Vstromrider Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 30 λεπτά πριν, Schiffer είπε OP Αυτό που έκανε το e-shop είναι παράνομο. Με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν 2 ειδών εγγυήσεις. Η νόμιμη εγγύηση και η εμπορική εγγύηση. Στην νόμιμη εγγύηση η οποία είναι 2 ετών, ο πωλητής (και ο προμηθευτής) είναι υποχρεωμένος να σε καλύψει χωρίς κανένα δικό σου έξοδο. Καθολου παρανομο. Μετα τον 1ο χρονο, πρεπει να αποδειξεις οτι το προβλημα προυπηρχε της πωλησης για να σε καλυψει ο πωλητής. Αν το αποδείξεις, θα το αντικασταστήσει ο eshop. Προφανως , για να σε στελνει στην αντιπροσωπεια, αρνειτε οτι το προβλημα προυπηρχε της πωλησης. Μην νομιζετε οτι ολες αυτες οι εταιριες πια παρανομουν ή δεν γνωριζουν την σχετικη νομοθεσια. Γνωριζουν πολυ καλα τι υποχρεωσεις εχουν, και τις τηρουν στο ακεραιο. Τις εχουν κοστολογησει πια και τις πληρωνουμε μεσα στην τιμη του προιοντος. 26 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών (Εγγυήσεις, Service, οδηγίες χρήσεως, κλπ) 1. Νόμιμη εγγύηση 2. Εμπορική εγγύηση 3. Τεχνική υποστήριξη-οδηγίες χρήσης-ασφάλεια προϊόντος-διάφορα. Αναφορά σε κείμενο 1.4. Ποιος πρέπει να αποδείξει την ελαττωματικότητα του προϊόντος και εντός ποιού χρονικού διαστήματος; Είναι ευθύνη του πωλητή για τους έξι πρώτους μήνες, μετά την αγορά, να αποδείξει ότι δεν είναι ελαττωματικό το προϊόν. Μετά την περίοδο αυτή και ως το τέλος της εγγύησης, είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδείξει την ελαττωματικότητα Αυτο εχει αλλαξει. Ειναι 1 χρονος πια. Για αυτο πια δεν βρισκεις προιοντα στην αγορα με 6 μηνες εγγυηση, οπως ηταν κατι ακουστικα, bluetooth και λοιπα ψιλικοκο. 2
Schiffer Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @Vstromrider Σωστά. Διόρθωσα το κείμενο μου. Ζητάνε από τον αγοραστή να αποδείξει το ελάττωμα και για αυτό του είπαν να πάει στην PnG. Αυτό κατάλαβα και εγώ μετά από αρκετή ώρα διάβασμα. Επίσης, τα τυχόν έξοδα για την απόδειξη τη βλάβης φέρει ο αγοραστής για το 2 έτος και νομίζω έχεις την δυνατότητα να τα διεκδικήσεις μετά. Γενικά φαίνεται μια ταλαιπωρία η διαδικασία και την νιώθω σαν ένα ετος limited warranty. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από Schiffer 1
Vstromrider Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Schiffer είπε Αυτό κατάλαβα και εγώ μετά από αρκετή ώρα διάβασμα. ειναι ακριβως ο ιδιος λογος που η Apple δινει 1 χρονο εγγυηση. Αν αποδειξεις κατα το 2ο ετος οτι το προβλημα προυπηρχε το προβλημα, θα σε καλυψουν. Αν οχι, τοτε 1 χρονος εγγυηση.
lector Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 11 ώρες πριν, Vstromrider είπε η Apple δινει 1 χρονο εγγυηση. Σε ενα παραλληλο συμπαν χωρις fan boys, το να δινει μια εταιρεια μολις 1 χρονο εγγυηση θα ηταν γιγαντιο red flag για την αξιοπιστια των προϊοντων.
filip123go Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 12 minutes ago, lector said: Σε ενα παραλληλο συμπαν χωρις fan boys, το να δινει μια εταιρεια μολις 1 χρονο εγγυηση θα ηταν γιγαντιο red flag για την αξιοπιστια των προϊοντων. Δεν δίνει 1 χρόνο. Έχει το apple care. Απλά πρέπει να το πληρώσεις, επειδή apple. Spoiler Υ.Γ. Και Sony και δεν ξέρω και εγώ πόσες άλλες εταιρείες, 1 χρόνο δίνουν, και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επέκτασης.
lector Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν δίνει 1 χρόνο. Έχει το apple care. Απλά πρέπει να το πληρώσεις, επειδή apple. Απόκρυψη περιεχομένων Υ.Γ. Και Sony και δεν ξέρω και εγώ πόσες άλλες εταιρείες, 1 χρόνο δίνουν, και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Και η επεκταση εγγυησης το ιδιο red flag ειναι, αν μου λες να πληρωσω, πληρωνω και την επισκευη κατοπιν, φχαριστω. Δεν ισχυει μονο για την apple αυτο που ειπα, για οποιαδηποτε εταιρεια ισχυει. Απλα θυμαμαι εδω και αρκετα χρονια πισω οτι εβλεπα αλλες εταιρειες να δινουν τουλαχιστον 2 και μονο η apple το κραταγε 1. Ισως βεβαια επειδη ηταν και σιγουρη οτι σε 1 χρονο ο αλλος θα παει να παρει το επομενο μοντελο ουτως ή αλλως. 1
kage Δημοσ. Δευτέρα στις 06:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:21 πμ (επεξεργασμένο) Περιμενω λινκ απο ποστ απο οποιοδηποτε προιον δεχτηκε σερβις sony+apple τον 2ο χρονο... τα εκατομμυρια γελοια χειριστηρια ps dualsense με drift προβλημα σε ολο τον κοσμο... Την α ρβατο π εβγαζε ολα τα κινητα με υγρασια γ λογαριασμο εταιρειων..ειτε 1ο ειτε 2ο χρονο.. Ου μπλεξεις με τα ****σερβις Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:23 πμ από kage 1
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ 10 ώρες πριν, kage είπε Την α ρβατο π εβγαζε ολα τα κινητα με υγρασια γ λογαριασμο εταιρειων..ειτε 1ο ειτε 2ο χρονο.. ela re!! δεν ειμαι μονος ? Ειχα παρει sonyericcsson c905. Αργησα να το ανοιξω απο το κουτι. Το ανοιξα και δεν δουλευε. Με εστειλε η Wind στην Arvato! "Εκτος εγγυησης λογω υγρασιας!" Ειχα φτασει θυμαμαι στο γραφειο του ΔΣ του Σουηδου εξω.
StamTheMan Δημοσ. Τετάρτη στις 11:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:27 πμ Στις 17/8/2025 στις 10:12 ΠΜ, Vstromrider είπε ειναι ακριβως ο ιδιος λογος που η Apple δινει 1 χρονο εγγυηση. Αν αποδειξεις κατα το 2ο ετος οτι το προβλημα προυπηρχε το προβλημα, θα σε καλυψουν. Αν οχι, τοτε 1 χρονος εγγυηση. 2 χρονια ειναι και απο την apple. Ποτε δεν ηταν 1. Τα ιδια ελεγε και η HP,αλλα αμα τους ζοριζες δεχοντουσαν,οι απατεωνες.
Vstromrider Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 μμ 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε 2 χρονια ειναι και απο την apple. Ποτε δεν ηταν 1. Τα ιδια ελεγε και η HP,αλλα αμα τους ζοριζες δεχοντουσαν,οι απατεωνες. Θα επρεπε να ειναι κατανοητο το τι λεω και τι λεει η apple. Πιο ξεκαθαρο δεν μπορω να το κανω. Η apple δινει 1 χρονο εγγυηση. Η νομοθεσια λεει αλλα πραγματα, συγκεκριμενα και ισχυουν απολυτα. Ο διαχωρισμος των δυο εννοιών δεν ειναι τοσο δυσκολος. https://www.apple.com/legal/warranty/products/greece-cyprus-warranty.html
Nabuko Δημοσ. Τετάρτη στις 02:02 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:02 μμ Η Μονοετής περιορισμένη εγγύηση της Apple είναι μια εγγύηση που παρέχεται κατά τη διακριτική ευχέρεια του κατασκευαστή. Παραχωρεί δικαιώματα ανεξάρτητα από τα δικαιώματα που προβλέπονται από τη νομοθεσία περί καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εκείνων που σχετίζονται με αγαθά που δεν συμμορφώνονται με τους όρους πώλησης. Ως εκ τούτου, τα οφέλη που απορρέουν από την Μονοετή περιορισμένη εγγύηση της Apple παρέχονται επιπρόσθετα και όχι σε αντικατάσταση των δικαιωμάτων που παραχωρούνται από τη νομοθεσία περί καταναλωτών. 1
StamTheMan Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ Στις 18/8/2025 στις 6:21 ΠΜ, kage είπε Περιμενω λινκ απο ποστ απο οποιοδηποτε προιον δεχτηκε σερβις sony+apple τον 2ο χρονο... Eχω παρει αντικατασταση σε ps5 το δευτερο χρονο. 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Θα επρεπε να ειναι κατανοητο το τι λεω Δεν ειναι ομως. Στις 17/8/2025 στις 10:12 ΠΜ, Vstromrider είπε Αν οχι, τοτε 1 χρονος εγγυηση. Αυτο δεν ειναι κατανοητο. Υπαρχει οδηγια και μια χαρα θα καλυψει.
Vstromrider Δημοσ. Τετάρτη στις 02:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:13 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Υπαρχει οδηγια και μια χαρα θα καλυψει. ΑΝ αποδειξεις οτι το προβλημα προυπηρχε της πώλησης και ειναι υποχρεωση του πωλητη, και οχι του κατασκευαστη. Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:13 μμ από Vstromrider
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα