real time exchange σε ευρώ, δολλάριο, γουάν ή ρούβλια, δεν ενδιαφέρει κανέναν ειλικρινά.

Αλλά όλα εγώ θα στα λέω; και θες και 50% για αυτό; Μήπως να με πληρώσεις ίσως;

Buy and Sell Bitcoin, Ethereum and more cryptocurrency | Crypto Exchange | Revolut

Επεξ/σία από Alani13
Δημοσ.
3 hours ago, atypicalcoder said:

Κάποιος είχε πει κάτι πολύ σοφό για τα οικονομικά. Δεν το θυμάμαι αλλά έλεγε σε φάση ότι όταν κάτι γίνεται διάσημο/γνωστό τότε να περιμένεις κατρακύλα. Κοινώς μην εκπλαγείτε αν δείτε το BTC στα 50-60κ το επόμενο εξάμηνο-χρόνο.

Τώρα τι να πούμε για τα κρυπτονομίσματα. Τα έχουμε πει τόσες φορές που δεν έχει νόημα.

καραφουσκάρα είναι. Φούσκα σημαίνει ότι ο κόσμος χάνει τα λεφτά του 'ξαφνικά'. Ε αυτό συμβαίνει και εδώ. Μην κοιτάς που σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Η απληστία για το εύκολο χρήμα βλέπεις.

Έχεις κάποια οικονομικά δεδομένα να μοιραστείς μαζί μας που να δείχνουν ότι είναι "καραφουσκάρα" ή έχεις τελειώσει ανωτάτη ταξιακή;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εγώ δεν έχω bitcoin αλλά το παρακολουθώ και από το ιστορικό φαίνεται ότι πάει πολύ καλά. 

Λεφτά χάνει ο κόσμος από τα meme coins όχι από το bitcoin.  Αλλωστε το θέμα μιλάει για το bitcoin όχι γενικά για τα όλα  κρυπτονομίσματα. Οποιος πιστεύει ότι θα ανακαλύψει το νέο bitcoin ή την νέα nvidia από την 1η μέρα ίδρυσης ναι είναι πράγματι τζογαδόρος.

Οι πιο πολλοί πανικοβάλλονται, αγοράζουν στο μέγιστο των τιμών που υπάρχει ευφορία και πουλάνε όταν ξεκινάει μια κρίση. Ακόμη και με τον Τράμπ επανήλθε η αγορά στα κέρδη μετά διάλειμμα 1-2 μηνών.

Και με το BTC χανονται παρα πολλα χρηματα σε καθε πτωση. Οταν ειχε παει 20 χιλιαδες και ξανα επεσε στα 3 αυτος που ειχε αγορασει στα 20 και πουλησε στα 2-3-4 εχασε οταν πηγε 60 και επεσε στα 20 αυτος που αγορασε στα 60 και πουλησε στα 30 εχασε τωρα αν παει 120 χιλιαδες και πεσει στα 60 αυτος που αγορασε στα 100 110 120 και πουλησε στα 60-70-80 εχασε. Αν ηταν τοσο απλο ολοι θα ηταν πλουσιοι κανενας χαμενος. Αν ολοι εκαναν hold τοτε ποτε δεν θα επεφτε. Μονο που σε καθε πτωση ολοι πουλανε αρα το hold περα απο ελαχιστους που λεγονται diamond hands ειναι ανθρακας σε καθε πτωση ολοι πουλανε και εκει χανονται τα εκατομμυρια του κοσμακη. 

Γιατι ο λεφτας θα χειραγωγησει που θα παει το BTC ο φτωχος και να πουλησει 50 χιλιαδες σε BTC ειναι τιποτα ενω ο λεφτας η τα μεγαλα funds που σορταρουν θα πουλησουν 10 20 εκατομμυρια και θα ξεκινησει η πτωση με τον φτωχο πολλες φορες να πουλαει με χασουρα οπως ειναι λογικο. 

ΝΑΙ υπαρχουν αυτοι που εβγαλαν λεφτα απο τους φτωχους με το μεροκαματο αλλα ειναι παρα πολυ λιγοι το 95+% απο αυτους εχει χασει περιουσιες γιατι περιμεναν σε μια νυχτα να γινουν εκατομμυριουχοι. 

Αν ηταν τοσο ευκολο ολοι θα κυκλοφορουσαν με αμαξαρες και θα εκαναν διακοπες στην Ibiza. Το reddit που ειναι μια μικρη κοινωνια για Αμερικη εχει ατελειωτα ποστς με ανθρωπους που ειτε εριξαν περιουσιες μιας ζωης ειτε δανειστηκαν ειτε εβαλαν υποθηκη το σπιτι τους και σε μια νυκτα[κυριολεκτικα] εμειναν αστεγοι. Οποτε προσοχη. Οπως παντα προτεινω να μπειτε με κεφαλαιο που δεν θα πειτε "Ωχ τι επαθα" αν χαθει ολο. ΠΟΤΕ μην παιξετε με λεφτα που δεν θα αντεξετε αν χασετε. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σίγουρα οσο περνάει ο καιρός ολο και περισσοτερες επιχειρήσεις θα το συμπεριλαμβάνουν στους τρόπους πληρωμής.

Το βασικότερο που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν είναι οτι το μπιτκοιν δεν φτιάχτηκε για να πλουτίσουμε, φτιάχτηκε και να έχουμε ενα νόμισμα ανεξάρτητο απο τα κράτη που δεν ελέγχουν και δεν πληθωρίζουν όπως το € και το $

Θέλει δεκάδες ώρες μελέτης πριν αποκτήσει κανείς δική του άποψη για το μπιτκοιν, δεν φτάνουν 2-3 βίντεο στο γιουτιουμπ.

Προφανώς τα υπόλοιπα κρυπτο είναι προσπάθειες να αντιγράψουν και να πάρουν μερίδιο απο τον πρώτο, και οι "νέοι" στο άθλημα είναι αυτοί που την πατάνε.

Το μπιτκοιν είναι ένα ασταματητο πρωτόκολλο, ανταλλαγής πληροφορίας. Η πιο σοφή επιλογή που θα μπορούσε να έχει κάνει κανείς με ένα τέτοιο πρωτόκολλο είναι να το κάνει να μεταφέρει αξία.

Αρκεί να θυμάσε 12 λέξεις στη σειρά μέσα στο μυαλό σου και μπορείς να πας όπου θες στον κόσμο με τις οικονομίες σου. Δεν χρειάζεται να το μετετρέψεις σε άλλο νομισμα για να το χρησιμοποιήσεις, σε πολλές πόλεις στον κόσμο ισχυει και συνεχώς θα αυξάνετε ο αριθμός αυτών που το θέλουν.

Το μπιτκοιν προσωπικά με βοήθησε πολύ στη ζωή μου, είδα πολλά πράγματα με άλλη οπτική και έμαθα αρκετά πράγματα για το πως έχουν χτιστεί και πως δουλεύει η οικονομία μας. Δεν είναι εύκολη διαδρομή ούτε ευκολο να δεχτείς τον βρώμικο κόσμο που ζούμε....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αναμένω σχόλια "το bitcoin είναι απάτη". Καλύτερα τα λεφτά μας σε ελληνική τράπεζα με 0.01% επιτόκιο  😂

Νομίζω έχουν γυρίσει σε αρνητικά επιτόκια και πληρώνεις τις τράπεζες πλέον, για να κρατάνε τα λεφτά σου ή κάνω λάθος;

Επεξ/σία από Alani13
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panther_512 είπε

για να κρασάρει το bitcoin πλέον, πρέπει να κρασάρει η παγκόσμια οικονομία.

Η απλά να βγεί ένας κινέζικος κβαντικός υπολογιστής να σπάει την κρυπτογράφηση του και γεια σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, blanka said:

Η απλά να βγεί ένας κινέζικος κβαντικός υπολογιστής να σπάει την κρυπτογράφηση του και γεια σας

Ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις τράπεζες και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό οργανισμό έχει χρήμα και περιουσιακά στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή. 

Να κατανοήσουμε ότι όλες οι επιλογές έχουν ρίσκο. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να το υπολογίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις τράπεζες και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό οργανισμό έχει χρήμα και περιουσιακά στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή. 

Να κατανοήσουμε ότι όλες οι επιλογές έχουν ρίσκο. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να το υπολογίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Οι τράπεζες έχουν ήδη 2step verification αλλά και άλλες πολιτικές ασφαλείας που μπορούν να τις εφαρμόσουν ανα πάσα στιγμή. 

Δεν είναι το ίδιο

Δημοσ.
1 minute ago, blanka said:

Οι τράπεζες έχουν ήδη 2step verification αλλά και άλλες πολιτικές ασφαλείας που μπορούν να τις εφαρμόσουν ανα πάσα στιγμή. 

Δεν είναι το ίδιο

Υπολογιστής που μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση του bitcoin, μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση οποιουδήποτε τραπεζικού ιδρύματος.

Και ακριβώς επειδή ο κίνδυνος είναι πιθανός, και οι δύο κλάδοι σιγά σιγά αξιολογούν μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, blanka είπε

Δεν είναι το ίδιο

Εδώ οι τράπεζες μπορούν να σου βάλουν όριο πόσα να τραβάς την ημέρα, μπορουν να σου παγώσουν τον λογαριασμό επειδή θέλουν επικαιροποίηση τα στοιχεία σου, μπορούν να δώσουν πρόσβαση στην εφορία να τραβάει αν χρωστάς.... και πολλά άλλα με τα λεφτά που δούλεψες, ίδρωσες και τους εμπιστεύτικες. Πας να κάνεις ανάληψη ένα ποσό και σε ρωτάνε τι θα τα κάνεις, θα τα κάψω...

(παρένθεση το 2fa χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, με private key αλά bitcoin και η τράπεζα μπορεί να το κάνει reset, πράγμα αδύνατο στο bitcoin)

Όσο για τα quantum που λες ναι ανήκει στις μακρινές μελλοντικές απειλές αλλά ήδη ετοιμάζονται τρόποι που θα σταματήσουν και αυτή την απειλή. Υπάρχουν αρκετές απόψεις για αυτό το θέμα online.

Γενικώς το μπιτκοιν έχει ασταμάτητες επιθέσεις σε όλους τους τομείς ασφάλειας του δικτύου του απο τους "καλύτερους", ποτέ κανεις δεν το "εσπασε" 16 χρόνια τώρα.

Επεξ/σία από loatki
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λένε ότιθ μπορεί να αλλάξει ο κώδικας του Bitcoin αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη απο το συνολο των μεγάλων validators. 

Πρακτικά αυτό δεν ξέρω αν εχει γίνει ποτε και αν γίνει αν δουλέψει

36 λεπτά πριν, loatki είπε

(παρένθεση το 2fa χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, με private key αλά bitcoin και η τράπεζα μπορεί να το κάνει reset, πράγμα αδύνατο στο bitcoin)

εκτος του 2fa υπάρχει και η εγκριση συναλλαγής με εγκριση στο κινητό του χρήστη που σιγα σιγα εχουν υιοθετήσει όλες οι τράπεζες. αρα και όλους τους quantum υπολογιστές να εχεις, αν δεν πατήσει εγκριση σε ΑΣΦΑΛΕΣ κινητό ένας χρήστης δεν μπορει να σπάσει αυτή η δικλίδα ασφαλείας. το bitcoin δεν εχει αυτήν την δυνατότητα

Επεξ/σία από blanka
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, blanka είπε

Λένε ότιθ μπορεί να αλλάξει ο κώδικας του Bitcoin αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη απο το συνολο των μεγάλων validators. 

Πρακτικά αυτό δεν ξέρω αν εχει γίνει ποτε και αν γίνει αν δουλέψει

εκτος του 2fa υπάρχει και η εγκριση συναλλαγής με εγκριση στο κινητό του χρήστη που σιγα σιγα εχουν υιοθετήσει όλες οι τράπεζες. αρα και όλους τους quantum υπολογιστές να εχεις, αν δεν πατήσει εγκριση σε ΑΣΦΑΛΕΣ κινητό ένας χρήστης δεν μπορει να σπάσει αυτή η δικλίδα ασφαλείας. το bitcoin δεν εχει αυτήν την δυνατότητα

Τα upgrade λεγονται soft forks και τα πιο γνωστά που έχουν γίνει είναι το Segwit και το Taproot.

Δεν θα επιμείνω για το ασφαλές κινητό, αν ομως χάσω το κινητό μου, η τράπεζα μπορεί να ορίσει νέο, σωστά; Αρα με την κατάλληλη πρόσβαση ξεκλειδώνει ή αλλάζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Ελλαδα, αργοσχολοι + ονειροπολοι

Τι έγινε? Λέμε τους άλλους αργόσχολους και ονειροπόλους? Τι χολή είναι αυτή ? Ποιος σας ….πειραξε ?

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...