Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Όπως το τρακτέρ για τον αγρότη που είχε πρίν την αγελάδα να τραβάει το άροτρο.

Ή το κομπιουτεράκι, που αντικατέστησε τον άβακα, το χαρτί και το μολύβι.

Ψεύτικες ανάγκες.

Άντε ρε παιδιά, αποβάλετε την άρνηση και δείτε τα πράγματα για αυτό που πραγματικά είναι. Ακόμα μία βιομηχανική επανάσταση.

Είπε άλλος ένας που δεν έχει περάσει ούτε απέξω απ'τον κλάδο. Έπρεπε να έχεις άποψη όμως, αισθάνθηκες καλά που τη μοιράστηκες.

Επεξ/σία από starthis
  • Confused 3
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, starthis said:

Είπε άλλος ένας που δεν έχει περάσει ούτε απέξω απ'τον κλάδο.

😕Κάνει μεταπτυχιακό στην ΑΙ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zazoum είπε

Οπότε πώς γίνεται να μην ξέρει τί λέει;

Για τον προγραμματισμό λέει. Αν είσαι προγραμματιστής χρόνια και έχεις χρησιμοποιήσει το AI για τη δουλειά σου έχεις κάτι να πεις (αν θελεις να πεις αλήθειες). Αλλιώς δεν μπορείς να κρίνεις.

Δημοσ.
3 minutes ago, starthis said:

Για τον προγραμματισμό λέει. Αν είσαι προγραμματιστής χρόνια και έχεις χρησιμοποιήσει το AI για τη δουλειά σου έχεις κάτι να πεις (αν θελεις να πεις αλήθειες). Αλλιώς δεν μπορείς να κρίνεις.

Δεν λέει αυτό. Λέει οτι δεν θα έχει νόημα να είσαι προγραμματιστής. Το υποστηρίζω και γώ. Δεν ξέρω να γραφω μια γραμμή.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zazoum είπε

Δεν λέει αυτό. Λέει οτι δεν θα έχει νόημα να είσαι προγραμματιστής. Το υποστηρίζω και γώ. Δεν ξέρω να γραφω μια γραμμή.

Άρα 2 που δεν ξέρουν μας κάνουν κάποιον που ξέρει. Πάσο. Πάμε παρακάτω αρκετό χρόνο χάσαμε προσπαθώντας να συνεννοηθούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, starthis said:

Άρα 2 που δεν ξέρουν μας κάνουν κάποιον που ξέρει. Πάσο. Πάμε παρακάτω αρκετό χρόνο χάσαμε προσπαθώντας να συνεννοηθούμε.

we have a deal.

Επεξ/σία από zazoum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, starthis said:

Είπε άλλος ένας που δεν έχει περάσει ούτε απέξω απ'τον κλάδο. Έπρεπε να έχεις άποψη όμως, αισθάνθηκες καλά που τη μοιράστηκες.

Πιό εκτός τόπου και χρόνου δεν θα μπορούσες να είσαι.

1 hour ago, zazoum said:

😕Κάνει μεταπτυχιακό στην ΑΙ.

Και όχι μόνο.

Διδάσκω ΑΙ και χρήση εργαλείων ΑΙ από το 2022. Επίσης είμαι σε συνεργασία με εταιρείες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους μέσω ΑΙ.

Είμαι καλεσμένος κάθε χρόνο σε ετήσια συνέδρια εταιρειών και οργανισμών για παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων και προκλήσεων.

Και αν πάμε σε παλαιότερες εποχές, από το 1998 έως και το 2007 εργαζόμουν στην δημιουργία βιομηχανικών αυτοματισμών. Σχεδιασμός ηλεκτρονικών πλακετών, prototyping, προγραμματισμός μικροελεγκτών AVR με assembly, σχεδιασμός καλουπιών. Έχω πολυετή εμπειρία προγραμματισμού, αλλά απευθείας στο μέταλλο.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
3 minutes ago, panther_512 said:

Και όχι μόνο.

Διδάσκω ΑΙ και χρήση εργαλείων ΑΙ από το 2022.

Ναι, αλλά είσαι εξω από τον "κλαδο"¨αυτό έχει σημασία.
🙃

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Τα έχω ξαναπεί, ας τα πώ και εδώ.

Στο μεταπτυχιακό που κάνω, συμμετέχουν απλοί φοιτητές αλλά καί ακαδημαϊκοί από όλο τον δυτικό κόσμο. Ανάμεσά τους καθηγητές πανεπιστημίων στην Αμερική, και επαγγελματίες προγραμματιστές, με εμπειρία άνω των 30 ετών.

Ο ίδιος ο συμφοιτητής, προγραμματιστής επί 30 χρόνια, που μας έλεγε τους πρώτους μήνες στο μάθημα ότι η ΑΙ τον βοηθάει στην παραγωγή κώδικα και γίνεται πιό παραγωγικός, τώρα, ένα χρόνο μετά λέει ότι σε λίγο δεν θα χρειαζόμαστε προγραμματιστές. Architects, prompt engineers,  μερικοί senior προγραμματιστές θα είναι αρκετοί. Όλη η δουλειά θα βγαίνει από την ΑΙ.

Αν παρακολουθείς τις εξελίξεις και ισχυρίζεσαι κάτι το διαφορετικό, τότε για μένα εθελοτυφλείς και αν είσαι προγραμματιστής, θα τα βρείς σκούρα, διότι μέσω της άρνησης, δεν θα δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να εξελιχθείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το επάγγελμά μας, θα είναι πολύ διαφορετικό σε παγκόσμια κλίμακα, σε λίγα χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση, να μην είμαστε τίγκα στα εργαλεία ΑΙ. Δεν γνωρίζω πώς θα ανατεπεξέλθουν οι juniors, λόγω έλλειψης εμπειρίας, αλλά αν είσαι dev με εμπειρία, είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιείς εργαλεία ΑΙ αυτή τη στιγμή.

Είμαι 16 χρόνια dev, και ο τρόπος που δουλεύω πια, δεν έχει καμία σχέση με πριν από 6 μήνες*. Δεν υπάρχει γυρισμός**. Period.

*agentic AI

**με τα θετικά και τα αρνητικά φυσικά, αλλά επιμένω: δεν υπάρχει γυρισμός.

Επεξ/σία από nantito
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, nantito said:

Το επάγγελμά μας, θα είναι πολύ διαφορετικό σε παγκόσμια κλίμακα, σε λίγα χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση, να μην είμαστε τίγκα στα εργαλεία ΑΙ. Δεν γνωρίζω πώς θα ανατεπεξέλθουν οι juniors, λόγω έλλειψης εμπειρίας, αλλά αν είσαι dev με εμπειρία, είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιείς εργαλεία ΑΙ αυτή τη στιγμή.

Είμαι 16 χρόνια dev, και ο τρόπος που δουλεύω πια, δεν έχει καμία σχέση με πριν από 6 μήνες*. Δεν υπάρχει γυρισμός**. Period.

*agentic AI

**με τα θετικά και τα αρνητικά φυσικά, αλλά επιμένω: δεν υπάρχει γυρισμός.

Ευχαριστώ που λές τα αυτονόητα. Εσύ είσαι στο δρόμο για να μετατραπείς σε architect και θα εποπτεύεις τη δουλειά των ΑΙ agents.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Τα έχω ξαναπεί, ας τα πώ και εδώ.

Στο μεταπτυχιακό που κάνω, συμμετέχουν απλοί φοιτητές αλλά καί ακαδημαϊκοί από όλο τον δυτικό κόσμο. Ανάμεσά τους καθηγητές πανεπιστημίων στην Αμερική, και επαγγελματίες προγραμματιστές, με εμπειρία άνω των 30 ετών.

Ο ίδιος ο συμφοιτητής, προγραμματιστής επί 30 χρόνια, που μας έλεγε τους πρώτους μήνες στο μάθημα ότι η ΑΙ τον βοηθάει στην παραγωγή κώδικα και γίνεται πιό παραγωγικός, τώρα, ένα χρόνο μετά λέει ότι σε λίγο δεν θα χρειαζόμαστε προγραμματιστές. Architects, prompt engineers,  μερικοί senior προγραμματιστές θα είναι αρκετοί. Όλη η δουλειά θα βγαίνει από την ΑΙ.

Αν παρακολουθείς τις εξελίξεις και ισχυρίζεσαι κάτι το διαφορετικό, τότε για μένα εθελοτυφλείς και αν είσαι προγραμματιστής, θα τα βρείς σκούρα, διότι μέσω της άρνησης, δεν θα δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να εξελιχθείς.

Μακάρι να ίσχυαν αυτά που λες γιατί εκτός από προγραμματιστής ο ίδιος, έχω και εταιρία λογισμικού. Θα με συνέφερε τρελά αν δεν χρειάζονταν προγραμματιστές και μπορούσε να γίνει η δουλειά με prompt engineers γιατι πολύ απλά θα πλήρωνα το 1/3 αυτών που πληρώνω τώρα.

Επειδή όμως το ίδια τάζονται για το AI από το 2023 και δεν έχει γίνει τίποτα αξιόλογο εκτός από autocompletes που βγάζουν συνεχώς λάθη και autogenerated code που είναι χρήσιμος μόνο σε juniors και άτομα χωρίς δική τους codebase, ας αφήσουμε τις υποσχέσεις.

Το τι σου είπε ο άλλος που ήταν 30 χρόνια προγραμματιστής δεν έχει σημασία γιατί δεν είναι η άποψή σου και στον προγραμματισμό φαντάζομαι οτι γνωρίζεις οτι δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια αν ο άλλος έγραφε sql queries. Επίσης αν θέλεις να μάθεις καμιά αλήθεια ξεκίνα να μιλάς με άτομα που δεν έχουν συμφέρον από το σπρώξιμο του AI. 

Επίσης τα ίδια υποστήριζαν και στην builder.ai που θα έφτιαχνε ολόκληρα solutions με prompts και ήταν και backed by Microsoft και τώρα τους κυνηγάνε να τους βάλουν φυλακή. 

Επεξ/σία από starthis
Δημοσ.

Μόλις ένα πόστ πιό πάνω έχεις προγραμματιστή που σου λέει ότι λέω και εγώ.

Οπότε καλύτερα να αναγνωρίσουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον αναγνωρίζονται και από τους ίδιους τους προγραμματιστές.

Το τί πρόσφεραν τα εργαλεία αυτόματης σύνθεσης κώδικα το 2023 με αυτό που συμβαίνει το 2025 μπορεί να παρομοιαστεί με χάσμα.

Εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε. 

Θεωρώ καθαρή άρνηση να μήν βλέπει ένας προγραμματιστής πού πάει το πράγμα και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των προγραμματιστών που θα ξέρουν να αξιοποιούν τα εργαλεία ΑΙ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...