Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα πρι μερικες βδομαδες   εβαλα  cosmote fiber 1000 mbs το προβλημα μου ειναι οτι η καρτα δυκτυου που εχω ειναι μεχρι 100 Mbs δεν το ειχα παρατηρησει γιατι αυτην την ειχα εδω και χροννια..

και δεν εχω σταθερη ταχυτητα  κτλ  .. τωρα με   cosmote fiber 1000 mbs

σε αυτην την περιπτωση επειδη εχω μπερδευτει τι ειδους καρτα δικτυου να αγορασω >??>

Ενσύρματη Κάρτα Δικτύου  η  Ασυμαρτη καρτα δικτυου?  θελω να  μου προτεινετε μια παρα  πολυ καλη Κάρτα Δικτύου   που θα την εχω και  για το αμμεσο μελλον  για πιο γρηγορες ταχυτητες

Τι διαφορα εχει  η  Ενσύρματη Κάρτα Δικτύου  απο την    Ασυμαρτη καρτα δικτυου? και πια ειναι καλυτερη?

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Haha 1
Δημοσ.

Το λέει ξεκάθαρα η ονομασία. Με την ενσύρματη συνδέεσαι ενσύρματα (με καλώδιο δικτύου) με τον Router ενώ με την ασύρματη μέσω του WiFi.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση μεταξύ αυτών των 2 όσον αφορά την αξιοπιστία, την μέγιστη ταχύτητα και το κόστος αγοράς. Μακράν η ενσύρματη είναι η καλύτερη επιλογή. Η ασύρματη είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που είναι αδύνατον να περάσουμε καλώδιο δικτύου από τον Router έως τον υπολογιστή.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, jkoukos said:

Το λέει ξεκάθαρα η ονομασία. Με την ενσύρματη συνδέεσαι ενσύρματα (με καλώδιο δικτύου) με τον Router ενώ με την ασύρματη μέσω του WiFi.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση μεταξύ αυτών των 2 όσον αφορά την αξιοπιστία, την μέγιστη ταχύτητα και το κόστος αγοράς. Μακράν η ενσύρματη είναι η καλύτερη επιλογή. Η ασύρματη είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που είναι αδύνατον να περάσουμε καλώδιο δικτύου από τον Router έως τον υπολογιστή.

μπορεις  να  μου  προτεινεις   μια παρα  πολυ καλη ενσημαρτη   Κάρτα Δικτύου   που θα την εχω και  για το αμμεσο μελλον  για πιο γρηγορες ταχυτητες?

7 minutes ago, Cubicolor said:

μπορεις  να  μου  προτεινεις   μια παρα  πολυ καλη ενσημαρτη   Κάρτα Δικτύου   που θα την εχω και  για το αμμεσο μελλον  για πιο γρηγορες ταχυτητες?

σκεφτομουνα να αγορασω αυτην

https://www.bestprice.gr/item/2160554424/asus-xg-c100c-v3-ensyrmath-karta-diktyoy-10gbps-pci-e.html?qo=καρτες+δικτυου&from=search

image.png.b478dc3f8190d206dcc808f5ea18f41f.png

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε Gigabit (1000Mbps) αλλά καλύτερα κάποια που να υποστηρίζει 2.5GBps, με λίγο μεγαλύτερο κόστος. Το βασικό είναι να δεις τι υποστηρίζει η μητρική του υπολογιστή όσον αφορά τον δίαυλο επικοινωνίας της βάσης που θα εγκατασταθεί.

spacer.png

14 λεπτά πριν, Cubicolor είπε

σκεφτομουνα να αγορασω αυτην

Πότε θεωρείς ότι θα έχουμε ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο 10Gbps ώστε να δώσεις σήμερα τόσα λεφτά; Όταν στο μέλλον θα τις έχουμε, να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουν και οι κάρτες πολύ φθηνότερες αν και ενδιάμεσα θα έχεις αλλάξει υπολογιστή με μητρική που θα έχει  ήδη τέτοια κάρτα ενσωματωμένη.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.
8 minutes ago, jkoukos said:

Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε Gigabit (1000Mbps) αλλά καλύτερα κάποια που να υποστηρίζει 2.5GBps, με λίγο μεγαλύτερο κόστος. Το βασικό είναι να δεις τι υποστηρίζει η μητρική του υπολογιστή όσον αφορά τον δίαυλο επικοινωνίας της βάσης που θα εγκατασταθεί.

spacer.png

Πότε θεωρείς ότι θα έχουμε ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο 10Gbps ώστε να δώσεις σήμερα τόσα λεφτά; Όταν στο μέλλον θα τις έχουμε, να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουν και οι κάρτες πολύ φθηνότερες αν και ενδιάμεσα θα έχεις αλλάξει υπολογιστή με μητρική που θα έχει  ήδη τέτοια κάρτα ενσωματωμένη.

απο ολες αυτες πια να επαιρνα?

https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface/f/524018_524658_658682/ensyrmato-toulachiston-3000-mbps-PCI-e.html

image.png.514bf762d702bcc767b5fc82109cb295.png

Δημοσ.
6 minutes ago, jkoukos said:

Σου έγραψα πριν τι να κοιτάξεις και αν σε συμφέρει σήμερα η αγορά 10Gbps κάρτας.

τι εννοεις οταν λες  καλύτερα κάποια που να υποστηρίζει 2.5GBps, με λίγο μεγαλύτερο κόστος.?  εννοεις σε θεμα συμβατοτητας>? να πηγαινα σε μια  που να υποστηριζει μεχρι  2.5GBps?? και οχι παραπανω?

Δημοσ.

μην πετας λεφτα , παρε μια 2,5 gbps με 25€ και θα εισαι οκ .
Οταν απαιτηθει παραπανω σε πολλα χρονια απο τωρα το motherbord που θα εχεις τοτε θα υποστιρηζει το παραπανω 

https://www.skroutz.gr/s/38701103/TP-LINK-TX201-v1-Ensyrmati-Karta-Diktyou-Gigabit-2-5Gbps-Ethernet-PCI-e.html

ΒΑσικα πες μας τι Motherboard εχεις και τι λευθερα slot εχει 

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, villasg said:

μην πετας λεφτα , παρε μια 2,5 gbps με 25€ και θα εισαι οκ .
Οταν απαιτηθει παραπανω σε πολλα χρονια απο τωρα το motherbord που θα εχεις τοτε θα υποστιρηζει το παραπανω 

https://www.skroutz.gr/s/38701103/TP-LINK-TX201-v1-Ensyrmati-Karta-Diktyou-Gigabit-2-5Gbps-Ethernet-PCI-e.html

ΒΑσικα πες μας τι Motherboard εχεις και τι λευθερα slot εχει 

εχω μια παρα πολυ παλια μητρικη

https://www.e-shop.gr/asus-z87-deluxe-retail-p-PER.523115

image.png.f476d08bfba8c24b3a1b2a4b87d36305.png

απλα σκεφτομουνα να επαιρνα μια  πιο ακριβη καρτα δικτυου  γιατι σε λιγο καιρο και ειδικα απο τον αλλο χρονο θα παω σε νεα μητρικη  και νεο επεξεργαστη

κατι ασχετο ολες αυτες  οι καρτες δυκτιου δεν υποστηριζονται απ  ολες της  μητρικες?

image.png.41a468705ae5548c015c809c4031fdcf.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cubicolor είπε

τι εννοεις οταν λες  καλύτερα κάποια που να υποστηρίζει 2.5GBps, με λίγο μεγαλύτερο κόστος.?  εννοεις σε θεμα συμβατοτητας>? να πηγαινα σε μια  που να υποστηριζει μεχρι  2.5GBps?? και οχι παραπανω?

Ναι, να πήγαινες σε μία 2,5Gbps και όχι σε αυτές που δείχνεις των 10Gbps. Σήμερα και για χρόνια μπροστά δεν θα δεις κάποια διαφορά, οπότε δεν αξίζουν το έξτρα κόστος.

• Like 1
Δημοσ.
39 minutes ago, jkoukos said:

Ναι, να πήγαινες σε μία 2,5Gbps και όχι σε αυτές που δείχνεις των 10Gbps. Σήμερα και για χρόνια μπροστά δεν θα δεις κάποια διαφορά, οπότε δεν αξίζουν το έξτρα κόστος.

υποστηριζετε απο την μητρικη  μου?

https://www.e-shop.gr/asus-z87-deluxe-retail-p-PER.523115

περα απο αυτο σκεφτομουνα να περνα και αυτο το καλωδιο ειναι καλο?

https://www.skroutz.gr/s/30719290/Ugreen-Flat-U-FTP-STP-Cat-6a-Kalodio-Diktyou-Ethernet-15m-Mayro-11266.html

image.png.ef6acc3eb6e1e18e0f622db8f1919888.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν διαβάσεις την περιγραφή της μητρικής που μας δείχνεις, λέει ότι έχει dual gigabit LAN οπότε για την ώρα δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι. Που/πως κοίταξες ότι η κάρτα σου είναι 100mbit και όχι 1gbit; Δες τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου αν έχει auto negotiation ενεργοποιημένο ή δοκιμασε να την βάλεις την ταχύτητα καρφωτά στο 1gbit. 

Επίσης μπορεί να φταίει και το καλώδιο. Αν είναι κάποιο παλιό που μέσα έχει 4 καλωδιακια αντί για 8 τότε και κάρτα να αλλάξεις δεν θα πιάσει πάνω από 100. Βρες ένα καλώδιο που έχει μέσα 8 καλωδιακια. 

Επεξ/σία από alxandros_gr
  • Like 2
Δημοσ.
44 minutes ago, alxandros_gr said:

Αν διαβάσεις την περιγραφή της μητρικής που μας δείχνεις, λέει ότι έχει dual gigabit LAN οπότε για την ώρα δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι. Που/πως κοίταξες ότι η κάρτα σου είναι 100mbit και όχι 1gbit; Δες τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου αν έχει auto negotiation ενεργοποιημένο ή δοκιμασε να την βάλεις την ταχύτητα καρφωτά στο 1gbit. 

Επίσης μπορεί να φταίει και το καλώδιο. Αν είναι κάποιο παλιό που μέσα έχει 4 καλωδιακια αντί για 8 τότε και κάρτα να αλλάξεις δεν θα πιάσει πάνω από 100. Βρες ένα καλώδιο που έχει μέσα 8 καλωδιακια. 

Ακριβώς, μια χαρά έχει gigabit LAN η μητρική, για να βρεις μητρική χωρίς gigabit LAN πρεπει να πας πριν το 2005-2006 και νωρίτερα. Κάτι παίζει με το καλώδιο/σύνδεση

• Like 1
Δημοσ.

Δες τα καλώδια που είναι συνδεδεμένο το pc με το router. Αν έχει 4 σύρματα μέσα κι όχι 8 φταίει το καλώδιο!

Το παρακάτω παίζει μόνο 100

A_cf3536e7-b612-4166-b73d-52d9f0b7ce0a.j

Ενώ αυτό παίζει και 1000

Axiom Cat6 550 MHz Snagless Patch Cable - patch cable - 91.4 cm ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, elio_1 said:

Δες τα καλώδια που είναι συνδεδεμένο το pc με το router. Αν έχει 4 σύρματα μέσα κι όχι 8 φταίει το καλώδιο!

Το παρακάτω παίζει μόνο 100

A_cf3536e7-b612-4166-b73d-52d9f0b7ce0a.j

Ενώ αυτό παίζει και 1000

Axiom Cat6 550 MHz Snagless Patch Cable - patch cable - 91.4 cm ...

https://www.skroutz.gr/s/30719290/Ugreen-Flat-U-FTP-STP-Cat-6a-Kalodio-Diktyou-Ethernet-15m-Mayro-11266.html  αυτο   κανει?

image.png.b563fb355ce81030d7b320899a622997.png

5 minutes ago, Cubicolor said:

https://www.skroutz.gr/s/30719290/Ugreen-Flat-U-FTP-STP-Cat-6a-Kalodio-Diktyou-Ethernet-15m-Mayro-11266.html  αυτο   κανει?

τα καλωδια  που ειναι συνδεμενα πισω στο ρουτερ ειναι με το κιτρινο χρωμα

Επεξ/σία από Cubicolor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...