Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Άλλος ένας που δεν βλέπει τι γίνεται στην κοινωνία πέρα από το σπίτι του. Έξοδα θα κοιτάξεις να μην έχεις πηγαίνοντας σε ΑΤΜ της τράπεζας σου. Σήμερα περπάτησα χιλιόμετρα στο κέντρο μαζί με μέτρο για να πάρω λεφτά για την μητέρα μου και να ενεργοποιήσω την νέα χρεωστική. 

ακριβως.οποιος δεν εχει συγκεκριμενες περιπτωσεις που ζει,δεν μπορει να καταλαβει οτι χρειαζονται ακομα τα μετρητα.οχι τοσο για τους υποστηρικτες των μετρητων αλλα υπαρχουν περιπτωσεις καθηεμρινοτητας που βολευουν.στην γυναικα που προσεχει την μητερα μου και ψωνιζει γιαυτην της δινουμε μετρητα,δεν γινεται αλλιως.οι μεγαλοι στην χωρα μας ειναι πολλοι και ειναι και ψηφιακα αναλφαβητοι,χρειαζονται το ΑΤΜ.

• Thanks 1
  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η 71χρονη μητέρα μου πάντως μια χαρά πληρώνει με NFC μάλιστα. Της το έδειξα το κατανοησε το χρησιμοποιεί συνεχώς.

Αλλά και από άλλη εμπειρία μου και γνώση της λιανικής θα εκπλαγειτε από το πόσο πολλά άτομα 3ης ηλικίας χρησιμοποιούν κάρτα και όχι μόνο μετρητά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδια,

μια διευκρινηση.

Απο την ανακοινωση της Πειραιως εδω

https://www.naftemporiki.gr/business/1983585/trapeza-peiraios-ti-apanta-gia-ta-atm-toy-diktyoy-tis/

καταλαβαινω, οτι αν πας στο ΑΤΜ στο καταστημα, που ειναι ιδιοκτητο,

ΔΕΝ πληρωνεις προμηθεια.

Γραφει: " Η τιμολογιακή πολιτική στα ΑΤΜ της Πειραιώς είναι δωρεάν για τους πελάτες της "

Αρα, στα ΑΤΜ στο καταστημα, θα ειναι οντως Δωρεαν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Η 71χρονη μητέρα μου πάντως μια χαρά πληρώνει με NFC μάλιστα. Της το έδειξα το κατανοησε το χρησιμοποιεί συνεχώς.

Αλλά και από άλλη εμπειρία μου και γνώση της λιανικής θα εκπλαγειτε από το πόσο πολλά άτομα 3ης ηλικίας χρησιμοποιούν κάρτα και όχι μόνο μετρητά.

Αρκετούς ηλικιωμένους τους βολεύει πάρα πολύ η κάρτα. Ειδικά τώρα που δεν χρειάζεται pin για μικρές συναλλαγές είναι πανεύκολο.

και αυτοί λόγο ηλικίας φοβούνται να κουβαλάνε χρήματα μήπως και τα χάσουν ή τους κλέψουν ή ξεχάσουν που τα έβαλαν κλπ.

42 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Ρε παιδια,

μια διευκρινηση.

Απο την ανακοινωση της Πειραιως εδω

https://www.naftemporiki.gr/business/1983585/trapeza-peiraios-ti-apanta-gia-ta-atm-toy-diktyoy-tis/

καταλαβαινω, οτι αν πας στο ΑΤΜ στο καταστημα, που ειναι ιδιοκτητο,

ΔΕΝ πληρωνεις προμηθεια.

Γραφει: " Η τιμολογιακή πολιτική στα ΑΤΜ της Πειραιώς είναι δωρεάν για τους πελάτες της "

Αρα, στα ΑΤΜ στο καταστημα, θα ειναι οντως Δωρεαν;

Ναι είναι δωρεάν σε ATM της Πειραιώς. 

Τα atm με χρέωση δεν θα γράφουν Πειραιώς αλλά cashflex με διαφορετικό λογότυπο. Είναι κάπως σαν της euronet.

Εν τω μεταξύ ακόμη και η euronet έχει ένα τμήμα των ATM της που γράφουν "δωρεάν αναλήψεις".

10 ώρες πριν, animor είπε

Δεν ξέρω τι λέτε και μας βγάζετε ως χώρα πίσω από τον κόσμο σχετικά με τη χρήση μετρητών, αλλά έχω βρεθεί σε «προηγμένες» χώρες, ειδικά Γερμανία, Αυστρία, που η πλειοψηφία δεν θέλει κάρτα και πολλές επιχειρήσεις δεν την δέχονται, ειδικά εστιατόρια. Και καλά εστιατόρια.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι παράνομο, εικάζω πως είναι. Από την άλλη, έχω πάρει μπιχλιμπίδια από πάγκους σε δρόμο της Βουλγαρίας και της Σερβίας που είχαν όλοι pos και δεν χρειάστηκα ποτέ συνάλλαγμα και μετρητά.

Μου χει μείνει συγκεκριμένα ένα εντελώς τουριστικό χωριό της Αυστρίας με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, όπου καμία επιχείριση δεν δεχόταν μετρητά και τους παρέπεμπαν όλους στο μοναδικό ΑΤΜ που υπήρχε!

Κάθε χώρα είναι διαφορετική και εφαρμόζει διαφορετικές τακτικές ανάλογες με το κοινό που απευθύνεται.

Στην Αυστρία ισχύει ότι ορισμένα τουριστικά καταστήματα -αν και πλέον όχι πολλά- δεν δέχονται κάρτες.

Αλλά μιλάμε για μια χώρα όπου αν περάσεις ως πεζός κόκκινο φανάρι ή κλέψεις της σειρά κάποιου άλλο σε ουρά θα σε καταγγειλουν στην αστυνομία...  η ίδια χώρα βέβαια έχει βγάλει και τον γνωστό αποτυχημένο ζωγράφο 😂

Όπως είπα, κάθε χώρα έχει διαφορετική νοοτροπία πολιτών και πολιτικών και υπάρχουν πολλοί παράγοντες (άλλες φορές σωστοί άλλες λάθος) που επηρεάζουν τις αποφάσεις.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αφού λέτε για Πειραιώς, να σας πω για Εθνικη;

Τέλος επαγγελματικου λογαριασμού 4 €/μήνα

Ενοίκιο κ συντήρηση pos 9€/μηνα

Χρέωση συντήρησης λογισμικού διασύνδεσης (νέο φρουτο) 2,90€/μήνα

Προμήθειες pos 0.90%.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, The_Judas said:

Αρκετούς ηλικιωμένους τους βολεύει πάρα πολύ η κάρτα. Ειδικά τώρα που δεν χρειάζεται pin για μικρές συναλλαγές είναι πανεύκολο.

και αυτοί λόγο ηλικίας φοβούνται να κουβαλάνε χρήματα μήπως και τα χάσουν ή τους κλέψουν ή ξεχάσουν που τα έβαλαν κλπ.

Είναι ιδανικό το google/apple pay για μεγαλύτερους (που μπορούν έστω να χρησιμοποιήσουν πολύ βασικά ένα κινητό), ούτε να ανησυχούν αν θα χάσουν ή τους κλέψουν την πλαστική κάρτα, ούτε να χρειάζονται PIN για καμία συναλλαγή, ούτε να μετράνε ψιλά. Είναι δύσκολη λίγο η αρχή σαν αλλαγή συνηθειών, όσοι το έχουν μάθει και έχουν κάνει 2-3 πληρωμές μετά δεν το αλλάζουν

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, villasg είπε

Προμήθειες pos 0.90%.

Δεν θα ηταν ωραια, να ηταν ολες οι συναλλαγες με μετρητα;

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Δεν θα ηταν ωραια, να ηταν ολες οι συναλλαγες με μετρητα;

Όχι. 

Καλό είναι ο καθένας να έχει επιλογές και να πληρώνει με ο,τι τον βολεύει. 

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, geostratis είπε

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν 10 μέρες εκανα ανάληψη απο ΑΤΜ της Πειραιώς, εξω από σουπερμάρκετ,  που ομως εμοιαζε ακόμη να ανήκει στο δίκτυό της (κανονικά με τα σήματα, λογότυπα, χρώματα, κλπ όλα πανω), με την κανονική οθόνη "wellcome", που απλά μας προειδοποιούσε ότι "σε λίγες μέρες το μηχανημα θα γίνει ιδιοκτησία της CashFlex".  Kαμμία άλλη προειδοποίηση, τα υπόλοιπα λειτούργησαν κανονικά, πήρα τα λεφτά, πήρα και απόδειξη εκτυπωμένη με όλα τα λογότυπα κλπ. της Πειραιώς που ανέφερε το ποσό ανάληψης και καμμία άλλη πρόσθετη χρέωση.

Την επομένη τσέκαρα το web-banking μου και βλέπω χρεωση 1.50 υπερ CashFlex και 0.60 υπερ Πειραιώς....

Πήγα πάλι στο μηχάνημα (δεν το άγγιξα) και πήρα φωτογραφίες την όψη του, την οθόνη, κλπ. γιατί η κατάστασή του παρέμενε η ίδια.  Εξαπατούσε δηλ. τον κόσμο!  Σκέφτηκα να κολλήσω μια προειδοποίηση χειρόγραφη ότι "προσοχή - μας κλέβει", αλλά εχουν τόσες κάμερες και 'γω δεν εχω ξάδερφο τον Δημητρακόπουλο...

Που να διαμαρτυρηθώ τωρα με αυτά τα στοιχεία, μπας και ακουστεί καπου λίγο περισσότερο από εδώ που είμαστε μια συνειδητοποιημένη μεν παρέα, αλλά με ελάχιστη (θεωρώ) απήχηση?

Γιατί βλέπω ότι γενικά μας πHδ@ν3 και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι στην ευρύτερη κοινωνία.

Φυσικά δεν ενδιαφέρομαι για τα 2.10 ευρώ,  αλλά για την καταπάτηση των πάντων που κρύβει αυτό το μικροποσό παράνομης χρέωσης.

Εγω στη θεση σου θα τα ζητουσα πισω. Οχι γιατι θα με σωζανε 2 ευρω, αλλα γιατι θα ημουν τρομερα εκνευρισμενος με την απατη και θα ηθελα να τους σπασω τα νευρα.

2 ώρες πριν, villasg είπε

Προμήθειες pos 0.90%.

Αυτα πρεπει να τα βλεπουν οι καρτακηδες που νοιαζονται μονο για την παρτη τους και για κανεναν αλλο, ιδιωτη ή επαγγελματια.

Απο τη μια τους πιανει η πρεμουρα οτι δηθεν οι μαυροι κλεβουν το κρατος (sic) αλλα οταν οι κλεφτες ειναι οι τραπεζες κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο και λενε κι ευχαριστω.

4 ώρες πριν, spectaculator είπε

Και κάτι περίεργο. Αμέσως μόλις τους τα έχωσε το υπουργείο άρχισαν να φυτρώνουν από το πουθενά ΑΤΜ με το "Δωρεάν ανάληψη μετρητών" επάνω τους (δυο από αυτά στην περιοχή μου. Το μόνο λογότυπο που φέρουν είναι ένα λοξό Ε στο πλάι. Τι παίζει με αυτά; Μπήκαν μόλις την περασμένη Παρασκευή και δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένα.

Κι αυτο απατη ειναι, παραπλανηση για την ακριβεια. Δωρεαν δεν ειναι τιποτα. Απλα δε χρεωνει κατι η εταιρεια που τοποθετει τα atm. Η τραπεζα απο την οποια θα τραβηξεις λεφτα ομως, μια χαρα θα σε χρεωσει λογω αναληψης απο τριτο atm.

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lector είπε

Εγω στη θεση σου θα τα ζητουσα πισω. Οχι γιατι θα με σωζανε 2 ευρω, αλλα γιατι θα ημουν τρομερα εκνευρισμενος με την απατη και θα ηθελα να τους σπασω τα νευρα.

Αυτα πρεπει να τα βλεπουν οι καρτακηδες που νοιαζονται μονο για την παρτη τους και για κανεναν αλλο, ιδιωτη ή επαγγελματια.

Απο τη μια τους πιανει η πρεμουρα οτι δηθεν οι μαυροι κλεβουν το κρατος (sic) αλλα οταν οι κλεφτες ειναι οι τραπεζες κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο και λενε κι ευχαριστω.

Βέβαια όταν είχαμε μόνο μετρητά η απόδειξη ήταν είδος υπό εξαφάνιση αλλά δεν βαριέσαι. :rolleyes:

Το σωστό είναι και οι 2 τρόποι. Αν κάποιοι ονειρεύεστε ότι θα ξαναγυρίσουμε στα μετρητά αλλάξτε πλευρό.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtk-386 είπε

Βέβαια όταν είχαμε μόνο μετρητά η απόδειξη ήταν είδος υπό εξαφάνιση αλλά δεν βαριέσαι. :rolleyes:

Το σωστό είναι και οι 2 τρόποι. Αν κάποιοι ονειρεύεστε ότι θα ξαναγυρίσουμε στα μετρητά αλλάξτε πλευρό.

Μα κι εγω συμφωνω με τους 2 τροπους, και δεν "ονειρευομαι" να ξαναγυρισω στα μετρητα (αποκλειστικα). Κι εγω χρησιμοποιω καρτα και mobile banking κατα περιπτωση, και δεν αρνουμαι οτι ειναι βολικο.

Αυτο που μου τη σπαει ειναι η απεχθεια προς τα μετρητα, και η φαντασιωση οτι δηθεν η καταργηση ή μειωση χρησης τους λυνει καποια υποθετικα προβληματα.

• Like 2
Δημοσ.
12 minutes ago, lector said:

Κανένα έλεος και καμιά λύπηση για τον Ελληνα επιχειρηματία, τον εις τον αιώνα τον άπαντα φοροκλεφτη και εκμεταλλευτή εργαζόμενων. ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ αν δεν μπορούν να τα πληρώσουν αυτά, να πάνε να γίνουν υπάλληλοι όπως είμαστε οι υπόλοιποι που θέλουν να είναι αφεντικά

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προκαλεί εντυπωση η ευκολία στην άποψη "ναι δε χρειάζομαι τα μετρητά", σε μια χώρα όπου

1. Η παραπαιδεία θεωρείται δεδομένη με τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων να στέλνει τα παιδιά του σε φροντιστήρια ή να έχει καθηγητές στο σπίτι που εννοείται δουλευουν μονο με μαύρο μετρητό.

2. Η συντριπτική πλειοψηφία, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ (κάθετα οριζόντια και αδιαπραγμάτευτα), δε θα ζητησει αποδειξη και θα προτιμησει να πληρωσει λιγοτερα σε μετρητά για μια επισκεψη τεχνικού σπίτι του (δεν ειναι θέμα παρανομίας, κόστος ζωής λέγεται σε μια χωρα οπως η δική μας που σιγουρα δεν ειναι Γαλλία ή Γερμανία)

3. Τα ίδια άτομα φωναζαν για το 2015 που δε μπορουσες να βγάλεις παρά μονο 60 ευρω την ημέρα και "φοβουνται" μην γινει ξανά το ίδιο. Και τοτε η κάρτα μια χαρά λειτουργουσε αλλά κάναμε ουρές.

Ανεξαρτητα απο τα παραπάνω που κάποιοι θα μπορουσαν να πουν οτι "δε τα συμμερίζονται", τα μετρητά ειναι απαραίτητα σε δεκάδες συναλλαγές ειδικά στις μικρές. Προφανως κάποιοι ξεχνάνε οτι Ελλάδα δεν ειναι μονο η Αθήνα και υπάρχουν περιοχές με πολυ συχνά black out, ή με χαμηλη προσβαση σε τεχνολογία οποτε τα μετρητά ειναι αναγκαία για συναλλαγές.

Αλλωστε συνταγματικά και νομικά προκειται για προστατευμένο μέσο συναλλαγής. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον πολίτη να πληρώσει μόνο με κάρτα. Και ΑΝ θέλεις να γινεις μια πληρως ψηφιακή χώρα, τοτε δωσε κινητρα στον κόσμο, μη τον χρεωνεις. Γιατι αυτη τη στιγμη, η συντριπτικη πλειοψηφία τραπεζων, παιρνει προμηθειες απλά επειδη διατηρεις έναν αποταμιευτικό ή έναν τρεχουμενο λογαριασμο. Που ειναι απαραιτητος νομικά για να λάβεις τη μισθοδοσία σου.

Λέγεται ασυδοσία και θα έπρεπε να υπάρχουν παρεμβάσεις και οχι προκλητικές δηλωσεις όπως η προχθεσινη. Ειδικά οταν ολοι γνωριζουμε ποσο έχει πληρωσει ο πολιτης τον τραπεζικο τομέα στην Ελλάδα.

Spoiler

ΥΓ. Υπάρχει το ζητημα της ιδιωτικότητας που κάποιους τους ενοχλει. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Κανένα έλεος και καμιά λύπηση για τον Ελληνα επιχειρηματία, τον εις τον αιώνα τον άπαντα φοροκλεφτη και εκμεταλλευτή εργαζόμενων. ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ αν δεν μπορούν να τα πληρώσουν αυτά, να πάνε να γίνουν υπάλληλοι όπως είμαστε οι υπόλοιποι που θέλουν να είναι αφεντικά

Το χειροτερο ειναι οτι νομιζεις οτι τα πληρωνει ο επιχειρηματιας αυτα.

Θα σου πω ενα μυστικο, δεν το εμαθες απο μενα. 

Τα καπελα των τραπεζων και του κρατους καταληγεις να τα πληρωνεις εσυ, ο τελικος καταναλωτης. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lector είπε

Μα κι εγω συμφωνω με τους 2 τροπους, και δεν "ονειρευομαι" να ξαναγυρισω στα μετρητα (αποκλειστικα). Κι εγω χρησιμοποιω καρτα και mobile banking κατα περιπτωση, και δεν αρνουμαι οτι ειναι βολικο.

Αυτο που μου τη σπαει ειναι η απεχθεια προς τα μετρητα, και η φαντασιωση οτι δηθεν η καταργηση ή μειωση χρησης τους λυνει καποια υποθετικα προβληματα.

οπότε σε τι συμφωνείς με το κοστολόγιο του φίλου για τα τραπεζικά?

εφόσον θα υπάρχουν και 2 τρόποι θα υπάρχουν και αυτά.

το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εκλογικευτούν αν και υπάρχει και για τις τράπεζες ένα κόστος για να συντηρούνται όλα αυτά.

βέβαια αν είχαμε σοβαρό κράτος θα τα είχε ρυθμίσει σε όφελος όλων των πλευρών αλλά δυστυχώς στην Μπανανία μόνο μπανάνες βγάζει.

Επεξ/σία από dtk-386

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...