Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, petranthe είπε

Από το 2020 και μετά αυτό που έχει γίνει με το gov είναι απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα. Έχουμε γλιτώσει άπειρες ώρες ταλαιπωρίας. Αυτονόητο για άλλες χώρες, αλλά ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο δύσκολο ήταν να κάνεις απλά μια επικύρωση πριν 5 χρόνια.

Και η Πλάκα είναι ότι οι φίλοι μας οι Γερμάνοι και κάποιες ακόμη χωρες της ΕΕ είναι παρα πολύ πίσω σε ψηφιακες υπηρεσιες σε σχέση με εμας 😉

Επεξ/σία από dream21
  • Like 3
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ θα γράψω για μια παπάρια που γίνεται στην Ελλάδα.

Ένα παιδί είναι υποχρεωτικό να βγάλει ταυτότητα από τα 12 αν δεν κάνω λάθος.

Επειδή όμως τα παιδιά τα κλέβουν θέλησα να τους βάλω στο κινητό το Gov Wallet για να έχουν εκεί την ταυτότητα και να μην την κουβαλάνε μαζί τους.

Έλα που όμως για να φτιάξεις Gov Wallet πρέπει να έχεις δηλώσει κινητό στο Εθνικό μητρώο επικοινωνίας και τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν αριθμό κινητού στο όνομα τους αν δεν κλείσουν τα 18 αν δεν κάνω λάθος.

Ξέρω ότι θα μπορούσαν τα παιδιά να έχουν μια φωτογραφία από την ταυτότητα στο κινητό τους αλλά εγώ έπεσε σε χαζό που του έδειξα ταυτότητα από το Gov Wallet και μου είπε τι είναι αυτό εγώ θέλω κανονική ταυτότητα.

Δημοσ.
1 hour ago, Therempant said:

Αναγκαστηκαμε σαν χωρα και αναγκαστηκαν σαν κυβερνηση γιατι θα τρωγαμε αλλο ενα προστιμο απο την Ε.Ε. μπροστα σε τοσα αλλα. 

Πηγη;

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gcf είπε

Για κάποιους δήμους αυτό γινόταν ήδη εδώ και χρόνια.

Αυτό θα έγραφα και εγώ.

Πχ 

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Αναρτήθηκε στη θυρίδα σας στις:

29 Νοεμβρίου 2022 7:20 μ.μ.

Δημοσ.
2 hours ago, cghera said:

εβγαλα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τυχαία σήμερα μέσω gov. Σε ένα λεπτό. 

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι αυτό υπάρχει πάνω από 5 χρόνια τώρα, προ πενταετίας είχα βγάλει σχετικό εγγραφό. Αυτό που δεν υπήρχε και ευτυχώς αν και δεν γίνεται άμεσα, γίνεται όμως, είναι αντίγραφο ποινικού μητρώου. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cumulus είπε

Πηγη;

Δεν είναι "πηγή", είναι γενική οδηγία, άλλωστε το ξέρεις ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι μπροστά σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια. Τρώμε πρόστιμα σιγά σιγά για πολύ μικρότερα πράγματα, και αυτό θα ερχόταν στην σειρά του. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα στέλνονται στην θυρίδα του πολίτη και βεβαιώσεις με οφειλές η προστιμα, εκτός από τις βεβαιώσεις που θα ζητάει ο πολίτης μόνος του. Μέχρι στιγμής αυτά δεν εμφανίζονται όλα στο taxisnet, μόνο αν ζητήσεις πιστοποιητικό περί μη οφειλών θα στα εμφανίσει η εφορία. 

6 ώρες πριν, Crash24 είπε

Η υπηρεσία ξεκινά με έγγραφα που αφορούν δημοτικές οφειλές, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλέπεται η επέκτασή της και σε άλλα είδη επιδόσεων ή κοινοποιήσεων δημοσίων εγγράφων στο μέλλον. Επιπλέον, προγραμματίζεται η αξιοποίησή της και από άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JcD είπε

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι αυτό υπάρχει πάνω από 5 χρόνια τώρα, προ πενταετίας είχα βγάλει σχετικό εγγραφό. Αυτό που δεν υπήρχε και ευτυχώς αν και δεν γίνεται άμεσα, γίνεται όμως, είναι αντίγραφο ποινικού μητρώου. 

Το ποινικό μητρώο βγαίνει εδώ και κάμποσα χρόνια απο το gov,έχω βγάλει πρώτη φορά Απρίλη του 23. Κάνει μια μέρα συνήθως ,το πολύ δύο.

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, eyw said:

Και όπως λεν ο κόζμος στα χωριά:
"τα ψηφιακά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους"
Το αν μπορεί το ελληνικό δημόσιο να συντηρήσει και να χρησιμοποιεί και να προφυλλάσει από hackers κλπ τέτοια συστήματα και υποδομές, θα το λουστούμε δούμε.
.

Το gov δεν το φτιάχνει ο μπαρμπα-Μητσος που έχει μπει τυχαία head του IT επειδή είχε 40 χρόνια προϋπηρεσία στο ΚΕΠ.

Το φτιάχνει πολύ μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας, που καλώς ή κακώς έχει 5 μηχανικούς και 2 devSecOps, που ξέρουν τι τους γίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cghera είπε

εβγαλα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τυχαία σήμερα μέσω gov. Σε ένα λεπτό. 

Αυτό γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια φίλε μου.

5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα στέλνονται στην θυρίδα του πολίτη και βεβαιώσεις με οφειλές η προστιμα, εκτός από τις βεβαιώσεις που θα ζητάει ο πολίτης μόνος του. Μέχρι στιγμής αυτά δεν εμφανίζονται όλα στο taxisnet, μόνο αν ζητήσεις πιστοποιητικό περί μη οφειλών θα στα εμφανίσει η εφορία. 

Εμφανίζεται στην ενότητα οφειλές εκτός ρύθμισης. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως πχ οφειλές από χρέη κληρονομιάς που δεν εμφανίζονται, αλλά η πλειονότητα των οφειλών είναι ορατή.

Έχω λογιστικό γραφείο και Ιδιωτικό ΚΕΠ. Όποιος θέλει με λαμβάνει υπόψη.
Όντως τα τελευταία χρόνια το gov έχει λύσει πολλά θέματα και συνέχεια προστίθενται νέες λειτουργίες. Προσωπικά με έχει βολέψει πολύ στη δουλειά μου. Δεν είναι θέμα κυβέρνησης ή κομματικά. Είναι αντικειμενικό. Το αν το έκαναν για το ένα λόγο ή τον άλλο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που μετράει τελικά είναι ότι ο πολίτης πλέον βγάζει πάρα πολλά έγγραφα από τον υπολογιστή του. Χωρίς ουρές και προβλήματα. Μακάρι να βάλουν όλες τις λειτουργίες και τα έγγραφα του δημοσίου. Είναι ντροπή το 2025 να βλέπουμε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς η ψηφιοποίηση στην Ελλάδα κατέληξε να γίνει ψηφιακή γραφειοκρατία και όσο και αν φαίνεται περίεργο σε αρκετούς που δεν έχουν συχνή επαφή με το δημόσιο, ίσως ήμασταν καλύτερα πριν. Δεν είναι όλα αρνητικά, γλυτώσαμε ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες συμφωνώ. Αλλά πλέον υπάρχουν περιπτώσεις που δεν λύνονται γιατί δεν ξέρει κανείς και όλοι τα ρίχνουν στο σύστημα. Τα υπουργεία φτιάχνουν πλατφόρμες για ψύλλου πήδημα πχ ελαιοκομικό μητρώο που μόνο προβλήματα δημιουργούν και άλλα πολλά.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγώ θα γράψω για μια παπάρια που γίνεται στην Ελλάδα.

Ένα παιδί είναι υποχρεωτικό να βγάλει ταυτότητα από τα 12 αν δεν κάνω λάθος.

Επειδή όμως τα παιδιά τα κλέβουν θέλησα να τους βάλω στο κινητό το Gov Wallet για να έχουν εκεί την ταυτότητα και να μην την κουβαλάνε μαζί τους.

Έλα που όμως για να φτιάξεις Gov Wallet πρέπει να έχεις δηλώσει κινητό στο Εθνικό μητρώο επικοινωνίας και τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν αριθμό κινητού στο όνομα τους αν δεν κλείσουν τα 18 αν δεν κάνω λάθος.

Ξέρω ότι θα μπορούσαν τα παιδιά να έχουν μια φωτογραφία από την ταυτότητα στο κινητό τους αλλά εγώ έπεσε σε χαζό που του έδειξα ταυτότητα από το Gov Wallet και μου είπε τι είναι αυτό εγώ θέλω κανονική ταυτότητα.

Το kids wallet ειναι γιαυτην την δουλεια https://play.google.com/store/apps/details?id=io.mstat.kidswallet&hl=el

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...