Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Το 2019 είχα Ο.Ε. και τώρα άνοιξα ατομική με απαλλαγή Φ.Π.Α.

Θέλω να ρωτήσω για την ατομική. Στις αγορές που κάνω απο το εξωτερικό, π.χ. themes κ.τ.λ. πληρώνω Φ.Π.Α. Τώρα που ρώτησα στον λογιστή, μου είπε ότι πρέπει να μην μου παίρνουν Φ.Π.Α και να πληρώνω το Φ.Π.Α. στην ΑΑΔΕ. Δηλαδή κάτι το οποίο κοστίζει 124 ΕΥΡ ( με Φ.Π.Α %24 )  θα ππληρώνω 100 ΕΥΡ και μετά θα πάω θα πληρώσω στην ΑΑΔΕ 24 ΕΥΡ. Στην Ο.Ε. που είχαμε και εκεί απαλλαγή δεν το κάναμε ετσι. Απλα πληρώναμε και στέλναμε το τιμολόγιο στον λογιστή και δεν κάναμε τίποτα. 

Ξέρει κανείς να μου φωτήσει λίγο διότι μπερδεύτηκα ; Στις πληρωμές με κάρτα κρατάει και TAX... Άμα πληρώσω και στην ΑΑΔΕ θα είναι διπλός ΦΠΑ. 

Δημοσ.

Βασικά αλλάζεις λογιστή

Θέλει να έχεις ανοιχτές ενδοκοινοτικές για ΕΕ και μετά είναι ανάλογα την περίπτωση

Πχ το amazon σε τιμολογεί χωρίς ΦΠΑ

Δημοσ.

Αν είναι η επιχείρηση σε κλάδο που δεν υποχρεώνεται να αποδίδει ΦΠΑ (λχ ιατρικές υπηρεσίες) αν αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ ένα προϊόν θα πρέπει να αποδοθεί αργότερα στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, elio_1 είπε

Αν είναι η επιχείρηση σε κλάδο που δεν υποχρεώνεται να αποδίδει ΦΠΑ (λχ ιατρικές υπηρεσίες) αν αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ ένα προϊόν θα πρέπει να αποδοθεί αργότερα στην Ελλάδα. 

Αυτό ακριβώς, οι απαλλασσόμενοι που αγόρασαν εντός ΕΕ χωρίς τον εκεί ΦΠΑ, αποδίδουν ΦΠΑ στην Ελλάδα για τις εν λόγω αγορές/λήψεις, με τον αντίστοιχο ελληνικό συντελεστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...