dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:57 μμ 4 λεπτά πριν, nikx είπε Και οι Καρτακηδες επίσης προσοχή. https://www.protothema.gr/greece/article/1666271/gunaikes-parakolouthousan-ilikiomenes-se-atm-upekleptan-ta-pin-kai-eklevan-ta-portofolia-tous-deite-video/ πήγαιναν σε ΑΤΜ να βγάλουν μετρητά. 🤣 ποιοι καρτάκηδες? οι καρτάκηδες έχουν την κάρτα στο κινητό και πληρώνουν με NFC. 4
Grfoxz Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε καλώς η κακως μετρητα θα υπαρχουν παντα και παντου και καλως η κακως στην ελλαδα δεν θα σωθουμε απο τη χρηση μετρητων. η φοροδιαφυγη απο μετρητα ειναι πταισμα μπροστα στα υπολοιπα. Κλασσικός Αθάνατος Ελληνικός συλλογισμός. "Πιαστε πρώτα τους μεγαλους, μετα τους μικρους", "Ο αλλος κλέβει περισσότερα, εμενα βρηκατε να πιάσετε" και αλλα ωραία. Αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα σωθουμε στην Ελλάδα. 5
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:02 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Κλασσικός Αθάνατος Ελληνικός συλλογισμός. "Πιαστε πρώτα τους μεγαλους, μετα τους μικρους", "Ο αλλος κλέβει περισσότερα, εμενα βρηκατε να πιάσετε" και αλλα ωραία. Αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα σωθουμε στην Ελλάδα. οχι, ο λογος ειναι οτι ασχολουμαστε με τα ψιλά. ναι, πιαστε πρωτα τους μεγαλους, ενας μονος του κλεβει οσα μια ολοκληρη πολη ελευθερων επαγγελματιων. να μην μιλησουμε καν για εταιρείες και καρτελ/αισχροκερδεια. στο θεμα μας. τελικη η κατακραυγη ηταν μεγαλυτερη απο οσο περιμεναν. τωρα θα αναγκαστουν να πουλησουν και το 20%. το θεμα ειναι οτι οι αλλες τραπεζες θα εχουν αυξημενη κινηση λογω cashflex. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:04 μμ από basilis_k6 1
nikx Δημοσ. Δευτέρα στις 02:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:11 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, dtk-386 είπε πήγαιναν σε ΑΤΜ να βγάλουν μετρητά. 🤣 ποιοι καρτάκηδες? οι καρτάκηδες έχουν την κάρτα στο κινητό και πληρώνουν με NFC. Να βάλουν μετρητά πήγαιναν να χρησιμοποιούν την κάρτα. Οι χαρτονομίσματαδες τα έχουν μασούρια στις τσέπες. Προσοχή οι Καρτακηδες λέμε. https://www.protothema.gr/greece/article/1288402/thessaloniki-pagideusan-atm-kai-upeklepsan-stoiheia-toulahiston-665-trapezikon-karton/ Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:14 μμ από nikx
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:14 μμ 2 λεπτά πριν, nikx είπε Να βάλουν μετρητά πήγαιναν να χρησιμοποιούν την κάρτα. Προσοχή οι Καρτακηδες λέμε. https://www.protothema.gr/greece/article/1288402/thessaloniki-pagideusan-atm-kai-upeklepsan-stoiheia-toulahiston-665-trapezikon-karton/ NFC χωρίς PIN στο κινητό. προσοχή στα πλαστά..... 1
mr.Vox Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:22 μμ (επεξεργασμένο) Τα μέτρα της κυβέρνησης Πιερρακάκης: Μηδενίζονται όλες οι χρεώσεις των τραπεζών στα ΑΤΜ - Εθνικό πλαφόν για όλες τις άλλες πληρωμές στο 1,5 ευρώ http://bit.ly/44NRHO4 Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:25 μμ από mr.Vox 1
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Προσωπικά έχω να πάω σε ΑΤΜ πάνω από 10 χρόνια. Ναι κατανοώ την ανάγκη ειδικά πιο μεγάλων ανθρώπων για μετρητο αλλά όταν βλέπω έναν κάτω των 50 να έχει μετρητά μου φαίνεται κάπως. Στο κινητό έχουμε τα πάντα. Nfc gpay gov wallet ταυτότητες δίπλωμα ebanking ολα ανοίγουν με δαχτυλικο σε 1 δευτερόλεπτο. Ούτε κάτσε μέτρα λεφτά ούτε κουβαλα πορτοφόλι με ταυτότητες δίπλωμα κάρτες κτλ. Ενα κινητό στην τσέπη και τέλος τα έχεις όλα. Τεράστια ευκολία σε όλα. Λογαριασμοί πάγια εντολή κάθε μήνα ούτε από εκεί ασχολείσαι αν πλήρωσα αυτό η το άλλο. Τρελό piece of mind για μενα που θέλω την ηρεμία μου να χαρώ αυτά που θέλω και όχι να τρέχω να βγάλω μετρητά και να πληρώσω οτιδήποτε η ξέχασα δίπλωμα κτλ κτλ. Αρκετά τρέχει η κοινωνία σήμερα κρίμα να τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι ακόμα χειρότερα. 4 2
1comment Δημοσ. Δευτέρα στις 02:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:37 μμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Τα μέτρα της κυβέρνησης Πιερρακάκης: Μηδενίζονται όλες οι χρεώσεις των τραπεζών στα ΑΤΜ - Εθνικό πλαφόν για όλες τις άλλες πληρωμές στο 1,5 ευρώ http://bit.ly/44NRHO4 Ενδιαφέρον να μηδενιστούν οι χρεώσεις αυτές. Σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη από ατμ άλλης τράπεζας χωρίς προμήθεια. Να δούμε τώρα από πού θα μας τα πάρουν για να βγάλουν τη ζημιά! Η πράξη θα έρθει με τροπολογία και σήμερα σας ανακοινώνω την περίμετρο αυτής της πράξης» σημείωσε ο κος Πιερρακάκης: Κατα αρχήν ισχύει ότι για μια τράπεζα οι πελάτες αντιμετωπίζουν μηδενικές χρεώσεις και αυτό πρέπει να το θεσμοθετήσουμε. Οι χρεώσεις των τραπεζών μεταξύ τους μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ χρεώνουν ακόμα και σήμερα έως 1,5 ευρώ. Οι χρεώσεις αυτές μηδενίζονται. Θα μπει εθνικό πλαφόν 1,5 ευρώ για οποιαδήποτε άλλη χρέωση. Άλλη χρέωση είναι για παράδειγμα η χρέωση τρίτου παρόχου ή η χρέωση ελληνικής τράπεζας σε ξένη τράπεζα. Σε οποιαδήποτε σύνδεση τράπεζας με τρίτο πάροχο, ο τρίτος πάροχος θα αντιμετωπίζει τους πελάτες της τράπεζας σαν να είναι ο ίδιος η τράπεζα. Δηλαδή θα έχει μηδενικές χρεώσεις Σε δημοτικές κοινότητες που διαθέτουν ένα ΑΤΜ και ισχύει ήδη η μηδενική χρέωση, η μηδενική χρέωση επεκτείνεται και στους τρίτους παρόχους. Η ερώτηση υπολοίπου θα είναι δωρεάν και για τους τρίτους παρόχους. Για τα εμβάσματα η χρέωση 0,5 ευρώ που ισχύει για τις τράπεζες θα ισχύει και για τους τρίτους παρόχους. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:40 μμ από 1comment
sotirioskon93 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:45 μμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Arkin είπε Προσωπικά έχω να πάω σε ΑΤΜ πάνω από 10 χρόνια. Ναι κατανοώ την ανάγκη ειδικά πιο μεγάλων ανθρώπων για μετρητο αλλά όταν βλέπω έναν κάτω των 50 να έχει μετρητά μου φαίνεται κάπως. Στο κινητό έχουμε τα πάντα. Nfc gpay gov wallet ταυτότητες δίπλωμα ebanking ολα ανοίγουν με δαχτυλικο σε 1 δευτερόλεπτο. Ούτε κάτσε μέτρα λεφτά ούτε κουβαλα πορτοφόλι με ταυτότητες δίπλωμα κάρτες κτλ. Ενα κινητό στην τσέπη και τέλος τα έχεις όλα. Τεράστια ευκολία σε όλα. Λογαριασμοί πάγια εντολή κάθε μήνα ούτε από εκεί ασχολείσαι αν πλήρωσα αυτό η το άλλο. Τρελό piece of mind για μενα που θέλω την ηρεμία μου να χαρώ αυτά που θέλω και όχι να τρέχω να βγάλω μετρητά και να πληρώσω οτιδήποτε η ξέχασα δίπλωμα κτλ κτλ. Αρκετά τρέχει η κοινωνία σήμερα κρίμα να τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι ακόμα χειρότερα. Προσωπικα δε μπορω να καταλαβω που ακριβως κολλαει το σχολιο σου το οτι ειναι πιο βολικο με αλλο τροπο παει να πει οι υπολοιποι τροποι πρεπει να γινουν τροπος αισχοκερδιας; ΥΓ: Αν τυχον σου κλεψουν/χασεις το κινητο σου μη ερθεις στο φορουμ να κανεις ποστ τυπου : Μα ΚαΛα ΠηΓα ΕτΙεΜ μΕτΑ αΠο ΧΡονιΑ ΚαΙ ΜΕ χΡεΩσε ΠρΙν καν ΚανΩ αναληψη ξυπνατε ελληνες etc etc Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:46 μμ από sotirioskon93 2
lector Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 μμ 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε οπότε σε τι συμφωνείς με το κοστολόγιο του φίλου για τα τραπεζικά? εφόσον θα υπάρχουν και 2 τρόποι θα υπάρχουν και αυτά. το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εκλογικευτούν αν και υπάρχει και για τις τράπεζες ένα κόστος για να συντηρούνται όλα αυτά. βέβαια αν είχαμε σοβαρό κράτος θα τα είχε ρυθμίσει σε όφελος όλων των πλευρών αλλά δυστυχώς στην Μπανανία μόνο μπανάνες βγάζει. Το χρησιμοποιω για να καταδειξω τα μειονεκτηματα που εχει η χρηση καρτων, ιδιως οταν προκειται για μικρομεσαιους, και οτι δεν πρεπει να τις θεωρουμε ευαγγελιο. Δεν ειναι το ιδιο να πληρωνω με καρτα δεη, τηλεφωνο, σουπερμαρκετ με το να πληρωνω με καρτα τα τσιγαρα και τις τσιχλες στο περιπτερο ή τη φρατζολα ψωμι στο φουρνο της γειτονιας. Και φυσικα συμφωνω με αυτα που λες. 1 ώρα πριν, Grfoxz είπε Προφανώς δεν σε εχουν κλέψει, δεν έχεις χασει ποτε στη ζωή σου μετρητά και δεν εχεις κάνει ποτέ ταμείο στο τέλος της μερας. Ξέρεις πόσα "ειχα ενα 20αρικο στο πορτοφολι μου, που πηγε ρε Μαρία" εχω γλιτώσει απο οταν αρχισα να χρησιμοποιώ μονο κάρτες? Για πηγαινε μια βολτα απο το αλλο thread με τις απατες μεσω ηλεκτρονικων συναλλαγων 😬
villasg Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:08 μμ 37 λεπτά πριν, Arkin είπε Προσωπικά έχω να πάω σε ΑΤΜ πάνω από 10 χρόνια. Ναι κατανοώ την ανάγκη ειδικά πιο μεγάλων ανθρώπων για μετρητο αλλά όταν βλέπω έναν κάτω των 50 να έχει μετρητά μου φαίνεται κάπως. Στο κινητό έχουμε τα πάντα. Nfc gpay gov wallet ταυτότητες δίπλωμα ebanking ολα ανοίγουν με δαχτυλικο σε 1 δευτερόλεπτο. Ούτε κάτσε μέτρα λεφτά ούτε κουβαλα πορτοφόλι με ταυτότητες δίπλωμα κάρτες κτλ. Ενα κινητό στην τσέπη και τέλος τα έχεις όλα. Τεράστια ευκολία σε όλα. Λογαριασμοί πάγια εντολή κάθε μήνα ούτε από εκεί ασχολείσαι αν πλήρωσα αυτό η το άλλο. Τρελό piece of mind για μενα που θέλω την ηρεμία μου να χαρώ αυτά που θέλω και όχι να τρέχω να βγάλω μετρητά και να πληρώσω οτιδήποτε η ξέχασα δίπλωμα κτλ κτλ. Αρκετά τρέχει η κοινωνία σήμερα κρίμα να τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι ακόμα χειρότερα. Καλα τα λες αλλα για εμας που ζουμε επαρχια ειναι απαραιτητα . Η κυρα μαρια που παιρνω αυγα δεν εχει pos ο κωστης που παιρνω γαλα και κρεας δεν εχει , οι παραγωγοι με τις παραγκες διπλα στο χωραφι δεν εχουν Ο κωστας ο υδραυλικος/ηλεκτρολογος/καυστηρατζης δεν εχει και αμα τον ρωτησεις δεν θα ερθει ποτε κλπ κλπ Καρτες μονο στα μαρκετ βενζινη κλπ ... 3
lector Δημοσ. Δευτέρα στις 03:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:10 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Grfoxz είπε Κλασσικός Αθάνατος Ελληνικός συλλογισμός. "Πιαστε πρώτα τους μεγαλους, μετα τους μικρους", "Ο αλλος κλέβει περισσότερα, εμενα βρηκατε να πιάσετε" και αλλα ωραία. Αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα σωθουμε στην Ελλάδα. Δε θα σωθουμε διοτι αυτος ο συλλογισμος δε θα πραγματοποιηθει, ενω ειναι ορθος. Οταν το σδοε κυνηγαει τυροπιτες χωρις αποδειξεις την ιδια στιγμη που αλλοι χρωστανε εκατομμυρια και κανουν ζωαρες, πως περιμενεις να σωθεις; 43 λεπτά πριν, Arkin είπε Nfc gpay gov wallet ταυτότητες δίπλωμα ebanking ολα ανοίγουν με δαχτυλικο σε 1 δευτερόλεπτο. Ούτε κάτσε μέτρα λεφτά ούτε κουβαλα πορτοφόλι με ταυτότητες δίπλωμα κάρτες κτλ. Ενα κινητό στην τσέπη και τέλος τα έχεις όλα. Τεράστια ευκολία σε όλα. Ναι, ολα κομπλε, μεχρι να χασεις το κινητο, να στο κλεψουν, να μεινεις απο μπαταρια, να χαλασει, να πεσει το δικτυο, κλπ. 4 λεπτά πριν, villasg είπε Καλα τα λες αλλα για εμας που ζουμε επαρχια ειναι απαραιτητα . Η κυρα μαρια που παιρνω αυγα δεν εχει pos ο κωστης που παιρνω γαλα και κρεας δεν εχει , οι παραγωγοι με τις παραγκες διπλα στο χωραφι δεν εχουν Ο κωστας ο υδραυλικος/ηλεκτρολογος/καυστηρατζης δεν εχει και αμα τον ρωτησεις δεν θα ερθει ποτε κλπ κλπ Καρτες μονο στα μαρκετ βενζινη κλπ ... Να τους καρφωσεις ολους αυτους στην εφορια γιατι φοροδιαφευγουν, κλεβουν το κρατος, κλεβουν εμας τους πολιτες, και πως θα σωθουμε ετσι, γι'αυτο παει κατα διαολου η ελλαδα, εμεις δηλαδη που πληρωνουμε τι ειμαστε κοροιδα, κλπ κλπ κλπ ... Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:12 μμ από lector 2
Grfoxz Δημοσ. Δευτέρα στις 03:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:18 μμ 9 λεπτά πριν, lector είπε Για πηγαινε μια βολτα απο το αλλο thread με τις απατες μεσω ηλεκτρονικων συναλλαγων 😬 και? 9/10 φορες οι ηλεκτονικές απάτες είναι λάθος χρήστη. Και υπάρχουν παρα πολλοι και απλοί τρόποι να φυλαχτείς απο αυτο. (πχ Virtual κάρτες απο ΟΛΕΣ τις pay-εφαρμογές και revolut. 2FA και αλλα. ). Σε αντίθεση με ληστεία κτλ. 4 λεπτά πριν, lector είπε Δε θα σωθουμε διοτι αυτος ο συλλογισμος δε θα πραγματοποιηθει, ενω ειναι ορθος. Οταν το σδοε κυνηγαει τυροπιτες χωρις αποδειξεις την ιδια στιγμη που αλλοι χρωστανε εκατομμυρια και κανουν ζωαρες, πως περιμενεις να σωθεις; Ο ορθός συλλογισμός ειναι όλοι να ελεχθούν κτλ. Ανεξαρτήτα με το μέγεθος του ψαριού. Καραμέλα εχει γίνει αυτο με τις τυρόπιτες και τους μικρούς που φοροδιαφεύγουν. Οσο υπάρχουν αυτα τόσο καλλιεργείται η κουλτουρα φοραδιαφυγής.
Pansp32 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:28 μμ (επεξεργασμένο) Ας δούμε πρώτα το νομοσχέδιο και πως θα εφαρμοστεί και μετά τα λέμε. Spoiler https://www.news247.gr/oikonomia/pierrakakis-midenizontai-oi-xreoseis-gia-sinallages-sta-atm/ Είναι λίγο προβληματική διατύπωση σε κάποια σημεία Για παράδειγμα Αναφορά σε κείμενο Σε οποιαδήποτε σύνδεση τράπεζας με τρίτο πάροχο, ο τρίτος πάροχος θα αντιμετωπίζει τους πελάτες της τράπεζας σαν να είναι ο ίδιος η τράπεζα. Δηλαδή θα έχει μηδενικές χρεώσεις Άρα η τράπεζα ίσως και να μπορεί να έχει χρέωση σε ATM τρίτων(μη συστημικής τράπεζας, μέλος ΔΙΑΣ) αλλά η τρίτη εταιρεία δεν μπορεί να παίρνει προμήθεια; Αμφιβάλλω ότι αυτό στέκει. Αναφορά σε κείμενο Σε δημοτικές κοινότητες που διαθέτουν ένα ΑΤΜ και ισχύει ήδη η μηδενική χρέωση, η μηδενική χρέωση επεκτείνεται και στους 3ους παρόχους. Με βάση και το παραπάνω οι (συστημικές) τράπεζες δεν θα έχουν χρεώσεις μόνο έαν υπάρχει μόνο ένα ΑΤΜ(ανεξαρτήτως εταιρείας) σε κάποια περιοχή; Το παρακάτω ακούγεται θετικό ΑΝ εφαρμοστεί όπως θα έπρεπε: Αναφορά σε κείμενο Οι χρεώσεις των τραπεζών μεταξύ τους, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, χρεώνουν ακόμα και σήμερα έως 1,5 ευρώ. Οι χρεώσεις αυτές μηδενίζονται Άρα οι συναλλαγές μεταξύ τραπεζών μηδενίζονται; (ΑΤΜ) Θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε ΑΤΜ(συστημικής τράπεζας) χωρίς χρέωση; Τέλος πάντων ας περιμένουμε να δούμε τι πραγματικά πρόκειται να νομοθετήσουν γιατί κάτι μου λέει θα μπουν πολλοί αστερίσκοι.. Οπως είναι λογικό το θέμα έχει πάρει διαστάσεις φοροδιαφυγή και παραοικονομία και χρήση μετρητών. Η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν για να αντιμετωπιστούν. Άλλωστε όλους μας συμφέρει! Το ζήτημα είναι να υπάρχει θέληση. Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικού χρήματος(είτε κάρτες, iris, κινητά pay ή....ψηφιακό ευρώ). Το κράτος θεωρώ πως θα έπρεπε να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση τους. Χωρίς όμως να "ποινικοποιήσει" τα μετρητά. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:31 μμ από Pansp32 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις