starthis Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, panther_512 είπε Μόλις ένα πόστ πιό πάνω έχεις προγραμματιστή που σου λέει ότι λέω και εγώ. Οπότε καλύτερα να αναγνωρίσουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον αναγνωρίζονται και από τους ίδιους τους προγραμματιστές. Το τί πρόσφεραν τα εργαλεία αυτόματης σύνθεσης κώδικα το 2023 με αυτό που συμβαίνει το 2025 μπορεί να παρομοιαστεί με χάσμα. Εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε. Θεωρώ καθαρή άρνηση να μήν βλέπει ένας προγραμματιστής πού πάει το πράγμα και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των προγραμματιστών που θα ξέρουν να αξιοποιούν τα εργαλεία ΑΙ. Δεν βασίζομαι σε απόψεις άλλων που ούτε τους ξέρω ούτε ξέρω τι κάνουν. Μπορεί να είναι προγραμματιστής των 40κ το χρόνο μικτά μπορεί να είναι και των 200κ το χρόνο . Δεν έχει την ίδια βαρύτητα η αποψή τους. Στο ξαναείπα με όρους αγοράς και το επαναλαμβάνω. Αν υπήρχε το χάσμα που λες εγώ θα πλήρωνα πολύ πολύ λιγότερα. Αλλά έχει συμβεί το αντίθετο. Θεωρώ δεδομένο οτι είσαι ακόμα στον ακαδημαικό κόσμο και σου πλασάρουν ο,τι νομίζουν αυτοί. Έχουμε περάσει όλοι από εκεί. Νομίζω τα είπαμε. Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:51 μμ από starthis
panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ (επεξεργασμένο) Φυσικά και δεν χρειάζεται να κουράσουμε άλλο, μπορείς να αποχωρήσεις από τη συζήτηση οποτεδήποτε θέλεις. Είναι εμφανές ότι η άποψή σου είναι η μόνη αλήθεια. Η προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου, χωρίς να ξέρεις απολύτως τίποτα για εμένα, η ακύρωση της δήλωσης ενός άλλου ανθρώπου που ανέφερα, όπως και η ακύρωση του συμφορουμίτη πιό πάνω που δηλώνει προγραμματιστής, δίνουν μιά ξεκάθαρη εικόνα. Σε κάθε βιομηχανική επανάσταση υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις. Κατανοητό και ανθρώπινο. Οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να εξελισσόμαστε οι ίδιοι. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:56 μμ από panther_512
starthis Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ 8 λεπτά πριν, panther_512 είπε Φυσικά και δεν χρειάζεται να κουράσουμε άλλο, μπορείς να αποχωρήσεις από τη συζήτηση οποτεδήποτε θέλεις. Είναι εμφανές ότι η άποψή σου είναι η μόνη αλήθεια. Η προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου, χωρίς να ξέρεις απολύτως τίποτα για εμένα, η ακύρωση της δήλωσης ενός άλλου ανθρώπου που ανέφερα, όπως και η ακύρωση του συμφορουμίτη πιό πάνω που δηλώνει προγραμματιστής, δίνουν μιά ξεκάθαρη εικόνα. Σε κάθε βιομηχανική επανάσταση υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις. Κατανοητό και ανθρώπινο. Οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να εξελισσόμαστε οι ίδιοι. Καλά κάνεις. Να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι. Το μεταπτυχιακό σου έχει αργήσει 10 χρόνια βέβαια οπότε δεν ξέρω πόσο κοντά στις εξελίξεις είσαι. Μάλλον πάνω στο hype train είσαι. Γιατί το δικό μου μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στο AI τέλειωσε το 2012. 'Οποιον δεν γνωρίζω δεν μπορώ να αποδεχτώ τις απόψεις του επειδή "έτσι είπε". Περιμένω και εγώ την επανάσταση και αν έρθει θα τα πούμε σε αυτό το φόρουμ.
panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:26 μμ (επεξεργασμένο) Συνεχίζεις να προσπαθείς να μειώσεις τον άλλο. Το μεταπτυχιακό που κάνω δεν άργησε καθόλου. Βλέπεις οι καθηγητές έπιασαν το νόημα και μας δείχνουν ότι πιό cutting-edge υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν πρόλαβε να βγεί το Veo3 και ήδη κάναμε μάθημα για αυτό. Πρίν, πλήρη παρουσίαση Cursor, Firebase Studio, Base44, Google Colab, Langflow, elevenlabs, Yolo, microsoft AI builder, Google AI studio. Αυτά που διδάχθηκες για ΑΙ το 2012 σίγουρα έχουν ακαδημαϊκή αξία, αλλά εδώ μιλάμε για applied AI, όπου είσαι σε θέση να δημιουργήσεις εφαρμογές, προϊόντα και υπηρεσίες με το 1/100 του χρόνου και της γνώσης/εμπειρίας που χρειαζόταν πρίν. Εγώ από το 2022 μέχρι σήμερα έχω γλιτώσει άπειρες εργατοώρες από δουλειά που μου βγάζει η ΑΙ. Δεν μιλάμε για hype εδώ πέρα. Μιλάμε για πραγματικά αποτελέσματα. Ο συμφορουμίτης πιό πάνω το έπιασε το νόημα. Εσύ περίμενε την επανάσταση να έρθει. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:32 μμ από panther_512 1
zazoum Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 μμ 27 minutes ago, starthis said: Καλά κάνεις. Να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι. Το μεταπτυχιακό σου έχει αργήσει 10 χρόνια βέβαια οπότε δεν ξέρω πόσο κοντά στις εξελίξεις είσαι. Μάλλον πάνω στο hype train είσαι. Γιατί το δικό μου μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στο AI τέλειωσε το 2012. 'Οποιον δεν γνωρίζω δεν μπορώ να αποδεχτώ τις απόψεις του επειδή "έτσι είπε". Περιμένω και εγώ την επανάσταση και αν έρθει θα τα πούμε σε αυτό το φόρουμ. Εγώ που έχω σπουδάσει εικαστικά από δω κι απο κει έχω καμιά ελπίδα στον έρμο τούτο κόσμο ή να πάω να κρεμαστώ; 1
Xdanger Δημοσ. Τρίτη στις 06:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:41 μμ 1 ώρα πριν, panther_512 είπε Θεωρώ καθαρή άρνηση να μήν βλέπει ένας προγραμματιστής πού πάει το πράγμα και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των προγραμματιστών που θα ξέρουν να αξιοποιούν τα εργαλεία ΑΙ. Εδώ είναι το ζουμί, ο πήχης όλο ανεβαίνει. Εξελιχθείτε και δεν χρειάζεται να φοβάστε για τίποτα. Οι προγραμματιστές πάντα θα έχουν ζήτηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα