Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Τα 2 χειρότερα σου λάθη εφόσον είσαι content creator:

1.Δεν έκανες trademark δικό σου και μοναδικό, με νομοθετική πράξη με δικηγόρο και με επίσημο χαρτί ότι σου ανήκει το trademark.

2.Δεν έβαλες watermark στο content σου.

Με αυτά εγώ πολύ απλά οποίος με αντιγράφει κακόβουλα του σκάω report και πέφτει το προφίλ του σε λιγότερο από 24 ώρες. Αν θέλω τον τραβάω δικαστικώς για διαφυγοντα κέρδη. Το πώς θα τον βρούν είναι πανευκολο. Η meta καταγράφει τα πάντα.

Έχω ακούσει ότι κάθε watermark μπορεί να αφαιρεθεί πανεύκολα πλέον με εργαλεία ΑΙ. Δεν ξέρω αν είναι ραδιο αρβύλα. 

Όσο για το δικαστήριο ωραία τα λες, αλλά υπάρχει και πιθανότητα να μην τον βρουν ποτέ. Βασίζομαι σε υπόθεση που έκανε μήνυση γνωστή μου για σοβαρότερο θέμα από μια κλοπή πνευματικων δικαιωμάτων σε μια φωτογραφία. Έχει κολλήσει η υπόθεση μετά από 3 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Sad 1
Δημοσ.
3 hours ago, mariosnik_ said:

Έχω ακούσει ότι κάθε watermark μπορεί να αφαιρεθεί πανεύκολα πλέον με εργαλεία ΑΙ. Δεν ξέρω αν είναι ραδιο αρβύλα. 

Όσο για το δικαστήριο ωραία τα λες, αλλά υπάρχει και πιθανότητα να μην τον βρουν ποτέ. Βασίζομαι σε υπόθεση που έκανε μήνυση γνωστή μου για σοβαρότερο θέμα από μια κλοπή πνευματικων δικαιωμάτων σε μια φωτογραφία. Έχει κολλήσει η υπόθεση μετά από 3 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. 

και να αφερεθεί δεν αναιρεί ότι δεν είναι αρχική ιδιοκτησία σου και ότι ο άλλος το έκλεψε. Είναι σαν να κλέβεις δεσμίδα χαρτονομισμάτων από την τράπεζα και να ισχυρίζεσαι ότι δεν τα έκλεψες από την τράπεζα.

Στο "άλλο" που λες, μάλλον έπεσε σε μέτριο δικηγόρο (μην πω κάτι χειρότερο). Έπρεπε ήδη να είχε βγει το πρόστιμο και η κατάσχεση λογαριασμών..

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Τα 2 χειρότερα σου λάθη εφόσον είσαι content creator:

1.Δεν έκανες trademark δικό σου και μοναδικό, με νομοθετική πράξη με δικηγόρο και με επίσημο χαρτί ότι σου ανήκει το trademark.

2.Δεν έβαλες watermark στο content σου.

Με αυτά εγώ πολύ απλά οποίος με αντιγράφει κακόβουλα του σκάω report και πέφτει το προφίλ του σε λιγότερο από 24 ώρες. Αν θέλω τον τραβάω δικαστικώς για διαφυγοντα κέρδη. Το πώς θα τον βρούν είναι πανευκολο. Η meta καταγράφει τα πάντα.

Υδατογράφημα υπήρχε, όχι πολύ έντονο βέβαια γιατί χαλάει την φωτογραφία

2 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

και να αφερεθεί δεν αναιρεί ότι δεν είναι αρχική ιδιοκτησία σου και ότι ο άλλος το έκλεψε. Είναι σαν να κλέβεις δεσμίδα χαρτονομισμάτων από την τράπεζα και να ισχυρίζεσαι ότι δεν τα έκλεψες από την τράπεζα.

Στο "άλλο" που λες, μάλλον έπεσε σε μέτριο δικηγόρο (μην πω κάτι χειρότερο). Έπρεπε ήδη να είχε βγει το πρόστιμο και η κατάσχεση λογαριασμών..

Ίσως αν μπορούσες να κάνεις ένα ξεχωριστό post με τα βήματα και τις διαδικασίες που μπορεί να κάνει κάποιος, να βοηθούσες πολλούς συν-φορουμήτες

Δημοσ.
3 hours ago, Zynto said:

Ίσως αν μπορούσες να κάνεις ένα ξεχωριστό post με τα βήματα και τις διαδικασίες που μπορεί να κάνει κάποιος, να βοηθούσες πολλούς συν-φορουμήτες

Δεν μπορώ να κάνω κάτι που τα ξέρει καλύτερα δικηγόρος, πόσο μάλλον κάτι που θέλει συγκεκριμένη δικηγορική εμπειρία και ανάλυση. Η κάθε υπόθεση δεν είναι ίδια. Είχα μια τριβή με το θέμα όταν και εγώ είχα κάποια δικά μου θέματα μια περίοδο με ορισμένες υποθέσεις που λύθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Δεν μπορώ να κάνω κάτι που τα ξέρει καλύτερα δικηγόρος, πόσο μάλλον κάτι που θέλει συγκεκριμένη δικηγορική εμπειρία και ανάλυση. Η κάθε υπόθεση δεν είναι ίδια. Είχα μια τριβή με το θέμα όταν και εγώ είχα κάποια δικά μου θέματα μια περίοδο με ορισμένες υποθέσεις που λύθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

Στην διαδικασία για trademark αναφερόμουν κυρίως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Zynto said:

Στην διαδικασία για trademark αναφερόμουν κυρίως

Την ίδια απάντηση θα σου έδινα. Και ο δικηγόρος θα σε ρωτούσε: είναι λογότυπο; πρόκειται για εφημερίδα; Έντυπο υλικό; Φυλλάδια; Θα πουλάς merchandise όπως ρουχισμό; Έργα τέχνης; Πίνακες; Γλυπτά; Θα είναι βίντεο; 3d object που θες να πατεντάρεις;

Το κάθε στοιχείο έχει άλλο παράβολο υπέρ του δημοσίου. Και ανήκει σε άλλη εμπορική κατηγορία. Πρέπει από νωρίς ήδη να σκεφτείς τι θες να κάνεις για τα επόμενα 10 έτη (κάθε τόσο ανανεώνεται).

Επεξ/σία από Pokemon640

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...