Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μετά όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν φωνάζουν, μαζεύονται στις πλατείες κλπ γιατί δεν έχουμε παιδεία, υγεία κλπ. Βέβαια θέλουν να τα έχουμε αυτά με τα χρήματα των κορόιδων που πληρώνουν τους φόρους τους, και όχι με τα δικά τους. 

Ε απ ότι φαίνεται ( αν και με αργότερους ρυθμούς από ότι είναι λογικό και χρειάζεται) αυτό  εξαλείφεται και τώρα σκούζουν. Δεν φαίνεται όμως να πολύ περνάει αυτό. 

Όπως και κάποιος παραπάνω τους εύχομαι good luck with that. 

• Like 3
  • Απαντ. 279
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Και μετά όλοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν φωνάζουν, μαζεύονται στις πλατείες κλπ γιατί δεν έχουμε παιδεία, υγεία κλπ. Βέβαια θέλουν να τα έχουμε αυτά με τα χρήματα των κορόιδων που πληρώνουν τους φόρους τους, και όχι με τα δικά τους. 

Ε απ ότι φαίνεται ( αν και με αργότερους ρυθμούς από ότι είναι λογικό και χρειάζεται) αυτό  εξαλείφεται και τώρα σκούζουν. Δεν φαίνεται όμως να πολύ περνάει αυτό. 

Τα εχεις ολα λιγο μπερδεμενα κατω απο το σκαλπ σου.

Αυτος που φωναζει, φωναζει επειδη εχει πιαστει μακακας διοτι πληρωνει φορους και δεν ανταποδιδονται.

Δεν υπαρχει κανενας που να μην πληρωνει κανενα φορο, εκτος κι αν ζει μια σπηλια και τρωει αγριοχορτα.

Ή αν ειναι πλουσιος. Ετσι βγαινουν τα λεφτα. Εχεις δει πολλους πλουσιους να κατεβαινουν σε διαδηλωσεις;

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
Στις 21/7/2025 στις 11:29 ΜΜ, geostratis είπε

Υπάρχει ακόμη αυτός?  Τον είχα χρησιμοποιήσει παλιά, αλλά δεν τον ακούω καθόλου τελευταία.  Πάντως το μόνο που (τελικά) μπορούσε να κάνει ήταν να μεσολαβήσει να πάρεις τα "κερατιάτικα" πίσω.  Δηλαδή εδώ, να πάρω πίσω τα 2.10 ευρώ μου και όλα καλά?

Επιπλέον, για να πάρω πίσω αυτά τα 2.10ε, θα πρέπει πρώτα να αποταθώ στην τράπεζα και ευγενικά να παρακαλέσω, αν εχουν την καλωσύνη, να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα. 

Μετά να περιμένω κανα μήνα το λιγότερο, αν η τράπεζα ευαρεστηθεί να απαντήσει, πιθανά λέγοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική της επιχείρησης, ότι γίνεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και τα γνωστά κουραφέξαλα που γράφουν τα AI που απαντούν σε αυτά τα παραπονα. 

Μετά να μαζέψω όλα αυτά, να γράψω μια πλήρη ανάλυση του θέματος, να προσθέσω τις φωτογραφίες και τα άλλα  στοιχεία που κράτησα και να τα στείλω στον διαμεσολαβητή.

Μετά θα περάσουν 3-4 μήνες μέχρι να εξετάσουν το αίτημά μου και να ελθουν σε επικοινωνία-μεσολάβηση με την τράπεζα.

Και ΜΕΤΑ θα μου πιστώσουν 2.10ε στον λογαριασμό μου......

(πολύ παλιά, τότε που πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον μεσολαβητή, δικαιώθηκα μεν για μια χρέωση 20 ευρώ που παράνομα μου επέβαλε η τράπεζα, αλλά και αυτό το ποσό της κλοπής η τράπεζα μου το επέστρεψε σε 2 ή 3 δόσεις!!!!!  Δεν τα είχαν φαίνεται όλα μαζεμένα, θελαν καποιες ευκολίες πληρωμής τα παιδιά...)

Σε εμένα πάντως πριν καμία δεκαριά χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να προωθεί στην τράπεζα  το αίτημα/παραπονό μου (δουλειά κλητήρα δηλαδή)  και ποτέ δεν πήρε θέση αν είχα δίκαιο η άδικο, αλλα ούτε και στις τελείως γενικόλογες απαντήσεις της τράπεζας  και φυσικά δεν δικαιώθηκα αλλά ούτε και ενημερώθηκα ποτέ πως προεκυπτε μια χρέωση που διαμαρτυρόμουνα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Τα εχεις ολα λιγο μπερδεμενα κατω απο το σκαλπ σου.

Αυτος που φωναζει, φωναζει επειδη εχει πιαστει μακακας διοτι πληρωνει φορους και δεν ανταποδιδονται.

Δεν υπαρχει κανενας που να μην πληρωνει κανενα φορο, εκτος κι αν ζει μια σπηλια και τρωει αγριοχορτα.

Ή αν ειναι πλουσιος. Ετσι βγαινουν τα λεφτα. Εχεις δει πολλους πλουσιους να κατεβαινουν σε διαδηλωσεις;

Τι φορο έχει πληρώσει ο ελ. επαγγ. που δεν κόβει αποδείξεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Καλό το αφήγημα έχει τα πάντα...

Μόνο που είναι παραμυθάκι, εκτός πραγματικότητας. Δες ποιοι χρωστάνε στα ασφαλιστικά για παράδειγμα...

Πόσα επίσης ποσά χαρίστηκαν από εισφορές για να πουληθούν "καθαρές" στον επόμενο.

Δες το φεγγάρι, όχι το δάχτυλο!

Επεξ/σία από elio_1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elio_1 είπε

Καλό το αφήγημα έχει τα πάντα...

Μόνο που είναι παραμυθάκι, εκτός πραγματικότητας. Δες ποιοι χρωστάνε στα ασφαλιστικά για παράδειγμα...

Πόσα επίσης ποσά χαρίστηκαν από εισφορές για να πουληθούν "καθαρές" στον επόμενο.

Δες το φεγγάρι, όχι το δάχτυλο!

Είπε κάποιος να αφήσουμε αυτούς που χρωστάνε πολλά; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όλους όσους παραπονέθηκαν για την πώληση του δυκτιου  των ΑΤΜ και τις προμήθειες, πόσοι από αυτους, θα κάνουν την πολύ απλή κίνηση να αλλάξουν τράπεζα αύριο; 

Αν όχι κανένας , ο ένας στους χίλιους , μην πω στους δέκα χιλιάδες. Έτσι η τράπεζα ξέρει ότι δεν θα γινει τίποτα και μας τα παίρνει εκβιαστικα. Σήμερα ήταν η Πειραιώς, αύριο σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. 

Ακριβώς το ίδιο έγινε και με την μηνιαία χρέωση σε διατήρηση λογαριασμών κτλπ. 

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα μα όλα τα ολιγοπώλια (κυρίως στην Ελλάδα)  ενέργεια , κινητή τηλεφωνία , ίντερνετ κτλπ.

Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό πράγμα η αντίδραση, θέλει πολύ πολύ ενέργεια και κόπο για να γίνει. Ούτε να περπατήσεις 400-500 μέτρα μπορείς για να βρεις ένα δωρεάν ΑΤΜ , ούτε να πληρώσεις με την κάρτα.Σήμερα χρησιμοποίησε την κάρτα σου , όταν βρεις δωρεάν ΑΤΜ κάνε ανάληψη, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Σαν κοινωνία έχουμε δημιουργήσει αστείες ανάγκες και τις πληρώνουμε ακριβά. 

Επεξ/σία από iorant
  • Like 1
Δημοσ.
22 hours ago, theologos said:

μάστα.... κράτος σε υποχρεώνει να πληρώνεσαι μέσω τραπέζης...οι τράπεζες το εκμεταλεύονται και σε χρεώνουν βαρύτατα κιόλας .....στο δικό μου λεξιλόγιο αυτό λέγεται επιδότηση....θου κύριε....πιπέρι...ποιός πιστός της ελεύθερης οικονομίας μπορεί να αποδεχθεί κάτι τέτοιο....αμαρτία και γιαλαντζί καπιταλισμός...ανήκουστο....

PS...πάντα σκεφτόμουν οτι αν ηθελε το κράτος να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αν ηθελε μπορούσε με απλά φτηνά μέτρα να το κάνει. Αντίθετα με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή δημιούργησε ενα πανάκριβο μηχανισμό επιπέδου γαργαντούα που θα τον πληρώνουμε εσαεί (χωρίς να υπολογίσουμε τα χμμμμ δωράκια εξυπηρέτησης). Εχει κανείς μετρήσει τι ξοδευουμε ετησίως για τη συντήρηση και τη λειτουργία του και τι τελικά οφέλη επιστρέφει η πάμε και θα δούμε? Πιτώχευση νο 32 γιου αρ νηαρ....σι γιου

για πες καποιο κολπο να τους πιανουμε.....εχω στο μυαλο μου τροπο αλλα να δω τι προτεινεις

On 21/07/2025 at 21:38, 1comment said:

Όχι σε καταθετικό. Ξεκίνησε χρέωση 0,80 που έπρεπε να το βγάλεις εσύ από το ebanking ή τηλεφωνικά. Προεπιλεγμένη η χρέωση, όχι όμως υποχρεωτική σαν τη γιουρο.

γινε ποιο σαφης...καταθετικος λογαριασμος ειναι ο μισθοδοσιας,ο τρεχουμενος το απλο ταμιευτηριο.....εχουν καποιες ψιλοδιαφορες

εγω  ,επειδη νομιζω ειπες Αλφα την εχω καταργησει γιατι κανει κατι πονηρα τετοια με εξοδα για τη καρτα

Δημοσ.
Στις 17/7/2025 στις 11:43 ΜΜ, Dennis077 είπε

Η θα παρέμβει το κράτος ώστε να μην χρεώνει η κάθε εταιρεία που έχει τα atm ότι θέλει ή να ξαναγυρίσουμε στα ταμεία. Εξάλλου και το κράτος θέλει όλες οι πληρωμές να γίνονται μέσω τραπεζών και καλά για τη διαφάνεια. Ότι πρόβλημα προκύψει με το ATM και την κάρτα ψάξε να βρεις άκρη με τη κάθε εταιρεία και όχι με τη τράπεζα. Αν δεν παρέμβει το κράτος δε πρόκειται να γίνει τίποτα.

Ενω με την τράπεζα βρισκεις άκρη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, kostasbm είπε

γινε ποιο σαφης...καταθετικος λογαριασμος ειναι ο μισθοδοσιας,ο τρεχουμενος το απλο ταμιευτηριο.....εχουν καποιες ψιλοδιαφορες

εγω  ,επειδη νομιζω ειπες Αλφα την εχω καταργησει γιατι κανει κατι πονηρα τετοια με εξοδα για τη καρτα

Όχι είπα εθνική. Να γίνω πιο σαφής; Γκούγκλαρε αυτόματη χρέωση εθνική 0,80 και διάβασε. Είναι γνωστό μήνες τώρα ότι συμβαίνει.

Επεξ/σία από 1comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...